Sorular ve Çözümler – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Sorular ve Çözümler – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

12 Şubat 2021 Full Matematik TYT soru çözümleri matematik soru çözümleri 5. sınıf Soru çözümü Matematik TYT Matematik Konsantrasyon Soru Bankası çözümleri 0
 Eşitleme – İstatistik Alanları- İstatistik Fiyatları – Ücretli İstatistik – İstatistik Yaptırma

PROBLEM 8-42
Yukarıdaki korelasyon, mantıksal olarak obezitenin doğrudan AOD’ye neden olduğunu ima ediyor mu? Bu bağlamda mantıksal ima teriminin, mümkün olan en güçlü anlamda ima anlamına geldiğini unutmayın. “P mantıksal olarak Q anlamına gelir” ifadesi, “P ise, o zaman Q” ifadesine eşdeğerdir.

ÇÖZÜM 8-42
Hayır. “Geleneksel akıl” obezitenin AOD gelişimine katkıda bulunan bir faktör olduğunu ve bu hipotezi desteklemek için araştırmalar yapıldığını savunuyor. Ancak korelasyonun tek başına varlığı, hipotezi kanıtlamaz.

PROBLEM 8-43
Yukarıdaki korelasyon kendi içinde mantıksal olarak AOD’nin doğrudan obeziteye neden olduğunu ima ediyor mu?

ÇÖZÜM 8-43
Yine, cevap “Hayır” dır. Herhangi bir bilim insanı AOD’nin obeziteye neden olduğuna inanırsa, bu fikrin daha fazla dikkat çekmesi gerektiği tartışılabilir. Korelasyon gözlemlenebilir bir fenomendir, ancak AOD ile obezite arasında doğrudan bir neden-sonuç ilişkisi olduğunu iddia edersek, makul bir nedeni, modus operandi gösteren araştırmalar yapmalıyız.

PROBLEM 8-44
Yukarıdaki korelasyon kendi içinde mantıksal olarak hem AOD hem de obezitenin başka bir faktörden kaynaklandığını ima ediyor mu?

TYT Matematik Konsantrasyon Soru Bankası çözümleri
Matematik soru çözümü uygulaması
Matematik soru çözümü online
Full Matematik TYT soru çözümleri
Soru çözümü Matematik
matematik soru çözümleri 8. sınıf
Matematik Soru ve Çözümleri PDF
matematik soru çözümleri 5. sınıf

ÇÖZÜM 8-44
Cevap, yukarıda verilenlerle aynı nedenlerle yine “Hayır” dır. Değişkenler arasında veya arasında herhangi bir neden-sonuç ilişkisi olduğu sonucuna varmak için, böyle bir teoriyi destekleyecek iyi nedenler bulunmalıdır. Ancak, mantıksal olarak korelasyonun salt varlığından belirli bir teori çıkmaz.
Çoğu bilim insanı, hem AOD hem de obezite ile ilgili nedensel bir faktör olduğu konusunda hemfikir görünüyor: çok fazla gıda tüketimi.

Aşırı yemek yiyenlerin, yemeyenlere göre obez olma olasılığının daha yüksek olduğu ve AOD’deki son artışın aşırı yemeyle bağlantılı olduğu bulunmuştur. Ancak bu bile aşırı basitleştirmedir. Bazı bilim adamları, belirli gıda türlerinin aşırı tüketiminin, diğer gıda türlerinin aşırı tüketiminden daha fazla AOD’ye yol açacağına inanıyor.

Ayrıca sosyolojik, psikolojik ve hatta politik sorunlar da var. Modern yaşamın stresinin veya endüstriyel kirleticilerin varlığının AOD’ye yol açabileceği öne sürüldü. Ve kim bilebilir ki AOD vakası, elektromanyetik alanlara maruz kalma gibi beklenmedik faktörlerden etkilenmeyebilir?

PROBLEM 8-45
Artık obezite ve AOD arasındaki korelasyonun tek başına mantıksal olarak herhangi bir neden-sonuç ilişkisini ima etmediğini gördük. Bu, zayıf veya güçlü veya pozitif veya negatif bir korelasyon gördüğümüzde, bunun bir çakışma olduğu sonucuna varmamız gerektiği anlamına mı geliyor?

ÇÖZÜM 8-45
Bir kez daha, cevap “Hayır” dır Bir korelasyon gözlemlediğimizde, destekleyici araştırmanın veya sağlam bir teorik argümanın yokluğunda neden-sonuç hakkında herhangi bir belirli sonuca varma isteğine direnmeliyiz. Şüpheci olmalıyız ama kapalı fikirli olmamalıyız. Kişisel önyargı, meslektaş baskısı, ekonomik çıkarlar veya siyasi baskıların yargılarımızı gölgelemesine izin vermeden gerçeği belirlemek için her olası girişimde bulunmalıyız. Bir korelasyonun arkasında genellikle bir neden-sonuç ilişkisi (belki birden fazla!) Vardır, ancak tesadüflerin de olabileceğini ve olabileceğini de anlamalıyız.

Sorular 

1. Tablo 8-10, 130 öğrencilik bir sınıfa verilen varsayımsal bir testin sonuçlarını göstermektedir. Bu tablonun nesi var?
(a) Mutlak frekans değerlerinin toplamı 130’a kadar çıkmaz.
(b) Kümülatif mutlak frekans değerleri eklenmez
doğru şekilde.
(c) Hiçbir anlamı yoktur.
(d) Medyan yoktur.

2. Kuzey Yarımküre’de bir kasaba hayal edin. Bu kasabada, kışın ortalama aylık yağış yaz aylarından çok daha fazladır; ilkbahar ve sonbahar ayları yaz aylarından daha yağışlı, kış aylarından daha kurak geçer. Ortalama aylık sıcaklık yaz aylarında kışın olduğundan çok daha yüksektir; ilkbahar ve sonbahar ayları yaz aylarına göre daha serin ancak kış aylarına göre daha sıcaktır.
Ortalama aylık sıcaklık ile ortalama aylık yağış arasındaki korelasyon
(bir pozitif
(b) olumsuz
(c) 0
(d) daha fazla bilgi olmadan ifade etmek imkansız

3. Son yıllarda yetişkin başlangıçlı diyabet (AOD) insidansındaki artışın, obezite insidansı artmasına rağmen azaldığını varsayalım. Bu mantıksal olarak şu anlama gelir
(a) kilo kaybı AOD’ye neden olur
(b) kilo alımı AOD’yi önler
(c) AOD kilo kaybına neden olur
(d) yukarıdakilerin hiçbiri

4. Tarafsız bir sekiz yüzlü (8 yönlü) ölme, arka arkaya 4 kez atılırsa, bu sırayla 2, 4, 6, 8 dizisinde ortaya çıkma olasılığı nedir?
(a) 1024’te 1
(b) 2048’de 1
(c) 4096’da 1
(d) 8192’de 1

5. Sorunlar 8-34 ila 8-40 arasında tartışılan Sendrom X senaryosuna tekrar başvurun. Şekil 8-18, her bir kişinin yaşadığı yerde santimetre cinsinden ortalama yıllık yağışa karşı X Sendromu insidansını gösteren bir dağılım grafiğidir. Bu arsa var olduğunu gösterir
(a) X Sendromu insidansı ile ortalama yıllık yağış arasında korelasyon yok
(b) X Sendromu insidansı ile ortalama yıllık yağış arasındaki pozitif korelasyon
(c) X Sendromu insidansı ile ortalama yıllık yağış arasındaki negatif korelasyon
(d) X Sendromu insidansı ile ortalama yıllık yağış arasındaki neden-sonuç ilişkisi

6. Şekil 8-18’de en küçük kareler çizgisi gösterilmemiştir, ancak gösterilseydi
(a) yatay ol
(b) dikey ol
(c) sağa doğru hareket ederken aşağı doğru rampa
(d) sağa doğru hareket ederken yukarı doğru rampa

7. Tarafsız bir oktahedral kalıbı arka arkaya 4 kez attığınızı ve bu sırayla 1, 2, 3, 4 dizisini elde ettiğinizi varsayalım. Eğer kalıbı beşinci kez atarsanız, 5’i gösterme olasılığı nedir?
(a) 1in8
(b) 1’de 16
(c) 1’de 32
(d) 1’de 64

8. 130 öğrenci tarafından yapılan ve Problem 8-1’den 8-15’e kadar tartışılan 10 soruluk teste bakın. Şekil 8-6’yı inceleyin. Testin 130 öğrenciden oluşan başka bir gruba verildiğini ve bunun aynı ortalama puana (􏰍) ancak daha küçük bir standart sapmaya (􏰎) neden olduğunu hayal edin. Bu durumda, 􏰍 􏰇 􏰎 ve 􏰍 þ 􏰎 arasındaki aralık
(a) Şekil 8-6’daki ile aynı
(b) Şekil 8-6’dakinden daha geniş
(c) Şekil 8-6’dakinden daha dar
(d) daha fazla bilgi olmadan belirlemek imkansız

9. 130 öğrenci tarafından yapılan ve Problem 8-1’den 8-15’e kadar tartışılan 10 soruluk teste tekrar bakın. Diyelim ki sorulardan biri üzerinde yoğun tartışmalara yol açan ve sonuçta profesörün sanki hepsi doğru cevaplara sahipmiş gibi soruyu herkesin takdir etmesine neden olan bir tartışmanın ortaya çıktığını varsayalım. Bunun Şekil 8-6’da gösterilen grafiğin genel şekli üzerinde ne etkisi olur?
(a) Grafiği hafifçe sağa doğru eğebilirdi.
(b) Grafiği hafifçe sola eğebilirdi.
(c) Grafiği biraz düzleştirirdi.
(d) Grafiğin genel şekli üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır.

10. 130 öğrenci tarafından yapılan ve Problemler 8-1’den 8-15’e kadar tartışılan 10 soruluk teste son bir kez bakın. Tüm puanların 5 doğru, 6 doğru veya 7 doğru olduğunu varsayalım; hiç kimse 5’ten az, 7’den fazla doğru yapmadı. Bunun Şekil 8-6’da gösterilen grafiğin genel şekli üzerinde ne etkisi olur?
(a) Grafiğin genel şekli üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır.
(b) Grafiğin daha keskin bir şekilde sivrilmesine neden olur.
(c) Grafiğin daha düz olmasına neden olur.
(d) Daha fazla bilgi olmadan ne olacağını bilmenin bir yolu yoktur.
grafiğin genel şekline gelir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir