Viral Pazarlama – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Kurumsal Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Viral Pazarlama
Farklı pazarlama çalışmaları, herhangi bir ürünün satın alma sürecinde, ürünler daha karmaşık olduğunda, iş riskinin daha yüksek olduğu ve alıcıların daha az bilgili olduğu durumlarda şirketin itibarının nispeten daha büyük bir öneme sahip olduğunu kanıtlıyor.
Bu durum, üç ana satın alma kriterinden birinin, alıcıların satış organizasyonuna güven duyması gerektiğini belirttiği yüksek teknoloji ürünleri durumlarına mükemmel bir şekilde tekabül etmektedir. Potansiyel müşterileri ve alıcıları güvence altına alma ihtiyacı, kurumsal reklamcılık ve halkla ilişkilere özel bir vurgu yapılmasına yol açar.
Kurumsal Reklam
Kurumsal reklam, bir şirketi, iştirakleri, çalışanları, ürün yelpazesi ve gelecek vizyonu ile bir bütün olarak tanıtmaktadır. Kurumsal reklam, şirketin tüm kalıcı medyaları (logolar, broşürler, kartvizitler, tabelalar, kırtasiye malzemeleri, bina ve üniformalar gibi) ve diğer tüm medya (TV, gazete, vb.) aracılığıyla kolayca tanınabilecek bir görsel kimlik oluşturmaya çalışır.
Bir markanın bir ürünü etkilediği gibi, kurumsal reklam da bir şirketi etkiler. Kurumsal reklamcılığın amacı, alıcıların zihninde uzun vadeli bir imaj oluşturmaktır; mesajları bir şirket ve amaçlarıyla ilgilidir. Bilgisayar endüstrisinde IBM, güvenlik anlamına geldiğini gösteriyor; Dell, iş modeline odaklanır ve HP, teknolojinin iş ve yaşamdaki öneminin olumlu etkisini vurgular.
Kurumsal reklamcılık, alıcılara kalıcı bir imaj yansıtmakla ilgilenir. Alıcılar, yeni teknolojik duyurular yapıldığında bozulmayacak kalıcı bir referans noktası hatırlar. Bir şirket, elbette, ürünleri için verdiği sözleri tutmalıdır, çünkü bunu yapmazsa başarısız olur.
Ancak kurumsal reklamcılığı, hedeflenen segmentlerdeki müşteriler için güven oluşturacaktır. Başarılı şirketler her zaman kurumsal imaja yatırım yapmışlardır. En “teknoloji odaklı” büyük yüksek teknoloji firmalarından biri olan HP bile uyum sağlamak zorunda kaldı.
Küresel marka ve iletişimden sorumlu yeni kıdemli başkan yardımcısı Allison Johnson’a göre, HP artık reklam bütçesinin yaklaşık %50’sini marka düzeyinde reklamcılığa ve daha önce %100 yerine kalan %50’sini ürün ve fiyat tabanlı reklamlara odaklıyor. 2003 yılında HP, Plus HP marka reklam ve pazarlama kampanyasına yaklaşık 400 milyon dolar harcadı; bu kampanya, HP ürünlerinin müşterilerine şu sloganla nasıl yardımcı olduğunun altını çiziyor: “Müşteri + HP = Her şey mümkün.”
Halkla İlişkiler
Halkla ilişkiler (PR), bir kuruluş ile tüm kitleleri (müşteriler, çalışanlar, tedarikçiler, hissedarlar, finansal kamuoyu, kitle iletişim araçları, tüketici dernekleri, hükümet yetkilileri ve genel halk) arasında iyi niyet oluşturmayı ve güçlendirmeyi amaçlar.
Halkla İlişkilerin özel bir çeşidi, amacı bir ürünü, hizmeti, kişiyi veya şirketi tanıtmak için basılı, yayın ve elektronik medyada ücretli alan yerine editoryal alan elde etmek olan pazarlama departmanının halkla ilişkileridir.
Halkla ilişkilerdeki başlıca araçlar haberlerdir (haber hikayeleri oluşturmaktan basın veya belirli bir halk tarafından kabul edilmesine kadar); konuşmalar; Etkinlikler; kamu hizmeti faaliyetleri; yazılı materyaller (yıllık raporlar, broşürler, makaleler, şirket haber bülteni ve dergiler gibi); görsel-işitsel materyaller; ve telefon bilgi hizmetleridir.
Viral pazarlama Örnekleri
Viral PAZARLAMA makale
Viral pazarlama Nedir
Viral pazarlama Nedir Örnekleri
Viral pazarlama sunum
Viral pazarlama pdf
Viral pazarlama kampanyaları
Viral pazarlama Kitap
Reklamla karşılaştırıldığında, halkla ilişkiler, değişime karşı direncin üstesinden gelinirken daha yüksek derecede güvenilirlik ve daha iyi verimlilik sağlar; aslında bu mesajlar doğrudan şirket tarafından gönderilmemiş gibi algılanır ve bu nedenle daha kolay kabul edilir.
Güvenilirlik ve değişime karşı direncin üstesinden gelmek, yüksek teknoloji ürünü bir ürünün veya yeni bir teknolojinin pazarlanmasında başarının iki temel unsurudur. Bu, Web siteleri halka açılmadan çok önce bir Güney San Francisco halkla ilişkiler ajansı olan Niehaus Ryan Wong’u (NRW) işe almaya karar veren Yahoo’nun kurucuları tarafından iyi anlaşıldı.
Halkla ilişkiler kampanyası, az sayıda gazetecinin İnternet’i takip ettiği bir zamanda, şirketin teknik yönünü önemsiz göstermek için firmayı bir arama motoru değil, bir İnternet rehberi olarak konumlandırdı. Bir diğer ilham verici seçenek, Yahoo’nun eğlenceli bir tüketici ürünü olarak konumunun altını çizmek için People gibi ana akım incelemeleri hedeflemekti.
Güzel çalıştı. Yahoo Nisan 1996’da halka açıldığında, vızıltı inanılmazdı: Yahoo’nun halka açıldığını ve iki kurucusunun anında milyarder olduklarını görmek için dünyanın her yerinden muhabirler geldi. NRW’ye göre, varlığının ilk 6 ayında Yahoo, Time, Business Week vb. gibi prestijli medyada 600’den fazla basında yer aldı.
PR’ın bir diğer çekiciliği, performansına kıyasla düşük maliyetidir. Akıllı PR aracılığıyla marka bilinirliğinin önemli bir kısmını oluşturan Dell’in 2002’de MPR’ye 2 milyon dolar iken reklama 430 milyon dolar harcadığı söyleniyor.
Mesleki dergilerdeki başyazıların yanı sıra ticari fuarlara, kongrelere ve seminerlere verilen vurgu, yüksek teknoloji şirketlerinin iletişimin tüketici pazarları için bile tek reklam promosyonlarıyla sınırlı olmadığının farkında olduğunu göstermektedir.
Bazı şirketler, etkinliğin etkisini en üst düzeye çıkarmak için özellikle yeni bir ürün piyasaya sürerken özel danışmanlık firmaları kullansa da, genellikle şirketler halkla ilişkiler stratejilerinin geliştirilmesini ve koordinasyonunu kendileri sağlar.
Kulaktan kulağa ve viral pazarlama
Ağızdan ağza pazarlama da bir ürünü veya şirketi tanıtmak için kullanılabilecek etkili bir kişisel iletişim aracıdır. Gerçekten de, yüksek teknoloji ürünlerinin çoğunun satın alınması, bir tüketici veya iş karar vericisi için yüksek düzeyde katılım gerektirir.
Ayrıca, bu ürünler genellikle pahalıdır; bazen teknolojik açıdan veya daha da önemlisi statü açısından risklidirler; ve genellikle tek seferlik bir satın almadır. Tüm bu nedenlerle, bu durumda, olası bir alıcı, aile, arkadaşlar, komşular veya bağımsız uzmanların görüşlerini sorma eğilimindedir. Olumlu bir cevap satın alma işlemini başlatacaktır.
Ağızdan ağıza iletişimi hızlandırmak için, bazı İnternet şirketleri sitelerine dikkat çekmek için viral pazarlama kullanıyor. Tipik örnek Hotmail’dir: Bu servis kullanılarak gönderilen tüm e-postaların her mesajın altında Hotmail etiketi vardır.
Alıcı, etikete tıklayarak, kullanıcıların diğer Web sitelerinde bir e-posta adresi almak için ödeme yapmak zorunda kaldığı bir zamanda ücretsiz e-posta sunan Hotmail sitesine doğrudan erişebilir. Söz açıkça cezbediciydi ve yanıt verenler anında kaydolabiliyordu.
Viral pazarlama kampanyaları Viral pazarlama Kitap Viral PAZARLAMA makale Viral pazarlama Nedir Viral pazarlama Nedir Örnekleri Viral pazarlama Örnekleri Viral pazarlama pdf Viral pazarlama sunum