Kitlesel Pazarlar

Kitlesel Pazarlar
Yıllar geçtikçe, web sitesine ücretsiz kayıt olma olasılığının artması nedeniyle fark giderek azaldı. Örneğin, kısa süre önce davet gereksinimlerine dayalı bir modelden ücretsiz çevrimiçi kayda geçiş yapılmıştır.
Bunun açık bir şekilde, geçmişte markalarını kitlesel pazara maruz bırakmaktan kaçınmak için günlük anlaşma web siteleri yerine özel satışları kullanmayı tercih eden yüksek kaliteli şirketlerin (yani lüks oteller ve tatil köyleri) bakış açısı üzerinde de bir etkisi oldu.
Bu nedenle, günlük fırsat siteleri ile özel satışlar arasındaki temel farklar nelerdir? Günlük anlaşma web siteleri, esas olarak grup satın alma modeline dayanmaktadır. Bu, belirli bir promosyonu/anlaşmayı etkinleştirmek için minimum sayıda alıcının gerekli olduğu anlamına gelir. Fırsatlar, restoranlar, salonlar, spor salonları, elektronik cihazlar vb. gibi çeşitli mal ve hizmetleri kapsar.
Coğrafi pazarlara veya şehirlere göre değişirler. Abonelik sırasında kullanıcıdan bir veya daha fazla şehir belirtmesi istenir. Aslında, bu özellik özellikle restoranlar, sağlık merkezleri, güzellik hizmetleri, kat hizmetleri, sağlık hizmetleri vb. gibi yerel hizmetler için kullanışlıdır.
Bu nedenle günlük fırsat siteleri aracılığıyla satış yapan firmalar, stratejilerini makro alana (Kuzey Amerika, Almanya, Fransa, İtalya vb.) göre ve abonenin belirttiği konuma (mikro alan) göre farklılaştırabilmektedir.
Uygulamada, günlük fırsatlar aboneleri ve eski müşteriler her gün günün fırsatları hakkında bir e-posta alır. Pek çok flaş satış web sitesi, müşterileri ağızdan ağza pazarlamaya teşvik etme niyetiyle sosyal medya (özellikle sosyal ağlar) aracılığıyla da anlaşmaların uzman destekçileridir.
Örneğin, fırsatı arkadaşlarıyla paylaşan müşterilere ücretsiz olarak sunar; Vacationist, üyeleri, arkadaşlarının ilk alışverişinden sonra 25 dolarla ödüllendirerek arkadaşlarını davet etmeye teşvik eder.
Teklif, gerekli minimum sayıda kişi anlaşmaya katıldığında etkinleştirilir (Groupon bunu “devrilme noktası” olarak adlandırır). Satıcılar, satın alınabilecek kupon sayısını sınırlamak için bir maksimum eşik boyutu belirleyebilir.
Bahşiş noktasına ulaşıldığında, müşterinin kredi kartından ücret tahsil edilir ve elektronik kupon (kupon) alıcıya gönderilir. Aynı zamanda, seyahat tedarikçisi kararlaştırılan geliri alacak ve anlaşmanın şartlarına göre kuponları kullanacaktır.
Günlük anlaşma yapan web siteleri, aynı zamanda seyahat satışı da yapan genelci operatörlerse, özel satışlar, uzmanlaşmış seyahat operatörlerinin bazı örneklerini sunar. Genel olarak konuşursak, özel satışlar şunları içerir: perakende odaklı siteler, yalnızca seyahat amaçlı siteler, çevrimiçi seyahat acentesi siteleri. İlk durumda, seyahat diğerleri arasında yalnızca bir kategoridir, ikinci durumda operatörler seyahat konusunda uzmanlaşmıştır (yani oteller, tatil köyleri vb.) ve üçüncü durumda OTA’lar resmi web sitesinde kendi flaş satışlarını başlatır.
Kitlesel pazarlama örnekleri
Niş pazar
Bölümlenmiş pazar nedir
Hedef pazar Nedir
Niş pazarlama Nedir
Bölümlü pazarlama Nedir
Hedef pazar örnekleri
Uzun Kuyruk pazarlama Nedir
Özel satış iş modeli, esas olarak, davet üzerine veya ücretsiz olabilen bir kullanıcı kaydına dayanmaktadır. Abonelikten sonra, kullanıcılara indirimli süreli sınırlı teklifleri bildiren periyodik e-postalar gönderilir. İndirim genellikle %30’dan başlar ve zaman aralığı genellikle bir haftadır. Ayrıca, günlük fırsat sitelerinden farklı olarak, fırsatların genellikle minimum bir aktivasyon seviyesi yoktur.
Özel satışlara ait çeşitli operatörler nedeniyle iş modelleri biraz farklı olabilir. Bazı anlaşmalar sabit tarihlere atıfta bulunabilirken, diğerleri alıcının birkaç ayı kapsayabilecek bir zaman diliminde tarih seçmesine izin verebilir. Bazen fırsatlar iade edilemezken, diğer durumlarda iptal koşulları sunulur.
İlginç bir örnek, dinamik fiyatlandırmaya odaklanan, özel satış ile grup satın alma arasındaki hibrit bir modeldir: otel odalarındaki indirim, anlaşmayı imzalayan müşteri sayısına göre artar. Gezginler oda rezervasyonu yaptıkça , fiyat düştükçe. Bu mekanizma aynı zamanda kullanıcıların, fırsatları arkadaşlarına tanıtmak için sosyal medya kullanımını da artırır, çünkü kişi kaydolmak için ne kadar çok arkadaş edinirse o kadar çok para biriktirebilir.
Seyahat tedarikçilerini Flash satış sitelerini kullanmaya iten çeşitli motivasyonları belirleyebiliriz. Oteller tarafından genellikle daha fazla müşteriye ulaşmak, doluluk, gelir ve kârı artırmak ve müşteri farkındalığını artırmak için kullanılırlar.
Beş kıtadan bazı uzmanları araştırdık ve markalaşma ve müşteri edinmenin turizmde dağıtım kanalı olarak flaş satışları kullanmanın ana nedenleri olduğunu ve ardından kar ve gelir optimizasyonu olduğunu bulduk. Alıntılanan çalışma, flaş satış operatörlerinin kullanılmamasının ana nedenlerinden birinin maliyetlerin (yüksek komisyonlar) olduğuna işaret etti. Diğer motivasyonlar şunlardır: olumsuz marka etkileri, hedef segmentlerle uyumsuzluk ve nasıl çalıştıklarına dair cehalet vb.
Diğer yazarlar, Groupon örneğini inceledi ve günlük anlaşma web sitelerinin etkinliği hakkında, esas olarak kârsızlık, emin olmayan müşteri sadakati ve gerçek hedef pazarlar için çekicilik ile ilgili bazı eleştiriler buldu.
Sonuç olarak, flaş satışlarla ilgili eleştirilere rağmen, seyahat tedarikçileri tarafından özellikle doluluk oranını, marka bilinirliğini artırmak ve satılmamış envanteri tahsis etmek için ürünlerini satmayı giderek daha fazla düşünüyorlar. Komisyonlar özellikle yüksek olsa da, OTA’lara alternatif bir modeli temsil ederler.
Ayrıca, yeni flash satış web sitelerinin ve iş modellerinin çoğalması, turizm operatörlerine sunulan fırsatları farklılaştırma fırsatı veriyor. Doğru müşteri için doğru operatörü seçme yeteneği, kitlesel pazar yerine belirli hedef segmentlere ulaşmak için daha fazla fırsat verebilir.
Örneğin, bir otel zinciri Voyage Privé için bir Avrupa şehrinde satılmak üzere romantik bir hafta sonu ve bir tatil beldesinde daha uzun bir tatil için bir anlaşma yaratabilir. Ayrıca flaş satışın sosyal medya aracılığıyla paylaşım ve viral pazarlamayı harekete geçirme yeteneği, özellikle marka bilinirliği hedeflendiğinde kesinlikle faydalı bir konudur.
Daha önce alıntılanan literatürden ortaya çıkan şey, karışımın başka bir dağıtım kanalı olarak flaş satışları yönetmenin gerekliliğidir. Bu nedenle şirketler, hızlı satışlarda satış yapma hedeflerini net bir şekilde akıllarında tutmalı ve sonuç olarak, hangisinin kendilerine uygun olduğunu anlamak için farklı modelleri analiz etmelidir.
Alınacak diğer önemli kararlar şunlardır: teklifin türü (özellikler, fiyat vb.), oda (otel)/ koltuk (restoran)/bilet (müze, eğlence parkı vb.) ve zaman penceresi ( birkaç gün, bir hafta vb.).
Özellikle, ilk yönüyle ilgili olarak, teklifin benzersizliği, şirketi mevcut müşterilerin parçalanmasından korumak için tasarlanmıştır. Ancak, bu araçların yinelenen kullanımının orta vadeli etkisi, özel amaçlı daha ileri araştırmalarla incelenebilir.
Bölümlenmiş pazar nedir Bölümlü pazarlama Nedir Hedef pazar Nedir Hedef pazar Örnekleri Kitlesel pazarlama örnekleri Niş pazar Niş pazarlama Nedir Uzun Kuyruk pazarlama Nedir