Teknolojinin Pazarlama Kanallarına Etkisi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Teknolojinin Pazarlama Kanallarına Etkisi
Üreticilerin aracıları kullanma nedenlerinden biri de toplu kırmak. Bununla birlikte, elektronik olarak yönlendirilen doğrudan kanalların geliştirilmesi, üreticinin her zaman bu rolü üstlenmesi gerektiği anlamına gelir. Artık görev, birkaç birimi çok sayıda adrese göndermekten biri haline geliyor ve bu genellikle üreticilerin sahip olduğu bir beceri değil. Olağan sonuç, bu görevin dışarıdan temin edilmesidir, ancak daha sonra yerine getirilmesiyle ilgili daha büyük bir belirsizlik ortaya çıkar.
Elbette doğrudan satın almayla bağlantılı yüksek düzeyde bir mekansal uygunluk vardır. Hız ve zaman avantajı, satın alan müşteriler için büyük bir avantajdır, ancak özellikle B2C pazarlarında, yüksek sayıda geri dönüşün olabileceği durumlarda sorunlar ortaya çıkabilir. Ürünlerin yeniden paketlenmesi ve iade edilmesiyle ilgili rahatsızlık, ev koleksiyonlarıyla kısmen aşılabilir, ancak o zaman bile müşterilerin orada olmaları ve teslim almalarını beklemeleri gerekir.
İnternet teknolojisinin doğrudan bir kanal olarak çekiciliği, bekleme ve teslim süresi hizmet çıktıları tarafından engellenmektedir. Örneğin müzik, yazılım, sigorta ve diğer finansal işlemler gibi birçok hizmete dayalı ürünün hemen çevrimiçi olarak teslim edilebileceği kabul edildiğinde, büyük ölçüde değişebilen fiziksel ürünlerin teslim edilmesi için gereken zamandır.
Birçok kuruluş, bir fiyat primi karşılığında ertesi gün mal almanın mümkün olduğu kademeli teslimat fiyatlandırması sunar. Bazı şirketler, bir önceki gün belirli bir saatten önce sipariş verilmesi durumunda teslimat sürelerini garanti ederek avantaj ararlar. Örneğin, Electrocomponents plc, ‘Pazar lideri teslimat süreleri ve garantili seçenekler, ertesi gün İngiltere’de ücretsiz, sabah 9, 10 ve öğlen teslimat seçenekleri’ sunuyor.
Ürün çeşitliliği ve çeşitliliği ile ilişkili potansiyel, doğrudan kanal aracılığıyla çok büyüktür. İki ana fırsat mevcuttur. İlk olarak, tek siteli çevrimiçi satıcılar, bir tuğla ve harç deposunun stok tutma kapasitesi tarafından kısıtlanmaz. Geniş stok dizileri saklanabilir ve web sitesi ziyaretçilerine sunulabilir. Çevrimiçi alışveriş merkezleri, mevcut stok çeşitliliğini ve çeşitliliğini daha da artırır.
İkincisi, birkaç otomobil üreticisi gibi bazı üreticiler, parça satın alma pazarı sağlamak için bir araya geldi; örneğin Ford, General Motors ve Volvo tarafından oluşturulan Covisint sitesi. Bu, daha fazla satın alma gücü ile daha düşük fiyatlar sunmalarını sağlarken, müşteriler de geniş ürün yelpazesinden ve çeşitliliğinden faydalanır.
Doğrudan kanalı kullanmaya karar veren üreticiler, çevrimdışı sağlananlardan daha yüksek düzeyde hizmet çıktısı sunma potansiyeline sahiptir. Ancak, sunulan ürünlerin çeşitliliğinin ve hem satın alma hem de ödeme akışlarının hızının, bekleme ve teslimat sürelerinde görüldüğü gibi, her zaman fiziksel ürün akışıyla dengelenmediğini gösteren çok sayıda kanıt vardır.
Teknolojinin en büyük avantajlarından biri, iletişimin birçok boyutunu artırmış olmasıdır. Örneğin, bilgi teslimi ve işlemlerinin hızını, iletilen bilgi miktarını, bilgi alışverişi ve işlemlerinin verimliliğini ve bilgilerin doğruluğunu artırabilir, böylece açıklığı iyileştirebilir ve belirsizliği azaltabilir.
Ayrıca, neredeyse her yerden bilgiye erişmek, bilgi göndermek ve almak mümkün olduğundan, iletişim için belirli bir yere olan bağımlılığı da azaltmıştır. Bu nedenle, pazarlama kanallarındaki çeşitli akışlarla ilgili olarak, dijital teknolojinin önemli bir etkisi oldu.
Fiziksel akışlar açısından, yeni teknoloji, ürünlerin kanal üyeleri arasında daha hızlı ve daha verimli bir şekilde taşınmasını ve depolanmasını sağlayabilir.
Ürünlerin depolanması ve dağıtımı artık israfı ve verimsizliği azaltmak için bilimsel olarak belirlenebilir. Sonuç olarak, depolama ve nakliye gibi fiziksel akışla ilgili maliyetler daha verimli bir şekilde kontrol edilebilirken, müşteri hizmetleri ve kolaylıklar iyileşir.
Pazarlamada teknoloji
Gelişen Teknolojiyle birlikte Değişen PAZARLAMA Yöntemleri ve Dijital PAZARLAMA
Pazarlama teknolojisinin ortaya çıkardığı yeni taktikler Nelerdir
Geleneksel pazarlama Nedir
Teknolojinin pazarlama Üzerindeki etkileri
Dijital PAZARLAMA PDF
Pazarlama Nedir
Pazarlama Teknolojisi Nedir
Özellikle rutin B2B işlemleri için sipariş işleme akışı artık elektronik olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bu sadece sipariş teslim döngüsünü azaltmakla kalmaz, aynı zamanda sipariş spesifikasyonlarının doğruluğu ve gelişmiş üretim planlaması ve stok kontrolü açısından iyileştirmelerin tümü verimliliği artırmaya ve maliyetleri düşürmeye yardımcı olur.
Müzakere akışları, üstlenilmesi gereken fiziksel seyahat yöneticilerinin miktarını azaltarak hızlandırılabilir ve çeşitli çevrimiçi sistemler aracılığıyla alıcılar tedarikçilerin stok seviyelerini sorgulayabilir. Bilgi akışının hızı, sözleşme belgelerinin doğruluğu ve dahil olabilecek kişilerin çeşitliliği, coğrafi konumdan bağımsız olarak, yeni teknolojinin kullanımıyla ölçülemez bir şekilde iyileşmiştir.
Bankaların gecelik faiz fonlarını elinde tutmasının neden olduğu tek gecikmeyle, ödemelerin anında yapılabildiği ve paraların dünya çapında aktarılabildiği için finansal akışlar değişti.
Son akış, promosyon akışıdır. İnternet, kuruluşların yılda 365 gün 7/24 ürünler, hizmetler ve kuruluş hakkında derinlik ve bilgi yelpazesi sunmasına olanak tanır.
Görüleceği gibi, bu olanağın sonuçlarından biri, müşterilerin artık kağıt broşürlere veya teknik bilgi sayfalarına bağımlı olmaması ve satış organizasyonlarının pazarlama kaynaklarını daha verimli ve üretken alanlara yönlendirebilmesidir.
Pazarlama kanalları, kuruluşların son kullanıcı müşterilere ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri sunabilmeleri için gerekli bir yapısal formattır. İşbirliği ve işbirliği yoluyla kuruluşlar, birbirlerine ve son kullanıcı müşterilerine değeri temsil eden ürün ve hizmetleri mümkün olan en uygun ve zamanında geliştirebilir ve sunabilir. Pazarlama kanalları, kuruluşların yaşadığı belirsizlik düzeyini azaltmaya yardımcı olur.
Pazarlama kanalları içerisinde, organizasyonlar arasında çeşitli akışları belirlemek mümkündür. Bu akışlar, örneğin ürün, sipariş işleme ve iletişim akışları, kanal üyelerinin faaliyetlerini koordine etmeleri için gereklidir.
Bu tür koordinasyon ve optimizasyon sayesinde, uygun hizmet çıktı seviyeleri mümkün hale gelir. Hizmet çıktıları, müşterilerin pazarlama kanallarıyla etkileşim kurarken ve ürün ve hizmet satın alırken beklediği farklı hizmetleri yansıtır.
Bir pazarlama kanalını oluşturan en yaygın organizasyon türleri üreticiler, toptancılar ve distribütörler, perakendeciler ve katma değerli satıcılardır. Hepsinin, kanaldaki diğer kuruluşların sahip olmadığı farklı temel yetkinlikleri ve becerileri vardır. Bu tamamlayıcı yaklaşım, pazarlama kanallarının hem işlemesini hem de bir kanalı diğerinden ayırt etmesini sağlar.
Başta teknolojideki hızlı gelişmeler olmak üzere birçok çevresel gelişme nedeniyle pazar kanallarının doğası ve karmaşıklığı artmıştır. Yeni elektronik ticaret biçimleri, yeni aracı türlerinin ortaya çıkmasına ve diğerlerinin yok olmasına neden oldu.
Dijital PAZARLAMA PDF Geleneksel pazarlama Nedir Gelişen Teknolojiyle Birlikte Değişen PAZARLAMA Yöntemleri ve Dijital PAZARLAMA pazarlama nedir Pazarlama Teknolojisi Nedir Pazarlama teknolojisinin ortaya çıkardığı yeni taktikler Nelerdir Pazarlamada teknoloji Teknolojinin pazarlama üzerindeki etkileri