Temel Operasyonel Teknikler – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Birkaç istisna dışında, özel partiler “kanunu kendi ellerine alamazlar.” Daha ziyade, iyi tasarlanmış bir sistemde, yaptırımlar ve kesin çözüm yolları uygulama yetkisi, kural ve ilkelerde usulüne uygun olarak belirtilen resmi olarak iyi tanımlanmış ve iyi organize edilmiş yetkilere uygun olarak hareket eden yargıçların ve diğer devlet görevlilerinin elinde yoğunlaşmıştır.
Dahası, aynı bölgedeki farklı yargıçlar ve görevliler, genellikle aynı eylemler için aynı kişiye yaptırım uygulayacak veya ondan kesin çözüm yollarına başvuracak güce sahip değildir. İtirazlar, yanlışın kanıtlanmaması, yaptırım veya çözüm yollarının aşırı olması ve önceki davalarla tutarsızlıklar dahil olmak üzere çeşitli gerekçelerle yüksek mahkemelere yapılır. Yukarıdakilerin tümü önemli sistematik etkilere sahip olabilir.
Temel Operasyonel Teknikler Aracılığıyla
İşlevsel Yasal Birimlerin Daha Fazla Sistemleştirilmesi
Kurumların, ilgili hukuk organlarının, metodolojilerin, yaptırımların ve yine de diğer ayrı birinci düzey birimlerin sistematizasyondan yoksun olmasının başka bir temel yolu daha vardır. Hiçbir bağımsız birim, diğer birimlerden bağımsız olarak etkin şekilde çalışamaz. Hukuku tutarlı doğrusal bir tarzda oluşturmak ve uygulamak için diğer birimlerle birleştirilmeli, entegre edilmeli ve koordine edilmelidir.
Yalnızca bu çalışmada ele alınan birimler dizisini dikkate almak için, aynı yargı alanı içindeki kanun koyucu ve hukuku uygulayan kurumların ve diğer varlıkların gerektiği gibi merkezileştirildiğini ve hiyerarşik olarak düzenlendiğini, farklı kurumsal alanlar arasındaki ilişkilerin gerektiği gibi önceliklendirildiğini varsayalım.
Hukuk organlarındaki çeşitli kanunların usulüne uygun olarak düzenlendiği veya tutarlı bir şekilde düzenlendiği, yorumlayıcı ve diğer metodolojilerin tek tip bir şekilde benimsenmesi ve yorumlayıcı ve diğer tekrarlayan görevleri yerine getirmek için tek tip olarak uygulandığını ve çeşitli yaptırımların ve çözüm yollarının usulüne uygun olarak tanımlandığını ve organize edildiğini.
Bununla birlikte, böyle bir sözde hukuk sistemi, birinci düzey işlevsel hukuk birimlerini tutarlı bir şekilde doğrusal bir şekilde işleyen ikinci düzey teknikler içinde tutarlı bir şekilde birleştirmeseydi, entegre etmeseydi ve koordine etmeseydi yine de tam teşekküllü bir hukuk sistemi olarak nitelendirilmezdi.
Bu teknikler, bu örgütsel modaliteler kendi genel biçimlerini alırlar ve esasen sayıları beşe indirilebilirler. Bunları “ceza”, “şikayet-iyileştirici”, “idari-düzenleyici”, “kamu yararı görüşmesi” ve “özel düzenleme” teknikleri olarak adlandırdım.
Her biri farklı kurumsal, düşünsel, metodolojik, zorlayıcı ve diğer ayrık birinci düzey birimleri operasyonel bütünler halinde ayrı ayrı organize eder. Bu teknikler ne kadar önemlidir ve genel organizasyonel biçimleri ne kadar önemlidir, onlar da hukuk sistemleri hakkında neyin sistematik olduğuna dair araştırmalarda haklarını henüz almamışlardır.
Yukarıdaki operasyonel teknikler, temel ikinci seviye sistemleştirme cihazlarıdır. Göreceğimiz gibi, bir operasyonel tekniğin her versiyonu, hukukun yaratılması ve uygulanması için özel olarak organize edilmiş birinci düzey ve diğer işlevsel birimlerin ayırt edici bir “bileşiğidir”. Her teknikte aynı ünitelerin tümü yer almaz ve bazıları aynı teknikte şekil aldıklarında bile biraz farklı hizmet eder.
Hiçbir ayrık işlevsel birim hiçbir zaman yalnızca kendi başına konuşlandırılmaz. Tek başına bir kuralı ifade eden izole edilmiş bir dur işareti bile, ıssız bir bozkırda, kavşakta usulüne uygun olarak asılmış olarak, yalnızca kendi başına konuşlandırılmaz. İdari-düzenleyici olarak adlandırdığım genel bir operasyonel teknik içinde diğer işlevsel birimlerle entegre edilmiştir.
Bu teknik, otoyollarda güvenliği sağlamak için kullanılır ve dur işaretleri, diğer birçok düzenleyici kural, sürücülerin ruhsatlandırılması, polis, adli kurumlar ve teknik dahilinde uygun şekilde entegre edilmiş ve koordine edilmiş ayrı yaptırımları içeren bir idari yetkiliyi içerir.
Süreç analizinin temel adımları
Destek Süreçleri nelerdir
Süreç Özellikleri nelerdir
Süreç yönetiminin Faydaları
Süreç İYİLEŞTİRME yöntemleri nelerdir
Süreç Yönetimi
Operasyonel süreç Nedir
Operasyon Yönetimi Ders Notları
O halde, birinci düzey işlevsel bir yasal birim, yalnızca geçici, gelişigüzel veya kalıpsız bir şekilde bir operasyonel teknik içindeki diğer işlevsel birimlerle birleştirilmez. Böyle bir birim, operasyonel tekniklerin beş genel biçiminden biri veya daha fazlası dahilinde diğer birinci düzey birimlerle rasyonel olarak birleştirilir.
Her teknik doğrusal olarak çalışır ve kendi genel biçimini alan karmaşık bir sosyal yapıdır. Her tekniğin doğası, yalnızca kendine özgü genel biçiminin incelenmesi yoluyla yeterince anlaşılabilir. Her tekniğin etkililiğine ilişkin büyük kredi, iyi tasarlanmış genel biçimine atfedilebilir.
Hukuk yoluyla elde edilen her şey, önceki tekniklerden birinin veya kolayca tanınabilir bazı varyantların veya bazı kombinasyonların kullanılmasıyla gerçekleşir. Çeşitli işlevsel hukuk birimleri ve dolayısıyla kanun yapıcıların, idari görevlilerin, vatandaşların, yargıçların ve diğerlerinin faaliyetleri, kanunun ilk yaratılışından nihai uygulamaya kadar doğrusal ilerlemelerde konuşlandırıldığı gibi, bu teknikler dahilinde çalışmak üzere organize edilmiştir.
Bu teknikler dahilinde operasyonel olan ayrık birimler, zorunlu olarak dinamiktir. Dahası, bu tür bir operasyonel teknik, kendi parçalarının toplamından daha fazlasıdır, dahil olan çeşitli bireysel birimlerin etkilerinin toplamından daha fazlasıdır. Bunun nedeni, her tekniğin formunun, sinerjik etkilerle çalışan entegre bir bütün haline gelen şey içindeki ayrı birimleri gerektiği gibi birleştirmesi ve koordine etmesidir.
Ortaya çıkan sinerjik etkiler önemli olabilir. Burada, bir artı bir, üçe eşittir birçok kez görülebilir. Karmaşık organize bir bütün olarak bir operasyonel teknik, suç kontrolü, karayolu seyahatinin düzenlenmesi, içme suyunun sağlanması ve ücretsiz halk eğitiminin verilmesi gibi çeşitli kanun hükümleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek her türlü amaca hizmet edecek şekilde tasarlanabilir ve kullanılabilir. Tek başına konuşlandırılan ayrı ayrı birimler, belki de gelişigüzel olmadıkça, asla bu tür amaçlara hizmet edemez.
Buradaki alaka biçimleri iki türdendir: (1) tek tek birinci düzey birimlerin çeşitli genel biçimleri ve çeşitli sistematikleştirme aygıtlarının biçimleri ve (2) ayrık birinci düzey işletim tekniklerinin beş genel biçimi, -seviye ve diğer birimler uygun şekilde birleştirilir, entegre edilir ve koordine edilir.
Destek Süreçleri nelerdir Operasyon Yönetimi Ders Notları Operasyonel süreç Nedir Süreç analizinin temel adımları Süreç İYİLEŞTİRME yöntemleri nelerdir Süreç Özellikleri nelerdir Süreç Yönetimi Süreç yönetiminin Faydaları