Temyiz Prosedürü Kuralları – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Temyiz Prosedürü Kuralları
Temyiz prosedürü büyük ölçüde bir yargı bölgesindeki temyiz sistemi tarafından yönetilir. Bölüm 2’de tartışıldığı gibi, iki tür temyiz yetkisi yapısı vardır. Biri, doğrudan yargı yetkisinin en yüksek mahkemesine itiraz etmeyi içerirken, diğeri bir ara temyiz mahkemesi tarafından incelemeyi içerir.
Bir yargı yetkisi, federal yargı sisteminin devre temyiz mahkemeleri gibi bir ara temyiz mahkemesini içeriyorsa, bir davayı en yüksek mahkemeye ulaşmadan önce bu düzeyde yönlendirmek için özel kurallar oluşturulmalıdır.
Temyiz mahkemesi genellikle sadece alt mahkemede usuli olarak meydana gelenleri inceler. Bu tür bir inceleme, yargılama öncesinde, sırasında veya sonrasında olanları kapsayabilir. Çoğu zaman, temyiz mahkemeleri bir davadaki yeni kanıtları dinlemeyi veya değerlendirmeyi reddeder.
Bu, mahkemenin yalnızca duruşmada kabul edilenleri dinleyeceği anlamına gelmez. Bunun yerine, mahkemenin delilleri kabul edip etmemesine bakılmaksızın, sunulan tüm delilleri dinleyecektir. Temyiz mahkemesi, mevcut olan ancak mahkemeye sunulmayan delilleri dinlemeyecektir.
Temyiz mahkemesi kararları genellikle yargılama mahkemesinde bir hata yapılıp yapılmadığı konusuyla sınırlıdır. Ayrıca, hata, temyiz mahkemesinin müdahalesini gerektirecek kadar ciddi olmalıdır.
Sonuç olarak, bir temyiz mahkemesi, doğru ya da yanlış ya da suçluluk ya da masumiyet hakkındaki görüşünü gerçeği yargılayanınkiyle değiş tokuş etmeyecektir. Mahkeme, yalnızca maddi ve usul hukukunun gereklerine göre davanın adil bir şekilde sunulmasına ilişkin davayı inceleyen kişinin görüşünün esas alınıp alınmadığını değerlendirecektir.
Temyizde karar değişir mi
CMK temyiz
Temyiz mahkemesi
Temyiz yolu kapalı kararlar
Temyiz dilekçesi
Temyiz kanun yolu
Medeni yargıda istinaf ve temyiz incelemeleri
İstinaftan sonra temyiz
UYGULAMA 7.6
Vince, hayatı boyunca eksantrik davranışlarıyla tanınan yetmiş beş yaşında bir adamdı. Uzun yıllar dublör pilotluğu yaptı ve onu tanıyanlar onun uçma sevgisini çok iyi bilirlerdi. Aynı zamanda son derece zengindi.
Vince birçok kez karşılaştığı kişilere büyük anonim hediyeler verdi. Yakın zamanda Alzheimer hastalığının en erken evresi teşhisi kondu. Bu onun pilot lisansını bırakmak zorunda kalmasına neden oldu. Vince, zihinsel durumunun zamanla kademeli olarak bozulacağını bildiğinden, mülkünün büyük çoğunluğunu sayısız hayır kurumuna hediye şeklinde dağıtmak için bir plan yazdı.
Vince’in kızı planı gördü ve Vince’in kendisi için makul olduğunu düşündüğü bir miktarı miras olarak bırakmayacağından endişelendi. Vince’in zihinsel olarak yetersiz olduğunu ilan etmesi için veraset mahkemesinde dava açtı. Vince’in son zamanlarda sık sık yaptığı ve ticari bir uçağa bindiği ve uzak bir şehre sadece gezinti için uçtuğu geziler gibi olağandışı davranışlarına tanıklık eden birkaç tanık sundu.
Ayrıca, Vince’in neredeyse tüm varlıklarını daha önce ilişkisi olmadığı kuruluşlara verme planını da kanıt olarak sundu. Mahkeme, Vince’in kendi çıkarına karar vermediğini tespit etti ve kızını vasisi olarak atadı.
Ayrıca, tüm varlıkları da dahil olmak üzere mülkü üzerinde tam kontrol verildi. Vince, mahkemenin uzun hayırseverlik tarihini ve artık bağımsız olarak yapamayacağı uçma sevgisini dikkate almadığı gerekçesiyle davayı temyiz etti.
Temyiz mahkemesi bu davada vesayetin devam ettirilip ettirilmeyeceğine veya kaldırılacağına ilişkin kararla karşı karşıya kalmayacak ve Vince’in yetkinliğini belirleme zorluğuyla karşı karşıya kalmayacaktır.
Bunun yerine, mahkemenin tek işlevi, delillerin gerektiği gibi değerlendirilip değerlendirilmediğini ve delillerin açık ağırlığının kararı destekleyip desteklemediğini belirlemek olacaktır. Mahkeme böyle olmadığını tespit ederse, dava daha fazla değerlendirilmek üzere ilk derece mahkemesine geri gidecek ve muhtemelen yeni bir duruşma yapılması emredilecektir.
Temyiz süreci, uygunsuz bir şey olduğunu iddia eden temyiz eden tarafın (temyiz eden olarak bilinir) mahkemelere ve diğer tüm taraflara bildirilmesiyle başlatılır. İtirazlara karşı savunma yapan ve usulün uygun olduğunu iddia eden taraf temyiz edilendir.
Mahkemelere ve diğer taraflara bildirimde bulunulduktan sonra, birkaç olay meydana gelmelidir. Bu olayların sırası ve zamanı, yargı alanından yargı alanına değişebilir. Genel olarak, temyiz eden, davaya ilişkin mahkeme tutanaklarının hazırlanıp temyiz mahkemesine gönderilmesinden sorumludur.
Bu kayıtlar, temyiz mahkemesinin, davanın görüldüğü mahkeme tarafından iddia edilen hata da dahil olmak üzere, davanın tüm geçmişini gözden geçirmesini sağlar. Kayıtlar, taraflarca mahkemeye sunulan tüm yasal belgelerden (genellikle savunma ve talep olarak adlandırılır) oluşur. Ayrıca davaya ilişkin mahkeme kararları ve tarafların, avukatların, tanıkların ve yargıcın duruşmalardaki yazılı ifadeleri de yer alacaktır.
Mahkeme kayıtlarının sunulmasına ek olarak, temyiz eden ve temyiz eden, inceleme mahkemesine temyiz özetlerini (vakanın ayrıntılı açıklamalarını ve ilgili tarafın davasına uygulanan yasayı) sunabilir.
Brifingler davanın gerçeklerini, alt mahkemede ortaya çıkan sorunları ve davanın sonucunu ortaya koydu. Brifingler ayrıca, temyiz mahkemesine, konu ile ilgili olarak tarafın pozisyonunu destekleyen geçerli yasaları önermektedir. Temyiz mahkemesinin görevi, duruma en uygun kanunu seçmektir.
Temyiz davalarının çoğunda, mahkemeler, tarafların avukatlarının, özetlerin sözlü argümanlarını sunmalarına izin verir. Bu aşamada, her avukat brifing sunar ve temyiz mahkemesinin brifingin içeriğiyle ilgili sorularını yanıtlar. Mahkeme, avukatlardan belirli bir kanun maddesinin neden mevcut davaya uygulanabilir olduğunu düşündüklerini açıklamalarını isteyebilir. Ayrıca, avukatlar, karşıtlarının özetinde dile getirilen noktalara yanıt verebilirler.
Temyiz mahkemesi davayı inceleyecek ve yazılı görüş bildirecektir. Mahkeme, alt mahkemenin işlemlerini onaylayabilir (onaylayabilir) veya alt mahkemeyi bozabilir ve yeni veya farklı yargılamaların yapılması emriyle davayı ilk derece mahkemesine geri gönderebilir. Bazen, temyiz mahkemesi, alt mahkemenin, yargılamanın yapılmaması gerektiği noktasında hata yaptığına hükmedecektir. Bu gibi durumlarda, dava tamamen reddedilir.
Bir hukuk davasında, davaya yol açan olayın meydana gelmesinden temyize ve kararın tenfizine kadar olan adımları göstermektedir.
ETİK HUSUSLAR
Hukukçuların etik yükümlülükleri hakkında sık sık tartışmalar yapılır. Etik görevleri fazla dikkat çekmeyen kişiler ise jüri üyesidir.
Potansiyel jüri üyeleri havuzu için bir kişi seçildiği andan itibaren etik gereklilikler geçerlidir. Muhtemel jüri üyelerinden bile tarafların, avukatın ve mahkemenin sorularını dürüst ve açık sözlü bir şekilde değerlendirip cevaplayacaklarına dair yemin etmeleri istenmektedir.
Bir jüri üyesinin görevi ciddi bir görevdir. Tamamen yabancıların yasal hakları, jüri üyesinin bir karara varırken kanıtları tarafsız bir şekilde dinleyeceği ve kanıtlara kişisel önyargıyı değil, yalnızca hukuku uygulayacağı öncülüyle jüri üyesine emanet edilmiştir.
Nadir bir durum olsa da, (1) bir jüri üyesinin kanıt olarak sunulmayan bilgileri kabul ettiği keşfedilen bilgilere veya (2) bir jüri üyesinin kişisel önyargının yönlendirmesine izin vermesine dayanarak bir kararın temyizde geri alınması duyulmamış bir durum değildir. bir davada verilen karar.
Mahkemeler, jüri sürecinin kutsallığına müdahale etme konusunda isteksiz olsalar da, böyle bir güven konumunda olan kişilerin etik dışı davranışları için süreci yasal sistemin herhangi bir yönü gibi izlemek gerekir.
CMK temyiz İstinaftan sonra temyiz Medeni yargıda istinaf ve temyiz incelemeleri Temyiz dilekçesi Temyiz kanun yolu Temyiz mahkemesi Temyiz yolu kapalı kararlar Temyizde karar değişir mı