İtaat İlkeleri – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

İtaat İlkeleri
Yasal konsolidasyon gibi diğer sistemleştirme araçlarını kullanmıştır. Kanunun kendisi bu şekilde resmi olarak sistematik hale getirilmediğinde bile, bilim adamları bir alanın kanununu sistematik olarak organize edilmiş incelemeler yoluyla bir düzene koyabilirler.
Şimdi kodlamanın doğasını, biçimsel karakterini ve geniş bir hukuk bütününün sistematikleştirilmesine ve daha genel olarak bir hukuk sisteminin amaçlarına ve değerlerine yapabileceği katkıları açıklayacağım. Bazı gelişmiş Batı toplumlarının yasama meclisleri, tüm yasaları için tek bir kapsamlı yasa değil, çeşitli nispeten ayrı, ancak ana hukuk alanları için çeşitli yasaları sık sık benimsemiştir.
Kodlama bir Avrupa fikridir (eski köklerle de olsa) ve Avrupa’da yaygın olarak uygulanmaktadır. Anglo-Amerikan ortak hukuk ülkeleri bile belirli alanlar için bazı büyük yasalar çıkardı.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en önemli örnek, esas olarak 1960’larda Amerikan eyaletlerinin hepsinde ve federal meseleler için federal Kongre tarafından kabul edilen (ve o zamandan beri revize edilen) Tekdüzen Ticaret Kanunu olan “UCC” dir. Aşağıda, Amerika’nın UCC ile olan deneyiminden, yalnızca bazı gelişmiş Batı toplumlarında temel bir sistemleştirme aracı olarak kodlamanın doğasını göstermek için yararlanıyorum.
Bir kodun genel biçiminin kapsülleyici özelliği yasaldır ve bu nedenle, sabit sözlü biçimde seçilmiş bir sözcük dizisinde ifade edilir. Bununla birlikte, izole yasaların aksine, bir yasa, o ana kadar bütün bir hukuk alanını veya hatta birkaç ilgili alanı oluşturan kuralların, kuralların, ilkelerin ve tanımların kapsamlı bir revizyonu, yeniden düzenlenmesi, yeniden düzenlenmesi ve yasalaştırılmasıdır.
İdeal olarak, bir kodun genel formunun ifade niteliği, ilgili alanda kullanılan usulüne uygun olarak tanımlanmış teknik terimlerden de yararlanan nispeten açık, iyi tanımlanmış, özlü ve tutarlı terminolojiden oluşur.
Hukukta yorum ilkeleri
Tamamlayıcı hukuk kuralları
Hukukta yorum yöntemleri
Emredici hukuk kuralları
Hukuk felsefesinin ahlâki ikame etmesi anlayışı kime aittir
Yorumlayıcı hukuk kuralları
Eşitlik ilkesi
Hukuk felsefesi
Örneğin, Birleşik Devletler’deki UCC, malların satışı, kıymetli evraklar ve mallar ve diğer şahıslardaki güvenlik menfaatleri dahil olmak üzere, ticaret hukukunun çeşitli ilgili alanlarının tamamını, eyalet yasama kararnamesi ile eyalet aracılığıyla kanunlaştırmayı iddia etti. Emlak. Bunu yaparken, UCC, önceden var olan yasal ve genel hukukun çoğunu yerinden etti.
Bu tür herhangi bir kodun ilkesel biçimi esas olarak kurallardan oluşur, ancak aynı zamanda genel ilkeleri, tanımları ve koordinasyon hükümlerini de içerir. Örneğin, UCC, çeşitli genel eşitlik ilkelerini ve ayrıca genel iyi niyet ilkesini içeren hükümlere sahiptir.
İyi tasarlanmış bir kanun, aynı zamanda, ilgili ayrı hukuk gövdesinin genel biçimini ve içeriğini sistematize eden rasyonel olarak düzenlenmiş bir iç yapıya da sahiptir. Örneğin, UCC tutarlı bir şekilde düzenlenmiştir, böylece ana bölümleri birbirine kenetlenen ve entegre bir hukuk gövdesi içerir.
UCC’de “Makale” olarak adlandırılan bir kodun her bir ana alt bölümü, yapısal biçim ilkelerine göre düzenlenir. Örneğin, UCC’nin malların satışına ilişkin İkinci Maddesi, satışa yönelik standart bir işlemin ana kronolojik aşamalarına uygun olarak Maddenin her bir ana “bölümünün” bir sonrakinden sonra takip ettiği “aşamaya yönelik” bir yapı benimser.
Bu nedenle, bir giriş Bölüm Bir’den sonra, satış sözleşmesinin şekli ve oluşumu ile ilgili İkinci Bölüm, Taraflar ve üçüncü şahıslar için bunlardan doğan yükümlülükler ile ilgili Üçüncü ve Dördüncü Bölüm, bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi için Beşinci Bölüm, ihlal üzerine Bölüm Altı, ve Çözümlere ilişkin Yedinci Bölüm açıklamalı anlatım yapılmıştır.
UCC gibi bir kod, genellikle yapısal formun başka bir katkısı olan aynı genel başlık altında aynı konunun yönlerini ele alan hükümleri içerir.
Örneğin, mal satışına ilişkin tüm hükümler tek bir “Madde” de, mal satışına ilişkin kanunun aynı alt başlığına ilişkin hükümler ise bu Maddenin ayrı bir “Bölümünde” belirtilmiştir.
Bu nedenle, malların satışı için “Sözleşmenin Biçimi, Oluşumu ve Yeniden Düzenlenmesi” ile ilgili bölümler, “Biçimsel Gereksinimler; Dolandırıcılık Tüzüğü ”ve“ Performans Yetkilendirmesi ”hakkındaki bilgiler verilir.
Bir kuralın veya bir ilkenin neredeyse tüm istisnaları ve nitelikleri genellikle kuralın veya ilkenin içinde veya bitişiğinde belirtilir veya gerektiği gibi çapraz referans yapılır. Her bölümden sonra, tanımlanmış terimlere ve aynı veya diğer bölümlerdeki ilgili bölümlere bir dizi çapraz referans bulunur.
Bir yasal hukuk organı, bu yasanın nasıl yorumlanacağına dair metodolojik ilkeleri de içerebilir. Örneğin, UCC birkaç önemli yorumlama ilkesi içerir ve bunlar aynı zamanda biçim ve içeriğin birliğine de katkıda bulunur.
Kodlanmış bir hukuk organı birkaç ana yolla resmi olabilir: önceden belirlenmiş, kapsayıcı, ifade edici, yapısal ve metodolojik özelliklerde.
Tüm bu biçimsel özellikler ve aynı zamanda kodlamanın biçimsel sistematikleştirme aracının kendisi, bir bütün olarak hukuk gövdesinin sistematik karakterine ve dolayısıyla genel olarak bir hukuk sisteminin sistematik karakterine katkıda bulunur.
Böylelikle sistematik hale getirilmiş bir hukuk bütünü, biçim ve içeriğin tutarlılığına katkıda bulunduğu için sahip olmaya değer. Tutarsızlıkları giderir ve yasayı da bütünleştirir ve senkronize eder.
Kodlanmış veya gereğince sistematik hale getirilmiş bir hukuk organı, diğer değerli şekillerde resmidir. Kanun kapsamında belirli bir eylem için gerekçeler belirlemesi ve oluşturması gereken muhataplar için çok daha erişilebilirdir.
Geniş bir ortak hukuk bütününü veya bir dizi izole tüzüğü veya bazı karışımları yerinden etmek için bir kod getirildiğinde, sistematik bir kod biçimindeki yeni kanun çok daha kolay bulunabilir. Böyle bir kod, ilgili alan veya alanlara göre iyi organize edilecek, nispeten kapsamlı olacak ve periyodik olarak güncellenecektir.
İtaat ilkelerine göre düzenlenen ve benzer bir konuya benzer bir konuya göre düzenlenen hukuk, bu şekilde düzenlenmemiş olan hukuka göre çok daha erişilebilir ve uygun bir şekilde kullanılabilir.
Emredici Hukuk kuralları Eşitlik ilkesi Hukuk felsefesi Hukuk felsefesinin ahlâki ikame etmesi anlayışı kime aittir Hukukta yorum ilkeleri Hukukta yorum yöntemleri Tamamlayıcı hukuk kuralları Yorumlayıcı Hukuk Kuralları