Yasal Gelenekler – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Ortak Hukuk, Kaos ve Kodlama
Mit, bu yüzden çekiciliğini insanlara değil, başka bir ideale, hukukun üstünlüğüne borçludur. Sonuç olarak, örf ve adet hukukunu bir kurallar dizisi, özünde kesin bir kavram olarak kavramak sistemin doğasını çarpıtır, sanki kişi prensipte hem ortak hukukun kurallarını ifade edebilir, hem de onları pek çok koyun gibi sayabilir veya oyabilirmiş gibi taş tabletler üzerindedir.
Diğer Yasal Gelenekler
Din Hukuku
Dini kökleri araştırılmadan hiçbir hukuk sistemi gerektiği gibi anlaşılamaz. Bu kökler genellikle hem derin hem de dayanıklıdır. Nitekim, Roma Katolik Kilisesi Batı dünyasında en uzun ve sürekli işleyen hukuk sistemine sahiptir. Batı hukuk sistemlerinde dinin etkisi aşikardır:
Klasik kurumlar, kavramlar ve değerlerin kaynakları, on birinci ve on ikinci yüzyılların dini ritüelleri, ayinleri ve doktrinlerinde bulunur ve ölüm, günah, ceza, bağışlama ve kurtuluşa yönelik yeni tutumları ve aynı zamanda insanlarla ilgili yeni varsayımları yansıtır. İlahi olanın insanla ve inancın akılla ilişkisi daha farklı değerlendirilir.
12. yüzyılda Avrupa’da, kilise hukuku birçok alanda önemli bir rol oynadı. Kilise mahkemeleri sapkınlık, zina, eşcinsellik, zina, iftira ve yalancı şahitlik gibi çok çeşitli konularda yargı yetkisi talep etti.
Canon kanunları, özellikle Roma Katolik Kilisesi, Doğu Ortodoks Kilisesi ve Anglikan Kiliseler Komünyonu olmak üzere birçok kiliseyi hala yönetmektedir.
Laikliğin yükselişi, din hukukunun etkisini tamamen ortadan kaldırmadı. Batılı yasama meclislerinin ve mahkemelerinin yalnızca dini konulardaki yargı yetkisi sık sık kısıtlanmaktadır ve birçok hukuk sistemi dini hukuku birleştirir veya dini kurumlara yerel nitelikteki konularda yetki verir. Yine de, Batı yasallığının ayırt edici özelliklerinden biri, kilise ile devlet arasındaki ayrımdır.
Bir dizi önde gelen dini hukuk geleneği devlet hukuk sistemleriyle birlikte var olsa da, bazıları aslında eyalet hukuku olarak kabul edilmiştir. En önemlileri Talmudik, İslami ve Hindu hukukudur. Her üçü de yetkilerini ilahi bir kaynaktan alıyor: Sırasıyla Talmud, Kuran ve Vedalarda açıklanan dini doktrinin ifadesidir.
Türk gelenekleri
malatya’nın gelenekleri ve görenekleri
Gelenek Göreneklerimiz
Kaybolan gelenekler
Geleneklerimiz
Gelenek nedir
örf, adet, gelenek, görenek örnekleri
Türk kültüründeki gelenek ve göreneklerimize 5 örnek
Talmud Yasası
[Talmud], parlak bir entelektüel kavramı temsil eder, her yaştan sonsuz fikir ayrılıklarını içeren ve daha önce olup biten her şeyi ele alan, ancak hiçbir zaman kesinlikle bitmemiş olarak görülen ve böylece her biri gibi daha fazla görüşe yer bırakan bir hukuk kitabını temsil eder. yaş onunla bağlantı kurar. Herhangi bir hukuk geleneğinde bunun muadili yoktur.
Hindu Hukuku
Hindu hukuku, hem hukukun hem de dünyanın değişim olasılığını kabul eder, ancak onu herhangi bir şekilde teşvik etmeden, olacak ama dünyanın temel uyumunu bozmaması gereken bir şey olarak kabul eder.
Eğer öyleyse, bu kötü karmadır ve bununla da ilgilenilecektir. Bu nedenle, yazılı bir gelenek için Hindu geleneği inanılmaz derecede geniştir. Hoşgörü, onun çevresinde değil, merkezindedir. Ve hoşgörünün kendine özgü bir disipline sahip olduğu ortaya çıkıyor.
