İş Piyasalarının Özellikleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

İş Piyasalarının Özellikleri
İş piyasaları, başlıcaları talebin doğası, satın alma süreçleri, uluslararası boyutlar ve belki de en önemlisi, satın alma ve satış sürecinde kuruluşlar arasında gelişen ilişkiler olmak üzere bir dizi faktörle karakterize edilir. Bunlar artık giriş açısından ele alınmaktadır.
Talebin doğası
Anahtar faktörlerden biri, iş piyasalarındaki talebin doğasıdır. Talebin üç yönü göz önünde bulundurulur: türetme, varyans ve esneklik.
Talep, iş piyasalarında elde edilir. Tüketicilerden elde edilir. Airbus örneğine göre, tüketiciler (ve iş seyahatinde olanlar), yaptıkları uçuş sayısı ve ödemeye hazır oldukları miktar aracılığıyla, havayollarının kullanıma sunduğu uçak sayısını belirler. Ancak her uçak birbiriyle etkileşim halinde olan yüzlerce organizasyonun ürünüdür. Hava yolcuları talebi teşvik eder.
İş piyasalarında talep değişkendir. Basitçe türetildiği için, tüketici tercihleri ve davranışlarındaki değişikliklere göre dalgalanmalar gelişir. Bu, kuruluşların döngüler ortaya çıktıkça talebi izlemesi ve öngörmesi gerektiği anlamına gelir.
9/11 olaylarının ardından hava yolculuğu talebindeki düşüşe ve müteakip havayolları, destek hizmetleri, uçak üreticileri ve ticari havacılık pazarındaki tüm tedarikçi ve taşeronlar üzerindeki etkisine dikkat edin.
İş piyasalarında talep esnek değildir. Bir üretici, süreçlerine farklılaştırılmış bir ürünü dahil ettiğinde, orijinal malzeme veya parçayı ortadan kaldırarak revize edilmiş veya yeniden tasarlanmış bir ürün geliştirilinceye kadar öngörülemeyen ve kontrol edilemeyen tedarikçi fiyat artışlarının emilmesi gerekir.
Üreticilerin genellikle yeni tedarikçiler ararken gecikmeli veya başarısız bir teslimatla müşterilerini hayal kırıklığına uğratma konusunda isteksiz olmaları nedeniyle, bu fiyat artışlarının en azından kısa ila orta vadede dahil edilmesi gerekir, bu nedenle esneklik veya düşük fiyat duyarlılığı.
Satın Alma Süreçleri
B2B pazarlamanın bir diğer önemli yönü, mal ve hizmetleri satın almak için kullanılan satın alma süreçleriyle ilgilidir. Tüketici pazarlarında kararlar nispeten hızlı alınır, en azından günlük ürünler için risk seviyesi düşüktür ve odak noktası öncelikle satın almayla ilgili duygusal yönlerdir.
B2B pazarlarında potansiyel risk genellikle oldukça büyüktür, bu nedenle kararlar çok daha uzun sürer ve çok daha fazla insanı içerir. Sonuç olarak, kuruluşlar arasındaki etkileşimin doğası ve biçimi, bireysel ticari müşterilerin ihtiyaçlarının anlaşılmasına ve bilgi sağlama ve paylaşma isteğine dayanır.
Tüketici pazarlarında satın almalar genellikle bireysel olarak yapılır ve sıklıkla tüketilir. B2B pazarlarında satın alma, satın alınan ürünün önemine göre grubun bileşimi ve büyüklüğünün değiştiği bir grup faaliyetidir. Grup, Karar Verme Birimi (DMU) veya Satın Alma Merkezi olarak anılır. Tüketim veya ürün kullanımı organizasyonel bir faaliyettir.
Türkiye işgücü piyasası özellikleri
İkincil işgücü piyasası nedir
Çevrimiçi iş piyasası nedir
Türkiye işgücü piyasasının 5 temel özelliği
İşgücü tanımı
İşgücü piyasası nedir
İşgücü piyasası özellikleri
Potansiyel işgücü nedir
Uluslararası Yönler
Giderek artan bir şekilde B2B organizasyonları uluslararası pazarlara giriyor. Teknolojideki gelişmeler, özellikle de İnternet, kuruluşların az çok her yerde iş yapmalarını sağlamıştır. Tüketici pazarlarıyla karşılaştırıldığında, uluslararası ticaret daha kolaydır.
B2C pazarlarında, tüketicilerin sahip olduğu kültür ve değerler ile başarıyı sağlamak için renk, içerik, stil, satın alma süreçleri, paketleme ve dil gereksinimlerine uyum sağlamak için ürünlerin ve promosyon faaliyetlerinin nasıl uyarlanması gerektiğine ilişkin çok çeşitli konular vardır.
Buna karşılık, B2B organizasyonları, ürün işlevselliği ve performansında daha düşük bir çeşitlilikten yararlanır. Bu kısmen ürünlerin ve malzemelerin doğal yapısından ve aynı zamanda içerik ve performansla ilgili olarak dünya çapında kabul edilen standartlar üzerinde anlaşmaya varan çeşitli ticaret birliklerinden kaynaklanmaktadır.
Örneğin, çelik, plastik, kimyasallar ve kağıt endüstrilerinin tümü, kuruluşlar arası değişim sürecini kolaylaştıran ortak kabul edilmiş standartlara sahiptir. Böylece, B2B organizasyonları ticaret ortamlarını şekillendirmeye yardımcı olmak için birlikte çalışabilirler.
Ticari pazarlamanın temel olarak kilit bir özelliği, ilişkilerin önemi ile ilgilidir. B2C pazarlarında, üretici ve tüketici veya satıcı ve tüketici arasındaki ilişkiler, en azından geçmişte, nispeten zayıf ve önemsiz olarak kabul edildi.
Birçok kuruluş bu ilişkileri geliştirmenin önemini artık kabul etmiş olsa da, ürünlerin doğası, tüketiciler için algılanan değerleri ve özellikle hızlı tüketim malları (FMCG) pazarlarındaki rekabet faktörleri, bu tür ilişkilerin zor olmaya devam edeceğini ve kurmak ve sürdürmek maliyetlidir.
B2B pazarlarında ise aksine, satın alma ve satış organizasyonları arasındaki pozitif ilişkilerin geliştirilmesi ve sürdürülmesi başarı için çok önemlidir. Ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, tedariki ve desteklenmesi konusunda işbirliği ve ortaklık, B2B pazarlamanın temel bir unsuru olarak kabul edilir.
Gerçekten de, ilişkisel pazarlamaya ve müşterilerle başarılı alışverişler kurmayı, geliştirmeyi ve sürdürmeyi amaçlayan pazarlama faaliyetlerinin önemine atıfta bulunduklarında bunu anlayın.
İlişkilerin genellikle aktif bir satıcı ve pasif bir alıcı etrafında döndüğü düşünülen tüketici pazarlarından farklı olarak, B2B pazarlarındaki ilişkilerin anlaşılması, artık katılımcıların etkileşimli olarak kabul edildiği ilişki ağlarını kapsamaktadır.
Bu, hem alıcıların hem de satıcıların ilişkileri başlatma ve sürdürmede aktif olarak yer aldığı anlamına gelir. Bir ağın tüm tarafları, doğrudan veya dolaylı olarak çok çeşitli ilişkileri etkileme yeteneğine sahiptir.
B2B pazarlamanın bu yönünün önemi küçümsenemez ve küçümsenmemelidir. Bu kitap, ilişki temelli bir pazarlama perspektifini benimsemekte ve kuruluşların kilit paydaşlarla ilişkilerini geliştirmek için teknolojiyi kullanma yollarını keşfetmeyi ve belirlemeyi amaçlamaktadır.
Kurumsal Müşteri Türleri
İşletmeler arası pazarlama, daha önce endüstriyel pazarlama olarak adlandırılıyordu, ancak bu ifade, endüstriyel olmayan bir dizi başka işletmenin katılımını tanımada başarısız oldu. Örneğin, hükümetler ve kar amacı gütmeyen sektör de önemli miktarda ticari faaliyete katkıda bulunur.
Hapishane ve askerlik hizmetlerini desteklemek için gerekli ekonomik işlemleri düşünün. Yeterli sağlık hizmetleri sağlamak için gerekli olan farmasötik ve tıbbi malzemelerin hacmi ve değeri, tek başına B2B sektörünün büyük bir dilimini temsil etmektedir.
Ek olarak, hayır kurumları ve kurumlar önemli düzeyde ekonomik işlemler üretir. Bu nedenle, bu çalışma için örgütsel pazarlama terimi benimsenmiştir ve tüm bu faaliyetleri ve organizasyon türlerini kapsamaktadır.
Kuruluşları karakterize etmenin bir yolu, çok büyük ve çok küçük arasında ayrım yapmaktır. Örneğin, küresel ve ulusal kuruluşlar, kamu sektörü, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve küçük ofis/ev ofis arasında, özellikle ürün ve hizmetleri belirleme biçimleri açısından bir takım farklılıklar vardır.
Boyut ve yapıya dayalı bu yaklaşım, pazar araştırması amaçları için uygun olsa da, farklı satın alma prosedürlerini ve alıcı ihtiyaçlarını anlamak için tam olarak uygun değildir.
Burada sunulan yaklaşım, üç geniş organizasyon türünü göz önünde bulundurur, ancak tümü pazarlama kanallarındaki rollerine dayalı olarak bir dizi alt bölümü kapsar. Bunlar ticari, hükümet ve kurumsal kuruluşlardır.
Çevrimiçi iş piyasası nedir İkincil işgücü piyasası nedir İşgücü piyasası nedir İşgücü piyasası özellikleri İşgücü tanımı Potansiyel işgücü nedir Türkiye işgücü piyasası özellikleri Türkiye işgücü piyasasının 5 temel özelliği