HUKUKİ BİR SİSTEMDE BİÇİM VE İŞLEV – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Yasal Bir Sistemde Biçim ve İşlev – Genel Bir Çalışma
Bu çalışma, hukuk ve hukuk sistemleri hakkında üç ana soruyu ele almaktadır:
- (1) Yasal kurumların, hukuk kurallarının, yorumlama metodolojilerinin ve diğer yasal fenomenlerin tanımlayıcı ve organize edici biçimleri nelerdir?
- (2) Bu biçimlere önden ve sistematik olarak odaklanmak, bu tür fenomenlerin anlaşılmasını nasıl ilerletir?
- (3) Bu tür fenomenler politikaya ve ilgili amaçlara, hukukun üstünlüğü değerlerine ve demokrasi, özgürlük ve adalet gibi temel politik değerlere hizmet ettiğinde, formların işlevlerinin ne önemi olmalıdır?
Bu, bu sorulara genel cevaplar vermeyi ve böylelikle hukukta hak ettiği şekli vermeyi amaçlayan ilk kitaptır. Cevaplar sadece konuyla net bir konuşma sağlamakla kalmaz, aynı zamanda hukuk teorisi ve müttefik konulardaki en eski ve en önemli sorun olan hukukun doğasına dair içgörüleri de ortaya çıkarır.
Sözleşmeler, ticaret hukuku, içtihat ve hukuk teorisi alanındaki çalışmalarıyla uluslararası beğeni topladı. Onur derecesi ve diğer takdirler aldığı bu alanlarda çok sayıda eser yazmış ve ortak yazarlık yapmıştır.
James White ile birlikte yazdığı Tekdüzen Ticaret Kanunu üzerine tezi, bu konuda mahkemeler ve akademisyenler tarafından en çok alıntı yapılan eserdir. Profesör Summers, hem Rus Medeni Kanunu Taslak Komisyonunda hem de Mısır Medeni Kanunu Taslak Komisyonunda resmi danışman olarak görev yapmıştır. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İskandinavya ve Avrupa’da her yıl hukuk bilimi ve hukuk teorisi üzerine dersler vermektedir.
Mevzu Hukuk nedir
Hukuk Kavramları
Pozitif hukuk nedir
Hukuk kurallarının Yaptırımları
Tamamlayıcı hukuk kuralları
Hukuk kurallarının özellikleri
Emredici Hukuk kuralları
Hukuk nedir pdf
HUKUKİ BİR SİSTEMDE BİÇİM VE İŞLEV
Giriş, Temel Kavramlar ve Tanımlar ve Genel Bir Yaklaşım
Bu çalışmanın alışılmadık doğası göz önüne alındığında, genişletilmiş bir ön inceleme yapılması gerekmektedir. Hukuk ve hukuk teorisinin en temel sorusu şudur: Bir hukuk sisteminin doğası nedir? H.L.A. Hart ve Hans Kelsen de dahil olmak üzere, yirminci yüzyılda hukukun önde gelen birçok akademisyeni ve teorisyeni, bir hukuk sistemini esasen bir kurallar sistemi olarak gördü. Gelişmiş Batı toplumlarında ise hukuk sistemi bundan çok daha fazlasıdır. Yalnızca bir ana çeşidi kurallardan oluşan çeşitli işlevsel birimlerden oluşur.
Bu çeşitli birimler, sırayla, bir sistem oluşturmak için karmaşık şekillerde usulüne uygun olarak düzenlenir. Bir hukuk sisteminin doğasını kavramak için, öncelikle sistemin çeşitli işlevsel birimlerini anlamak gerekir.
Bunlar, yasama meclisleri ve mahkemeler gibi kurumları, kurallar ve ilkeler gibi yasal ilkeleri, sözleşmeler ve mülkiyet hakları gibi kabul edilemez hukuk türlerini, yorumlayıcı ve diğer yasal metodolojileri, yaptırımları ve çareleri ve daha fazlasını içerir. Ayrı bir hukuk birimi bağımsız olarak çalışmaz. Diğer birimlerle birleştirilmeli ve entegre edilmelidir.
Gelişmiş Batı toplumlarında, aynı genel çeşitliliğe sahip işlevsel yasal birimler sistemden sisteme ve hatta sistemler içinde biraz farklılık gösterse de, belirli bir çeşitlilikte olanlar çoğunlukla temelde farklılık göstermez. Burada, belli başlı çeşitlerin bir seçiminin paradigmalarına değiniyorum. Her paradigmatik birimin kendine has nitelikleri vardır, kendi amaçları, yapısı, birliği, çalışma şekli, araç kapasitesi ve farklı kimliğidir.
Hart, Kelsen ve yandaşlarına göre, işlevsel yasal birimler, çeşitli türlerde olmasına rağmen genellikle tek bir türe, yani kurallara indirgenebilir. Bu kurallardan bazıları benim düzenleyici dediğim şeylerdir. Yani, birincil davranışı düzenlerler ve böylece, örneğin, suçları yasaklar ve haksız davranışları ortadan kaldırırlar.
Başka birçok kural da var. Bu diğer kuralların çoğu, birincil davranışı düzenlemekten ziyade, benim “pekiştirici” dediğim şeydir. Benim görüşüme göre, hiçbir şekilde kurallara indirgenemeyen veya yalnızca kurallar olarak analiz edilebilen temel işlevsel yasal birimler olan amaçların, yapı, birlik, araç kapasitesi ve diğer niteliklerinin yönlerini belirler ve başka şekilde güçlendirirler.
Bununla birlikte, Hart’ınki gibi genel bir görüşe ve bir dereceye kadar da Kelsen’e göre, yasama meclisleri ve mahkemeler gibi bu diğer önemli işlevsel birimler, sözleşmeler ve mülkiyet hakları, yorumlama ve diğer yasal metodolojiler gibi kabul edilemez hukuk türleri ve örneğin yaptırımlar ve çareler, büyük ölçüde, bu tür birimlerin yönlerini belirlediğini iddia eden pekiştirici kuralların içeriğini “paketten çıkararak” açıklığa kavuşturulacaktır.
Hart ve Kelsen gibi akademisyenler ve teorisyenler için, bir hukuk sisteminin büyük ölçüde düzenleyici, güçlendirici veya diğer kurallardan oluşan bir sisteme indirgenebileceği söylenebilir.
Giriş amacıyla, bir şematik örnek kısaca, düzenleyici kuralların bir yana, işlevsel yasal birimlerin indirgeneceği ve analiz edileceği “Hart-Kelsen” analiz modu olarak adlandırılabilecek en genel versiyonunu açıklamak için yeterli olacaktır. takviye kurallarının içeriğine uygun olarak. Bu analiz moduna “kural odaklı” diyeceğim.
Bir mahkeme gibi, doğası gereği kurumsal olan işlevsel bir hukuk birimi düşünün. Takviye edici nitelikteki önemli kurallar (Hart’ın “yargı kuralları”), örneğin, yargı yapısı, birlik ve çalışma tarzının yönlerini belirler. Böylece, Hart’ın “kompozisyon kuralları” olarak adlandırdığı şeyin içeriğini inceleyebilir ve kaç tane yargıç olacağı ve hangi niteliklere sahip olacağı gibi şeyleri öğrenebiliriz.
“Yargı kurallarını” inceleyebilir ve bir mahkemenin yetkileri hakkında bilgi edinebiliriz. Ayrıca “prosedür kurallarını” inceleyebilir ve bedenin nasıl işleyeceği hakkında bir şeyler öğrenebiliriz, vb. Açıkça, bu tür kurallar bir mahkemenin işlevsel yasal birimini güçlendirir ve hatta varlığı için de gereklidir.
Burada, bu tür kurallara önemli bir rol vermeme rağmen, bir mahkemeyi, bir yasama organını veya herhangi bir işlevsel birimi esas olarak pekiştirici kuralların içeriklerinin analizi yoluyla açıklamaya çalışmıyorum. Bunun yerine, işlevsel hukuk birimlerinin ve bir bütün olarak hukuk sisteminin doğasını aydınlatmak için ana yöntem olarak “biçim odaklı” analiz modu dediğim şeyi tanıtıyor ve uyguluyorum.
Emredici Hukuk kuralları Hukuk Kavramları Hukuk kurallarının özellikleri Hukuk kurallarının Yaptırımları Hukuk nedir pdf Mevzu Hukuk nedir Pozitif hukuk nedir Tamamlayıcı hukuk kuralları