Pazarları Hedeflemek – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarları Hedeflemek – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

30 Temmuz 2022 Hazır (gerçek) pazar nedir Hedef pazar Örnekleri Hedef pazar seçimini etkileyen faktörler 0
BİR TİCARETÇİNİN GELİŞİMİ

Pazarları Hedeflemek ve Pazarlama Karmasını Tasarlamak

Pazarlama stratejisi, pazarlama hedeflerini, satış rakamlarını, kâr miktarını (ve hesaplama yöntemini), bölümlendirmeyi ve ardından hedef pazarları tanıtır. Ancak, yüksek teknoloji ürünlerinin kendine has özellikleri nedeniyle, firmalar hedef pazarlara yönelik belirli bölümleme tekniklerini özel olarak tasarlamalıdır.

Ardından, seçilen her pazar için pazarlama müdürü, şirketin teklifini veya pazarlama karmasını dört P’lik ürün, yer (dağıtım), promosyon ve fiyat açısından tanımlar.

Bir ürünle ilgili ana görevler, yeni ürünler geliştirmek ve test etmek, mevcut ürünleri değiştirmek veya ortadan kaldırmak, ürün yelpazesini yönetmek, bir marka adı formüle etmek ve bir ürün garantisi ve ilgili hizmetler oluşturmaktır.

Dağıtım düzeyinde, pazarlama yöneticisi, diğer sorumlulukların yanı sıra, uygun dağıtım kanallarını seçmeli, distribütörler için etkili bir program tasarlamalı, envanter kontrollerini ayarlamalı ve toplam dağıtım maliyetlerini en aza indirmelidir.

Promosyon faaliyetleri, promosyon hedeflerinin belirlenmesini, yeterli promosyon medyasının seçilmesini, mesajın tasarlanmasını, reklam mesajını geliştirmeyi ve satış promosyon broşürleri ve programlarının oluşturulmasını içerir. Fiyatla ilgili olarak, fiyatlandırma politikaları oluşturulmalı, rakiplerin fiyatları ve müşterilerin fiyata duyarlılığı (esneklik) değerlendirilmeli, fiyatlar ve indirimler belirlenmelidir.

Genellikle pazarlama karması olarak adlandırılan pazarlama stratejisinin uygulanması düşünüldüğünde, yüksek teknoloji ürünü bir ürünün pazarlanmasının çok güçlü bir özelliği daha devreye girer: ürün değişkeninin karmanın diğer unsurlarına kıyasla ağırlığı, yani. , dağıtım, iletişim ve fiyatlandırma. Bu değişkeni ağırlıklandırmanın bir nedeni, yeni yüksek teknolojili ürünlerin, geleneksel, yüksek teknolojili olmayan ürünlerden daha sık pazara sunulmasıdır.

Eylem Programları

Eylem programları, pazarlama karmasının her bir unsurunun pazara göre uygulanmasına karşılık gelir. Bu eylem programları hangi adımların atılması gerektiğini, sorumluluklarını, son tarihlerini ve mevcut mali kaynaklarını ve bütçelerini gösterir.

Yüksek teknoloji dünyasında çevre çok hızlı değiştiği için, eylem programlarının kolayca gözden geçirilip değiştirilebilmesi için nispeten esnek bir formata göre geliştirilmesi gerekmektedir. Bütçe prosedürleri, yükselen ve düşen bir piyasanın hareketlerini takip edebilmeleri için özellikle değişime açık olmalıdır.

Gerçekten verimli bir eylem programı kısa ve esnek olmalıdır; aksi takdirde, ulaşmaya çalıştığı hedeflere aykırı olarak, sadece idari bir uygulama haline gelecektir. İzleme prosedürleri aynı prensibe göre tasarlanmalıdır.

İzleme Prosedürleri

İzleme prosedürleri, satış ve kar rakamları açısından pazarlama stratejisinin sonuçlarının yanı sıra eylem programlarının ilerlemesi için bir değerlendirme çizelgesi planlar. Değerlendirme süreci, daha sonra şirketin pazarlama stratejisini düzeltme fırsatına sahip olan pazarlama yöneticisi için bir referans noktası olarak hizmet etmelidir.

Ancak değerlendirme süreci, kendisini piyasaya adapte etmekten alıkoyacak bir kısıtlayıcı araç haline gelmemelidir. Bürokratik şirketler yüksek teknoloji endüstrisinde hayatta kalamazlar.  Yüksek teknoloji ortamındaki tüm türbülans ve belirsizliklerle birlikte, bazı yazarlar pazarlama planına “acil durum planı” adı verilen beşinci bir aşamanın eklenmesini önermektedir.

Yeni bir rakibin girmesi veya bir pazar segmentinin ortadan kalkması gibi bir tehdit ortaya çıkarsa, kullanıma hazır bir acil durum planı çok faydalıdır. Böyle bir planla, bir şirket anında ve tamamen gafil avlandığından çok daha verimli bir şekilde tepki verebilir.

Bir pazarlama planı çok faydalıdır çünkü rakiplerin pazarının yanı sıra şirketin güçlü ve zayıf yönlerinin daha eksiksiz bir şekilde anlaşılmasını sağlar. Açık ve kesin bilgiler kullanılarak daha sonra tartışılabilecek veya benimsenebilecek ana stratejik pazarlama kararlarının belgelenmesinde de yararlıdır.


Hedef pazar Örnekleri
Hedef pazar Nedir
Hazır (gerçek) pazar nedir
Hedef pazar Seçimi
Toplam pazar Nedir
Hedef pazar seçimini etkileyen faktörler
Hedef kitle ve hedef pazar
Hedef pazar Seçimi aşamaları


Bu bilgi, hızlı karar vermeyi ve şirketin farklı departmanları arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Son olarak pazarlama planının yönetim kurulu tarafından onaylanması gerekir ki bu da pazarlama bölümünün önemini vurgular.

Bu bölümün bir sonucu olarak, pazarlama yöneticisinin şirket stratejisinin genel çerçevesindeki rolü özetlenmektedir. Bir pazarlama yöneticisi, stratejik bölümlere (veya ticari faaliyetlere) ilişkin karar vermeyi kolaylaştırmak için pazarlar ve çevre hakkında gerekli bilgilerin toplanmasına katkıda bulunur.

Seçilen stratejik bölümlerin her biri için, pazarlama müdürü bir pazarlama stratejisi oluşturur ve mevcut kaynakları farklı departmanlar arasında dağıtmak için yönetim kurulu tarafından kullanılan bir pazarlama planı sunar.

Pazarlama departmanı, tahsis edilen finansal kaynaklara bağlı olarak planını uygular. Sonuç olarak, bu planlar yönetim kurulu tarafından düzenli olarak değerlendirilir ve bu da pazarlama yöneticisinin yeni önerilerde bulunmasına olanak tanır.

Her şirkette olduğu gibi, bir yüksek teknoloji şirketinde pazarlama, şirketin hedeflerini ve kaynaklarını pazardaki fırsatlara uygun hale getirmek için yönetim kurulu tarafından oluşturulan stratejinin genel çerçevesinin bir parçasıdır.

Bu pazarlama stratejisi, firmanın genel yönüne veya misyonuna uyacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, firma içinde mevcut olan kaynaklar ve yeterlilikler üzerine inşa edilmelidir; Bunların başında teknoloji geliyor.

Yüksek teknoloji işinin doğası gereği, teknoloji, daha geleneksel işlerden daha büyük bir stratejik büyüklüğe sahiptir. Teknoloji yaşam döngüsü kavramı, stratejistlerin ve pazarlamacıların herhangi bir teknolojinin geçeceği farklı aşamaları anlamalarına yardımcı olur.

Daha spesifik olarak, neden bu kadar çok şirketin radikal teknolojilerin piyasa etkisini tahmin edemediğini analiz ediyoruz. Ayrıca bir teknolojinin büyüme aşamasında teknolojik bir standart oluşturmanın çeşitli yollarını ve pazarlama departmanının bu konuda neler yapabileceğini inceliyoruz.

Fiziksel ve sanal değer zinciri modeli ve teknoloji portföyü, diğer iki kullanışlı analitik araçtır. Bir şirketin bilgi ile değer yaratmak ve aynı zamanda sürdürülebilir bir rekabet avantajı oluşturmak için gereken çeşitli teknolojik yeterlilikleri belirlemesine yardımcı olurlar.

Daha sonra üst yönetim teknoloji ile ilgili bazı stratejik kararlar alabilir. Birincil olanlar, en değerli teknolojinin korunması ve kullanılmasıyla ilgilidir. İkincil olanlar, sadece finansman açısından değil, aynı zamanda teknoloji geliştirme yapıp yapmama veya satın alma açısından da yatırımlar ile ilgilidir.

Ardından, teknoloji yetkinliğini harici olarak oluşturmanın farklı yollarının ayrıntılarına giriyoruz. Son olarak, bir pazarlama stratejisinin farklı unsurlarını tanıtıyoruz: durum analizi, farklı pazarları hedefleme, pazarlama karmasını tasarlama, uygun eylem programları ve izleme prosedürleri. Son olarak, şirketin stratejisinin genel çerçevesinde pazarlama yöneticisinin rolünü özetliyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir