Teknoloji Portföyü – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Sanal Dünya
Sanal dünyada, tasarım ekibi, fiziksel dünyadaki yönetimi karakterize eden zaman ve mekan sınırlamalarını aşabilir. Prototipler oluşturur ve test ederler, günün 24 saati bir bilgisayar ağı üzerinden dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarıyla tasarım ve verileri paylaşırlar ve dünyanın diğer ucundan müşteri geri bildirimi alırlar.
Fiziksel değer zincirinin tüm unsurları sanal değer zincirinde hareket ettirilebilir. Örneğin, endüstriyel ekipman üzerindeki birçok bakım işlemi, tek bir uzaktan kumanda konumundan ağ hizmetleri aracılığıyla otomatik olarak gerçekleştirilir.
Son adım, sanal değer zincirinin bir aşamasının bilgisini çıkarmak ve onu yeni yan ürün veya hizmetlere dönüştürmektir. Örneğin, orijinal olarak dahili lojistik için kullanılan kolilerin otomatik izleme verileri yeniden paketlenebilir ve çevrimiçi olarak tüketicilere sunulabilir (veya satılabilir). Benzer şekilde, dijital olarak yakalanan ürün tasarımları, PC veya video oyun istasyonları için multimedya yazılımı olarak dönüştürülebilir veya uyarlanabilir.
Bu, “Enter the Matrix” adlı oyunu dünya çapında bir numaralı satan video oyunu ve tarihteki en hızlı satan film tabanlı video oyunu olan Ubisoft için oldukça iyi çalıştı. Oyun, gişe rekorları kıran The Matrix Reloaded filmindeki oyuncuları, setleri ve ekibi doğrudan kullanıyor ve oyun için özel olarak çekilmiş bazı görüntüleri içeriyor.
Son olarak, bir firma genellikle, çeşitli tedarikçilerin ve distribütörlerin de nihai müşteriye bir çözüm üretme ve teslim etme sürecine dahil olduğu daha büyük bir değer sisteminin parçasıdır. Değer zinciri analizi, firmayı mevcut yetkinliklerine ve endüstri değer zincirinin diğer bileşenleri üzerindeki etkisine göre toplam değer süreci içinde konumlandırır.
Örneğin, multimedya pazarlarında, içerik, temel kaynaklar olarak kaplardan daha önemlidir. Filmler, spor, metin, temel bilgiler veya sıra dışı yetenekler üzerindeki münhasır hakları kontrol eden firmalar, multimedya değer zincirinde güçlü bir rekabet avantajına sahiptir. Buna göre diğer firmalardan maksimum değeri almak için en iyi konumdadırlar.
Teknoloji Portföyü
Teknolojik kaynaklar, yüksek teknoloji ürünleri üreten şirketler için temel bir varlıktır. Aslında araştırmalar, teknoloji stratejisinin performans ve kâr üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak, kurumsal yöneticiler bu yetkinlikleri uzun vadeli bir bakış açısıyla stratejik olarak yönetmelidir.
Ancak kaynakların optimum tahsisi ile uğraşırken, geleneksel stratejik analiz modelleri (Boston Consulting Group ve McKinsey tarafından yapılanlar gibi) iki kriteri hesaba katar:
◗ Firma için her işin çekicilik derecesi veya büyüme kapasitesi; pazarın büyüme oranı veya işletmenin yaşam döngüsü ile ölçülür.
◗ Mevcut şirketin her bir işletmedeki rekabetçi konumu, çünkü stratejinin temel amacı rakipleri yenmek; göreceli pazar payı, penetrasyon oranı veya marka bilinirliği ile ölçülür.
Yüksek teknoloji sektöründeki bir şirket için bu yeterli değil. Bu kaynak tahsisi seçimleri sadece bu iki stratejik kritere göre değil, aynı zamanda teknolojik kriterlere göre de yapılmalıdır. Radikal yenilikler, belirli şirketlerin bir pazarı tamamen değiştirmesine ve uzun vadeli rakipleri hızlı bir şekilde kenara çekmesine olanak tanır.
Yüksek teknoloji hisseleri
Dünya portföyü
Yabancı Teknoloji Fonu nedir
Amerikan teknoloji hisseleri nasıl alınır
Yabancı Teknoloji hisseleri
Amerikan Teknoloji Fonu
Aft Fon nedir
Teknoloji HİSSE Senedi Fonu
Bu nedenle, bir şirketin ticari faaliyet yelpazesinin bir değerlendirmesi bu özelliği dikkate almalıdır. Ne yazık ki, geleneksel stratejik analiz modellerinde, bir şirketin rekabetçi konumunu belirlerken teknolojik faktörler diğer birçok kriterin ortasında kaybolmaktadır.
Her stratejik analiz için, bir yüksek teknoloji şirketinin teknolojik avantajı tahmin edilmeli ve dahil edilmelidir. Teknolojik avantaj, bir şirketin rekabette büyük etkileri olabilecek kilit teknolojilerle ilgili uzmanlık düzeyidir.
Bir şirket, çeşitli faaliyetlerinde halihazırda kullanılan tüm teknolojilerin yanı sıra bir şirketin farkında olduğu ancak henüz üretim amaçlı kullanmadığı olası teknolojik uygulamaları da denetlemelidir.
Bu envanter bir amaç için bir araç değildir. Bir şirketin rakiplerinin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek çeşitli teknolojilerin rekabetçi etkisini değerlendirmesini sağlar.
Bir danışmanlık firması, teknolojik varlıkların envanterini çıkarmak için aşağıdaki üç genel teknoloji kategorisini ayırt eder:
◗ Temel teknolojiler, bir şirketin mevcut pazarda rekabet etkisi zayıf olan bir ürün veya hizmeti piyasaya sürmesine olanak tanır. Bu temel teknolojiler piyasada kolayca bulunur ve rakipler tarafından kullanılabilir.
◗ Temel teknolojiler, mevcut rakiplere göre önemli bir avantaj sunar. Bu teknolojiler yalnızca belirli bir şirkete aittir ve genellikle patentlidir. Bu teknolojik bilgi, endüstri için önemli bir başarı faktörüdür.
◗ Gelişmekte olan teknolojiler hala geliştirilmekte ve yeni bir uygulama aşamasındadır; gelecekleri belirsiz. Bazıları kilit teknolojiler olacak, bazıları ise asla kullanılmayacak.
Bir firmanın teknolojik iş faaliyetleri portföyüne tam bir genel bakış elde etmek için, çeşitli teknolojilerin rekabetçi etkisi ile şirketin uzmanlık derecesi karşılaştırılabilir. Bu karşılaştırma, bir şirketin teknolojik varlığının gösterildiği gibi değerlendirilmesine olanak tanır.
Bu, 2002’deki küresel bir iletişim ağı ekipmanı tedarikçisinin teknik portföyünü gösterir. Burada, şirketin IP üzerinden ses gibi çekici bir teknoloji üzerinde iyi bir kontrole sahip olduğu, ancak yine de büyümek için kaynaklara yatırım yapması gerektiği kolayca tespit edilebilir.
Portföy ayrıca Optik, WAN ve ATM ağları gibi gelişmiş teknolojiler açısından zengindir ve ses değiştirmeden bahsetmeye gerek yoktur, ancak Frame’in yerini almaya başlayan çok protokollü etiket değiştirme (MPLS) gibi yeni teknolojiler konusunda biraz yetersizdir.
Belirli bir teknoloji, çeşitli endüstrilerde farklı bir statüye sahip olabilir. Örneğin titanyum bazlı malzemeler havacılıkta yaygındır; hafiflik, tokluk ve antikoroziflik, uçak üreticileri tarafından tercih edilen niteliklerdir.
Bu titanyum bazlı malzemeler, özellikle derin deniz denizaltılarının üretiminde savunma müteahhitleri için kilit teknolojilerdir. Bu malzemeler mimaride (ilk titanyum çatı Japonya’daki Suma Akvaryumu’nda yapım aşamasındadır), tıpta (protezlerde kullanım için) ve mücevherlerde (Brietling Aerospace saati gibi) yeni ortaya çıkıyor.
Aft Fon nedir Amerikan Teknoloji Fonu Amerikan teknoloji hisseleri nasıl alınır Dünya portföyü Teknoloji HİSSE Senedi Fonu Yabancı Teknoloji Fonu nedir Yabancı Teknoloji hisseleri Yüksek teknoloji hisseleri