Strateji Yenilikleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Strateji Yenilikleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

9 Nisan 2023 Yenilik sürecinde yenilikleri destekleyerek Yenilik yönetimi sürecinde izlenecek stratejilerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır 0
BİR TİCARETÇİNİN GELİŞİMİ

Strateji Yenilikleri

Teknolojik gelişmelerin medya değer zincirine getirdiği tüm değişiklikler, en azından kısmen olumlu olsalar bile, istikrarlı iş süreçlerini bozar.

Tahmin yapmayı ve planlamayı zorlaştırırlar ve bu kadar çok faaliyet üzerinde etkileri olduğunda genel iş ortamını çalkantılı hale bile getirebilirler. Harvard Business School’da işletme profesörü, işletmelerde inovasyon üzerine çalıştı ve yıkıcı teknolojiler teorisi geliştirdi.

Yıkıcı yeniliklerin nasıl fiyat/performans eğrisinin en altında başladığını göstermektedir. Yerleşiklerin – başarılı ürünler üreten şirketlerin nispeten yüksek fiyatlara sahip olduğuna, ancak aynı zamanda yüksek performans sunduklarına dikkat edin. Performans ne kadar yüksek olursa, fiyat da o kadar yüksek olur, alıcılar ödediklerinin karşılığını alırlar.

Bunlar mükemmel şirketler. En iyi müşterilerine ne gibi ek özellikler istediklerini soruyorlar ve ekliyorlar. Ürün, geceleri müşteriyi yatağına yatırmaktan başka her şeyi yaptığı bir durum olan featuritis geliştirir. Ve fiyat, tüm bu özelliklerin maliyetini yansıtır.

Şimdi yenilikçi fiyat/performans eğrisine bakın. Düşük bir fiyatla başlar, ancak aynı zamanda çok düşük bir performansa sahiptir. Yerleşik ürünün pek çok müşterisinin yeniliği satın alması muhtemel değildir. Ancak geleneksel ürünü karşılayamayan kişiler, yararlı buldukları performansın bir kısmını elde etmek için biraz harcamaya istekli olabilir.

İşte bir örnek: masaüstü bilgisayar. Verileri teyplere yazan oda büyüklüğünde devasa bilgisayarlar olan “Big Iron”ın doruk noktası olan dönemde geliştirilen ilk masaüstü bilgisayarlar yalnızca oyuncak gibi görünüyordu.

Çok az işlem gücüne ve daha az depolamaya sahiplerdi. Mektup yazmakta, ev hesaplarını tutmakta ve başka pek az şeyde iyiydiler. Big Iron şirketleri, bilgisayar olarak adlandırılmaya pek de layık olmayan bu önemsiz makinelerin farkına bile varmadı. Neden yapsınlar?

Ancak teknisyenler, tamirciler ve ev muhasebecileri ve mektup yazarları onları ilginç ve hatta yararlı buldu. Bu müşteriler asla bir kurumsal bilgisayar satın almayacaklardı, kişisel kullanım için bilgisayar isteyen tamamen yeni bir bilgisayar alıcıları pazarı oluşturdular.

Zamanla, bu yeni araçlarla deneyim kazandıkça, Apple ve IBM daha iyi ve daha güçlü bilgisayarlar yaptılar. İşlemciler hızlandı. Bellek arttı. Apple onları estetik olarak hoş yaptı.

IBM bunları esnek ve ucuz hale getirdi. Çok yakında masaüstü bilgisayarlar, kurumsal masaüstü bilgisayarlarda ortaya çıktı. Oda büyüklüğündeki devasa bilgisayarların yerini tamamen almadılar, ancak bugün NASA’nın ve diğer alfabe devlet kurumlarının ve devasa çok uluslu şirketlerin ihtiyaç duyduğu çok işlemcili canavarlardan çok daha büyük bir pazar söz konusudur.

Şimdi YouTube’u düşünün. On yıl önce, videoyu Web’e koymak neredeyse imkansızdı. Yapılabilirdi ama kolay ya da ucuz değildi. 2004 gibi geç bir tarihte, bir mühendisin bir Web sitesini yapılandırması ve buraya video yüklemesi birkaç saatini ve site ana bilgisayarına birkaç telefon görüşmesini gerektiriyordu. Bugün parlak bir beşinci sınıf öğrencisi dakikalar içinde YouTube’a video koyabiliyor.

İnternet videosunun fiyat/performans eğrisini düşünün. Yayın yapan televizyon ağları, küçük 160 piksel × 160 piksel oynatıcıyı, pikselli videoyu, çamurlu sesi ve insanların yüklediği aptalca şeyleri gördüklerinde botlarında titremiyorlardı. Öte yandan, müzik işine ne olduğunu gördüklerinin farkında değillerdi ve endüstri, Televizyonun Ölümü senaryolarıyla doluydu.

Şimdiye kadar, bu senaryo gelişmedi. Bunun yerine, YouTube’un performansı arttıkça (fiyat hala sıfır), televizyon ağları çoğunluğa katıldı ve YouTube ile sözleşme yaptı veya NBC’nin Hulu’su gibi kendi video sitelerini kurdu. Flash video, sıkıştırma ilerlemeleri ve daha yüksek hızlı ağlar, video izleme deneyiminin kalitesini hızla artırıyor ve görüntülemede bir fark yaratıyor.

Haziran 2009’da yapılan bir araştırmaya göre, “Aralık 2006’da bunu bildirenlerin oranı yalnızca %33 iken, yetişkin İnternet kullanıcılarının %62’si bu sitelerde video izlemiştir. Genç yetişkinler arasında çevrimiçi video izleme neredeyse evrenseldir; 18-29 yaş arası her on internet kullanıcısından dokuzu (%89) artık video paylaşım sitelerinde içerik izlediğini söylüyor ve %36’sı bunu normal bir günde yapıyor.”

Yıkıcı yeniliklerin tüm hikayesini anlatıyor. Küçük başlarlar, mevcut ürünlerin fiyat/performansının çok altında. Daha sonra, her zamankinden daha zorlu kullanımları yerine getirebilir hale gelerek gelişirler. Bununla birlikte, performansı iyileştirseler bile, ürünün yenilikçi doğası, fiyatı mevcut ürünlerin altında tutmalarına olanak tanır.

Yıkıcı yenilikler, yerleşik şirketler için çok gerçek zorluklar teşkil ediyor. Değer zinciri faaliyetlerini ve nihayetinde gelir akışlarını bozarlar. İnovasyon geliştikçe ve pazarlarının daha fazlasını ele geçirmeye başladıkça, yerleşik şirketler yanıt vermelidir.

Medya endüstrilerinde zorluğun özellikle yoğun olmasının bir nedeni, değer zincirinin pek çok parçasını etkileyen çok sayıda yıkıcı yeniliğin olmasıdır. Bu durum, son yirmi yıldır kendilerini etkisi altına alan teknoloji tsunamisinden kurtulmaya çalışan şirketlerin işini son derece zor, hatta tehlikeli hale getirdi.


Yenilik sürecinde yenilikleri destekleyerek
Yeni ürünlerin, üretim yöntemlerinin, pazarların ve örgüt biçimlerinin
Yenilik yönetimi sürecinde izlenecek stratejilerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır
aşağıdakilerden hangisi işletmeler için yeniliğin içsel kaynaklarındandır?
Yenilikle ilgili farklı kurum ve kuruluşlar
aşağıdakilerden hangisi işletmeler için yeniliğin dışsal kaynakları arasında yer almaz?
Hangisi yeniliğin özellikleri arasında yer almaz
aşağıdakilerden hangisi başarılı bir yeniliğin özelliklerinde biri olarak ifad


DEĞER ZİNCİR SİSTEMLERİ

Pazar küresel, rekabet çetin ve mali riskler yüksek. Medya şirketlerinin kullanabileceği çözümlerden biri büyümektir. Birleşme ve devralma, ittifak veya ortaklık yoluyla medya şirketleri büyüyerek bu yeni, karmaşık ortama kollarını sokmaya çalışırlar. Kuruluşlar, tedarikçileri ve bayileri, dağıtım kanallarını ve müşterileri içeren bir dizi değer zinciri halinde örgütlendiğinde, ortaya çıkan şirket ağı bir değer zinciri sistemidir.

Kuruluşların çalkantılı bir rekabet ortamıyla başa çıkmalarının bir yolu, asıl işleri kendilerininkini tamamlayan başkalarıyla birleşmek veya ittifak kurmaktır. Bir pazarın yatay veya dikey kontrolüne katkıda bulunursa, anlaşmanın şirketin çabalarını artırdığı veya sinerji sağladığı söylenir. 1990’larda, sanal bir birleşmeler cümbüşü vardı. Wall Street Journal’a göre 1995’in ilk yarısında sadece bilgi teknolojileri sektöründe 649 işlem gerçekleşti.

ABC yayın ağının satın alınması, AOL’nin satın alınması da dahil olmak üzere, bu birleşmelerden bazıları gerçekten gişe rekorları kıran ittifaklardı.

O zamanlar, ulaşım ağları ve içerik üreticileri arasındaki ilişki hakkında önemli tartışmalar vardı. İçerik üreticilerinin diğer üreticilerle mi yoksa aktarım sağlayıcılarla mı birleşmesi gerektiği sorusuna içerik/kanal sorusu adı verildi. Geçmişe bakıldığında, içerik/içerik birleştirmeleri, içerik ve kanal sağlayıcılar arasındakinden daha iyi sonuç verdi.

Bu sorunun yeniden ön plana çıkması muhtemeldir, çünkü içerik sağlayıcıların dağıtıma ve dağıtıma ihtiyacı vardır ve kanallar da dağıtılacak ve iletilecek içeriğe ihtiyaç duyar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir