Yönetim – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Yönetim
Kurum içi ve kurum dışı kurumsal ağırlama yönetimi için iki temel seçenek vardır. Son yıllarda, karar verme süreci, müşteri kuruluşların konukseverliklerini isteme hızından etkilenmiştir ve sonuç olarak tedarikçi acenteleri iş kazanmıştır.
Yeterince deneyimli ve/veya eğitimli etkinlik yöneticilerine sahip birkaç kuruluş vardır ve yüksek öğrenimde bir seçim olarak etkinlik yönetiminin emekleme dönemi bunun kanıtıdır. Sonuç olarak, harici kurumsal ağırlama programlarını bütünüyle oluşturacak ve sonra yönetecek çok az kuruluş vardır. Birçoğu için, hattın bir yerinde yer alan bir ajans vardır ve bu nedenle çoğu için seçim, işin ne kadarının dışarıdan temin edileceğidir.
Kurumsal ağırlama ve etkinlik yönetimi organizasyonlarının ne ölçüde tedarik ettikleri, sundukları hizmetin düzeyine göre değişir, dolayısıyla herhangi bir ağırlama faaliyeti için birden fazla tedarikçi de olabilir.
Bu nedenle, diğer dış kaynaklı hizmetlerde olduğu gibi, izleme, koordinasyon ve değerlendirmenin önemi, daha fazla sağlayıcı işin içine girdikçe artacaktır. Eksiksiz bir konaklama programı sunan bir tedarikçiyle bile, ev sahibi kuruluşun kendi gereksinimlerini yönetmesi gerektiği açıktır.
Yukarıdaki diğer kritik faktörlere göre daha net katılım kriterleri, işi o işe sahip olanlar için daha kolay hale getirebilir ve geçmişte durum böyleyken, bu, birinin ‘sonunun geldiği’ işti. , bunun artık pazarlamacılar tarafından yönetildiğine dair göstergeler var.
Etkinlikleri kendileri yönetmeyi amaçlayan kuruluşlar için artık artan sayıda eğitimli ve sertifikalı etkinlik yöneticisi mevcuttur. Gelişmekte olan akademik araştırma ve literatürle birlikte endüstriden gelen talebin bir sonucu olarak yüksek öğretimde etkinlik yönetiminin gelişimi, kurumsal misafirperverliğin tüm bu kullanıcılarına ve yapmak zorunda oldukları yönetim seçimlerine büyük fayda sağlar.
Değerli bir pazarlama aracı olarak kurumsal ağırlamanın gelişimi muhtemelen henüz tam olarak olgunlaşmamıştır. Kurumsal olarak ücretli faaliyetlere davetlerin, organizasyonel hedefler kadar kişisel amaçlardan da türetildiği basit başlangıçlardan bu yana, endüstri uzun bir yol kat etti.
Sponsorluğun büyümesinin ilk aşamalarında, kurumsal ağırlama hakların çoğunu sağladı ve bugün hala tercih edilen hakların bir numaralı tercihi. Sonuç olarak sektör, yalnızca Birleşik Krallık’ta 2006’da yaklaşık 800 milyon sterline kadar harcaması tahmin edilen kuruluşlar tarafından aranan bir dizi hedefle birlikte büyüktür.
Yine de, bu kuruluşlar, bu hedeflere ulaşıldığına dair çok az güvenilir kanıta sahiptir. Araştırma eksikliği, hedef belirleme ve sonuçların değerlendirilmesi dikkate alındığında, sektörün büyümesi sağlam temeller üzerinde olmamıştır.
Karar alma sürecindeki kuruluşlar, kurumsal misafirperverliği kullanmanın müşteri ilişkilerinin, kurumsal imajın ve ürün farkındalığının ve iç ilişkilerin geliştirilmesi yoluyla iş beklentilerini geliştirebileceği varsayımında bulunuyorlar.
Fırsatları araştıran ve stratejik olarak kullanan bütünleşik bir pazarlama iletişimi yaklaşımıyla bu hedeflere ulaşılabilir olsa da, kurumsal konaklamanın her kullanıcısı ve genel olarak sektör için önemli olan konu, bu hedeflere ne ölçüde ulaşıldığıdır. Kuruluşların ihtiyacı kabul etmesi ve güvenilir değerlendirme için bilgi birikimi geliştirmesi için önemli bir gereklilik olduğunu yanıtlamak gerekir.
PAZARLAMA İlkeleri Ders Notları
PAZARLAMA İlkeleri PDF
PAZARLAMA Yönetimi Ders Notları
PAZARLAMA Yönetimi Ders Notları pdf
PAZARLAMA Yönetimi pdf
Pazarlama yönetimi sürecinin aşamalarından biri değildir
Pazarlama Yönetimi Nedir
Pazarlama Nedir
Uygulama, Değerlendirme ve Kontrol
Planlama dönemi boyunca iletişim planının yönetimi, entegre pazarlama iletişimi sürecinin hayati bir yönüdür ve planlama ve kaynak tahsisi, ölçüm ve değerlendirme ve kontrol yoluyla uygulamayı içerir.
İletişim stratejilerinin etkinliğinin sağlanması, ancak etkilerinin ölçülebilir olması ve planın amaçlarına ulaşmasını sağlamak için belirlenen hedeflere göre düzenli olarak değerlendirilebilmesi durumunda mümkündür.
Etkinlik pazarlama iletişimcilerinin, bu devam eden ölçümün önemini ve operasyonel verilerin yanı sıra dış ortamın taranması ve müşterilerin doğrudan araştırılması dahil olmak üzere ihtiyaç duyulan yöntem ve veri kaynaklarının çeşitliliğini anlamaları zorunludur.
Bu veri toplama, gelecekteki iletişim planlarının gelişimini bilgilendirmenin yanı sıra mevcut planda uyarlamalara izin vermek için kontrol verileri sağlamaya yardımcı olur. Bütçe belirleme ve bütçeye bağlı kalma süreci, pazarlama iletişimi planlamasının ayrılmaz bir parçasıdır ve ölçme ve kontrol konuları ile yakından ilişkilidir.
Bu nedenle bu bölümün odak noktası, bütçe, hedefler ve uygulama takvimi doğrultusunda planın sürekli izlenmesinin önemidir. Bütçe belirleme, uygulama ve kontrol alanları, iletişim etkinliğinin ve verimliliğinin ölçülmesi ve değerlendirilmesinde kullanılan yöntemlere genel bir bakışla birlikte tartışılacaktır.
Planın uygulanması, değerlendirilmesi ve kontrol edilmesi süreci, uygulama, kontrol ve bütçe belirleme olmak üzere üç işlev için ölçüm ve değerlendirmenin önemini gösteren gösterilmektedir.
İletişim Bütçesinin Ayarlanması
Hedefler, hedef kitleler, yöntemler ve medya geliştirilirken mevcut bütçe kısıtlayıcı bir faktör olacağından bütçenin iletişim planı belirlenmeden önce belirlenmesi gerektiği söylenebilir.
Bununla birlikte, durum analizinde toplanan bilgilere sağlam bir şekilde dayanan bir iletişim planı, pazarlama iletişimi açısından kuruluş için en iyi hareket tarzını değerlendirirken ve seçerken şirketin kaynaklarını dikkate almış olacaktır. Bu nedenle, gerekli bütçe, planın neyi başaracağına bağlı olarak müzakere için hazır olmalı veya en azından müzakere için hazır olmalıdır.
Pazarlama iletişimine harcanacak uygun bir miktara karar vermenin birçok farklı yöntemi vardır ve bunların seçimi büyük ölçüde kuruluşun kâr elde etme veya etme, satış geliri yoluyla finanse etme veya bağışlar, hibeler, devlet yoluyla finanse etme faaliyetlerine bağlıdır.
Örneğin, müşteri odaklı bir etkinlik organizasyonu, iletişim bütçesini ürün veya kar odaklı olandan farklı olarak görecektir; ilki müşteriler üzerinde istenen etkiyi elde etmek için neyin gerekli olduğuna ve ikincisi neyin karşılanabileceğine veya neyin karşılanabileceğine odaklanacaktır. en iyi getiriyi verecektir.
Kuruluş sahiplerinin veya yöneticilerinin işlevsel disiplini de iletişim bütçesini etkileyecektir. Bir finans/muhasebe yönetim tarzı, alt satıra (kâr) daha fazla odaklanarak iletişim için daha az harcamaya yol açabilir ve pazarlama liderliğindeki bir firma, rekabet edebilmek için iletişim için daha fazla harcama yapılması için baskı yapacaktır.
Bu nedenle, pazarlama iletişimine tahsis edilen paranın değerli olduğunu ve somut bir getiri sağladığını organizasyondaki diğer kişilere kanıtlamak genellikle gereklidir.
Bu nedenle, iletişim planının ölçülmesi ve değerlendirilmesi, bütçeyi gerekçelendirmek ve daha sonraki bütçe müzakereleri için olduğu kadar kontrol ve bilgilendirme amaçları için de bir temel oluşturmak için gereklidir. İletişime göre bütçe belirleme yöntemleri beş türe ayrılabilir.
PAZARLAMA İlkeleri Ders Notları PAZARLAMA İlkeleri PDF pazarlama nedir PAZARLAMA Yönetimi Ders Notları PAZARLAMA Yönetimi Ders Notları pdf Pazarlama yönetimi nedir PAZARLAMA Yönetimi pdf Pazarlama yönetimi sürecinin aşamalarından biri değildir