Teknolojinin Pazarlama İletişimi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Teknolojinin Pazarlama İletişimi
Teknolojinin pazarlama iletişimi üzerindeki etkisi derin olmuştur ve dikkate alınması gereken önemli bir güç olmaya devam edecektir. Teknolojik gelişmeler, hedef kitlelerin davranışlarını etkilemenin yanı sıra iletişim yöntemlerinde ve medyada yenilik fırsatları sunmaktadır.
Bilgi teknolojisi, internet, telekomünikasyon ve dijital televizyondaki gelişmeler, doğrudan posta ve e-posta, kısa mesaj ve doğrudan yanıt televizyon yoluyla iletişim mesajlarının giderek daha fazla kişiselleştirilmesine olanak sağlamıştır.
Bluetooth ve kablosuz teknolojinin tanıtımı, etkileşimli iletişimde daha fazla yenilik vaat ediyor. Örneğin, mavi-dişli cep telefonları, telefonu olayla ilgili bir reklam panosuna doğrultarak ve doğrudan telefona bilgi alarak bir olayın daha fazla ayrıntısını almak için kullanılabilir.
Uluslararası Çevre
Artık bir örgütün faaliyet alanını sadece ulusal olarak görmesi mümkün değildir. Tüm etkinlik organizasyonları, aktif olarak uluslararası müşterileri hedeflesin ya da almasın, uluslararası bir ortamda bulunur.
Kendi şehirlerindeki şirketlerin kurumsal etkinlik ihtiyaçlarına hizmet eden küçük bir etkinlik organizatörü artık uluslararası kuruluşlarla rekabet ediyor ve İnternet’in yaygın kullanımı sayesinde uluslararası potansiyel müşteriler tarafından görülebilir.
İnternet, hem küresel firmaların hem de tek tüccarların aynı platformda rekabet etmesine izin vererek, iletişim ve dağıtım açısından uluslararası engelleri yıktı. Birçok küçük etkinlik organizasyonu bundan faydalandı ve büyük bir kısmı artık hizmetlerini tanıtmak için İnternet’i kullanıyor.
Bu nedenle, uluslararası ortamın da rakip faaliyetleri, piyasa ve sosyal eğilimler ve siyasi, ekonomik ve yasal değişiklikler açısından izlenmesi gerekmektedir.
Kuruluşu Anlamak
Araştırılması ve anlaşılması gereken son alan organizasyonun kendisidir. Bu, herhangi bir iletişim planının çerçevesini ve kaynaklarını sağlaması gerektiğinden, kuruluşun hedeflerinin, değerlerinin ve yönetim tarzının yanı sıra kapasitelerinin ve sınırlamalarının anlaşılmasını içerir.
Bu dahili analiz şunları içermelidir:
● risk alma, yaratıcılık ve gelenek açısından organizasyonun değerleri ve yönetim tarzı hakkında bir anlayış
● kuruluşun misyonu ve kurumsal ve pazarlama hedefleri hakkında farkındalık
● elde edilen sonuçlar ve bu sonuçların nedenleri açısından önceki iletişim kampanyalarının analizi
● mevcut kaynakların denetimi: finansal, zaman, deneyim ve uzmanlık
● taşeronlar, dış kaynak kullanımı, ağlar, tedarikçiler, distribütörler ve diğer tüm ortaklar aracılığıyla sağlanan becerilerin ve kaynakların değerlendirilmesi.
Bu alanlardan elde edilen bulgular, üzerine inşa edilmesi, vurgulanması ve iletilmesi gereken ayırt edici yeterliliklerin net bir şekilde belirlenmesine yardımcı olmak için ‘güçlü yönler’ ve tanınması, en aza indirilmesi gereken kısıtlamaları ve sınırlamaları belirlemek için ‘zayıflıklar’ başlıkları altında özetlenebilir.
Pazarlamada teknoloji
Pazarlama teknolojisinin ortaya çıkardığı yeni taktikler
Teknolojinin pazarlama Üzerindeki etkileri
Dijital pazarlama konu başlıkları
Teknolojide pazarlama
Pazarlama Teknolojisi Nedir
Pazarlama teknolojisinin ortaya çıkardığı taktikler
Dijital PAZARLAMA PDF
İkincil Veri
Önceki bölümlerde listelenen bilgilerin çoğunu sağlamak için, çeşitli veri türlerinden ve kaynaklarından yararlanmak önemlidir. En ucuz ve en kolay erişilebilir veri türü, kuruluşun günlük işleyişi tarafından üretilen verilerdir.
Pazarlama iletişimi planlaması için bu tür verilerin kullanışlılığı, veri tabanı ve sorgulama yazılımı kullanılarak sistematik ve tutarlı rapor üretimiyle büyük ölçüde artırılabilir.
Örneğin, bir etkinlik rezervasyon sistemi, sorguyu hangi pazarlama iletişiminin oluşturduğuna ilişkin bilgileri kolayca birleştirebilir ve medya planları, bilet satışları ve sorgulama oranlarına göre eşlenebilir. Bu dahili veriler çoğu araştırma projesi için genellikle başlangıç noktasıdır, ancak dahili verilere aşırı güvenmek ve hayati dış kaynakları ihmal etmek kolay olduğundan dikkatli olunması gerekir.
Nicel dahili veriler, bilet satışları, hesaplar, müşteri kayıtları, medya maliyetleri, mal satışları ve bar satışları hakkındaki bilgileri içerir. Dahili olarak oluşturulan niteliksel veriler arasında satış personeli raporları, sponsorluk teklifleri/geri bildirimleri, toplantı tutanakları, müşteri hizmetleri personelinden gelen geri bildirimler, müşteri şikayetleri ve iltifatlar yer alabilir.
Dış verilerin toplanmasının başlangıç noktası, zaten bir biçimde var olan bilgilerin kullanılmasıdır. Bu ikincil veriler, devlet istatistikleri, çevrim içi veriler, endüstri araştırmaları, yayınlanmış pazar araştırma raporları, ticaret veya dernek verileri, yayınlanmış mali veriler gibi nicel olabilir.
Haber raporları/makaleler, ticari dergiler, diğer medya, rakip satış literatürü, ticari rehberler, CD-ROM’lar ve web siteleri şeklinde de nitel olabilirler. Belirlenen kilit dış kaynakların sürekli olarak izlenmesi, müşteri eğilimlerini, rakiplerin tepkilerini ve medya kullanımını tahmin etmek için kullanılabilen ve tahmin ve dolayısıyla uzun vadeli planlama kararları için hayati önem taşıyan boylamsal veriler oluşturur.
Ana Bilgi
Bu mevcut kaynakları tamamlamak ve kuruluşun yakın makro çevresinin (müşteriler, rakipler, tedarikçiler, halk) daha zengin bir resmini sağlamak için birinci elden veri oluşturmak gerekir.
Bu süreç nispeten maliyetli ve zaman alıcı olacağından, araştırma için net hedeflere sahip olmak ve verilen bütçe ve zaman kısıtlamaları dahilinde güvenilir bir şekilde (kurum içi veya dış kaynaklı) yürütülebilmesini sağlamak önemlidir. Yine bu birincil bilgi nicel veya nitel olabilir veya tercihen ikisinin bir kombinasyonu olabilir.
Nicel veriler, daha büyük ölçekli anketlerden, yerleşik panellerden, ziyaretçi profillerinden vb. kaynaklanabilir ve geçerlilik ve güvenilirliği sağlamak için doğru örnekleme prosedürlerinin uygulanmasını gerektirir. Niteliksel veriler normalde daha küçük ölçeklidir ancak daha fazla bilgi derinliği sağlar ve fikirlerin, duyguların ve tutumların belirlenmesinde ve daha fazla araştırma için başlangıçtaki sorunlu alanların belirlenmesinde faydalıdır.
Bu daha zengin bilgi, gözlem, odak grupları, katılımcılar, katılımcılar ve sponsorlarla derinlemesine görüşmeler gibi araştırma teknikleri kullanılarak ve personel ve gönüllü geri bildirimlerinin kaydedilmesi ve yönetim notları ve yorumlarından yararlanılması yoluyla toplanabilir.
İletişim planlaması için mevcut olan pazar araştırması türlerinin bir özeti verilmektedir.
Yukarıdaki alanların tümü, pazar yeri hakkında genel bir bakış elde etmek ve iletişim planlamasında müşteriler ve rakipler hakkında derinlemesine bir anlayış elde etmek için kullanılabilirken, aynı zamanda mesaj ve medya araştırmasına da odaklanılması gerekir. Bu özel iletişim araştırması türü, kampanyanın her bir öğesinin ve genel etkinin hem ön testini hem de son testini içerir.
Ön test, iletişim planı geliştirmenin çeşitli aşamalarında, tam iletişim kampanyasının başlatılmasından önce kullanılmalıdır; bu sayede plan, bu bulgular nedeniyle gelişir ve gelişir. İlk konseptler ve fikirler, taslak kopya ve görseller, medyanın erişimi ve etkililiği kadar araştırılabilir. Mevcut yöntemlerden bazıları gösterilmiştir.
Örneğin, bir etkinlik broşürü için yapılan bir tüketici jüri testi, etkinlik için bir broşürün birkaç olası versiyonunu ve her bir broşür için bir dizi olası başlığı gerektirecektir. Daha sonra her sürüm, hedef pazar özelliklerine uyan bir yanıtlayan örneğine gösterilebilir.