Teknolojinin Büyüme Aşaması – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Teknolojinin Büyüme Aşaması – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

29 Temmuz 2022 Ekonomide büyüme nedir Ekonomik büyümeye neden olan faktörler Teknolojinin ekonomiye Etkisi 0
Pazarın Doğası

Teknolojinin Büyüme Aşaması

Yüksek teknoloji, “kazanan her şeyi alır” endüstrisidir. 2002’de Apple Macintosh için sadece %2 ve Linux için %1 iken, Microsoft’un küresel masaüstü işletim sistemi pazarının %97’sini kontrol ettiği iyi bilinmektedir. Intel, PC işlemcileri için dünya çapındaki pazarın %82,8’ini kontrol etmekte ve geri kalanının çoğunu ona bırakmaktadır. Pazarın %15,6’sını elinde tutan AMD; Geri kalan kısmı Tayvan’ın Via Technologies ve Transme- ta’sı oluşturdu.

Benzer şekilde, PDA pazarında, iki lider toplam pazarın %81’ini temsil ediyor; video oyun istasyonlarında, üç firma neredeyse tüm pazarı kontrol ediyor. Benzer şekilde, bilgisayar veritabanı yazılımı alanında, ilk beş ilişkisel veritabanı yazılımı şirketi dünya çapındaki satışların yaklaşık %90’ını temsil etmektedir.

En yaygın rastgele erişimli bellek türü (kişisel bilgisayarlar ve iş istasyonları için) olan dinamik rastgele erişim belleği (DRAM), pazarın %73’ünü temsil eden dört lider şirket ile biraz daha az baskınlık yansıtır. Son olarak, PC pazarındaki en büyük beş oyuncu, pazarın %40’ını temsil ediyor.

Standardizasyon genellikle bir teknolojinin zirveye ulaşmaya başladığı ve yeni rakiplerin artan sayıda müşteriye çözümler veya ürünler sunmak istediği büyüme aşamasında ortaya çıkar. Örneğin, çevrimiçi hizmet endüstrisinde, başlangıçta standart olmayan bir strateji izledikten sonra, Microsoft ve AT&T gibi alana geç girenler, ilk olarak Prodigy ve AOL tarafından benimsenen temel teknolojilerinde standartları takip etti.

Pek çok teknoloji uzmanının düşündüğünün aksine, “en iyi” teknoloji her zaman fiili standart olmayı başaramaz. Üstün bir teknoloji geliştiren ancak teknolojilerini bir standart haline getiremeyen firmaların listesi ile büyük bir katalog doldurulabilir.

Yalnızca PC alanında, Wintel ittifakına karşı bir savaşı kaybeden Apple, IBM ve Next düşünülebilir. Bugün Microsoft, işletim yazılımını yeni nesil Web-dostu telefonların standardı olarak kabul ettirmek için Nokia ile kıyasıya mücadele ediyor.

Aslında, deneyimler, iki veya daha fazla uyumsuz teknolojinin rekabet ettiği büyüme pazarlarında, orijinal durumdaki küçük bir değişiklik bile olsa, herhangi bir değişikliğin, bir teknolojinin sonunda piyasaya kilitlenecek ve fiili endüstri standardı haline gelecek kadar büyük bir liderliği güvence altına almasına yardımcı olabileceğini göstermektedir. . Sonuç olarak, baskın teknoloji açıkça daha düşük olsa bile rakip teknolojiler kilitlenir.

Düşük bir teknolojide piyasa kilitlemesinin klasik bir örneği, daktilo (ve şimdi bilgisayar) klavyeleri için QWERTY formatıdır. QWERTY formatı ilk olarak 1860’larda, harfleri kelimelerde sıklıkla yan yana görünen tuşları ayırarak yazma hızını yavaşlatmak için geliştirildi. Bu tasarım, ilk nesil manuel daktilolarda kalıcı bir sorun olan, tuşlara hızlı basıldığında yazı çubuklarının çarpışma ve sıkışma eğilimini azaltmaya yardımcı oldu.

Tip çubuğu sıkışmasına sahip olma teknik sorunu 1890’larda düzeltildi ve daha hızlı yazmak için yeni klavye biçimleri geliştirildi. Ancak, piyasada bir fiyaskoydular, çünkü ilk dokunmatik klavyeciler QWERTY klavyeler konusunda eğitilmişlerdi ve daha iyi klavyeler için bile değişmek istemiyorlardı. 

Geleneksel teori, kıt kaynaklar için rekabet eden firmaların bir sonucu olarak endüstrilerin azalan getirilere meyilli olduğunu belirtir. Ancak, artan getiriler yasasına göre, marjinal yatırımlardan elde edilen getiriler azalmak yerine artar. Bazı firmalar yatırım yapmaya devam ettikçe karlılıkları artar ve sonunda bir veya iki firma pazara hakim olur, çünkü diğer firmalar yatırım seviyelerine yetişemez.

Artan getirilerin arketip örnekleri, sonuç olarak fiili tekeller olarak düzenlenen kamu hizmetleridir. Yine de, artan getiri yasası, günümüzün yüksek teknoloji ve bilgiye dayalı endüstrilerinde büyük bir rol oynamaktadır. İlginç bir şekilde, bir standardın oluşturulmasını teşvik etmenin en az altı farklı ve tamamlayıcı yolu vardır.


Büyüme Nedir
Ekonomide büyüme nedir
Teknolojinin ekonomiye Etkisi
Ekonomik büyüme Mahfi Eğilmez
Ekonomik büyümeye neden olan faktörler
Ekonomik büyüme pdf
Teknoloji ve Ekonomi arasındaki ilişki
Ekonomik büyüme nasıl olur


İlk olarak, açık bir mimari sağlayın. Başarının ilk koşulu pazarlama ile ilgilidir. Diğer katılımcılar için fırsatları genişletmek için endüstrinin istekliliğine bağlıdır.

Tescilli bir teknolojiyi özel tutmak bir zorunluluktur, ancak son derece zordur. Bununla birlikte, tersine mühendislik tekniklerinin kullanılması sayesinde, birçok endüstride patentler hızla atlatılabilir. Kural olarak, patentler normalde rekabeti geciktirir ancak durdurmaz. Verimli rakiplerini, Xerox’un rakiplerinin kendi sıvı toner kserografik teknolojilerini geliştirdikleri fotokopi işinde olduğu gibi, daha iyi olabilecek şirket içi teknolojiyi icat etmeye bile zorlayabilirler.

Sonuç olarak, kazanan olmak için, teknolojiyi her yerde, kolayca erişilebilir ve yalnızca müşteriler için değil, aynı zamanda teknoloji etrafında ürün ve hizmetler sağlayan “tamamlayıcı” şirketler için de yaygın olarak kullanılabilir hale getirmek gerekir. Tamamlayıcılar ve kullanıcılar toplam pazarı büyütecektir.

Klasik örnek, video kaset kaydedici (VCR) çağının başlangıcında Matsushita ve Sony tarafından alınan stratejik kararları içeriyordu. Matsushita, VHS teknolojisinin lisansını Hitachi, Sharp, Mitsubishi ve Philips NV gibi diğer tüketici elektroniği kuruluşlarına verdi ve GE, RCA ve Zenith ile bir orijinal ekipman üreticisi (OEM) anlaşması yaptı.

Bunu yaparken, Matsushita aynı teknolojik çözümü son kullanıcıya ulaştırmak isteyen büyük bir firma ağını bir araya getirirken, Matsushita JVC markası altında tüketici pazarında bu firmalarla rekabet etmeye devam etti.

Sonuç olarak, ürünü Betamax adlı farklı bir teknolojiye dayanan ve teknolojisini piyasadaki diğer oyunculara açmayı reddeden ana rakibi Sony’yi kazanmayı başardı.

1984’te 3,5 inç bilgisayar disk sürücüsünü piyasaya sürdüğünde Sony’nin dersi kaybetmedi. İlk olarak Sony, yeni teknolojisini IBM, Apple, Compaq ve NEC dahil olmak üzere önde gelen bilgisayar üreticilerine sattı veya lisansladı. Sonuç olarak, 3,5 inç disk sürücüsü bu küresel sektörde hızla dünya çapında bir standart haline geldi ve Sony %50 pazar payı elde etti.

Benzer şekilde, Microsoft, işletim sistemini çok sayıda satıcıya lisanslamayı seçerek, 1993’te 3.75 milyar dolardan 2002’de 28,4 milyar dolara çıkarmıştı. Aynı dönemde, işletim sistemini büyük ölçüde lisanslamayı reddeden Apple, pazar payının önemli ölçüde düştüğünü gördü.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir