Yetki Türleri – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Yetki Türleri – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

30 Haziran 2021 Beşeri yetki nedir Fonksiyonel yetki nedir Karizmatik yetki nedir Rasyonel yetki nedir Yetki Türleri nelerdir Yönetimde yetki Türleri 0
Sözleşme Dışı Yükümlülükler  – Deniz Hukuku – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Müvekkil bu görevlerden herhangi birini yerine getirmez veya yerine getirmeyi reddederse, acente, sözleşmenin ihlali nedeniyle müdür aleyhine dava açma hakkına sahiptir. Ayrıca, acente, acentenin elinde bulundurduğu müvekkilin mülkiyeti üzerinde zilyetlik haciz koyma hakkına sahip olabilir.

Örneğin, bir vekil, müvekkilin mülkiyetine sahipse ve müvekkil, yapılan iş için acenteye ödenmesi gereken tazminatı ödemiyorsa, acente genellikle müvekkil tazminat veya geri ödeme yükümlülüğünü yerine getirene kadar mülkü elinde tutma seçeneğine sahiptir. 

Yetki Türleri

Her iki tarafın da gerekli kapasiteye sahip olduğu ve her birinin görevlerinin farkında olduğu varsayılarak, dört genel yetki türü kullanılabilir: fiili yetki, görünür yetki, doğal yetki ve onay yoluyla yetki. Temsilciye verilen yetkinin türü ve verilme şekli ile ayırt edilirler. Her biri farklı bir şekilde yaratılır ve taraflara farklı derecelerde sorumluluk yükler.

Gerçek Otorite. Fiili yetkinin var olması için rıza unsurunun mevcut olması gerekir. Müvekkil ve vekil, ilişkide anlaşmayı ortaya koyacak şekilde konuşmalı veya hareket etmelidir. Ayrıca, müdürün yasal ehliyete sahip olması gerekir.

Acentenin hem müvekkilin hem de acentenin yararına olacak bir amaca hizmet etmesi zorunlu değildir. Vekilin müvekkili temsil etmek için hiçbir bedel almadığı bir acentenin var olması tamamen mümkündür.

Genellikle acentelik ilişkisine ilişkin yazılı bir anlaşmaya gerek yoktur. İki tarafın sözleri veya eylemleri, aralarında bir ajansın var olduğunu kanıtlamak için yeterlidir. Bununla birlikte, bazı eyaletlerde bunun bir istisnası vardır – yani, ajansın bir amacı, acenteye müvekkil adına yazılı sözleşmeler akdetme yetkisi vermekse. Bu durumda vekilin müvekkilden yazılı yetki belgesi alması gerekir.

Bu, eşit onur kuralı olarak bilinir.10 Bir sözleşmenin dolandırıcılık tüzüğü (her yargı bölgesindeki hangi sözleşmelerin geçerli olması için yazılı olması gerektiğini belirten tüzük) uyarınca yazılı olması gerekiyorsa, yalnızca yetki verilmesi mantıklıdır. başkası adına sözleşme akdetmek de yazılı olmalıdır.

Fiili yetkiye dayalı bir acentelik, yalnızca müvekkil ve acente tarafından anlaşma yoluyla oluşturulur ve üçüncü bir tarafın müvekkil ile acente arasındaki ilişki olarak algıladığı şeye dayanmaz. Fiili yetki, ajansın oluşturulma şeklini ve bir dereceye kadar vekilin yetkisinin kapsamını gösteren iki alt kategori içerir.

Yetki Türleri nelerdir
Fonksiyonel yetki nedir
Kurmay yetki nedir
Yönetimde yetki Türleri
Komuta yetki nedir
Karizmatik yetki nedir
Rasyonel yetki nedir
Beşeri yetki nedir

Gerçek Otorite

Fiili açık yetki, müvekkilin vekile, yetkinin niteliğini belirten açık sözlü veya yazılı bir iletişim verdiğinde ortaya çıkar. Müdürün, arzu edilen bir durum olmasına rağmen, yetkiye zaman veya derece gibi belirli sınırlar koymasına gerek yoktur. Temsilciye herhangi bir sınırlama getirilmezse ve vekilin yetkiyi aşıp aşmadığı konusunda bir soru ortaya çıkarsa, mahkeme yetkiyi şartlar altında olağan ve alışılmış olanla sınırlayacaktır.

Açık yetkiye bir örnek, bir otomobil bayisinde mal sahibi ile satış personeli arasındaki ilişkidir. Mal sahibi (müdür), işletmenin envanterindeki arabaların satışı için pazarlık yapmak üzere satış personeline fiili ekspres yetki verir. Acentelerin yetkisi, normalde arabaları başkasına verme veya işletmenin bulunduğu mülkü satma noktasına kadar genişlemez.

Gerçek zımni yetki. Gerçek zımni yetki, müvekkilin, müvekkil adına hareket etme yetkisinin verildiğine makul bir şekilde inandığı şekilde hareket ettiğinde yürürlüğe girer.13 Sınırlı durumlarda, zımni yetki, açık yetki ile bağlantılı olarak ortaya çıkabilir.

Müvekkil için belirli hedeflere ulaşmak için açık yetkiye sahip olan vekil, hedefleri gerçekleştirmek için makul olarak gerekli olanı yapmak için müvekkilin zımni yetkisine de sahiptir. Örneğin, bir haneyi yönetmeye, evi temizlemeye ve yemek hazırlamaya yetkili bir kahya, genel olarak müdür adına gerekli temizlik malzemelerini ve yiyecekleri satın alma yetkisine de sahip olacaktır.

Ayrıca, belirli bir iş türünde açık yetkiye sahip bir acentenin, bu tür işlerde genel olarak kullanılan gelenekleri ve yöntemleri kullanması da makul kabul edilir. Örneğin, bir inşaat şirketi (müdür), bir acenteye inşaat sözleşmeleri için teklif vermesi için açık yetki verir.

İhalede kullanılan gümrük veya yöntemler, öncelikle taşeronlarla müzakere etmeyi içeriyorsa, acentenin rekabetçi olmak ve müvekkil için sözleşmeler elde etmek için bu tür müzakerelere girme yetkisine sahip olduğu ima edilir.

Gerçek açık otoriteden bağımsız olan bir tür fiili zımni otorite, rıza ile zımni otorite olarak adlandırılır. Müdür, bir vekile, müvekkil adına belirli işlemleri yapması için açık yetki vermediğinde gerçekleşir.

Bununla birlikte, vekil hareket eder ve müvekkil müdahale etmez veya itiraz etmez ve vekilin hareketlerinden kaynaklanan herhangi bir menfaati kabul eder. Bu tür bir davranış meydana geldiğinde, vekilin müvekkil adına hareket etmeye devam etme yetkisine sahip olduğu varsayılır ve müvekkil, müvekkil tarafından mutabık kalınan veya mutabık kalınan önceki eylemlerle tutarlı olan vekilin fiillerine bağlı olacaktır. 

Gerçek yetki (açık veya zımni) feshedilebilir. Bir acenteyi feshetmenin en basit yolu, feshi orijinal acentelik sözleşmesinin bir parçası yapmaktır. Ajans oluşturulduğunda, müdür ne zaman sona ereceğini belirtir. Genellikle bu, belirli bir tarihe veya belirli bir olayın gerçekleşmesine dayanır.

Örneğin, acente belirli bir inşaat sözleşmesi almak için işe alınırsa, sözleşme bir inşaat şirketine verildiğinde acentelik sona erecektir.

Daha karmaşık olanlar, öngörülemeyen koşullar nedeniyle sona eren ajanslardır. Ajansın amacına ulaşmasını etkili bir şekilde engelleyen bir şey olursa, mahkeme genellikle ajansın o noktada feshedildiğini tespit edecektir. Vekil, meydana geldikten sonra devam ederse, mahkeme, acenteyi yapılan herhangi bir sözleşme veya yükümlülükten tamamen sorumlu tutabilir.

Bir acenteyi otomatik olarak feshedecek durumlara örnek olarak, acentenin amacı için gerekli olan eşyaların kaybolması veya imha edilmesi (inşaat şirketinin ekipmanını tahrip eden bir yangın), iş koşullarında büyük bir değişiklik (yeni bir şirketin açılması tüm trafiği mandıradan uzaklaştıran otoyol), ilgili kanunlarda değişiklik, acentenin amacına uygunsa müvekkil veya acentenin potansiyel iflası, müvekkil veya acentenin ölümü, tamamen kapasite kaybı. vekil, müvekkil tarafından yetki kaybı veya müvekkil bir ticari işletme ise, işletmenin feshi söz konusu olabilir.

Ayrıca, bir vekil, müvekkil veya müvekkilin acenteyi işe alma amacına aykırı bir eylemde bulunursa, acentelik otomatik olarak sona erecektir. Bununla birlikte, son yönteme ilişkin olarak, bir sözleşme söz konusuysa, yine de sözleşmenin ihlali için sorumluluk söz konusu olabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir