Teknolojilerin Piyasa Etkisi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Teknolojilerin Piyasa Etkisi
Bazen yeni bir teknolojinin ortaya çıkması çok uzun zaman alabilir. Klavyeleri, basmalı düğmeleri ve düğmeleri konuşma girişiyle değiştirmek olan Konuşma Tanıma yazılımı örneğini düşünün. Potansiyel, hem büyük hem de küçük firmaları cezbetmiştir. Bununla birlikte, 50 yıllık temel araştırmalardan sonra bile, bu hala yapım aşamasında olan bir pazardır.
Bir yeniliğin teknik fizibilitesinin doğrulandığı durumda bile, insanların çoğu zaman hayırlı yeniliklerin gelecekteki ticari etkisini tahmin edemedikleri görülmektedir. Örneğin, radyonun mucidi Marconi, telsiz iletişimin imkansız olduğu uzun mesafelerde özel mesajları iletmeye ihtiyaç duyan buharlı gemi şirketleri, gazeteler ve deniz kuvvetleri tarafından kullanılacağına inanıyordu.
Başlangıçta hiç kimse tek bir noktadan ziyade geniş ve dağınık bir dinleyici kitlesine iletişim kurmayı düşünmedi. Hayal edilen ilk kamu yayını, bir kişinin kitlelere hitap ettiği tek olay olan Pazar vaazlarının iletilmesiydi.
Benzer şekilde, 1940’ların sonunda, bilgisayarın yalnızca sınırlı bilimsel ve veri işleme bağlamlarında hızlı hesaplama yapmak için yararlı olduğu düşünülüyordu. O zamanlar IBM’in başkanı olan Thomas Watson, Sr. tarafından bile paylaşılan baskın yargı, dünya talebinin çok sınırlı sayıda bilgisayar tarafından karşılanabileceğiydi.
Benzer şekilde, yirminci yüzyılın bir başka önemli yeniliği olan ve icadından bu yana kullanım alanı pek çok yönde genişleyen lazer örneğini düşünün. Lazerler, tekstil, metalurji ve kompozit malzeme endüstrilerinde ve çeşitli cerrahi prosedürlerde hassas kesim için kullanılmaktadır. Kompakt disk oynatıcılarda yüksek kaliteli ses ve lazer yazıcılar aracılığıyla yüksek kaliteli metin ve çizimler üretirler.
Ayrıca, fiber optiklerle birleştiğinde lazer, telekomünikasyonda devrim yarattı. 1960’larda, en iyi transatlantik telefon kablosu aynı anda sadece 140 görüşmeyi taşıyabiliyordu.
1988’de, ilk fiber optik kablo aynı anda 40.000 görüşmeyi iletebildi ve 1997’de Fransız telekomünikasyon taşıyıcısı France Telecom’un araştırma ve geliştirme laboratuvarı CNET, son nesil fiber optik kablonun iletim kapasitesini doyuramadı. Bu, iletim kapasitesinin neredeyse sınırsız olduğu anlamına gelir.
Bu başarıya rağmen, Bell’deki patent avukatları, telefon endüstrisinde ilgi çekemeyeceğine inandıkları için lazer için patent başvurusunda bulunmadılar. Diğer pek çok örneğinin yanı sıra, teknolojik yeniliklerin gelecekteki ticari etkisini öngörememekle ilgili tüm bu örnekler, yeni teknolojiyle bağlantılı belirsizliklerin üstesinden gelemediğimizi anlatıyor. Bu başarısızlık dört faktörle açıklanabilir.
Birincisi, çok sık olarak, yeni teknolojiler dünyaya ilkel bir durumda gelir ve performans, boyut, fiyat ve ekonomik sonuç açısından gelecekteki ilerlemenin yörüngesini tahmin etmek her zaman kolay değildir. İlk elektronik dijital bilgisayar olan ENIAC güvenilmezdi ve devasa bir odayı dolduran 18.000’den fazla vakum tüpünden oluşuyordu.
1940’larda ENIAC’tan daha güçlü bir bilgisayarın bir gün dizüstü bilgisayar boyutunda (hatta daha küçük) olacağını hayal etmek zordu. Benzer şekilde, transistör icat edildiğinde, 1970 yılında mikroişlemcinin yaratılmasıyla birlikte, kendi içinde bir bileşen olan entegre devrenin bir gün sonunda bir bilgisayara dönüşeceğine çok az insan inanacaktı.
İkincisi, yeni teknolojilerin kullanım alanlarını belirlemek zordur ve özellikle saf bilimsel araştırmalardan ortaya çıktıklarında zaman alır. Faraday, 1831’de elektromanyetik indüksiyon ilkelerini keşfetti, ancak elektrik uygulamalarının bulunması on yıllar aldı.
Teknoloji ve Ekonomi arasındaki ilişki
Ekonominin insanlar üzerindeki etkisi
Teknolojinin ekonomiye Etkisi
Ekonomi toplum için yaptığı çalışmalar
Teknolojik değişim
Ekonominin toplum için yaptığı çalışmalar eodev
Teknolojinin ekonomiye Zararları
Ekonominin topluma etkisi
Aynı zamanda 1947’de transistör icat edildiğinde, bu yeni cihazın sağırlar için daha iyi işitme cihazları geliştirmek için kullanılabileceği ilk kez önerildi. Hiçbiri bilgisayarlarla gelecekteki bağlantıyı öngörmedi.
Yeni teknolojiyle ilgili belirsizlikleri yenmenin zor olmasının üçüncü nedeni, bir yeniliğin etkisinin, sıklıkla, performansına ve dolayısıyla talebine katkıda bulunacak tam bir sistem çözümüne katkıda bulunan tamamlayıcı buluşlara dayanmasıdır. Örneğin, Edison’un akkor aydınlatma sistemi, lambaların, jeneratörlerin, prizlerin ve kabloların aynı anda geliştirilmesini gerektiriyordu.
Benzer şekilde, telefon 100 yıldan fazla bir süredir varlığını sürdürmektedir, ancak performansı, örneğin faks iletimi, sesli posta, konferans aramaları, veri aktarımı ve çevrimiçi hizmetler tarafından ancak son zamanlarda iyileştirilmiştir. Telekomünikasyon endüstrisinde lazer tek başına işe yaramazdı. Bununla birlikte, fiber optik ile ilişkili olarak lazerler, telefon iletimlerinde devrim yaratıyor.
İlk lazerlerin geliştirildiği 1960’larda optik fiber ilkel bir biçimde mevcut olmasına rağmen, fiber optik teknolojisinin bant genişliğinde muazzam bir artışa izin verdiğini keşfetmek uzun yıllar aldı, çünkü ışık spektrumu radyo spektrumundan bin kat daha geniştir. .
Ek olarak, fiber optik teknolojisi, elektromanyetik parazit olmaması nedeniyle daha kaliteli bir iletim sağlar. Son zamanlarda PC’lere olan talep patlaması, modemler, LAN’lar ve İnternet bağlantıları gibi ağ sistemi eklentilerinin yanı sıra çeşitli yazılım uygulamalarının tek bir pakette birleştirilmesiyle, bunların başında Office olmak üzere, körüklendi. Microsoft tarafından ve SmartSuite tarafından IBM tarafından.
Bu tamamlayıcı yeniliklerin geliştirme süresi çok önemli ölçüde dalgalanabilir. Örneğin, 1880’lerin başında dinamo icat edildikten sonra, elektrolitik teknikler bitişik olarak yaratıldı ve müreffeh bir elektrokimya endüstrisi doğurdu, ancak elektrik motorunun gelişini görmek 50 yıldan fazla sürdü.
Benzer şekilde, transistör ve daha sonra tümleşik devre, bilgisayar endüstrisini dönüştürmek için icatlarından yıllar sonra bilgisayarlara tanıtıldı. Nihayetinde, entegre devrenin kendisi, 1970 yılında mikroişlemcinin ortaya çıkmasıyla bir bilgisayar haline geldi.
Bir sistem çözümüne entegre edilmiş bu tür birbirine bağlı yeniliklerin geliştirilmesinin, teklifin karmaşıklığı nedeniyle, gelecek vadeden rakipler için engeller oluşturduğuna dikkat edilmelidir.
Daha sonra göreceğimiz gibi, tamamlayıcı icatların varlığı, teknolojik standartlar ve ittifaklara duyulan ihtiyacı yoğunlaştırmaktadır. Yeni bir teknolojinin kullanımlarını tahmin etmeyi zorlaştıran dördüncü neden, birçok buluşun belirli bir sorunu çözmeye devam etmesi, ancak çoğu zaman beklenmedik koşullarda beklenmedik kullanımlara sahip olmasıdır.
Bilgisayarın otomobil endüstrisindeki rolünü düşünün.
◗ Arabaların ve bileşenlerin aerodinamik araştırması ve tasarımı için;
◗ Robotlar ve otomatik montaj hatları üzerinden üretim için;
◗ Otomobilin sistemlerini kontrol etmek için (fren sistemi, yakıt tüketimi izleme ve belki bir gün otomatik pilot gibi);
◗ Optimum sürüş yollarını belirlemek için;
◗ Biletleme ve otoyollara erişimi kontrol etmek için;
◗ Büyük şehirlerdeki trafik ışıklarını izlemek (ve trafik sıkışıklığını en aza indirmek) için.
Pek çok firma radikal bir yeniliğin giriş aşamasında geride kalırken, yaşananlar teknolojinin büyüme evresinde oyunun içinde kalabilmek için henüz teknolojilerini piyasaya empoze etmek zorunda kalmışlardır.
Ekonomi toplum için yaptığı çalışmalar Ekonominin insanlar üzerindeki etkisi Ekonominin toplum için yaptığı çalışmalar eodev Ekonominin topluma etkisi Teknoloji ve Ekonomi arasındaki ilişki Teknolojik değişim Teknolojinin ekonomiye Etkisi Teknolojinin ekonomiye Zararları