Test Pazarları – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Uzmanların Görüşleri
Bir başka ilginç bakış açısı ise profesyonel derneklerin veya üniversitelerin uzman üyelerinden, danışmanlardan ve hatta tedarikçi veya distribütör çalışanlarından geliyor. Görüşleri, gelecekteki pazar eğilimleri veya teknolojik bir atılım olasılığı hakkında daha kesin bir fikir oluşturmada faydalıdır.
Uzman tavsiyesi almak için üç yöntem kullanılabilir. Birincisi, ortak bir fikre varmayı amaçlayan birkaç uzmanı bir araya getiren bir tartışma grubudur. İkincisi, her uzmandan toplanan ve bir organizatör tarafından birleştirilen bireysel görüşlerin bir sentezidir.
Üçüncüsü, her uzmanın tavsiyesini gönderdiği ve diğer uzmanların görüşlerinin sentezini aldıktan sonra görüşünü sözlü olarak açıklamaya davet edildiği Delphi yöntemidir. Grup görüşünü ortaya çıkarmak için süreç birkaç kez tekrarlanabilir.
Uzmanları aramak her zaman şüphelidir. Büyük bir bilgisayar şirketinin pazarlama direktörü kurnazca, bugün bir grup uzmana Linux’un gelecekte tüm bilgisayarlar için standart işletim sistemi olup olmayacağını sorarsanız, uzmanların %50’sinin “evet”, %50’sinin ise “evet” yanıtını vereceğini belirtti. “hayır” cevabını verecektir.
Örnekleme Grupları ve Test Pazarları
Örnekleme, gelecekle ilgili varsayımlarını ve satın alma davranışlarını belirlemek için pazarlamacıların incelemek istediği toplam müşteri, tüketici veya işletme nüfusu ile muhtemelen aynı özelliklere sahip sınırlı sayıda hedef seçmek anlamına gelir.
Örnek gruplar, geliştirme aşamasından sonra yeni ürünleri test etmek için de kullanılabilir. Grup üyeleri yeni ürünü uygun ortamda (işte, evde) dener ve konsept ve prototip testleri sırasında ölçülen kriterlerle aynı kriterler hakkında fikir verir.
Numunenin bileşimini belirlemek için pazarlamacılar farklı yöntemler kullanır.
◗ Rastgele örneklemede, incelenen evrenin tüm birimlerinin seçilme şansı eşittir.
◗ Tabakalı örneklemede, çalışılan evren ortak özelliklere sahip alt gruplara ayrılır ve ardından her grup olasılık ile belirlenir.
◗ Kota örneklemesinde, birimler iki veya üç ana karakteristiğe göre tanımlanır ve görüşmeciler tarafından temsili olarak seçilir; örneğin, bir bilgi teknolojisi şirketi, Avrupa’nın en büyük 500 firmasına odaklanmaya karar verdiğinde. ciro ve bilgi sistemlerine yapılan harcamalar. Buna göre bu örnekler bir olasılık örneği değildir ve örnekleme hataları istatistiksel olarak hesaplanamaz.
Genellikle, yeni ürünü piyasaya sürmeden önceki son adım, bir test pazarında (bir tüketim malı için) veya bir ticaret fuarında değerlendirmesini içerir, ancak bazı agresif yüksek teknoloji şirketleri, bir ürünü doğrudan pazara pazarlar çünkü bir ürünü piyasaya sürmek çok isterler. hızlı bir şekilde ve yeniliği kopyalayabilecek ve kötüye kullanabilecek rakiplere karşı yenilikçi sırrı korumak istiyor.
Bu şirketler, ürünün müşteri üzerindeki etkisini gözlemler ve ürünü pazarladıktan sonra olası değişiklikleri yaparlar. Birçok Japon şirketi bu şekilde hareket ederken, ABD ve Avrupa şirketleri genellikle yeni bir ürünü piyasaya sürmeden önce, ürünlerinin çoğu zaman çok geç gelmesi riskiyle kendilerini azami dikkatle çevrelemeyi tercih ediyor.
Numuneler veya test pazarları, raporlar, yayınlar, veri bankaları ve diğer dolaylı kaynaklar aracılığıyla toplanan “ikincil veriler” yerine “birincil veriler” olarak adlandırılan müşterilerden doğrudan verilerin alınmasını kolaylaştırır. Bu veriler, posta, telefon ve yüz yüze görüşme gibi farklı anket yöntemleri kullanılarak elde edilebilir. Her yöntemin artıları ve eksileri vardır.
PAZARLAMA test çöz
PAZARLAMA Yönetimi Final Soruları
PAZARLAMA araştırması Final Soruları
Pazarlama Stratejileri Soruları
Ata AÖF pazarlama Araştırması çıkmış sorular
PAZARLAMA araştırması Vize Sorular
Pazarlama Stratejileri Final Soruları
PAZARLAMA klasik Sorular
Nicel Bir Analiz Kullanma
Bir ürün, gerçek pazarlamadan önce satış gücüne ve distribütörlere gösterildiğinde, pazarlama müdürü, satış gücü veya kilit kanal ortakları tarafından hazırlanan satış tahminini, geleneksel önyargılarını düzelterek (az tahmin ederek) ayarlayabilir. kota hesaplamaları için talep, uzun vadeli görüşlerin olmaması). Bu tahminler, pazarlama yöneticisine ilginç bilgiler sağlayabilir.
Yüksek teknoloji ürünü pazarlamanın özelliklerinden biri, ürünün kısa ömrü ve yenilikçi kalitesi nedeniyle tarihsel verilerin eksikliğidir. Ayrıca, nicel bir analiz genellikle değiştirilecek olan ürün verileriyle çalışmayı içerir (klasik televizyonlar HDTV’ler, kaset kaydediciler kompakt disk oynatıcılar ve telefonlar videoteks bilgisayarlar). Bu ürünlerin değiştirilmesine ve diğer kullanımlar için genişleme olanaklarına ilişkin hipoteze göre senaryolar yapılmalıdır.
Tüketim malları için sıklıkla kullanılan nicel analiz teknikleri ve ilgili modeller her zaman dikkatle ele alınmalıdır. Aslında, mikrobilgisayarlar ve HDTV’ler gibi tüketim malları için bile pazar o kadar hızlı değişiyor ki, elde edilen bilgiler nadiren güvenilir oluyor.
Yüksek teknoloji işinde başka bir pazar sınırlamasını akılda tutmak da çok önemlidir: Müşteriler, nihai pazar potansiyelini sınırlayacak olan ürünü kullanabilmelidir. Örnek olarak, evde terminali olan insanlara bağlı olan videotex pazarının orijinal küçük boyutunu düşünün.
Fransa pazarında videotex üreticisi France Telecom, milyonlarca Videotex terminali vererek bu sorunu çözmeye çalıştı. Bu hareket, videoteks pazarının yaratılmasına yardımcı olsa da, France Telecom için önemli bir maliyetle bunu yaptı. Avrupa’daki transponderlere olan talep, daha fazla verici ve alıcı çanak kurulana kadar aynı şekilde sınırlıydı.
Benzer şekilde, on-line hizmetler pazarının gelişimi ile hanelerin PC ekipman oranı arasında güçlü bir ilişki vardır. Örneğin, en fazla internet kullanıcısına sahip ülkeler olan Finlandiya, Norveç ve Amerika Birleşik Devletleri’nin de en fazla PC’li hanelere sahip olması şaşırtıcı değildir.
Pazarlamacılar için bir diğer konu da müşterilerin tercihleri ile satın alma davranışları arasında ayrım yapmaktır. Örneğin, yüksek teknolojili ürünler için büyük kuruluşların yenilikçi, radikal etki ürünlerini tercih ettiği, ancak genellikle artımlı etki ürünlerini benimsediği gösterilmiştir.
Diğer bir deyişle, tercihler ve satın alma davranışları çoğunlukla iki nedenden dolayı uyuşmamaktadır. İlk olarak, mevcut (ve genellikle maliyetli) teknoloji ve ekipmanlarla uyumluluğun önemi son derece önemlidir ve aşırı ve çığır açan yenilikçi ürün ve/veya sürecin girişini engeller. İkincisi, çoğu kuruluş genellikle riskten kaçınır ve şirket yapısında minimum değişikliklere neden olan geleneksel çözümleri tercih eder.
Muhtemelen, pazarlama yöneticisi için en büyük tehlike, küçük bir örneklemden alelacele edinilmiş, sınırlı sonuçların genelleştirilmesine yol açabilecek sınırlı nitel bilgilere dayalı nicel ekstrapolasyonlar yapmaktır.
Ata AÖF pazarlama Araştırması çıkmış sorular PAZARLAMA araştırması Final Soruları PAZARLAMA araştırması Vize Sorular PAZARLAMA klasik Sorular Pazarlama Stratejileri Final Soruları Pazarlama Stratejileri Soruları PAZARLAMA test çöz PAZARLAMA Yönetimi Final Soruları