Hepsi seküler hukuku çeşitli şekillerde etkilemiştir. Örneğin, Talmud hukuku Batı ticaret, medeni hukuk ve ceza hukuku üzerinde önemli bir etkiye sahipti. Ortak ve medeni hukuk sistemlerine ek olarak, diğer dört önemli hukuk geleneğini belirlemek mümkündür.
İslam hukuku (veya şeriat) büyük ölçüde Kuran’ın öğretilerine dayanmaktadır. Sadece devlete veya topluma ait olanlara değil, yaşamın tüm yönlerine uzanır. Dünya nüfusunun beşte birinden fazlası, yaklaşık 1,3 milyar kişi tarafından gözlemlenmektedir.
Hinduizm özünde Kharma fikrini varsayar: Dünyadaki iyilik ve kötülük kişinin bir sonraki varoluşunun doğasını belirler. Hindu hukuku, özellikle aile hukuku ve mirasla ilgili olarak, çoğu Hindistan’da yaşayan yaklaşık 900 milyon kişi için geçerlidir.
İslam Hukuku
İslam hukuku, kendi yarattığı kategorilerin iyileştirilmesi yoluyla değil, insanlıkla ilgili sağduyu varsayımlarında süreklilik arar. [O] mihenk taşını doktrinin mükemmelleştirilmesinde değil, günlük yaşamın standartlarında bulan ve bu şekilde ölçüldüğünde muazzam bir şekilde geliştirilmiş, entegre edilmiş, mantıklı ve başarılı olan bir yargılama, etik ve mantık sistemidir.
İnsanın görevi, onları icat etmeye çalışmak değil, Tanrı’nın ahlaki sınırlarına uymaktır. Ancak Tanrı tarafından belirlenen bu sınırlar içinde kişi, varoluşları, karmaşıklıkları ve yansımaları hakkındaki bilgilerde ilişkiler ve trafik yaratabilir.
Örf ve Adet Hukuku
Bir gelenek oluşturmak için, ilgili uygulamalar sadece kullanım veya alışkanlığın ötesinde bir şey gerektirir. Bir dereceye kadar yasal olmaları gerekir. Görenek hukuku, özellikle birkaç Afrika ülkesinde olduğu gibi karma hukuk sistemlerine sahip yargı alanlarında önemli bir rol oynamaya devam etse de, bunu anlamak her zaman kolay değildir.
Geleneklerin azmi Hindistan ve Çin’de de belirgindir. Aslında, ikincisi ile ilgili olarak, Hong Kong Özel İdare Bölgesi Temel Yasası, daha önce Hong Kong’da (1 Temmuz 1997’den önce) yürürlükte olan yasaların bir parçası olarak örf ve adet hukukunun sürdürülmesini sağlar.
Karma Hukuk Sistemleri
Bazı yargı bölgelerinde iki veya daha fazla sistem etkileşim halindedir. Örneğin Güney Afrika’da Roma-Hollanda hukukunun varlığı, yazılarında Roma hukukundan yararlanan Hollandalı hukukçuların etkisinin bir sonucudur.
Bu gelenek, 17. ve 18. yüzyıllarda Cape Colony’ye ihraç edildi. Güney Afrika’nın hukuk sisteminin melez doğası özellikle canlıdır, çünkü 19. yüzyılda İngiliz ortak hukukunun gelişini takiben, iki sistem dikkate değer bir yasal uyum uygulamasında bir arada var olmuştur.
Ve bunu yapmaya devam ediyorlar:
Broştaki bir mücevher gibi, Güney Afrika’daki Roma-Hollanda kanunları bugün İngiltere’de yapılmış bir ortamda parıldıyor. Güney Afrika özel hukukunun ve ceza hukukunun tamamının saf Roma-Hollanda hukuku olarak kaldığı doğru olsa bile (ki öyle değil), Güney Afrika hukuk sistemi bir bütün olarak yine de medeni ve ortak hukuk unsurları birbirleriyle itişip kakışıyor.
Karışım, Roma-Hollanda hukukunun sırasıyla 1799 ve 1803’te ihraç edildiği Sri Lanka veya Guyana’da artık neredeyse etkili değil, ancak şimdi teamül hukukunun hakim olduğu yerdedir.
adet gelenek Gelenek Göreneklerimiz Gelenek nedir Geleneklerimiz görenek örnekleri Kaybolan gelenekler malatya'nın gelenekleri ve görenekleri örf Türk gelenekleri Türk kültüründeki gelenek ve göreneklerimize 5 örnek