Facebook’un Temelleri

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Facebook’un Temelleri

29 Mayıs 2023 Facebook kuruluşu facebook'un özellikleri 0
Ticaret Sisteminin Oluşması

Facebook’un Temelleri ve İçerik Fikirleri

Ele alacağımız kilit alanlar:

✓ iş veya eğlence için hangi sayfanın kullanılacağını seçme
✓ başarılı bir sayfa için içerik fikirleri
✓ Facebook reklamları ve içermeleri gerekenler
✓ hayranlarınızı yönetmek.

Facebook başlangıçta kolej ve üniversitede iletişim halinde olmak isteyen kişiler için kurulmuştu, ancak site bundan çok daha fazlasına dönüştü. Kayıtlı bir milyardan fazla kullanıcısı ve bu kullanıcıların yaklaşık yüzde 70’inin ABD dışında yaşamasıyla, küresel bir olgudur.

İşte bazı ilginç Facebook istatistikleri:

  • dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcı var
  • aktif kullanıcıların yüzde 50’si günlük oturum açıyor
  • ortalama bir kullanıcının Facebook’ta 130 arkadaşı var
  • en hızlı büyüyen nüfus 55 yaş üstü kadınlardır.

Facebook’u Pazarlama İçin Kullanma

Pazarlamacılar bu sitenin büyümesini ve olanaklarını gördükçe, giderek daha fazla sayıda marka iş sayfaları kuruyor ve müşterileriyle etkileşimde bulunmanın bazı gerçek sonuçlarını görüyor. Pazarlamacılar, işletme sayfalarından hem iyi hem de kötü gerçek zamanlı geri bildirim alarak artık müşterileriyle gerçekten ücretsiz olarak etkileşim kurabilir ve etkileşim kurabilir.
Peki nereden başlıyorsun? Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok sayfa türü vardır. 

Kişisel Sayfa

Kişisel sayfa, iş için değil, bireylerin arkadaşlarıyla sosyal düzeyde iletişim halinde olmaları içindir. Zaman zaman insanların burayı bir iş sayfası olarak kullandığını göreceksiniz, ancak bunu yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var:

  • Facebook’un hüküm ve koşullarına aykırıdır, dolayısıyla kapatılma riskiniz vardır.
  • Katılmak için Facebook’a üye olmalısınız.
  • Sohbete katılmak için o kişinin arkadaşı olmanız gerekir.
  • Kişinin güvenlik ayarlarına bağlı olarak, profil sayfaları Google tarafından kolayca görülmez.
  • En fazla 5000 arkadaşınız olabilir.

Topluluk Sayfası

Topluluk sayfalarından kaçınılmalıdır. Herhangi bir konu tarafından otomatik olarak oluşturulabilirler, ancak düzenlenemezler veya güncellenemezler, bu da onları biraz rahatsız eder.

Grup Sayfası

Bir kulüp veya amaç yürütüyorsanız, bir grup sayfası bir seçenektir. Grup, herkesin katılmasına açık olabilir, yalnızca davetle kapatılabilir veya küçük bir şirketin intranet sistemi gibi tamamen özel olabilir.


facebook’un özellikleri
facebook’un faydaları
facebook’un zararları
Facebook kuruluş Tarihi Türkiye
Facebook kuruluşu
Facebook ün kuruluş Hikayesi
Facebook giriş
Facebook ne Demek


Bir grup hakkında dikkate alınması gereken noktalar:

  • Gelen kutularında gördükleri tüm üyelere bir e-posta gönderebilirsiniz.
  • Benzer düşünen insanlar, şeyleri göreceli gizlilik içinde tartışabilirler. Katılmak için Facebook’a üye olmanız gerekir.
  • Grubun açık veya kapalı olmasına bağlı olarak, grup sayfaları Google tarafından kolayca görülmez.

İşletme Sayfası

Çoğu işletme için en pratik seçenek olan işletme sayfası kolayca oluşturulur ve görmek için Facebook üyesi olmanıza gerek yoktur.

İşletme sayfalarıyla ilgili diğer noktalar:

  • Sayfalar Google tarafından kolayca görülür.
  • Küçük bir işletme, ilk web sitesi olarak bir Facebook sayfasını kullanabilir.
  • Facebook’a katılmak ve kullanmak ücretsizdir.
  • Facebook’ta bir milyar kişi potansiyel olarak sayfanızı görebilir.
  • Güncellemeler, siz bir şey yayınladıkça hayranlarınızın kendi haber akışına aktarılır.
  • Hayranınız bir gönderiyi beğendiğinde veya yorum yaptığında, arkadaşları da haber akışlarında sayfanızın adını görür, böylece viral etki başlar.

Bir işletme sayfası, çoğu insan için açık ara en iyi seçenektir, bu yüzden nasıl oluşturabileceğinize bir göz atalım.

İşletme Sayfanızı Ayarlama

İşletmeniz için bir Facebook sayfası oluşturmaya karar verdiğinizde, onu nasıl oluşturacağınızı bilmeniz gerekir. Facebook’ta kendi işletme sayfanızı kurmanın iki yolu vardır. Birincisi en yaygın yoldur, ancak işletme sayfanızı oluşturmak için Facebook’ta kişisel bir hesabınızın olması gerekir.

Sayfanızı oluşturmak için, profil sayfanızın açılır menüsünden ‘sayfa oluştur’ bağlantısını tıklamanız ve ardından kolay talimatları uygulamanız yeterlidir. İkinci yol düz gitmek ve tekrar basit talimatları takip etmektir. Her şeyin artıları ve eksileri vardır ve sayfanızı hangi şekilde oluşturacağınızı seçmek bir istisna değildir.

Her seçenek için birkaç temel fark vardır:

  • İşletme sayfanızı kişisel bir profilden yönetiyorsanız, sayfanın sahibi sizsiniz ve güncellemek için sayfaya erişebilirsiniz.
  • Ekibinizin güvenilir üyelerini “yöneticiler” olarak atayabilir ve atayabilirsiniz; bu, onların da güncellemek için iş sayfasına erişebilecekleri anlamına gelir. Ancak, kişisel profil sayfanızı göremezler, yalnızca kendi profil sayfalarını görebilirler, bu da kendi Facebook hesaplarına sahip olmaları gerektiği anlamına gelir.
  • Herhangi bir yönetici başka bir yöneticiyi silebilir, bu nedenle ekibinizi dikkatli bir şekilde seçin.
  • Sayfanızı profilinizin dışında çalıştırarak, herhangi bir içeriği kendi Facebook arkadaşlarınızla paylaşma olanağına sahip olursunuz ve diğer yöneticiler, içeriği arkadaşlarıyla paylaşabilir.
  • Yalnızca işletme hesabı çalıştırmayı seçerseniz, biraz daha az işlevsellik vardır.
  • Yalnızca işletme hesabı çalıştırıyorsanız, bilgi paylaşacak arkadaşınız olmaz.

Hangi yöne gideceğinize karar verdikten sonra, hangi sayfa kategorisini yapmak istediğinizi seçin.

Kategoriler aşağıdaki gibidir:

  • Yerel işletme: Sayfa size çalışma saatlerinizi ve otobüs güzergahınızı ekleyebileceğiniz bir alan sağladığından, bu gerçekten fiziksel olarak faaliyet gösteren bir mağaza, kafe, restoran vb. içindir. Bir yerler sayfasıyla, insanlar tesislerinizi fiziksel olarak ziyaret ettiklerinde akıllı telefonlarından check-in yapabilir ve nerede oldukları konusunda arkadaşlarını uyarabilir.
  • Marka, ürün veya kuruluş: Bilgi sekmesinde şirketinizin ne yaptığı, ne zaman kurulduğu, sitelere bağlantılar vb. hakkında yazmak için bolca yer olduğundan bu muhtemelen en yaygın olanıdır.
  • Sanatçı, grup veya tanınmış kişi: Seçtiğiniz alt kategoriye bağlı olarak, bilgi sekmesinde farklı alanlar bulunur. Örneğin, ‘politikacı’yı seçerseniz, hangi parti için aday olduğunuz, kendiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi ve tüm iletişim bilgileriniz gibi soruları doldurmak için bolca yer vardır.

Hangi kategoriyi seçerseniz seçin, daha sonra gerekirse, belki daha alakalı bir şey görürseniz, değiştirebilirsiniz.

Sayfanızı seçip temel bilgileri doldurduğunuzda, sayfa adının yalnızca 100’den az hayranınız/beğeniniz varsa değiştirilebileceğinden emin olun. Bundan sonra, Facebook’a başvurabilir ve onlardan değiştirmelerini isteyebilmenize rağmen, hemen hemen buna takılıp kalırsınız.  Sayfa adınız şimdi oluşturuldu ancak sayfanız oldukça boş ve kullanışsız.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir