Görev Şartları – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

GÖREV 4.3
İdari düzenlemenin aşağıdaki durum için geçerli olup olmadığını belirleyin.
DURUM: 1995 ve 1996’da öğrenci kredisi aldığınız bir topluluk kolejine gittiniz. Üç yıl sonra, 1999’da krediyi temerrüde düşürdünüz (ödemeyi durdurdunuz) ve iflas ilan ettiniz. Ancak iflas mahkemesi öğrenci kredisi borcunu ödemez. 2000 yılında, ödemeye devam ettiniz ve 2001 yılında ödemeyi tamamladınız, Devlet U’da eğitiminize devam etmek istiyorsunuz. Öğrenci kredisi almaya uygun musunuz?
29 CFR 1904.5 İşle ilgililiğin belirlenmesi.
(a) Temel gereksinim. Çalışma ortamındaki bir olay veya maruz kalma, ortaya çıkan duruma neden olduysa veya katkıda bulunduysa veya önceden var olan bir yaralanma veya hastalığı önemli ölçüde ağırlaştırdıysa, bir yaralanma veya hastalığın işle ilgili olduğunu düşünmelisiniz. § 1904.5(b)(2)’deki bir istisna özellikle geçerli olmadıkça, çalışma ortamında meydana gelen olaylar veya maruziyetlerden kaynaklanan yaralanmalar ve hastalıklar için işle ilgili olduğu varsayılır.
(b) Uygulama.
(1) “Çalışma ortamı” nedir? OSHA, çalışma ortamını “bir veya daha fazla çalışanın çalıştığı veya istihdam koşulu olarak bulunduğu kurum ve diğer yerler” olarak tanımlamaktadır. Çalışma ortamı, yalnızca fiziksel konumları değil, aynı zamanda çalışanın işi sırasında kullandığı ekipman veya malzemeleri de içerir.
(2) Çalışma ortamında herhangi bir rahatsızlık meydana gelen ve işle ilgili kabul edilmeyen durumlar var mı? Evet, çalışma ortamında meydana gelen ve aşağıdaki istisnalardan birine giren bir yaralanma veya hastalık işle ilgili değildir ve bu nedenle kaydedilemez.
Kurum içi GÖREVLENDİRME
Geçici GÖREVLENDİRME Yönetmeliği
Geçici GÖREVLENDİRME süresi 6 ay
657 geçici GÖREVLENDİRME
Valilik oluru ile geçici GÖREVLENDİRME süresi
Kurum ici geçici GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ
Geçici GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ 2020
Kurum ici geçici GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ 2020
1904.5(b)(2) Aşağıdaki durumlarda yaralanmaları ve hastalıkları kaydetmeniz gerekmez.
(i) …Yaralanma sırasında, çalışan, çalışma ortamında bir çalışan olarak değil, genel halkın bir üyesi olarak bulunuyordu.
(ii) . . . Yaralanma veya hastalık, işte ortaya çıkan, ancak yalnızca iş ile ilgili olmayan bir olaydan veya çalışma ortamı dışında meydana gelen maruziyetten kaynaklanan işaret veya semptomları içerir.
(iii) . . . Yaralanma veya hastalık, yalnızca bir sağlıklı yaşam programına veya kan bağışı, fizik muayene, grip aşısı, egzersiz sınıfı, raketbol veya beyzbol gibi tıbbi, fitness veya eğlence etkinliklerine gönüllü katılımdan kaynaklanır.
(iv) . . . Yaralanma veya hastalık, yalnızca bir çalışanın yemesi, içmesi veya kişisel tüketim için yiyecek veya içecek hazırlamasının sonucudur (ister işverenin tesislerinde satın alınsın ister getirilsin). Örneğin işçi, işveren işyerindeyken sandviç yerken boğularak yaralanırsa, dava işle ilgili sayılmaz.
Not: Çalışan, işyeri kirleticileri (kurşun gibi) ile kontamine yiyecekleri yutarak hastalanırsa veya işveren tarafından sağlanan yiyeceklerden gıda zehirlenmesi yaşarsa, bu durum işle ilgili olarak kabul edilir.
(v) . . . Yaralanma veya hastalık, yalnızca bir çalışanın, çalışanın belirlenmiş çalışma saatleri dışında kuruluşta kişisel görevlerini (çalışmaları ile ilgili olmayan) yapmasının sonucudur.
(vi). . . Yaralanma veya hastalık yalnızca kişisel bakım, işle ilgili olmayan bir durum için kendi kendine ilaç tedavisinin sonucudur veya kasıtlı olarak kendi kendine neden olur.
