İş Bilgi Sistemlerine Giriş – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

İş Bilgi Sistemlerine Giriş
Bu yazımız, temel bilgi sistemleri kavramlarını ve terminolojisini tanıtmaktadır. Bilgisayar ve iletişim teknolojisinin ticari kullanım tarihi kısaca açıklanmıştır. Hem iş hem de eğitim alanındaki kişisel deneyime dayanan altı anlık görüntü, son 30 yılda bu alandaki değişiklikleri göstermektedir.
Daha sonra, belirli B2B uygulamalarına özellikle dikkat edilerek mevcut teknoloji ve iş bilgi sistemleri açıklanmaktadır.
Son olarak, B2B pazarlama üzerindeki etkileri ile birlikte bilgi sistemleri ve teknolojisinde gelecekteki olası yönler göz önünde bulundurulur.
Bu bölümün amacı, kitap boyunca belirli B2B pazarlama uygulamalarının inceleneceği ortak terimleri ve bağlamı tanımlayan İş Bilgi Sistemlerine (BIS) geniş bir giriş yapmaktır. BIS’in yenilikçi kullanımı, B2B pazarlamaya yönelik bazı ilginç yaklaşımların temelini oluşturur ve okuyucu, bunların arka planını anlamaktan faydalanacaktır.
Bu yazımızın amaçları şunlardır:
1 Temel sistem kavramlarını tanıtın.
2 İş dünyasında bilgi sistemleri ve teknolojisinin tarihçesini özetleyin.
3 Modern BIS’e genel bir bakış sağlayın.
4 Mevcut teknolojiyi ve yönergeleri göz önünde bulundurun.
5 B2B uygulamalarına özel örnekler verin.
Temel Sistem Kavramları
Bu kitabın amaçları doğrultusunda, okuyucuların aşağıdaki temel sistem kavramları konusunda rahat olmaları gerekmektedir Bilgisayarlar, donanım ve yazılımın bir kombinasyonu aracılığıyla veri alma (girdi), veri işleme, veri depolama ve hem veri hem de bilgi (çıktı) üretme yeteneğine sahip makinelerdir.
İletişim ağları bilgisayarları birbirine bağlayarak aralarında veri ve bilgi aktarımını sağlar. Teknoloji, ekipman ve yöntemlerdir; işlerin nasıl yapıldığını belirler. n Bilgi, verilerin toplanması ve işlenmesinin sonucudur; işlerin neden yapıldığını belirler.
En önemlisi, İş Bilgi Sistemleri (BIS) hem teknolojiyi hem de insanları içerir. İnsanlar hangi verilerin toplanacağına ve girileceğine, anlamlı bilgiler üretmek için nasıl işleneceğine ve nasıl depolanacağına, çıktılanacağına, kullanılacağına ve iletileceğine karar verir. Herhangi bir sistemdeki hayati bir unsur, sistemin içinden (iç) veya çevresinden (dış) gelebilecek geri bildirimdir. Geri bildirime uyum sağlamak, adaptasyondur.
Verilerin aktarılması, kabul edilmesi ve işlenmesiyle ilgili donanım ve yazılımı tanımlayan çok sayıda kitap ve başka kaynaklar vardır. Mevcut (yazıldığında) teknoloji ve terminolojiyi açıklamak için değerli girişimlerde bulunurlar. İşle ilgili konuların öğrencileri için, okumaları genellikle özellikle kolay veya ilgi çekici değildir ve teknolojik ilerleme nedeniyle hızla eskirler.
Çok daha ilginç olanı, Bilgi Sistemleri ve Teknolojisinin (IST) insanlar tarafından hayatın her alanında farklı şeyler yapmak için nasıl kullanıldığıdır. Bilim ve mühendislik uygulamalarının ilk günlerinden beri, genellikle askeri bir amaçla geliştirilmiş, insan yaratıcılığı teknolojinin sınırlarını hem inşa etmiş hem de genişletmiştir.
Bu çalışmada B2B pazarlamayı desteklemek için IST ile ilgileniyoruz. Bu bölüm, bugün neden bulunduğumuz yeri anlamak için iş bilgi sistemlerinin tarihine ve gelişimine kısa bir bakışla başlamaktadır. Ayrıca gelecekteki olası gelişmeler hakkında biraz düşünmek için mevcut teknolojiyi ve yönergeleri de göz önünde bulundurur. Ana kavramları göstermek için özel B2B örnekleri kullanılır.
Bilgi Sistemleri is İlanları
Bilgi sistemleri Örnekleri
Coğrafi Bilgi Sistemleri
Bilgi Sistemleri Uzmanı maaş
Bilgi sistemleri ve Bilgi teknolojileri arasındaki fark
Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği is İlanları
Bilgi Sistemleri Bölümü
Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı maaş
İşletme Bilgi Sistemlerinin Tarihi
1950’den 2000’e kadar bir zaman çizelgesini gösterir ve belirli teknolojilerin, yöntemlerin ve iş bilgi sistemlerinin ne zaman tanıtıldığını gösterir.
İnternetin kökenleri ve gelişimi hakkında büyüleyici ve çok okunabilir bir açıklama sunar. Ticari olarak kullanılan ilk “ana bilgisayar” bilgisayarlar 1954’te UNIVAC ve IBM 650 idi.
Çalışma modu, hem veriler hem de programlar toplu olarak gönderildiği için “toplu işleme” idi. Bunlar bir operatör tarafından bilgisayara besleniyor, işleniyor ve ortaya çıkan çıktı daha sonra kullanıcılara iade ediliyordu. Genel olarak, bu ilk günlerde, ticari şirketin ana bilgisayarı, birincil iş amaçlarına ek olarak muhasebe ve bordro için kullanılıyordu.
1960’larda bazı büyük şirketler sipariş, sevkiyat ve fatura verilerini bilgisayarları arasında telefon bağlantıları aracılığıyla aktarmaya başladılar. Bu, Elektronik Veri Değişiminin (EDI) başlangıcıydı. Veri biçimleri şirketten şirkete değişiyordu ve 1960’ların sonunda kuruluşlar EDI’nin etkinliğini basitleştirmek ve artırmak için standartlar üzerinde çalışmaya başlıyordu.
Bugün hala kullanılan başlıca standartlar, Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü’nden (ANSI) ASC X12 ve BM destekli EDIFACT’tır. (Yönetim, Ticaret ve Ticaret için Elektronik Veri Değişimi). Bir EDI standardına uymak, uluslararası ticareti kolaylaştırır ve şimdi, özel ağlara alternatif olarak İnternet’e ucuz erişim ile, hem küçük hem de büyük kuruluşlara faydalar sağlar. İnternet EDI’si aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alınacaktır.
1970’lerde mini bilgisayarlar ticari bilgisayarla tanıştırıldı ve Digital Equipment Corporation (DEC) ve Hewlett Packard (HP) gibi şirketler bu pazarda IBM’e meydan okumaya başladı.
İlk ağlar, bu mini bilgisayarların bağlanmasına izin verdi ve bu da BIS için iki ana avantaj sağladı:
- 1 Farklı iş fonksiyonlarının kendi bilgisayarları olabilir (örneğin, Hesaplar ve Personel).
- 2 Farklı iş yeri telekomünikasyon ile birbirine bağlanabilir.
Bu dönemde, MIS (Yönetim Bilgi Sistemleri) departmanı, iş sistemleri uzmanlığının ve çabasının deposu haline geldi. Genellikle büyük bir şirkette MIS yöneticisi, Muhasebe müdürü aracılığıyla yönetim kuruluna rapor verir ve sistem analistleri, bilgisayar programcıları ve operatörlerden oluşan ekipleri yönlendirir. Küçük şirketlerde, bir veya iki kişi, aşağıda açıklanan faaliyetleri içeren tüm bu işlevleri birleştirir.
Sistem analisti: Kullanıcı gereksinimlerini anlamak ve bunları tatmin edecek sistem uygulamalarını tasarlamakla görevli; programları üretmek ve test etmek için programcılarla bağlantı kurmak; kullanıcıları eğitmek (uzman eğitmenler istihdam edilmedikçe); iş süreçlerini iyileştirmeye yönelik uygulamaların başarısını değerlendirmek vb.
Bilgisayar programcısı: COBOL gibi yarı doğal bir dilde program yazma ve test etme; hata ayıklama (yani programlardaki hataları bulma ve düzeltme), programları değiştirme ve belgeleme kullanılır.
Veri depolama ve alma cephesinde, 1970’lerin sonlarında veritabanlarının ve erken Veritabanı Yönetim Yazılımlarının (DBMS) tanıtımı görüldü. Basitçe söylemek gerekirse, bir veritabanı, anahtar alanlar aracılığıyla erişilen tablolardaki kayıtları tutar.
Veritabanı tablolarının oluşturulması, kayıtların girilmesi, alınması ve güncellenmesi DBMS tarafından kolaylaştırılır ve daha önce sıradan dosyalarla mümkün olandan çok daha hızlıdır. İlişkisel veritabanları, ortak anahtar alanlarla bağlantılı birden çok tablo içerir ve çok esnek bilgi kaynaklarıdır.
1970’lerin sonlarında ve 1980’lerin başında, kelime işlemci, not ve günlük uygulamaları gibi ofis sistemleri mini bilgisayarlarda geliştirilmeye başlandı ve ‘aptal’ terminaller (yani terminaller) aracılığıyla kıdemli sekreterler gibi uygun personele çevrimiçi olarak sunuldu. işlem gücü veya depolama olmadan). Bu uygulamalar, bilgi işlemin kullanıcı tarafını dönüştürmek üzere olan kişisel bilgisayarlara (PC’ler) hızla taşındı.
Bilgi Sistemleri Bölümü Bilgi Sistemleri is İlanları Bilgi sistemleri Örnekleri Bilgi Sistemleri Uzmanı maaş Bilgi sistemleri ve Bilgi teknolojileri arasındaki fark Coğrafi Bilgi Sistemleri Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği is İlanları Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı maaş