Üretim Süreci – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Üretim Süreci
‘Nasıl’ boyutu, işletmelerin ürünleri önceden belirlenmiş tedarikçilerden satın alıp almadıklarına ve yerleşik bir ilişkinin nerede olabileceğine (sistematik kaynak sağlama) veya satın almanın, genellikle enerji ve petrol gibi emtialar gibi acil bir ihtiyaca yanıt olarak mı yapıldığına dayanır.
‘Ne’ boyutu, ürünlerin üretim (hammadde) veya üretim dışı kullanım (ofis kırtasiye, onarım ve bakım) için olup olmadığına dayanır.
Bu Kaplan ve Sawhney, MRO merkezlerinin düzenli olarak satın alınan temel olmayan öğelerin verimliliğini artırmak için gerekli olduğunda kurulduğunu belirler. Getiri yöneticileri, bir piyasada fiyat dalgalanması olduğunda yaşanan oynaklığı dengelemeye çalışır.
Üretim sürecinde kullanılan emtia kalemlerinin satın alınmasıyla ilgilenmek için borsalar oluşturulur. Katalog pazar siteleri, yüksek düzeyde uzmanlığa sahip ve süreç otomasyonu ile kolaylaştırılmış kaynak kullanımı yoluyla tedarik zinciri yönetimini geliştirmek için oluşturulmuş ürünlerle ilgilenir.
Pazar yerleri (pazaryerleri veya merkezler) aynı zamanda endüstri uyumu, yani bir endüstri içindeki alıcı ve satıcılara hizmet edip etmedikleri (dikey hizalama) veya birincil görevlerinin endüstriler arasındakilere hizmet etmek olup olmadığı (yatay hizalama) açısından da düşünülebilir.
Alıcılar veya bir siber aracı tarafından oluşturulan dikey pazarlar, bir sektöre hizmet etmek üzere tasarlanmıştır (örneğin PaperExchange, kağıt endüstrisinin merkezidir), genellikle tüm sektörü daha verimli hale getirmek amacıyla satın alma üzerine yoğunlaşır.
Alıcıların ürünleri ve malzemeleri hızlı bir şekilde bulmalarını sağlar ve satıcıların uygun stok seviyelerini korumalarına, yeni alıcılar bulmalarına ve daha pozitif nakit akışları sağlamalarına yardımcı olur. Tedarik süreci daha şeffaf hale geldikçe bilgi akışı daha adildir.
Yatay (veya işlevsel) pazar siteleri, alıcılara endüstri sektörlerinde mevcut olan ürünler sunar. Örneğin lojistik izleme ve ölçüm hizmetleri (örneğin Celarix), proje yönetimi (örneğin Bidcom), enerji yönetimi (örneğin YOUtilities), kredi kontrolü ve elektronik ödeme olanakları bu pazaryerlerinden sadece birkaçıdır.
Bu pazarların temel özelliklerinden biri, ürün ve hizmetlerin ticari faaliyetleri tamamlamak için süreç standardizasyonu ve otomasyon yeteneğine sahip olmasıdır.
Dikey pazarlara dahil olan ilk sektörlerden biri enerji sektörüydü. Parçalanma ve dağınık alıcılar ve satıcılar ile karakterize edilen petrol, doğal gaz ve enerji kaynakları endüstrilerindeki kuruluşlar, maliyetleri düşürmek ve işlemlerin tamamlandığı genel hızı artırmak için dikey pazarları kullanmaya çalıştı.
Genel üretim süreci aşamaları
Bir ürünün üretim süreci
Üretim süreci Nedir
Sürekli üretim Nedir
Tek üretim Nedir
Atölye tipi üretim
Analitik üretim Nedir
Fabrikasyon üretim Nedir
Chevron, Ariba ve daha sonra Texaco, petrol ve gaz tedarik zincirlerinde kullanılan ekipman ve hizmetler için elektronik bir pazar yeri sağlamak üzere tasarlanmış dikey bir pazar yeri olan Petrocosm’u kurdu. Ancak, birçok erken piyasa gibi, bu da yetersiz faaliyetten kaynaklanan likidite eksikliği nedeniyle 2003 yılında çöktü.
Dijital pazarlara ve elektronik kanallara ilişkin bu kısa içgörü, teknolojinin yeni ticaret biçimlerinin oluşumunu teşvik ederek pazarlama kanallarının yapısını değiştirmeye yardımcı olduğunu açıkça göstermektedir.
Tedarikçilerin ve alıcıların daha fazla müşteriye ulaşmasına, stokların daha verimli yönetilmesine ve süreç maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı olarak değer katan aracılar ilkesi, offline olduğu kadar dijital online kanallarda da geçerlidir. Bununla birlikte, elektronik kanalların ek boyutu, aracıların sayısının genellikle daha düşük olması ve ticaret şeklinin, hızının ve maliyetlerinin çarpıcı biçimde değişmesidir.
Yine de, ‘Yazılımın kendi başına temel eksiklikleri gideremeyeceğini, yazılımın ve iyileştirilmiş süreçlerin nasıl birlikte çalışacağını ve daha verimli bir tedarik zinciri oluşturmak için nasıl çalışacağını bulan tedarik zinciri yönetimi şirketlerinde, yatırımlarından daha iyi bir geri dönüş göreceklerini hatırlatırız.
Bu bölümün özü, organizasyonlar tarafından pazarlama kanallarını yönetmek için kullanılan yapısal konfigürasyonları dikkate almak olmuştur. Tedarik zinciri yönetimini pazarlama kanallarından ayırmaya özen gösterilmiştir. SCM, genel olarak lojistik yönetimi olarak adlandırılır ve son kullanıcı müşteriye, son kullanıcılara maksimum fayda ve kolaylık sağlayan zaman ve yerlerde ürün ve hizmetler sunmak için malların kanal üzerinden fiziksel hareketi ile ilgilidir.
Verimliliği ve etkinliği artırmak için çeşitli yazılım sistemleri geliştirilmiştir. Aslında, ayrık veya piyasa değiş tokuşlarının vurgusu, fiyatın önemli bir farklılaştırıcı olduğu pazarlama karmasına sıklıkla yerleştirilir. Ancak, işbirlikçi ilişkilerin yerinde olduğu durumlarda, fiyat daha az önemlidir ve ilişkinin sürdürülmesi baskındır. Bu nedenle, verimlilik yönü, daha etkili olma ihtiyacının yerini alabilir.
Geleneksel kanallar, dikey pazarlama sistemleri ve daha yakın zamanda değer ağları ve iş ekolojilerinin tümü, değişen derecelerde işbirliği, karşılıklı bağımlılık, bağımsızlık ve özerkliği yansıtmaktadır.
Elektronik kanalların gelişimi, kuruluşlara kanal ortaklarıyla yeni ve farklı şekillerde etkileşim kurmaları için yeni fırsatlar sundu. Yeni ticaret biçimleri ve yerleşik pazarlama kanallarının kısmen dağılması ve yeniden yapılandırılması ve yeni bilgi aracılarının ortaya çıkması, piyasalara çok kanallı yaklaşımların kullanılmasından sorumlu olmuştur.
1 Neden bazı kuruluşların büyük ölçüde özerkliklerini korumaya karar verdiklerini, diğerlerinin ise diğer bazı kuruluşlara isteyerek bağımlı hale geldiklerini açıklayın.
2 Tedarik zincirlerinin amacını ve rolünü kısaca tartışın ve pazarlama kanallarından nasıl farklı olduklarını belirleyin.
3 Lojistik yönetimiyle ilgili temel işlevleri tanımlayın ve İnterneti kullanarak her bir listelemenin bir örneğini ve bunların belirtilen temel faaliyetlerini tanımlayın.
4 Dikey pazarlama sistemleri, yirmi birinci yüzyılda kuruluşlar için artık uygun pazarlama kanalları değildir. Bu ifadeyi eleştirel olarak değerlendirin.
5 Pazarlama kanalları anlayışımıza ağ teorisinin katkısını düşünün.
6 Elektronik pazarlama kanallarının sunduğu bazı avantajları açıklayın ve ortaya çıkan yeni ticaret biçimlerinin doğasını ve çeşitliliğini göz önünde bulundurun.
Çalışmanın bu kısmını sonuçlandırmak için, organizasyonlar arası ilişkilerin yönetimi ile ilişkili bazı yönetsel konulara, süreçlere ve sistemlere odaklanmaktadır. İlk olarak, ilişkilerde gücün doğası, dağılımı ve kullanımı incelenir, daha sonra bazı çatışmalar yapıcı olsa da kanal çatışmasına ve en aza indirilebileceği yollara bakmak için zaman harcanır.
Sıradaki yazımız, güven ve bağlılık olmak üzere iki önemli kavramın ele alınmasıyla sona erecektir.. Bunlar başarılı B2B ilişkilerinin temelini oluşturur ve artık birçok kişi tarafından organizasyonlar arası ilişkileri yönetmenin aracı olarak gücün yerini aldığı düşünülmektedir.
Analitik üretim Nedir Atölye tipi üretim Bir ürünün üretim süreci Fabrikasyon üretim Nedir Genel üretim süreci aşamaları Sürekli üretim Nedir Tek üretim Nedir Üretim süreci Nedir