(vii) … Yaralanma veya yaralanma, bir motorlu taşıt kazası sonucu meydana gelir ve bir şirketin otoparkında veya şirket erişim yolunda, çalışan işe gidip gelirken meydana gelir.
(viii) …Hastalık yaygın bir hastalıktır(Not: Tüberküloz, bruselloz, hepatit A veya veba gibi bulaşıcı hastalıklar, çalışanın işyerinde enfekte olması durumunda işle ilgili kabul edilir).
(ix) …Hastalık Hastalığı. Çalışan gönüllü olarak işverene uygun eğitim ve deneyime sahip bir doktor veya lisanslı başka bir sağlık uzmanından (psikiyatrist, psikolog, psikiyatrik) görüş vermedikçe, zihinsel rahatsızlık işle ilgili olarak kabul edilmeyecektir. pratisyen hemşire vb.) çalışanın işle ilgili ruhsal bir hastalığı olduğunu belirtmesi gerekir.
(3) Tetikleyici olayın veya maruziyetin çalışma ortamında mı yoksa iş dışında mı gerçekleştiği açık değilse bir vakayı nasıl ele alabilirim? Bu durumlarda, çalışma ortamındaki bir veya daha fazla olayın veya maruziyetin ortaya çıkan duruma neden olup olmadığına veya katkıda bulunup bulunmadığına veya önceden var olan bir durumu önemli ölçüde ağırlaştırıp ağırlaştırmadığına karar vermek için çalışanın çalışma görevlerini ve ortamını değerlendirmelisiniz.
(4) Çalışma ortamındaki bir olayın veya maruz kalmanın önceden var olan bir yaralanmayı veya hastalığı “önemli ölçüde ağırlaştırdığını” nasıl bilebilirim? Çalışma ortamındaki bir olay veya maruziyet aşağıdakilerden herhangi biriyle sonuçlandığında, OSHA yaralanması ve hastalık kaydı tutma amaçları için önceden var olan bir yaralanma veya hastalık önemli ölçüde ağırlaştırılmıştır:
(i) Ölüm, önceden var olan yaralanma veya hastalığın büyük olasılıkla ölümle sonuçlanmaması, ancak mesleki olay veya maruz kalma nedeniyle olması şartıyla.
(ii) Önceden var olan yaralanma veya hastalığın muhtemelen bilinç kaybıyla değil, mesleki olay veya maruziyetle sonuçlanması şartıyla bilinç kaybı.
(iii) Mesleki olay veya maruziyet olmasaydı, aksi takdirde gerçekleşmeyecek olan, işten bir veya daha fazla gün uzak kalma veya kısıtlı çalışma günleri veya iş transferi günleri.
(iv) İşyeri olayından veya maruziyetten önce yaralanma veya hastalık için tıbbi tedaviye ihtiyaç duyulmayan veya iş yeri olayı veya maruziyet nedeniyle tıbbi tedavide değişiklik yapılmasının gerekli olduğu durumlarda tıbbi tedavi.
(5) Hangi yaralanmalar ve hastalıklar önceden var olan durumlar olarak kabul edilir? Bir yaralanma veya hastalık, yalnızca işle ilgili olmayan bir olaydan veya çalışma ortamı dışında meydana gelen bir maruziyetten kaynaklanıyorsa önceden var olan bir durumdur.
(6) Çalışan, yaralanma veya hastalık meydana geldiğinde seyahat durumundaysa, bir yaralanma veya hastalığın işle ilgili olup olmadığına nasıl karar verebilirim? Bir çalışanın seyahat halindeyken meydana gelen yaralanma ve hastalıklar, yaralanma veya hastalık sırasında çalışanın “işveren yararına” iş faaliyetlerinde bulunması durumunda işle ilgilidir. Bu tür faaliyetlere örnek olarak, müşteri temaslarına gidiş geliş, iş görevlerini yerine getirme ve iş yapmak, tartışmak veya işi tanıtmak için eğlenme veya ağırlanma (işle ilgili eğlence, yalnızca müşterinin talimatları doğrultusunda yürütülen eğlence faaliyetlerini içerir).
Çalışan seyahat statüsündeyken meydana gelen yaralanma veya hastalıkların, aşağıda listelenen istisnalardan birini karşılıyorlarsa kaydedilmesi gerekmez.
657 geçici GÖREVLENDİRME Geçici GÖREVLENDİRME süresi 6 ay Geçici GÖREVLENDİRME Yönetmeliği Geçici GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ 2020 Kurum ici geçici GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ Kurum ici geçici GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİ 2020 Kurum içi GÖREVLENDİRME Valilik oluru ile geçici GÖREVLENDİRME süresi