Sözleşme Şekli ve İlgili Mülkiyet Hakları – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Sözleşme Şekli ve İlgili Mülkiyet Hakları
İkili sözleşmeye dayalı biçimin kullanımının etkileri ve bu biçimden kaynaklanan kredi, yukarıdakilerin çok ötesine uzanır. Bu noktada, şimdi yalnızca mülkiyet çıkarları ile ilgili olarak ikili sözleşme biçiminin geniş kapsamlı ve devam eden etkilerini ele alacağız. Burada da, formun eksik kredilendirilmesi olağandır, eğer onun kabulünün katıksız yokluğundan yargılanmamalıdır.
Beşinci ve Altıncı Bölümlerde vurgulandığı gibi, yasal bir kuralın ilkesel biçimindeki bir yasa, tüm muhataplarını bağlayan bir yasa olabilir. Bu tür muhataplar çok sayıda olabilir. Bu ve devlet tarafından yapılan kurallar ile özel olarak yapılmış sözleşmeler arasındaki diğer farklılıklar nedeniyle, bazıları bu tür devlet yapımı kuralların “daha gerçek hukuk” olduğunu ve şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla, özel olarak oluşturulmuş sözleşmelerden çok daha önemli olduğunu düşünebilir. sadece iki tarafı birbirine bağlıyor gibi görünüyor.
Şimdiye kadar, her bir tarafın performansıyla sona eren ayrı bir işlemde iki taraf arasındaki sözleşmenin türü üzerinde yoğunlaştık. Böyle bir sözleşmenin etkileri genellikle kapsam olarak çok daha dardır ve süre olarak olağan yasal kuralın etkilerinden çok daha kısadır. Buna ek olarak, devletin belirlediği kurallar genellikle özel sözleşme ilişkilerini etkiler.
Örneğin, istihdam sözleşmeleri kapsamında, işverenler ve çalışanlar için sınıf olarak devlet tarafından belirlenmiş bazı düzenleyici kurallar geçerlidir. Ortak bir kural, işverenin çalışmak için güvenli bir yer sağlamasını gerektirir; bu, sözleşme taraflarının yasal olarak ortadan kaldıramayabileceği bir gerekliliktir. Nitekim, devletin belirlediği kurallar, özel bir sözleşmenin şartları ile çeliştiğinde çoğu zaman geçerli olur.
Taşınmaz mülkiyeti devir borcu Doğuran sözleşmeler
İki kişi arasında sözleşme geçerliliği
TBK
Taşınmaz mülkiyetinin devri
Taşınmaz devri şekil şartı
anayasanın 35. maddesi mülkiyet hakkı
SÖZLEŞMENİN geçersizlik sebepleri
Sözleşmenin esaslı unsurları
Yine de, ikili bir sözleşmenin genel biçimine uygun olarak girilen birçok özel sözleşmenin şartları, genellikle kapsam açısından çok daha geniş kapsamlıdır ve genel hesabımın gösterdiğinden çok daha uzun süreli hukuki etkilere sahiptir.
Sadece bazı sözleşmelerin kendileri de tipik olarak kuralları içeren toplu pazarlık sözleşmeleri gibi uzun süreli çok taraflı sözleşmeler olması değildir. Başlangıçta sadece iki taraflı basit bir özel sözleşme gibi görünen şeyin kapsam ve süre açısından çok geniş kapsamlı olduğu da doğrudur.
Şimdi bunun nasıl olduğunu göstereceğim, sadece görünüşte basit iki taraflı sözleşmelerden çok etkilenen bir ana hukuki ilişki kategorisiyle, yani mülkiyetteki mülkiyet haklarıyla sınırlıdır.
Mülkiyet çıkarlarının işlevsel yasal birimleri oldukça çeşitlidir, büyük ölçüde kabul edilemezdir ve kendi genel biçimlerini alırlar. Yine de bu tür çıkarlar, görünüşte basit olan iki taraflı sözleşmelerin koşullarından genellikle önemli ölçüde etkilenir.
Bu tür sözleşmelerin çoğu, birçok taraf üzerinde bağlayıcı etkilere sahiptir ve uzun süreler için ve bu, bu tür sözleşmeleri genellikleri ve bazı diğer açılardan daha çok yasal kurallara benzetmektedir.
AM Honore, “olağan durumda, en büyük menfaati olan kişi için geçerli olan yasal haklar, görevler ve diğer olaylardan oluşan bir şeye tam teşekküllü sahiplik menfaati paradigması vakasından bahsetmiştir.
Birçok özel sözleşme, ayrı özel mülk birimlerdeki mülkiyet haklarıyla ilgilidir. Bu birimler kendilerine özgü biçimler alırlar, ancak bunları burada açıklamak gerekli değildir. Sadece çoğunu tanımlamak yeterlidir. Anglo-Amerikan sistemlerinin, bu tür mülkiyet çıkarlarını içerdekiler olarak kabul ettiği aşikardır.
Yukarıdaki mülkiyet çıkarlarının diğer gelişmiş Batı toplumlarında benzerleri vardır. Bireylerin veya tüzel kişilerin ikili sözleşmenin genel biçiminin kullanımı yoluyla takas yoluyla edindikleri mülkiyet hakları başlıca özel hakları kapsamaktadır. Bu hakları elde eden bir taraf, bunları genellikle tüm üçüncü şahıslara karşı ve gelecekte de elinde tutar.
İkili sözleşme formunun burada birçok kullanımı vardır. Bir mülkiyet payının tamamını bir taraftan diğerine devretmek için birçok ikili sözleşme kullanılır.
Yine bu tür diğer sözleşmeler, bina inşaatı, araba imalatı, gıda ve ilaçların hazırlanması, patentlenebilir ürünlerin yaratılması sözleşmelerinde olduğu gibi, mülkiyet çıkarlarının kendi biçimlerini alarak yeni çıkarlara dönüştürülmesi, birleştirilmesi, dönüştürülmesi veya yeniden yaratılması ile ilgilidir.
Birçok kişi ve kuruluş için, satış ve kullanma hakkından sonra en önemli mülkiyet hakkı, sözleşme ve diğer yollarla yeni veya farklı mülkler yaratma hakkıdır. Bir sözleşme tarafı, bir mülkiyet payını bir alıcıya devrettiğinde, alıcının hakları, genel yasaya göre, genellikle satıcıya ve tüm üçüncü şahıslara karşı belirsiz bir süre için geçerlidir.
Bu nedenle, önceki örneğimizde alıcı, aracı satıcıdan satın almak için ikili sözleşme formunu kullandığında, alıcının araca sahip olma hakları yalnızca satıcıya karşı değil aynı zamanda komşulara, iş arkadaşlarına ve arabadaki diğer herkese karşı da geçerlidir. dünya ve sürekli öyledir.
Böylelikle böyle bir satın alma sözleşmesi, alıcıda geniş kapsamlı ve uzun süreli büyük yeni yasal haklar ve görevler yaratır.
Ortaya çıkan bu hukuki durum, ancak kısmen sözleşmenin oluşturulmasıdır. Arabanın satışı ve satın alınması için sözleşme şartlarının ötesinde, yasal kurallar, içtihat hukuku kuralları ve diğer devlet yapımı hukuk türleri zaten mevcuttur ve genel olarak mülkiyet haklarını ve görevlerini tanımlamaktadır.
Örneğin, mevcut devlet kanunu uyarınca, yeni bir arabanın alıcısı diğerlerine karşı mülkiyet hakkına sahiptir. Dahası, yasal ve diğer kurallar, aslında özel sözleşmelerin konusu haline gelen bazı maddi olmayan mülkiyet biçimlerinin yaratılmasına katkıda bulunur. Bilinen örnekler, kitaplardaki telif hakları ve buluşların patentleridir.
Devletin belirlediği kuralların içeriği, bu tür çıkarların aldığı biçimleri fiilen tanımlar ve organize eder. Devletin belirlediği kurallar, bu tür bir mülkteki mülkiyet haklarının satın alma yoluyla veya başka bir şekilde elde edilebileceğini, bu tür sahiplerin genel haklarını belirlediğini, bu tür haklar için korumaları belirlediğini vb. yer alır.
anayasanın 35. maddesi mülkiyet hakkı İki kişi arasında sözleşme geçerliliği Sözleşmenin esaslı unsurları SÖZLEŞMENİN geçersizlik sebepleri Taşınmaz devri şekil şartı Taşınmaz mülkiyeti devir borcu Doğuran sözleşmeler Taşınmaz mülkiyetinin devri TBK