Amerikan Hukuk Sisteminin Tarihsel Temeli ve Güncel Yapısı – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Amerikan Hukuk Sisteminin Tarihsel Temeli ve Güncel Yapısı
Yeni hükümet nihayet kuruldu. Kendini adamış bir asker ve vatandaşlığın yardımıyla Anayasa kabul edildi ve ilk açık seçimler yapıldı. Hala birçok alanda huzursuzluk var ve bazı çatışmalar devam ediyor.
Hala eski hükümet sistemine dönüşün yakın olduğunu ve genel olarak halk için en iyi alternatif olduğunu savunanlar var. Bununla birlikte, çoğunluk, bu milletin insanlarının bildiği hiçbir şeye benzemeyen bir ulus olmayı vaat edenlerin yeni rotasını konuştu ve kurdu.
Birçoğu geçmişte hayalini kurduğu özgürlükleri dört gözle bekliyor. Yeni Kongre toplandı ve hükümete yapı kazandırmak ve bireylerin haklarını korumak için yasalar çıkarma sürecindedir.
Yargı atandı ve şimdi önlerine gelen davaları vatandaşlardan duyuyor. Yüksek rütbeli yetkililer, yıllarca süren mücadeleden sonra yabancı askeri güçlerin filizlenen ulusun toprağını terk etmelerinin sadece bir zaman meselesi olduğunu ve nihayet bu savaşın yaralı ülkesinde barışın hüküm süreceğini umuyorlar.
BÖLÜM İÇERİĞİ
AMERİKAN HUKUKUNUN TARİHİ TEMELLERİ
- Hükümetten Önce
- Devrimin Sonuçları
- Siyaset Kuramlarının Etkisi
- Başarının Anahtarı Olarak Denge
MODERN HUKUK SİSTEMİ
- Hukukun Kaynakları
- Hukuk Hiyerarşisi
BÖLÜM HEDEFLERİ
Bu bölümü okuduktan sonra şunları yapabilmelisiniz:
• Pozitivist, natüralist ve sosyolojik teorileri ayırt edin.
• Mevcut Amerikan hükümet sisteminde siyasal teorilerin rolünü açıklayın.
• Konfederasyon Maddelerinin zayıf yönlerini tartışın.
• Anayasa kapsamında her bir hükümet biriminin işlevini açıklayın.
• Yasama, yargı ve idare hukuku arasındaki farklılıkları açıklayın.
• Kanunların geleneksel ve modern uygulama dengesini ayırt edin.
• Hukuk hiyerarşisini listeleyin ve hiyerarşi kuralının istisnasını açıklayın.
Anglo-Amerikan hukuk Sistemi
Karşılaştırmalı hukuk sistemleri
Anglo Amerikan hukuk sisteminin özellikleri
Anglo-Amerikan hukuk sistemi özellikleri
Roma Germen hukuk sistemi
Anglo-Sakson hukuk sistemi
Sosyalist hukuk sistemi
Hukuk Sistemleri
AMERİKAN HUKUKUNUN TARİHİ TEMELLERİ
Amerikan hukuk sisteminin yaratılmasından bu yana demokrasinin tarihsel yolu birçok kez kat edildi. Bir önceki sayfadaki gazete makalesi, Irak’ta demokratik bir sistem kurmaya yönelik en son girişim de dahil olmak üzere birçok yeni hükümet hakkında yazılmış olabilirdi.
Kavram nispeten basittir. Vatandaşlar, eşitsizliği ele alan, bireysel haklara saygı duyan ve bir bütün olarak nüfusu koruyan adil ve uygun bir hükümet otoritesi ister.
Bu bölümde, sosyolojik ve ekonomik değişikliklere rağmen Amerikan hukuk sisteminin sistematik gelişimi yoluyla bu hedeflere nasıl yaklaşıldığına odaklanılmaktadır. Sonraki bölümler, hem Amerikan hukuk sisteminin mekanik yönlerini hem de sistem içindeki en yaygın hukuk uygulama alanlarındaki temel kavramları incelemektedir.
Bu metnin ve bu bölümün amacı Amerikan tarihi üzerine bir ders vermek olmasa da, dikkate alınması gereken önemli gerçekler var. Amerikan hukuk sisteminin uzun ömürlülüğü, kanunların istikrar sağlamasına izin verirken aynı zamanda değişim ihtiyacına cevap veren karmaşık bir denklemden türetilmiştir. Bu temeli anlamak, Amerikan hükümetinin zamanın testlerine nasıl ve niçin dayandığını anlamak daha kolaydır.
Hükümetten Önce
Amerikan hukuk sistemi aceleyle geliştirilmedi. Yeni Dünya’daki ilk yerleşimcilerin tamamen yeni bir hukuk sistemi yaratma niyetleri yoktu. Yüzyıldan fazla bir süredir bu insanlar kendilerinin veya atalarının Avrupa’da, çoğunlukla İngiltere’de bildikleri hukuk ve düzen yöntemlerine bağlı kaldılar.
Bu sömürgeciler sadece İngiltere’nin birçok kanununa bağlı kalmamış, aynı zamanda dine karşı hakim tavırları kabul etmiş ve onaylamıştır. Bu ilkeler uyarınca insanlar, günahkar ve dolayısıyla yasadışı kabul edilen eylemleri işledikleri için hükümet tarafından suçlandı ve cezalandırıldı.
Amerikan nüfusu arttıkça, İngiliz ve diğer Avrupalı hükümetler Amerika’da resmi ve kalıcı bir etki oluşturma çabalarını hızlandırdılar. Bu girişimler, oraya hükümet yetkilileri yerleştirerek ve bu yabancı hükümetlerin yasalarını yürürlüğe koymaya çalışarak kolonilerde yabancı hükümetlerin varlığını tesis etmeyi içeriyordu.
Sömürgeciler, özellikle İngiltere’den birçok yasal ilkeyi benimsemeye istekli olsalar da, halkın iradesine yanıt vermediğini düşündükleri bir hükümet yapısını benimsemekle ilgilenmiyorlardı. Bu özellikle doğruydu çünkü bu yabancı hükümetler, kolonistlerin Amerika’ya gelerek kaçınmaya çalıştıkları yapılardı.
On sekizinci yüzyılın ortalarında başlayan devrimci dönemde, sömürgeciler, başka bir ülke tarafından yönetilmekten kaçınmak istiyorlarsa, bir tür kalıcı hükümet yapısı kurmaları gerektiğini fark ettiler.
Modern yapımız, Amerikan hükümetinin kurulmasından sorumlu olanları etkileyen faktörlerin birleşiminden kaynaklanıyor. Kurucuların öngörüleri, iki yüzyıldan fazla bir süre sonra yürürlükte kalan, oluşturdukları birçok yasa ve prosedürle kanıtlanmıştır.
Başlangıçta, sömürgecilerin birincil yasal kaygısı, düzeni sağlamanın bir yolu olarak suç eylemlerini caydırmak ve cezalandırmaktı. Yukarıda bahsedildiği gibi, kurucular, ağırlıklı olarak dindar nüfusun ahlaki değerlerine aykırı olarak görülen suçları işleyenleri kovuşturmaya ve cezalandırmaya çalıştılar.
Yeni hükümette otorite konumunda olanların çoğu aynı zamanda yeni Amerikan aristokrasisinin üyeleriydi. Dolayısıyla, erken Amerikan toplumunda hukukun odak noktası, bu aristokrasinin doğru ve yanlış algısını işçi sınıfları üzerinde etkileme ve zengin ve güçlülerin uygunsuz veya günahkâr olarak algıladıkları kişileri cezalandırma girişimiydi.
Amerika’daki orijinal adalet sistemi basit bir doğru ve yanlış teorisiydi. Natüralist teori olarak da bilinen bu teori, tüm insanların sadece doğru ile yanlış arasındaki farkı ayırt etme yeteneği ile değil, aynı zamanda hareket etmekten sorumlu oldukları bilgisiyle de doğdukları inancına dayanıyordu.
Bununla birlikte, nüfus arttı, endüstri ilerledi ve genişledi, kültürler karıştı ve farklı doğru ve yanlış görüşlerine sahip çok sayıda birey topluluklarda bir araya geldi. Bu gelişmeler, basit aristokratik doğru ve yanlış inançlarına dayanan bir adalet sistemini geçersiz kıldı.
İnsanlar, sayısız duruma ve tüm nüfusa uygulanabilecek yazılı yasal ilkeleri içeren daha ayrıntılı bir hukuk sistemine ihtiyaç duyuyordu.
Belirtildiği gibi, nüfus ve sanayideki artışla birlikte, kolonileri kontrol etmek için diğer ulusların neredeyse eş zamanlı girişimleri ortaya çıktı.
Başlangıçta, koloniler bu kontrolle diğer kolonilerle bağları olmayan tek tek hükümetler olarak savaştılar, ancak kolonistler çabucak fark ettiler ki, bunlardan herhangi biri başkalarının, özellikle de İngilizlerin kontrolü ele geçirme girişimlerine karşı başarılı olursa, kolonilerin birleşmesi gerekir.
Anglo-Amerikan hukuk Sistemi Anglo-Amerikan hukuk Sistemi özellikleri Anglo-Amerikan hukuk sisteminin özellikleri Anglo-Sakson hukuk sistemi Hukuk Sistemleri Karşılaştırmalı hukuk sistemleri Roma Germen hukuk sistemi Sosyalist hukuk sistemi