Ticari Reklam Aracı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Ticari Reklam Aracı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

29 Kasım 2022 Ticari araç reklam izin belgesi Ticari Araç reklam izin belgesi Ücreti 0
Ticaret Sisteminin Oluşması

Ticari Reklam Aracı Olarak İnternetin Sorunları

Kanıtlanmış popülaritesine rağmen, İnternet ve İnternet reklamcılığı sorunsuz değildir. Örneğin, geleneksel reklamcılığın aksine, İnternet reklamcılığı, etkinliğini ele alan ve ölçen göreceli bir araştırma eksikliği ile boğuşmaktadır.

Örneğin, geleneksel reklamcılıkta kullanılan başarılı stratejilerin İnternet tabanlı reklamcılık için işe yarayıp yaramadığı hala tam olarak belli değil. Ve bu alanda araştırma yapıldığında, İnternet reklamcılığı, çoğu reklam aracından farklı olarak, etkinlik söz konusu olduğunda ölçülmesinin zor olduğu kanıtlanmıştır.

Bazıları, çok sayıda çalışmanın tüketicilerin ziyaret ettikleri Web sitelerinden rahatsız olmalarına neden olan belirli faktörleri gösterdiği göz önüne alındığında, İnternet’in bir reklam aracı olarak belirgin dezavantajlar oluşturabileceğini öne sürüyor. Örneğin bir çalışmada, incelenen 100 siteden yalnızca üçü ziyaretçilerine yeterince hizmet veriyordu ve diğer 97’si değerli ve potansiyel müşterileri ya dışladı ya da rahatsız etti.

Yapılan bir araştırma, tüketicilerin uzun bekleme süreleriyle karşılaştıklarında olumsuz veya nahoş duygular yaşadıklarını bulmuştur. Reklamların müdahaleciliğiyle ilgili bir çalışmada, tüketicilerin pop-up reklamları rahatsız edici olarak algıladıkları bulundu.

Connecticut merkezli bir araştırma şirketi olan INTECO tarafından yapılan araştırma, hızlı indirmelerin yanı sıra güvenilir, güncel ve kolay bulunabilen bilgilerin tüketicilere göre açık ara en önemli Web sitesi özellikleri olduğunu ve animasyonun, ses ve video geliştirme oranı en az önemli olanlar arasındadır.

Georgia Institute of Technology’nin WWW Araştırma Ekibi tarafından yürütülen başka bir araştırma, birçok İnternet kullanıcısının sayfaları kötü tasarlanmış ve indirilmesi çok yavaş olarak algıladığını ortaya koydu.

Ratchford, İnternet’in bir tüketici bilgisi kaynağı olarak değerlendirilmesinin sınırlı olduğuna dikkat çekiyor ve medya ve reklamla ilgili seçimler yapmadan önce şirketlerin İnternet’in tüketici algıları ve davranışları üzerindeki rolünü açıkça anlamaları gerektiğini savunuyor.

Ayrıca, etkileşim kavramı (firma ile müşteri arasında yinelemelerin olduğu, her iki taraftan da bilgilerin elde edildiği ve ilgi alanları ile olasılıkları hizalama girişimlerinin yapıldığı fikri), geleneksel reklam izleyicileriyle karşılaştırıldığında İnternet reklam izleyicilerinin daha iyi olduğunu öne sürer. reklam ortamları, beğenilerine göre reklamları seçme ve bunlara yanıt verme yeteneğine sahiptir, böylece İnternet reklamcıları tarafında ek engeller ve/veya kafa karışıklığı yaratır.

Çok sayıda Web sitesinin tüketicileri potansiyel olarak hayal kırıklığına uğratacak ve/veya memnun etmeyecek şeyler yaptığı göz önüne alındığında, ticari Web siteleri ve Web tabanlı reklamcılık açısından tüketicilerin neyi sevip neyi sevmediğini tam olarak anlamak önemlidir.

Bu ve diğer çalışmalarda kanıtlandığı gibi, bir ticari ve reklam aracı olarak İnternet ile ilgili olarak üç olumsuz faktörün baskın olduğu görülmektedir: (1) sayfaların indirilmesi çok uzun sürüyor, (2) sitelerde gezinmek zor ve (3) sitelerde çok fazla alakasız bilgi var.

Ayrıca, bir İnternet sitesinin geliştirilmesi ve sürdürülmesiyle ilgili yüksek maliyetler göz önüne alındığında, şirketler, geleneksel reklamcılıkla ilgili mevcut stratejilerin ve önlemlerin İnternet reklamcılığına uygulanabilir olup olmadığını bilmelidir.

İnternet ve İnternet reklamcılığına ilişkin öğrenilecek daha çok şey olmasına rağmen, bu alandaki son araştırmalar, özellikle tüketici tutumları alanında, bu yeni ortamda reklamcılıkla ilgili bazı içgörüler topladı. Mevcut çalışmayı konumlandırmak ve literatüre potansiyel katkısını vurgulamak için şimdi bu görüşlerin ve araştırma bulgularının bazılarına dönüyoruz.


Ticari araç reklam izin belgesi
Ticari reklam
Ticari Reklam YÖNETMELİĞİ
Ticari Araç reklam izin belgesi Ücreti
Ticari araca reklam yapıştırmak
Ticari Reklam ve HAKSIZ TİCARİ Uygulamalar YÖNETMELİĞİ mevzuat
Fiyat bilgisi içeren reklamlar
Arabaya reklam yapıştırmak


Tutumlar ve İnternette Reklam

Mevcut araştırmanın İnternet reklamcılığına (Web siteleri vb.) yönelik tutumların marka tutumlarını nasıl etkileyebileceğini (ve ardından bu tutumların satın alma niyetlerini nasıl etkileyebileceğini) gözler önüne serdiği göz önüne alındığında, tüketici tutumlarını ve İnterneti içeren mevcut araştırmaları gözden geçirmek önemlidir. Aşağıdaki bölümde, bu alandaki daha alakalı çalışmaların bir örneğini inceleyeceğiz.

İlk olarak, İnternet’teki reklamlara yönelik tüketici tutumları çalışmasının son zamanlarda İnternet ile ilgili araştırma ve sorgulamanın nispeten önemli bir alanı olarak ortaya çıktığını anlamak önemlidir. İnternetteki reklamlara yönelik tüketici tutumlarının nelerden oluştuğunu daha iyi anlamak ve bu tür duyguları tespit etmede yararlı bir ölçek geliştirmek amacıyla, bu tutumların muhtemelen farkındalık, tercih ve niyetleri içerdiğini öne sürün.

İlgili bir çalışmada, İnternet kullanıcılarının İnternet reklamcılığına yönelik tutumlarının çeşitli inanç faktörlerinin bir fonksiyonu olduğu keşfedilmiştir. Ürün bilgisi, hedonik zevk ve sosyal rol ve imaj, deneklerin internet reklamcılığına yönelik tutumlarıyla pozitif olarak ilişkiliyken, materyalizm ve yanlışlık bu tutumlarla negatif olarak ilişkiliydi.

Sonuçlar ayrıca, İnternet kullanıcılarının İnternet reklamcılığına yönelik tutumları ne kadar olumlu olursa, kullanıcıların İnternet reklamlarına olumlu yanıt verme olasılıklarının o kadar yüksek olduğunu gösterdi (örneğin, reklamlara yakından dikkat edin, daha fazla bilgi toplamak için reklamlara tıklayın, vb.). Diğer araştırmalar, İnternet tabanlı reklamcılığa yönelik tüketici tutumlarını gerçekten ölçmeye ve bu tür promosyonların yararlı olup olmadığını keşfetmeye çalıştı.

Örneğin, İnternet reklamcılığına yönelik tutumların genellikle olumlu olduğunu ve kullanıcıların çoğunluğunun İnternet reklamcılığı yoluyla elde ettikleri bilgilerin geçerliliğine en azından bir şekilde güvendiklerini belirtin.

Araştırmalar, tüketicilerin ürün seçimlerini yaparken bir bilgi kaynağı olarak İnternet’e güvendiklerini gösteriyor. Mevcut araştırmayla ilgili belki de en uygun çalışmada, deneysel olarak manipüle edilmiş bağımsız bir değişken olan İnternet deneyiminin ölçülen beş bağımlı değişken üzerinde olumlu bir etkisi olduğu bulundu: Web sitelerine yönelik tutumlar, reklamlara yönelik tutumlar (Web sitelerinde oynayan ticari video klipler), dikkat reklamlara, marka tutumlarına ve satın alma niyetlerine ödenir. Beş bağımlı değişkenin pozitif olarak ilişkili olduğunu da belirtmek gerekir.

Sonuç olarak, İnternet, reklamverenler ve pazarlamacılar açısından kafa karıştırıcı olmasa da popüler ve karmaşık bir ortamı temsil eder. Buna göre, tüketicileri ve onların bu yeni ve güçlü reklam ortamına tepkilerini ve etkileşimlerini daha iyi anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

İnternet reklamcılığına yönelik tüketici tutumları yukarıdaki literatürde ele alınmış olsa da, İnternet reklamcılığına ilişkin tüketici tutumlarının marka tutumlarını nasıl ve doğrudan etkileyip etkilemediğini inceleyen net bir deneysel çalışmaya ihtiyaç olduğunu iddia ediyoruz. 

Ayrıca, böyle bir çalışmanın, çalışmanın sonuçlarının açık olması için mutlaka mevcut tutum teorisine bağlı kalması gerektiğini iddia ediyoruz. Ardından, mevcut çalışmanın amaçlarını ve potansiyel katkılarını ana hatlarıyla açıklıyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir