Pazarlama İletişimi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarlama İletişimi – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

20 Şubat 2023 PAZARLAMA iletişim Pazarlama İletişim Numara 0
Pazarın Doğası

Pazarlama İletişimi Gerçekte Nasıl Çalışır?

Cevabın nispeten basit olduğu düşünülebilir, ancak hayattaki çoğu şeyde olduğu gibi, pazarlama iletişiminin nasıl çalıştığını anlamak aslında çoğu insanın başlangıçta inandığından biraz daha karmaşıktır. “Terfi” kelimesi, 4P senaryosuna güzel bir şekilde uyduğu için kullanışlıdır. Ancak, daha sonra keşfedeceğiniz gibi yanıltıcı olabilir. Tercih edilen terim ‘iletişim’ dir.

Yıllar geçtikçe, pazarlama iletişimi faaliyetlerinin önemi artmış ve çoğu insanın hayatında merkezi bir faaliyet haline gelmiştir. İster mesaj oluşturup piyasaya gönderen insanlar, ister onları alan (ve tepki veren) insanlar olalım, iletişim faaliyetlerinin günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu söylemek doğru olur.

Oturmuş bu kitabı okurken, yukarı ve çevrenize bakın. İnsanların kıyafetlerinde (kendinizinki dahil) kaç tane marka adı görebilirsiniz? Arka planda tv açık mı? Oynayan veya fark ettiğiniz herhangi bir reklam var mı? Ortalıkta dolaşan gazeteler veya dergiler ne olacak? Duvarda hiç poster var mı? Masanızda oturuyorsanız bilgisayarınızda pop-up’lar mı var? Evet, gerçekten de, pazarlama mesajları her yerdedir ve kalıcıdır.

Teknoloji daha karmaşık hale geldikçe, mesajlarımızı ilgili kitleye ulaştırma araçlarımız da daha sofistike hale geliyor, bu nedenle sadece mesajlarımızı nasıl oluşturduğumuzu ve izleyicilerimize nasıl ulaştırdığımızı anlamak da önemli değil. Anlayışımız, iletişimin temel düzeyde nasıl çalıştığını takdir etmekle başlamalıdır.

İlk olarak, iletişimi ileten taraf olan bir göndericimiz var. Mesaj bir ortam aracılığıyla yayılır (veya birkaç ortam olabilir). Araç, mesajın alıcıya ulaşmasını sağlayan araçtır. Alıcı, mesajın amaçlanan hedefidir. Kolay değil mi?

Ancak, bundan biraz daha sofistike olabiliriz. Alıcımızın doğasını ve alışkanlıklarını gerçekten anlarsak, onlara gönderdiğimiz mesajı “kodlayabiliriz”. Bu garip kelime sizi rahatsız etmesin. Tüm kodlama araçları, mesajı alıcının tamamen anlayacağı işaretler, semboller ve dil ile süsleyebilmemizdir.

Örnek: Bir TV reklamı, 13 ila 16 yaş arası erkek çocuklar için yeni bir spor ayakkabı farkındalığı yaratmak için tasarlanıyorsa, muhtemelen reklamda aynı yaşta sokak kıyafetleri giyen erkek çocuklar (ve tabii ki spor ayakkabılar! ) arka planda çalan korkak müzikle. Mesaj, alıcının olumlu yanıt vereceği şekilde ‘kodlanmıştır’. Kadınlara veya 30 yaşın üzerindeki insanlara hitap etmeyebilir, ancak hedef alıcı olmadıkları için bu bir endişe olmaz.

Reklamları komik bulduğunuz halde anne babanız, büyükanne ve büyükbabanız veya arkadaşlarınız reklamlardaki mizahı göremiyor mu? Bunun nedeni, mesajın yalnızca amaçlanan alıcının iletişimdeki gerçek mesajı ve sembolleri ‘kodunu çözebileceği’ (yani anlayabileceği ve yorumlayabileceği) şekilde kodlanması da olabilir.

Bir dahaki sefere, özellikle farklı yaşlardan insanlarla TV izlerken, farklı reklamlara verdikleri tepkilere bakın. Farklı şekillerde mi tepki veriyorlar? Kodlamadan amaçlanan alıcının kim olduğunu söyleyebilir misiniz?

Önemli olan, bir mesajı doğru bir şekilde kodlamak için, amaçlanan alıcının kodu çözebilmesi ve uygun şekilde yanıt verebilmesi için, amaçlanan alıcınızı yakından anlamanız gerektiğini anlamaktır ve burada araştırma becerileriniz önemli bir rol oynayacaktır. Ancak mesajlarımızı oluştururken ve gönderirken çok dikkat etmemiz gereken bir şey var ve bu ‘bir şey’ genellikle ‘gürültü’ olarak da anılıyor.

Gürültü, bir iletişimcinin hayatının da belasıdır. Bizi çevreler ve temel iletişim sürecine müdahale eder. Gürültüyü açıklamanın en kolay yolu hızlı bir egzersizdir. Dün bir noktada muhtemelen televizyon izlediniz veya gazete okudunuz. Sonraki 10 saniye içinde en son gördüğünüz bir reklamı yazın.


PAZARLAMA iletişimi örnekleri
PAZARLAMA iletişimi elemanları
PAZARLAMA iletişimi pdf
Bütünleşik PAZARLAMA iletişimi
Pazarlama İletişim Numarası
PAZARLAMA iletişimi makale
Pazarlama iletişimi ekşi
Pazarlama iletişimi Nedir


Marka neydi? İletmeye çalıştıkları ana mesaj neydi? Son zamanlarda gördüğünüz belirli bir reklamı hatırlamayın, dün gece yatmadan önce gördüğünüz son reklamı yazın. Mücadele etme? Yalnız değilsin. Çoğu insanın mücadele etme eğiliminde olduğu bir egzersizdir. Neden hatırlamıyorsun?

Bu reklamları oluşturmaktan ve göndermekten sorumlu kişiler, muhtemelen size ulaşmak için binlerce sterlin (milyonlarca değilse de) harcadılar ve reklamları oluşturmak ve hazırlamak için haftalar, muhtemelen aylar harcadılar. Son reklamı kolayca hatırlayamamanızın nedeni de gürültüdür.

Bu aşırı bilgi yüklemesi olabilir, işle, yemek pişirmeyle, evi temizlemeyle veya okul koşuşturmacasıyla o kadar meşgulüz ki ancak bu kadar bilgiyi de alabiliriz. Pazarlama iletişimi mesajları yoluyla o kadar bilgi bombardımanına tutuluyoruz ki, gördüğümüz veya söylenen her şeyi de hatırlayamayız. İyi ya da kötü bir ruh halinde olup olmadığımız gibi basit şeyler bile gördüklerimizi ve ne kadar algıladığımızı, neleri fark ettiğimizi ve daha da endişe vericisi, neleri almadığımızı da etkileyebilir.

Bu nedenle, iyi bir iletişimcinin ek bir becerisi ve görevi, gerçekçi olmak ve gürültünün doğasını anlamak ve bugün bizi bombardımana tutan tüm dağınıklığın arasından sıyrılabilecek iletişim parçaları yaratmaktır. Gerçekten dikkat edin, hatırlayın ve bunları yanıtlayın.

Bunu yapmanın birçok yolu var. Müzik kullanabiliriz. 1980’lerde büyüyenler, bu dönemin ezgilerine cevap verecekler. Animasyon, fantezi, hayal gücü ve seks, dikkatleri iletişim parçamıza çekmek için kullanabileceğimiz araçlardır.

Sevdiğiniz TV reklamlarını düşünün neden onları seviyorsunuz? Dikkatinizi onlara çeken nedir? Onları diğerlerinin üzerinde fark etmeni sağlayan şey nedir? Bir dahaki sefere bir gazete veya dergi okurken bir reklam dikkatinizi çekerse nedenini düşünün. Bunu daha sonraki yazılarımızda keşfedeceğiz.

Ayrıca unutmamamız gereken şey, iletişimin bir süreç olduğudur. Doğrusal değil, sürekli bir süreçtir. Neden? Çünkü dünya ve pazar sürekli gelişirken ve etrafımızdaki hedef kitlemiz ve alıcılarımız değişirken, iletişim faaliyetlerimiz de değişiyor.

Mesajlarımızın güncellenmesi gerekiyor ve daha önce belirtildiği gibi teknolojinin bu pazarlama alanı üzerinde derin bir etkisi oldu. Mesajımızı alıcımıza nasıl ilettiğimizin doğası ve araçları, şu anda sahip olduğumuz seçeneklerle hiç bu kadar heyecan da verici olmamıştı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir