Ticari Düşünceler

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Ticari Düşünceler

12 Temmuz 2023 Sıfırdan ticaret nasıl Yapılır? Ticaret Nasıl Yapılır 0
Ticari Düşünceler

Ticari Düşünceler

Bu çalışma, tacirlerin piyasalara nasıl tepki verdiklerini ve nedenlerini dikkate alırken faydalı olan iki beyin modeline bakıyor. 

Bu  konudaki makaleler “üçlü” beyin kavramına dayanıyordu.Başka bir “üç parçalı” beyin modeli  de önerilmiştir. Bu modellerin her ikisi de, ticaret sorunlarını ve ticaret çözümlerini tanımladıkları için tüccarların değerlendirilmesi için yararlıdır.

Aslında Bill Williams, olaya böyle bakmanın yanlış olduğunu söylerdi. Sorunlar çözüm gerektirmez, aşkınlık gerektirir. Şahsen bu modellerin gerekli olduğunu ve bir adım daha ileri giderek Ticaret Piramidi’ni oluşturmamı sağladığını söyleyebilirim. Belki de bu bir aşkınlık biçimidir. Geleneksel “problem” çözme, bir sarkaç etkisi yaratabilir.

Basit bir örnek, tacirlerin sıklıkla içinden geçtiği disiplin döngüsüdür. Alım satım metodolojimizi takip edecek disiplini ediniriz, iyi para kazanmaya başlarız, sonra kendimize aşırı güveniriz, disiplinden uzaklaşmaya başlarız, kötü yapmaya başlarız, alçakgönüllüyüz, disiplini yeniden öğreniriz bir kez daha başarılı olmaya başlarız, yeniden kendimize aşırı güveniriz ve bu böyle gider.

Bu sarkaç etkisi gerçek dünyada tekrar tekrar görülür. Başarılı olmak için o halin ötesine geçmeliyiz, bu da o hali aşmamız gerektiği anlamına gelir. Bill Williams bu “problem çözme” sürecini “Tip Bir Yapı”, aşkınlığı ise “Tip İki Yapı” olarak adlandırıyor.

Bu iki yapı arasındaki karşılaştırmayı Öklid geometrisi ile dünyaya yeni “Kaos” yaklaşımı arasındaki farka benzetiyor. Kitabındaki Kaos Teorisi ile olan bağlantıları biraz zayıf bulduğumu söylemeliyim, ancak yine de bazı mükemmel materyaller içeriyor. “Fraktallar” hakkında çok şey var ama onlar yıllardır var.

Beyin Yapısı

İnsan beynine geri dönüyoruz. Tony Plummer’ın modeli üç bölümden oluşuyor: içgüdüsel kısım, duygusal kısım ve düşünme kısmı. İlkel bataklıktan evrimleştikçe ya da her nereden geldiysek, sırayla bu kısımlar oluştu.

Yani beyin sapı sürüngen mirasımızdan türemiştir ve milyonlarca yaşındadır, bu bizim içgüdüsel dürtülerimizi sağlar. Limbik sistem, temel memeli mirasımızdan türemiştir ve duygusal girdi içerir, bu da çok eskidir. Daha yakın tarihli bir gelişme, yansıtıcı düşünce süreçlerini ve hayal gücünü içeren “neo-korteks” tir.

Sorun şu ki, ticaret birçok içgüdüsel ve duygusal tepkiyi tetikliyor ve bu tepkiler beynimizin işleyişinde o kadar derine gömülü olduğundan, onları geçersiz kılmamız zor. Bu nedenle, basit bir faaliyet olan ticaretin iyi yapılması çok zor hale gelir.

Aslında bu, ticaret yaparak kare bir çiviyi (kendimizi) yuvarlak bir deliğe (ticaret ortamına) sıkıştırmaya çalıştığımız düşüncesini uyandırır. Bu ne kadar doğru olursa olsun, bunu yaparak kendimiz hakkında o kadar çok şey öğrendiğimizi ve sürecin (bazen nahoş olsa da) son derece değerli olduğunu iddia ediyorum. Para, elde ettiğimiz kazançların en küçüğü olabilir.

Tartışıldığı gibi “üçlü” beyni kabataslak inceledim çünkü bu tamamen ele alındı. Üç parçalı beyin oldukça farklıdır ve farklı düşüncelere yol açar. Beyni üç bölüme ayırır: “çekirdek”, “sol yarım küre” ve “sağ yarım küre”.

Her bir bölümün olumsuz yönlerine özellikle odaklanmıyor, daha çok olumlu yönlerine odaklanıyor. Bu, Tip İki Yapısı ile uyumludur.

Pek çok ayrıntılı materyali özetlemek gerekirse (kitabın kendisini okumak mantıklıdır), bu üç bölümün işlevi şu şekilde ifade edilebilir. “Aptal” sol yarıküre kesinlikle sınırlı bir yeteneğe sahiptir, ancak gidip yapılması gerekeni yapan “çekirdek” için “programlama” sağlar.

Herhangi bir zamanda mevcut olan milyonlarca bilgi bitinden (normalde sorumlu olan) sol yarıküre yaklaşık 16 biti işleyebilir, çekirdek kısmı halledebilir. Dolayısıyla, iyi yaptığımız şeyi bilinçaltında yapıyoruz çünkü sol yarıküre, güçlü çekirdeği işi yapması için eğitmiştir.

Yani sol yarıküre ve burada, korkuyla dolu olan ego, öncelikle gereksiz hale gelebileceğinden korkar. Bu nedenle, endişelenecek bir şey varsa, bu her ne kadar hayali olsa da, hala gerekli olduğu temelinde, her zaman endişe vericidir. Bazıları sağ yarıkürenin gücünün sonsuz olduğunu, bunun “Tanrı Gücü” ile doğrudan bir bağlantı olduğunu söyler.

Bu modelinde (birçok yönden çok daha çekici bir kavramdır, bu nedenle inanmak istediğimize inandığımız için kendimizi buna daha çok inanırken bulabiliriz) çok geniş bir kaynağa erişim vardır ve biz onu sadece kendi sınırlarımızı aşarak kullanmalıyız.


Ticaret Nedir
Sıfırdan ticaret nasıl Yapılır
Ticaretin temel amacı Nedir
İç ticaret nedir
ticaret nedir, nasıl yapılır
Ticaret Nasıl Yapılır
Dış ticaret Nedir
Ticaret Türleri


“Üçlü” beyin kavramı, modeline uyar ve ana, çekirdek ve sol yarıküreyi alt bölümlere ayırır, ancak üçlü beynin üçüncü kısmı sağ yarıküreyi de içerir. Ancak yazılarının odak noktası, bu sorunların nasıl aşılabileceği değil, beynimizin yapısının sunduğu sorunlardır.

Şahsen, üçlü beyin kavramının ve ticaretteki sorunlarının apaçık olduğunu hissediyorum. Ticaret yapanlar bu sorunları çok iyi bilirler. Konseptin doğru olup olmadığını tartışmamıza gerek yoktur.

Belki de bunun yalnızca bir model olduğunu ve bu haliyle gerçek gerçekliğin yalnızca bir temsili olduğunu söyleyebiliriz. Bu haliyle, belki de yalnızca yararlı bir yalandır, kullanabileceğimiz ama “gerçek” olmayan bir kavramdır. Evet, ama o zaman her şey öyle, oturduğunuz sandalye ve elinizde tuttuğunuz kitap da dahil. Zihninizdeki her şey, gerçeğin yalnızca bir temsilidir.

Üç parçalı beyin belki biraz daha karmaşıktır, ancak varlığına ve yararlılığına dair pek çok kanıt vardır. Bisiklete binmeyi öğrendiğimizde, aptal sol yarıküremizle bisiklete binmeye çalışma ve düşme sürecinden geçeriz. Sonunda çekirdek eğitilir ve bundan sonra düz yelken açar.

Aslında geçen gün bisikletimden düşmeyi başardım ama bunu kırmızı ringa balığı olarak görmezden geleceğiz. Sanırım hepimiz otobanda araba kullanırken ve son birkaç kilometreyi hatırlayamayarak deneyimlemişizdir. Bunun nedeni, çekirdeğin her şeyi bizim için yapmasıdır. Daha az yaygın olan, sağ yarı kürenin kontrolü ele geçirme deneyimidir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir