Üretim Öncesi Süreç – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Üretim Öncesi Süreç – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

28 Mart 2023 Üretim süreci aşamaları Üretim süreci örnekleri 0
BİR TİCARETÇİNİN GELİŞİMİ

Üretim Öncesi Süreç

Dijital ortamda, geliştirme faaliyetleri, işin kendisinin bilgisayarlarda yapılması ve iletişimin büyük kısmının e-posta, sohbet ve anlık mesajlaşma yoluyla çevrimiçi olarak yapılması dışında, neredeyse 40 veya 50 yıl öncekilerle aynıdır.

Ek olarak, içerik üretiminin dijitalleştirilmesi, yöneticilere süreç üzerinde çok daha fazla yönetim kontrolü sağladı. Bunun en önemli yollarından biri de yöneticilerin bütçeyi belirleyebilmesi ve harcamaları gerçek zamanlı olarak takip edebilmesidir.

Yöneticiler, senaryo hakları ve yazar, yapımcı, yönetmen ve oyuncuların maaşları dahil olmak üzere, çizgi üstü yaratıcı insanlar ve işler dahil olmak üzere tüm büyük işe alımları imzalar. Sözleşmeleri müzakere eder ve inceler, önerilerde bulunur ve revizyonlarda ısrar ederler.

Televizyonda yöneticiler, bir dizinin yayınlanması için haftaya veya bölüme göre çizgi üstü harcamalar için bütçeler belirler. Mürettebat maaşlarını, üretim aşamasını ve diğer yer ücretlerini, ekipman, seyahat ve ikramları kapsayan çizgi altı maliyetler genellikle sabit maliyetlerdir. Örneğin, büyük yapımlarda ekibe ödenen miktar, sendika sözleşmelerine tabidir.

Ön üretim boyunca, yöneticiler olası bütçe aşımlarını tespit etmek için proje harcamalarını izler. Faaliyetlerin bilgisayarlı kayıtları, onlara maliyetleri kontrol etmek için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlayarak içeriği üretmek için bir araya getirilen planlama ve sözleşmenin tüm yönlerine erişim sağlar.

Üretim öncesi çaba ortaya çıktıkça bilmeleri gereken her şeyi öğrenebilirler:

■ Senaryoyu tamamlama
■ previz yazılımı kullanılarak oluşturulan storyboard’lar oluşturma
■ Senaryoyu oyuncuların ve oyuncuların bölümlerine, ekip gereksinimlerine, mekanlara, aydınlatma gereksinimlerine, gardırop ve saç ve makyaja, setlere ve arka plana, aksesuarlara, ekipman gereksinimlerine vb. ayırma.
■ Nihai bütçenin belirlenmesi
■ Görsel efektler, özel efektler ve dublörlerin tasarımına başlama
■ Komut dosyası dökümünde tanımlandığı gibi, gerekli tüm unsurların bulunması, müzakere edilmesi ve düzenlenmesi
■ Döküm
■ Gerekli sanatçılar, yetenekler ve ekip için sözleşmeleri müzakere etmek ve yürütmek
■ Bir üretim programı belirleme
■ Alt lisanslama ortaklarını ve anlaşmalarını belirleme ve müzakere etme

Dijitalleştirme, üretim öncesi aşamaya bir dizi önemli verimlilik getirdi. Örneğin, birkaç yıl önce, sanatçılar bir proje için işe alınmak istediklerinde, işlerini büyük portföyler halinde gönderiyor, kuryeyle gönderiyor veya yapımcıların ofislerine elden teslim ediyorlardı.

Yöneticilerin koridorda yürümeleri ve sunumları sayfalar halinde gözden geçirmeleri için zaman tanımak amacıyla, çalışma haftalar boyunca bir konferans odasında oturdu. Çoğu sanatçı Hollywood’da veya New York’ta yaşıyordu ve sonraki bir röportaj için uğrayabiliyordu.

Şimdi tüm bu süreç çevrimiçi olarak gerçekleşiyor. Sanatçılar, dünyanın herhangi bir yerindeki evlerinden ve stüdyolarından, bir dosyayı e-postayla göndererek veya bir Web sitesine yüklenen dosyalara bir bağlantı göndererek, çalışmalarını yöneticilere sunarlar. Yöneticiler, projede en iyi işi yapacağına inandıkları kişi veya ekibi seçmek için masa başında onları gözden geçirir.

Benzer şekilde, keşif görevlilerinin fiziksel olarak incelemeden önce konumlara ilişkin ipuçları için fotoğraflara bakması ile ön konum keşfi çevrimiçi olarak gerçekleştirilebilir. Geçmişteki eski sığır çağrıları olan oyuncu seçimi çağrılarının çoğu bile çevrimiçi oldu. Oyuncu seçimi ajansları, oyuncuların fotoğraflarına ve çevrimiçi demo makaralarına bakar ve onları bir röportaj için çağırmadan önce ön seçimler yapar.


Üretim süreci örnekleri
Genel üretim süreci aşamaları
Proje bazlı üretim PLANLAMA
Üretim süreci aşamaları
Haftalık üretim planı çizelgesi
üretim planlama kariyer.
Siparişe göre üretim planlaması
Üretim planı örneği


Sanatçılar, filmin görünümünü ve hissini aktaran, yansıtılan senaryodaki ana sahneleri tasvir eden storyboard’lar, sanatsal sunumlar ve çizimler üretmek için yaratıcı bir şekilde görselleştirme veya ön izleme yazılımını kullanır.

Eskiden bir veya daha fazla sanatçı tarafından elle çizilirdi. Previz yazılımı, geçmişte mümkün olandan daha gerçekçi, doğru ve ayrıntılı storyboard’lar sunarak yöneticilerin ve kreatiflerin içerik ürününün nihai şekli hakkında fikir birliğine varmasına olanak tanır.

Elbette iş süreçleri de oldukça bilgisayarlı. Bazı şirketler, sözleşmeleri ve diğer iş belgelerini basitçe dijital olarak saklar. Ancak, endüstriyel sözleşme iş akışı sürecinin bir parçası olarak hakların oluşturulması, ayrıştırılması ve uygulanmasıyla ilgilenen sözleşmeleri ve anlaşmaları otomatikleştiren gelişmiş eğlence ve medya sözleşmesi yönetim sistemleri vardır.

Eğlence ve medya endüstrisinde, sözleşmeler ve haklar, lisanslama, yetkilendirme, denetim, coğrafi ve zamansal münhasırlık, finans ve telif hakları gibi konuları içerir. Veri analizi sağlayan sistemler, yöneticilere eğilimleri, anormallikleri, verimsizlikleri ve maliyet düşürme fırsatlarını belirleme fırsatı sunar.

Üretim Süreci

İçerik oluşturmanın üretim aşaması, nihai ürünün öğelerinin gerçekten ortaya çıktığı gösterildiği gibi, her şeyin gerçekleştiği yerdir. Çoğunlukla stüdyo destekli hareketli görüntüler, senaryolu televizyon programları ve TV reklam spotları 35 mm filme çekilir ve ardından dijitalleştirilir ve dijital kurgu sistemlerinde kurgulanmak üzere yüksek kapasiteli sürücülerde saklanır.

Bununla birlikte, birçok bağımsız film, yüksek tanımlı veya 24p standart tanımlı kameralarla video kasette çekilir. Ayrıca yönetmenler ve görüntü yönetmenleri, yeni yüksek çözünürlüklü Kırmızı kamerayı film yerine kullanmayı düşünüyor. Üretim aynı zamanda grafik çizimlerin, çizimlerin ve animasyon hücrelerinin oluşturulmasını da içerir.

Yöneticiler genellikle prodüksiyon sırasında arka planda kalır ve sihirlerini gerçekleştirme işini kreatiflere bırakır. Bununla birlikte, bütçeyi yakından takip ederler ve sinema, televizyon ve kurumsal prodüksiyondaki yöneticileri denetleyen sette olabilir.

En azından, her gün çekilen malzemenin günlük gazetelerini izliyorlar. Üretim yerinde ise, günlükler bilgisayar ağları üzerinden gönderilir. Görüntüler beklenenden farklıysa, özellikle prodüksiyonda sorunlar varmış gibi görünüyorsa, yöneticiler yönetmeni değiştirmeye karar verebilir; şov dünyası, zorlu bir beyzbol oyununda atıcıyı değiştirmeye eşdeğerdir. Bu tür değiştirmeler yaygın olmasa da oluyor.

Bu aşamada, üretilen tüm malzeme, düzenleme yoluyla nihai bir üründe birleştirilir. Son derece yaratıcı bir süreç olmasının yanı sıra, post prodüksiyon gösterildiği gibi prosedürel ve teknik açıdan da karmaşıktır. Post prodüksiyonda, yöneticiler yine bütçe kararları ve yaratıcı onay yoluyla önemli ölçüde kontrol uygularlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir