Sosyal Ağ Siteleri

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Sosyal Ağ Siteleri

1 Haziran 2023 Bilinmeyen sosyal medya siteleri Sosyal ağlar hangileridir ? 0
Güvenilirlik Önyargısı

Sosyal Ağ Siteleri

Sosyal Ağ Siteleri (SNS’ler), abonelerin diğer insanlarla bağlantı kurmasına ve etkileşimde bulunmasına olanak tanıyan web siteleridir. Başlangıç noktası, herkese açık veya yarı açık bir profilin oluşturulması ve ardından diğer üyelerin profil paylaşmaya davet edilmesi (arkadaş olmaları), böylece otomatik olarak kişiler listesine eklenmesidir.

Bu, bilgi ve içerik (metin, fotoğraf, video vb.) paylaşan bir grup insan yaratır. Kullanıcılar gönderiler, anlık mesajlaşma (sohbet) veya e-posta yoluyla iletişim kurabilir. İlk tür (gönderiler) herkese açıktır ve listedeki tüm kişiler bunu görebilir. Diğer durumlarda (anlık mesajlaşma ve e-postalar), iletişim yalnızca seçilen bir arkadaşa yönlendirilir.

SNS’ler, boş zaman amaçları (ör. Facebook) veya profesyonel nedenlerle (ör. Linkedin) insanları arkadaşlarla buluşturabilir. Bununla birlikte, bu sınırlar, şirketlerin kendileriyle etkileşime geçmeye çalışan müşterilerle etkileşim kurmak için şirketin kendisi, tek markalar ve ürünler için özel sayfalar oluşturmasına izin veren kurumsal Facebook sayfalarının geliştirilmesiyle değişti.

1997’de başlatılan ilk sosyal ağ sitelerinden biri SixDegrees’ti. com. Bu site, kullanıcıların kişisel profiller oluşturmasına ve arkadaş listeleri yapmasına olanak sağlama eğilimini başlattı.

Her neyse, 2004 yılında piyasaya sürülen Facebook11, dünya genelinde %50’si günlük olarak oturum açan ve 6 milyondan fazlası başkaları tarafından ziyaret edilen 1 milyardan fazla hesapla dünyanın en popüler sosyal ağ sitesi olmaya devam ediyor (kullanıcıların %75’i Amerika Birleşik Devletleri dışında yaşıyor). 

Ayrıca Facebook, müşterilerin bir şirket, marka veya ürünle kurumsal Facebook sayfasında veya kişisel Facebook sayfasında etkileşimde bulunduğu eylem olan sosyal bakıma erişim için en yaygın kullanılan sosyal medyalardan biri olduğunu kanıtladı.

Çeşitli iş alanlarındaki birçok şirket, iletişim stratejilerini geliştirmek için şimdiden sosyal ağları kullanıyor. Bazı durumlarda amaç, sosyal ağları müşterileri “harekete geçirici mesaj” vermeye çalışan dağıtım kanallarına dönüştürmektir. Otelcilik endüstrisindeki bir örnek, doğrudan otelin rezervasyon motoruna bağlı olan Facebook sayfasındaki “şimdi rezervasyon yap” işlevidir.

Kurumsal Facebook Sayfaları

Şirketlerin müşterilerle iletişim faaliyetlerini yönetmek ve iş yapmak için Facebook’u kullanmaya olan ilgisinin artmasıyla birlikte, kişisel profillerde ticari faaliyetlerin yasaklanması nedeniyle belirli kurumsal hesaplar oluşturulmuştur. Kişisel profiller ve işletme sayfaları bazı farklılıklar gösterir.

Her şeyden önce, amaç açıkça farklıdır çünkü şirketin amacı sosyalleşmek ve yeni arkadaşlar bulmak değil, müşterilerle yakın ilişki kurmaya çalışmak, uzun vadeli bir ilişki oluşturmak ve sonuç olarak satışları artırmaktır.

Bu fark, kişisel profillere yönelik eylemlerde kurumsal sayfanın işlevlerinde bir azalma anlamına gelir. Aslında kurumsal Facebook sayfası, arkadaşlık isteği gönderip alamamakta veya sayfa kullanıcılarının profilini görememektedir. Aksine, kullanıcılar şirket, marka veya ürünler hakkında güncellemeler alır. Facebook politikaları buna izin verir, çünkü kullanıcılar kurumsal sayfayı “beğenerek” bu bilgileri almayı seçmişlerdir.

Facebook işletme sayfası şu şekilde yapılandırılmıştır:

• şirketin/markanın kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafı;
• kullanıcılar tarafından görülebilen “sayfa başlığı” ve sayım metrikleri (örneğin, bunun hakkında konuşan ve burada bulunan kişiler gibi);
• Şirketin genel bilgileri (yani misyon, kısa açıklama vb.) verebileceği “hakkında”;
• Sayfanın şirketin özelleştirebileceği alanı “Görünüm ve Uygulamalar” (genellikle fotoğraflar ve etkinlikler bölümlerinden oluşur ancak başka işlevler de eklenebilir);
• şirketlerin metin, resim vb. ile sorular soran kullanıcılarla etkileşime girebileceği alan “besteci”;
• kullanıcıların, arkadaşlarının sayfayla nasıl etkileşime girdiğini görebildiği “arkadaş etkinliği”;
• “Tarih Seçici”, kullanıcıların sayfa zaman çizelgesinin bölümlerinde gezinmesine olanak tanır;
• “Yönetici Paneli”, şirketin bildirimleri görüntülemesine, mesajlara yanıt vermesine, sayfa içgörülerini görüntülemesine ve sayfa içeriğini düzenlemesine olanak tanıyan özel bir hizmettir.

Facebook ayrıca sayfayı geliştirmek ve kurumsal performansı kontrol etmek için özel hizmetler sunar. Yönetici Panelinden başlayarak, sayfanın tüm Temel Performans Metriklerini (ör. toplam beğeni, hayranların arkadaşları, bunun hakkında konuşan kişiler ve toplam erişim) toplayan “Facebook Sayfa İçgörüsü”ne erişmek mümkündür. ayrıca belirli bir süre seçerek Excel’e aktarılır. Veriler ayrıca, sayfanın kullanıcıları hakkında demografik bilgiler vererek, gönderilere nasıl tepki verdiklerini anlamaya çalışır.


Türk sosyal medya siteleri
Bilinmeyen sosyal medya siteleri
Kadınların kullandığı sosyal ağlar
Sosyal ağlar hangileridir
Türklerin en çok kullandığı sosyal ağlar
En popüler sosyal ağlar
Tüm sosyal medya uygulamaları


Sanal Oyunlar

Sanal dünyalar, insanların başkalarıyla avatarlar biçiminde etkileşime girdiği gerçek hayatın çevrimiçi 3B temsilleridir. İki tür sanal dünya tanımlanabilir:

• sanal oyunlar dünyası, kullanıcıların belirli katı kurallara göre davranması gereken Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunudur (MMORPG);
• Sanal sosyal dünya, kullanıcıların gerçek hayattaki gibi davranabilecekleri daha özgür bir ortamdır.

Birinci tür sanal dünya, Playstation (Sony) ve X-box’ın (Microsoft) gelişmesi nedeniyle son zamanlarda popüler hale geldi. Bunlar, oyunların gerçek hayata giderek daha fazla benzediği ve oyuncuların dünyanın her yerindeki sohbet veya gerçek zamanlı konuşmalar yoluyla etkileşime girebildiği konsollardır. Çevrimiçi çoklu iletişim araçları, sanal arkadaşlığın çevrimdışı gerçek ilişkilere dönüşmesini de kolaylaştırır.

İkinci tür sanal dünyanın en popüler ifadesi, kullanıcılara bir avatar, yani alternatif bir kimlik oluşturma olanağı sağlayan üç boyutlu bir ortam olan Second Life’tır. Platformda etkileşime giren kullanıcılar, gerçek yaşamlarını kopyalamaya veya onun geliştirilmiş yeni bir sürümünü oluşturmaya karar verirler.

Second life sakinleri içeriklerini sanal para karşılığında alıp satabilirler. İşletmeleri yönetebilir, bir dükkanda çalışabilir, para kazanabilir ve ardından Second life bankasında tutabilirler.

İki tür sanal dünya arasındaki temel fark, sanal oyunlarda kullanıcıların, sanal sosyal dünyada olduğu gibi, önceden belirlenmiş bir hikayenin, uyulması gereken belirli kuralları olan ve ne yapacaklarına özgürce karar veremeyen karakterler olmasıdır.

Ancak teknolojinin gelişmesiyle birlikte oyun üreten firmalar oyunculara hikayelerini nasıl yaşayacakları konusunda daha yüksek düzeyde özgürlük sunmaya çalışıyor. 

Sanal dünyalar (oyunlar veya sosyal yaşam), özellikle reklam, promosyon, pazar araştırması gibi iletişim faaliyetleri ile ilgili şirketler için ilgi çekici fırsatlardır. Sanal ürün/konum yerleşimi, örneğin, piyasaya sürülen yeni bir ürünün (yarış oyunundaki bir araba veya Second Life’daki bir amiral mağazası) görünürlüğünü artırabilir.

Dahası, konumlar bu çevrimiçi dünyaların ayarlarıdır. Bu nedenle, bir turizm destinasyonu yeni bir oyunun sahnesi olarak seçilebilir veya bir konaklama markasının yeni bir otel açabileceği şekilde yeniden üretilebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir