Yeni Ürünlerin Oluşturulması – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Yeni Ürünlerin Oluşturulması – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

15 Şubat 2023 Yeni ürün GELİŞTİRME Ders Notlar Yeni ürün GELİŞTİRME ödev 0
BİR TİCARETÇİNİN GELİŞİMİ

Yeni Ürünlerin Oluşturulması

Daha önce de belirtildiği gibi dünya, pazar ve müşteri ihtiyaçları sürekli değişmektedir. Bu nedenle, pazarın istediği ürünleri yaratmaya yönelik sürekli bir ihtiyaç vardır. Televizyonu düşünün. Nasıl göründüğünü ve örneğin 1950’lerde programlar üretmek için kullanılan teknolojiyi hayal edin.

Günümüz televizyonları 50 yıl öncesine göre çok farklı görünüyor ve birçok alternatif özelliğe sahip. Firmalar bugün orijinal versiyonu üretselerdi muhtemelen pek çok kişiyi tatmin etmez ve firma iflas ederdi.

Aynı şey mobil teknoloji için de söylenebilir. İlk cep telefonlarının nasıl göründüğünü ve ne kadara mal olduklarını düşünün. Bir tuğla büyüklüğünde ve ağırlığındaydılar.

Şimdi 20 yıl ileri atlayın ve teknolojinin mobil teknolojinin boyutunu, ağırlığını, tasarımını ve kullanımını nasıl değiştirdiğini düşünün. 1980’lerde cep telefonu üreten kuruluşlar bugün hala aynı ürünleri üretip seri üretime geçirseydi, hayatta kalamazlardı.

Yeni ürünlerin geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi, kuruluşlar için büyük başarı öyküleri yaratabilir ve bunların tasarlanması ve geliştirilmesinde yer alan kişilere gerçek bir başarı duygusu verebilir.

Başarılı yeni ürünler şunları yapabilir:

■ bir kuruluşun itibarını ve pazardaki duruşunu geliştirmek;
■ markayı öne çıkarmak;
■ ciro, kar ve pazar payını artırmak;
■ müşteri memnuniyetini artırmak ve bağlılık oluşturmak.

Memnun müşterilerin yalnızca sadık kalmadıklarını, aynı zamanda başkalarına da anlatarak ürüne ve markaya yeni müşteriler getirerek teşvik etme eğiliminde olduklarını (aşikar görünen) belirtmekte fayda var.

Yeni ürünlerin geliştirilmesi çok riskli olduğundan, sürece dahil olan tüm personele rehberlik etmek için sistematik bir süreç gereklidir ve bu bazı kuruluşlarda bir veya iki ila birkaç yüz arasında değişebilir. Bu nedenle bilimsel ve sistematik bir şekilde kontrol edilmesi gerekmektedir.

Yeni Ürün Geliştirme Süreci

Başarısız olan yeni ürünlerin sayısını azaltmak için kuruluşlar, bunları geliştirdikleri sistematik bir çerçeve veya süreç oluşturmayı faydalı bulmuşlardır. Yeni ürünler geliştirmeye yönelik yaklaşımınızda daha sistematik ve süreçli davranarak, maruz kaldığınız riskleri azaltacak ve ürünleri daha hızlı pazara sunacaksınız.

Bu süreç bir dizi önemli adımı içerir ve “yeni ürün geliştirme süreci” veya NPD olarak adlandırılır.

1. Fikir üretimi

Yeni ürünler için fikirler kendi içinden, araştırma bulgularından, beyin fırtınası komitelerinden, şirket içindeki resmi NPD gruplarından, hatta genel halktan gelebilir. Sürecin bu aşamasında, o sırada ne kadar çılgınca görünürlerse görünsünler, pek çok fikir geliştirmeniz gerekir. Gerçekten beyin fırtınası fikirleri. Bu aşamada gerçekçi düşünmeyin, kendinizi sınırlamayın, uygun gördüğünüz kadar vahşi ve tuhaf olun.

2. Fikir taraması

Bu süreçte önemli bir adımdır. Fikir oluşturma aşamasında birçok fikir geliştirdikten sonra, bunları taramaya başlamanız gerekir. Ticari olarak en uygun fikirler hangileri ve hangileri tamamen çılgın ve tamamen uygunsuz? Hangi fikirler daha fazla araştırma gerektirir? Hangileri o kadar vahşi ki onları atmanız gerekiyor? Bu aşamada ticari olarak geçerli birkaç anahtar fikir olduğuna inanıyorsanız, bir sonraki adıma geçin.


Yeni ürün GELİŞTİRME ödevi
Yeni ürün GELİŞTİRME Ders Notları
Yeni ürün GELİŞTİRME stratejisi
Yeni ürün GELİŞTİRME Nedir
Var olan bir ürünü geliştirmek örnekleri
Yeni ürün Nedir
Neden ürün geliştirmeye ihtiyaç duyulur
Yeni ürünlerin, üretim yöntemlerinin, pazarların ve


3. Konsept testi

Şimdiye kadar, yenilikçi, yaratıcı ve potansiyel olarak ticari olarak başarılı olduğuna inandığınız bir veya iki fikriniz olabilir. Bir sonraki adım, bu “kavramları” test etmeyi ve ilk araştırma turuna başlamayı içerir. Odak grupları genellikle burada çok yardımcı olur.

Ürünlerin maket fotoğraflarını çekebilir ve hedef kitlenize fikir/konsept, şekil, renk, tasarım hakkında ne düşündüklerini, bunun için ne kadar ödemeye razı olacaklarını ve nereden satın alacaklarını sorabilirsiniz. . Bu sürecin herhangi bir aşamasında olduğu gibi, geri bildirim olumsuzsa iptal etmeniz gerekir.

Hedef kitleniz gemide değilse, yeni bir ürün fikrini kırbaçlamanın bir anlamı yoktur. Fikirlerinizi yeniden geliştirmek için çizim tahtasına geri dönmeye karar verebilirsiniz veya konsept olumsuz karşılanırsa süreci tamamen bırakabilirsiniz. Yine, bu, birçok organizasyonun yanlış gittiği bir alandır.

Olumsuz geri bildirim almalarına rağmen birçok pazarlamacı, haklı olduklarına inandıkları için geliştirmeyi bir sonraki aşamaya taşımaya karar verir.

Negatif geri bildirim karşısında tehlike size ait olacak şekilde ilerliyorsunuz. Müşterinizin size söylediklerini görmezden gelmeyin. Ürün konseptleriniz sıcak karşılanırsa, süreçteki bir sonraki adıma geçmek için bazı sağlam veriler almış olacaksınız.

4. İş analizi

İşte burada sayı çıtırtıları başlıyor. Bu ürünleri üretmenin maliyeti nedir? Herhangi bir sermaye ekipmanına yatırım yapılması gerekiyor mu? Pazarın büyüklüğü nedir, bu ürünlerden kaç tanesini ve hangi fiyattan satabileceğimizi düşünüyoruz? rakipler kimler

Sizinki hangi ürünlerle rekabet edecek? Bu aşamada çok sayıda analitik ve tahmin çalışması yapılacaktır. Tipik olarak bu, fiyatın ciddi olarak dikkate alındığı ilk zamandır. Hangi marjları yapmak istiyoruz? Temel olarak, sayılar toplanır ve size kazanan bir durum sunar mı? Olmazsa, süreci şimdi durdurmanız ve diğer fikirlere bakmanız gerekir.

Yine, bu aşamada süreci durdurmak zor olabilir, özellikle sıcak karşılanan bir anahtar konsepte ulaştığınızda. Ancak unutmayın, dışarısı çetin bir dünyadır ve ürünün finansal ve ticari açıdan sağlam olduğundan ve pazarda ve daha geniş çevrede çalışacağından emin olmalısınız. Ancak, yeni ürün fikriniz ticari olarak uygun ve pazarlanabilir görünüyorsa bir sonraki adıma geçin.

5. Ürün geliştirme

Bu aşamada ürünün prototiplerini geliştirecek ve test etmeye başlayacaksınız. Üretim araçları geliştirilecek ve kalite ekipleri daha da fazla dahil olacak. Potansiyel müşterilerin bu konuda ne düşündüğünü görmek için bu prototipleri araştırmaya koyabilirsiniz. Odak grupları, ürünün fiziksel prototiplerine gerçekten dokunmaya, onları kullanmaya ve hissetmeye başlayabildikleri için özellikle yararlıdır. Bu geri bildirim, başarılı ürün lansmanı için çok önemli olabilir.

Prototip geliştirmeye paralel olarak, ürünün satış fiyatı, ürünü müşteriye ulaştırmak için dağıtım kanalları, paketleme ve ek iletişim araçları gibi ürünün arkasındaki tüm pazarlama stratejisini tasarlıyor olmalısınız. Tüm bu konular odak gruplarında kontrol edilebilir.

Özellikle rakiplerinizle karşılaştırıldığında doğru fiyat noktasına ulaştınız mı? Satın alma sürecinde merkezi bir rol oynuyorsa, müşteriler ambalaja yanıt veriyor mu? Geri bildirim olumsuzsa, işlemi durdurun. Pozitif ise bir sonraki adıma geçin.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir