Hukukta Gelenek – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Hukukta Gelenek
Gelenek avukatlar için önemlidir ve Farrington ve diğerleri gibi. Hukuk, “pratik bir sanattır, bir kurallar sistemidir, pratik sorunların çözümüyle ilgilenen bir sosyal kontrol aracıdır”. Ayrıca: “Yasa, kendi insan modeline, kendi kriterlerine, kendi değerlerine sahip olan sağduyu psikolojisine dayanmaktadır.
Kanundaki sağduyulu açıklama, uygulanabilir yasal süreçlerin yüzyıllar boyunca sürekli yakın inceleme altında geliştiği gerçeğiyle desteklenmektedir. Bu anlamda “kanıtlanmıştır”. Ancak bu, istatistiksel olarak anlamlı ilişkilerin ampirik kanıtlarıyla desteklenen psikolojik teori açısından açıklamadan oldukça farklıdır.
Son olarak, Amerikalı sosyal psikologlar tarafından öngörülen insan imajı ‘iyi insan’ imajı iken, hukuk ve özellikle ceza hukuku, insan doğasına dair daha sinik bir bakış açısıyla karakterize edilir ve bu görüş bu kişiler tarafından benimsenme eğilimindedir. hukuk sistemi içinde ve hukuk sistemi için çalışanlar.
Psiko-hukuk araştırmacıları (örneğin, görgü tanığı ifadelerinde), olay incelemeleri, saha çalışmaları, arşiv çalışmaları ve tek vaka çalışmaları dahil olmak üzere çeşitli araştırma yöntemleri kullanmışlardır. Pek çok psikolog, tahminleri test etmek ve davranışları öngören teoriler formüle etmek için saha deneyleri de dahil olmak üzere deneysel yönteme büyük ölçüde güvenir ve avukatların, koltuk spekülasyonuna dayalı insan davranışı hakkında sağduyulu genellemelere güvenmelerine şüpheyle yaklaşır, ancak kavramsal olarak onaylanır. analiz.
Pek çok psikolojik araştırmayı birleştiren bir özellik, iddiaları sistematik ampirik araştırmaya tabi tutmayı ve mümkün olduğunda bunları deneysel olarak test etmeyi tercih etmesidir. Bu genellikle, o sırada normal olarak deneyin amacı söylenmeyen kişilerin farklı koşullara rastgele atanmasını içerecektir.
Clifford (1995), çağdaş psikolojinin öncüllerinin ve yöntemlerinin mükemmel bir açıklamasını sunar. Deneysel simülasyonu tercih eden pek çok psikolog, genel olarak psikolojik ve psiko-hukuki araştırmalardaki değerler konusunu ve özellikle psikologların “gerçekleri” göstererek değer yargılarından gerçekten kaçınıp kaçınamayacaklarını da dikkate almama eğilimindedir.
Geleneksel hukuk kuralları
Doğal hukukun ilkeleri PDF
hukuki pozitivizm, doğal hukuk karşılaştırması
Örf adet hukuku UNSURLARI
Hukuk ve gelenek arasındaki ilişki
Gelenek hukuku nedir
Hukukun Kaynağı olarak örf ve adet hukuku
Kültürel hukuk
Deneysel psikologlar tarafından benimsenen teorik insan modelleri, insanı bir kara kutu, bir telefon santrali ve daha yakın zamanda bir bilgisayar olarak insanı içermiştir. Avukatın ‘özgür irade’ kavramından farklı olan bu modeller, insanı düşünen, hisseden, inanan bir bütün olarak, çevre ile dinamik bir şekilde etkileşime giren biri olarak dikkate almadıkları için bilişsel psikologlar tarafından reddedilmiştir. .
Pek çok psikolog için, insanların farkında olmadan büyük miktarda bilgi işlem yapılır; avukat ise, eylemlerini kontrol eden ve onlardan sorumlu olan özgür, bilinçli bir varlık olarak bir insan modelini işletir. Pek çok yargı kararına dayanan yasanın “makul şüphenin ötesinde” olarak gördüğü şey, psikoloğun bir sonucun yüzde 5 istatistiksel anlamlılık düzeyinde anlamlı olduğu sonucuna varmasından oldukça farklıdır.
Bunun ilginç bir yönü, örneğin, avukatın, var olan bir şüphenin makul olmadığını söylemeden önce, suçluluğun ne kadar muhtemel görünmesi gerektiğini ölçmekteki isteksizliğidir. Mahkemedeki avukat genellikle uzman tanık olarak görünen bir psikologa sorulan bir soruya yalnızca ‘evet’ veya ‘hayır’ yanıtıyla ilgilenirken, en iyi ihtimalle psikolog yalnızca ‘belki’ yanıtıyla rahat hissedebilir. .
Bununla birlikte, avukatlık mesleğini icra eden bir avukatın ilgi alanına giren cevapların, baş sınav veya çapraz sorgu olmasına göre değişebileceği unutulmamalıdır. İlkinde avukat bir hikayeyle ilgilenirken, ikincisinde avukat ‘evet’ veya ‘hayır’ yanıtı gerektiren sorularla ilgilenir.
Ayrıca avukatlar, ilgilenmeleri gereken bireysel davaya bakarlar ve bunun stereotipten ne kadar farklı olduğunu vurgularlar; mahkemede genelleme yapılamayacağını göstermek için çok uğraşırlar, oysa psikologlar birinin toplamdan farklı olma olasılığı hakkında konuşurlar.
Psikoloji ve hukuk arasındaki önemli farklılıklara ek olarak, çeşitli psikoloji dallarının yaklaşımlarının, bilimsel deneyler olarak adlandırılabilecek şeylere dayanma derecelerinde farklılık gösterdiği gerçeği vardır.
Ayrıca, bazı psikologlar, örneğin birkaç psikoloji lisans öğrencisinin bir ceza davasının paragraf uzunluğunda, kabataslak bir tanımını okuması ve bireysel kararlar alması gibi, jüri karar verme sürecini azaltan kontrollü laboratuvar deneylerinden elde edilen bulguların pratik faydası konusunda şüphe uyandırmıştır. davalıya uygulanacak uygun yaptırım hakkında bir derecelendirme ölçeğinde.
Rabbitt (1981), hafıza psikolojisi üzerine standart ders kitaplarında alıntılanan çalışmaların yüzde 90’ının o zamanlar mevcut olan sadece anlamsız üç harfli hecelerin tanınmasını veya hatırlanmasını test ettiğini belirtti. Daha yakın zamanlarda, Konecˇni ve Ebbesen, ‘etkileri gerçek dünya bağlamlarından bağımsız olarak inceleyen simülasyonlara dayalı olarak sonuçlar çıkarmak ve hukuk sistemine tavsiyelerde bulunmak tehlikeli ve sorumsuzluk sınırındadır’ (yani, geçersiz kılınmış simülasyonların temeli veya daha yüksek dereceli etkileşimleri incelemek için tasarlanmamış olanlar).
Jüri hakkında daha yeni araştırmalar, protokol analizlerini, jüri üyeleriyle gerçek davalarda karar verdikten sonra derinlemesine görüşmeleri, videoya kaydedilmiş denemeleri ve jüri katılımcılarını içeren ayrıntılı simülasyonları ve hatta rastgele saha deneylerini içerir.
Benzer şekilde, görgü tanığı araştırmacıları, arşiv verilerini kullanmanın yanı sıra, sahnelenen olaylardan ve psikoloji dışı öğrencilerden giderek daha fazla yararlanmaktadır.
King (1986), yasal psikologların deneysel yönteme olan güçlü güvenini de eleştirmiş ve onun önemini abartma eğilimi olduğunu savunmuştur; hukuki faktörleri “şeyler” olarak ele almak ve onlara deneysel teknikler ve istatistiksel yöntemler uygulamak, erişilemezlik, dış geçerlilik, genellenebilirlik ve tamlık olmak üzere en az dört soruna yol açar.
King ayrıca, deneysel simülasyona özel güvenin aynı zamanda hukuk psikologlarını ait oldukları sosyal bağlamı hesaba katmadan bireyler arası davranışlara odaklanmaya teşvik ettiğini savundu; Karl Popper’ın (1939) çürütülebilirliğinin bilim felsefecileri tarafından bir kuramın bilimsel olup olmadığının tanımlanmasında sorgulanabilir bir ölçüt olduğu gösterilmiştir.
Ayrıca King, hukuk psikologlarının hukuki meseleleri incelemek için birincil veya tek yöntem olarak deneysel yöntemi kullanmaya devam etmelerinin gerçek nedenlerinin şu olduğunu ileri sürer: (a) psikologların, deneysel yöntemi kullanmanın, onların “olduklarını” iddia etmelerini sağladığına dair inancı. bilimsel’ araştırmalarını yürütürken; (b) psikologlar tarafından tanınma ve kabul edilebilirlik için hissedilen bir ihtiyaç; ve (c) psikologlar tarafından, eğer “bilimsel” olarak görülürlerse, “uzman” olarak kabul edilmelerinin ve tanınmalarının daha olası olduğuna dair bir inanç.
Son olarak, deneysel yöntemin kullanımına ilişkin neo-Marksist eleştirmenler, ‘sosyal davranışın gerçek biçimini ve içeriğini gizlemek için psikologlar tarafından yürütülen politik bir eylem olarak sosyal davranış bağlamına dikkat etmemeyi görüyorlar. etkileşim’.
King, “bilimsel” araştırmayı neyin oluşturduğuna dair kısıtlayıcı ve kendi kendini yücelten nosyonlardan, yasal psikoloji olarak kabul edilenlerin çoğu için bir başlangıç noktası olarak hizmet etme eğiliminde olan bir kaymayı savundu.
Şüphesiz pek çok psikolog, hem Wexler’in (1983) onların belirli bir ideoloji tarafından şekillendirilen bir siyasi komploya dahil olduklarına dair resmine hem de King’in (1986) tercih ettikleri yöntem olarak etnometodoloji lehine deneysel yöntemi daha az kullanmaya zorlamalarına katılmayacaktır.
doğal hukuk karşılaştırması Doğal hukukun ilkeleri PDF Gelenek hukuku nedir Geleneksel hukuk kuralları Hukuk ve gelenek arasındaki ilişki hukuki pozitivizm Hukukun Kaynağı olarak örf ve adet hukuku Kültürel hukuk Örf adet hukuku UNSURLARI