Yasal Çevrimiçi Pazarlama Sorunları – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Yasal Çevrimiçi Pazarlama Sorunları – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

26 Kasım 2022 Dijital pazarlama hakkında herşey Dijital pazarlama Neleri Kapsar Dijital pazarlama ve reklamcılık 0
Ticaret Disiplini

Yasal Çevrimiçi Pazarlama Sorunları

İnternet artık dünyayı e-pazarlamacılara açıyor. Artık uluslararası pazarlama ve ticaret dev çokuluslu şirketlerin tekeli değildir.

Web’in düşük giriş engelleri ve bilgi dağıtma ve dünyadaki hemen hemen tüm noktalara temasları kolaylaştırma konusundaki inanılmaz yeteneği sayesinde, tüm pazarlamacılar hem yerli hem de yabancı geliştirmek ve keyfini çıkarmak için küresel bazda e-pazarlama sanatını ve bilimini kullanabilirler. pazarlar.

E-pazarlamada tüketici seçenekleri, İnternet’e iyi bağlanmış gelişmiş ülkelerde bol miktarda bulunur. Yalnızca ABD’de, perakende e-pazarlama 38 milyon tüketiciye ulaştı, 2003’te 95 milyar dolarlık satış yaptı ve 2008’de 230 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. e-pazarlama çabalarına, artık mümkün kılınan erişimin tadını çıkarmadı.

Çevrim içi pazarlama ve ticareti teşvik etmeye duyulan ilgi, dünya çapındaki yasa koyucuların, yeni ortamın üretken kullanımını kolaylaştırmak için sözleşme, fikri mülkiyet, haksız fiil ve tüketiciyi korumayı yöneten yasaların nasıl değiştirilebileceğini düşünmelerine de neden oldu. Bu çabaların birçoğunun amacı, daha şeffaf, tekdüze ve ticari açıdan hoşgörülü, ancak etik açıdan sorumlu bir yasadır.

Hikâyenin diğer tarafı, küresel olarak, bu önemli yasal meseleleri düzenleyen kanunların önemli ölçüde farklı olmasıdır; bu nedenle, irili ufaklı e-pazarlamacılar İnternet’in dünya çapındaki yeni fırsatlarından yararlanırken, aynı zamanda sayısız mevcut e-pazarlamayı yöneten yasalar. Bu bölüm, e-pazarlamadan ve pazarlama Web sitelerinin kullanımından kaynaklanan birkaç önemli yasal sorunu gözden geçirecektir.

Fikri Mülkiyet Endişeleri

İnternet ve Web sitelerini kullanan e-pazarlamacılar, başkalarının fikri mülkiyet haklarını ihlal edebilecek bir kitle iletişim aracı üzerinde faaliyet göstermektedir. İnternetin küresel karakteri nedeniyle, dünya çapında ihlaller meydana gelebilir ve bu da e-pazarlamacıların müthiş bir şekilde açığa çıkmasına neden olabilir. Aynı zamanda, ticari markalarını, telif haklarını, ticari sırlarını ve patentlerini korumak için fikri mülkiyet yasasını başarıyla kullanan e-pazarlayıcılar tarafından büyük faydalar elde edilebilir.

Marka

Ticari marka, ürünü tüketicinin zihnindeki kaynağına bağlayan, ticarette kullanılan herhangi bir semboldür. Markalaşma ve her türlü reklam sloganı ve logosu için yasal koruma sağlayan, pazarlamanın benzersiz fikri mülkiyetidir. Başkasına ait ticari markanın izinsiz kullanılması, ticari marka ihlaline neden olabilir. Gerçekten de, ticari marka ihlali, Web’deki dava ve tahkimin önde gelen nedeni olmuştur.

Vakalar büyük ölçüde yetkisiz tescilden ve bir başkasının tescilli ticari markasının bir alan adı olarak kullanılmasından, ya zorla anlaşmaya varılmasından ve alan adının ticari marka sahibine satılmasından kaynaklanmaktadır; Yetkisiz alan adı kullanımının, e-pazarlayıcı tarafından sunulan ürün veya hizmetle negatif ilişkilendirme yoluyla ticari markanın karıştırılmasına veya küçük düşürülmesine neden olduğu durumlarda seyreltme söz konusudur.

Bu nedenle, bir ABD mahkemesi, Hasbro’nun Candyland ticari markasını tahta oyununda seyrelttiği için Candyland.com alan adının pornografik bir İnternet Web sitesi tarafından kullanılmasını yasakladı. Bir anlaşmayı gasp etmek amacıyla bir alan adının kasıtlı olarak benimsenmesi, 1999’da kabul edilen ABD hükmü gibi siber işgal karşıtı kanunlarla ele alınmıştır.

1999 tarihli Anti-Cybersquatting Tüketiciyi Koruma Yasası, mahkemenin alan adının verildiği davada yargı yetkisini üstlenmesine ve alan adının iptali veya davacıya devredilmesine ilişkin bir karar vermesine izin vererek, hem bireyler hem de ticari marka sahipleri için sorunu ele almaktadır. Mahkeme davaları yerine İnternet tahkimi kullanan benzer bir yaklaşım, İnternet Tahsisli İsimler ve Numaralar Şirketi tarafından sağlanmıştır.

E-pazarlamacılar, ticari marka sahiplerinin pahasına iş yapmak için kullanılan uygunsuz Web sayfası tekniklerinden de uzak durmalıdır. Bu teknikler şunları içermektedir: (1) derin bağlantı, (2) meta etiketler ve (3) çerçeveleme.


Dijital pazarlama Neleri Kapsar
Dijital pazarlama hakkında herşey
Dijital pazarlama özellikleri
Dijital pazarlama ve reklamcılık
Dijital pazarlama faaliyetleri
Neden dijital PAZARLAMA
Dijital pazarlama Ne işe Yarar
Dijital pazarlama sitelerinin özellikleri


Derin bağlantı başka bir şirketin Web sitesinin iç kısmına, ana sayfayı ve banner reklamlarının çoğunu atlayan köprüler – davaya neden oldu. Web sitesinin iç kısmına yanlış bir şekilde iki şirket arasında bir bağlantı olduğunu öne süren ve bilgilerin kaynağı konusunda tüketicilerin kafasını karıştıran köprüler sağlayan Microsoft’a dava açtı ve uzlaşmaya zorladı.

Web siteleri oluşturmak ve arama motorlarına yardımcı olmak için kullanılan HTML’ye gömülü görünmez kod olan meta etiketler, meta etiketlerde başka birinin ticari markasını kullandıkları için e-pazarlamacılara karşı dava açılmasını tetikledi. Bu nedenle Mahkeme, Playboy Enterprises davasında, davacının ticari markasının alan adlarında, meta etiketlerinde ve ana sayfa metninde kullanılmasını yasaklamış ve bu tür suiistimallerin ticari marka ihlali oluşturduğunu açıklamıştır.

E-pazarlayıcının Web sitesine başka birinin Web sitelerini yerleştirme tekniği olan çerçeveleme, benzer şekilde, Washington Post Co. v. Total News, Inc. davasında gösterildiği gibi, ticari marka ihlali iddialarını gündeme getirdi.

Öte yandan, e-pazarlayıcılar, kanunun sağladığı ölçüde ticari marka korumasından yararlanmaya teşvik edilmektedir. ABD’de ve başka yerlerde, e-pazarlayıcılar, bir Web sitesinin renk, tasarım, şekil veya grafik çağrışımlarının ürün veya hizmetle yeterince ilişkilendirildiği durumlarda, Web sitelerinin tamamını ticari takdim şekli olarak kaydetme hakkına sahiptir.

Ticari markalar tescil edilmeli ve alan adları rezerve edilmelidir. Aslında ticari markalar, e-pazarlama misyonuyla mevcut markaları ve pazarlama çabalarını birleştirerek çok iyi alan adları oluşturur.

Telif Hakkı

Telif hakkı, yaratıcı eserlerin sahiplerine bunları kullanma konusunda münhasır hak sağlar. Bunu, eserin izinsiz olarak kopyalanmasını, dağıtılmasını ve türetilmesini yasaklayarak yapar ve hukuk davası ve bazı durumlarda cezai kovuşturma için bir temel sağlar.

Günümüzde telif hakkı koruması, yaratıcı bir çalışmanın CD, DVD, fotoğraf veya bilgisayar dosyası gibi herhangi bir sabit ortama yerleştirildiği anda başlar. Telif hakkı yasası artık Web siteleri, elektronik veritabanları ve bilgisayar yazılımları da dahil olmak üzere e-pazarlama ile ilgili çok çeşitli yaratıcı çalışmaları kapsamaktadır.

Telif hakkı, evrensel bir mülkiyet hakkı olarak giderek daha fazla tanınmaktadır. Küresel olarak, 100’den fazla ülke Berne Sözleşmesini imzaladı ve telif hakkı yasasını daha tekdüze hale getirmek ve telif hakkı kaydını ve uygulamasını daha az zahmetli hale getirmek amacıyla bir dizi başka anlaşma ve sözleşme imzalandı.

Bazılarının inandığının aksine, telif hakkı koruması İnternet ve e-pazarlamayı da kapsar. Basitçe ifade etmek gerekirse, yalnızca yaratıcı bir çalışmanın internette sergilenmiş olması, onu kamu malı haline getirmez.

Aksine, geçmişte olduğu gibi, teknoloji değiştikçe telif hakkı yasası da değiştirildi. ABD’de, Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası’nın (DMCA) ve dünya çapındaki benzer mevzuatın kabulü, telif hakkı yasasının İnternet ve e-pazarlama için geçerli olduğunu onaylar. Müzik ve film endüstrilerini içeren yüksek profilli ABD İnternet davası, yaratıcı eserlerin izinsiz kopyalanmasının sorumlulukla sonuçlanabileceğini göstermektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir