Tüketici Tercihleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Tüketici Tercihleri ve Perakende Yatırımları
Bununla birlikte, mağaza yeri araştırmacılarının perakendeci-tüketici ilişkisini daha tam olarak anlamalarındaki zorluk, tüketim tercihlerinin perakendecilerin operasyon yerlerine yaptıkları yatırım ve elden çıkarma konusundaki stratejik kararlarından nasıl etkilendiğini eşzamanlı olarak ifade edebilmektir.
Perakendeciler arasındaki ve dağıtım kanalı içindeki perakendeciler ve üreticiler arasındaki bir güç ilişkileri ağı içinde yerleşik eylemlerin bir yansıması olarak perakende rekabetinin yeniden kavramsallaştırılmasının, bu daha eksiksiz ve daha zengin hesabı geliştirmek için çok önemli olduğunu başka bir yerde çok daha uzun tartıştık.
Bunun nedeni, perakendecilerin mağaza konumlarıyla ilgili kararlarının, toplumun “mekanları yeniden inşa ederek ve zamanlamaları yeniden düzenleyerek” iktidarın icra edildiği etkili araçlar olmasıdır. Yeni perakende formatları, belirli bir zamanda belirli yerlerde kendilerine sunulan ürün seçimlerini şekillendirerek tüketici davranışlarını ve tüketim kalıplarını etkin bir şekilde yeniden şekillendirir.
Mağaza geliştirme yoluyla tüketim haklarını yeniden tanımlama ve meşrulaştırmaya yönelik bu daha geniş süreçte, pek çok şey, açıkça, siyasi olarak, ulusal düzeyde ve yerel düzeyde, şehir plancılarını kendi biçimlerini oluşturduklarına ikna ederek “kabul edilebilir” rekabet düzeylerini neyin oluşturduğuna bağlıdır. perakende inovasyonunun amacı “müşterinin ne istediği”dir.
Bu anlamda, perakendecilerin gücü, farklılaştırılmış bir hizmet sunabilmekten kaynaklanan ve daha küçük ve daha zayıf operatörlere girişin önünde bir engel olarak hareket edebilen talebin yaratılması, perakendeciliğin dışsal değil merkezidir.
Ancak daha temel olarak, yerel düzeyde perakende rekabeti, tüketici ile olan ilişkinin doğal doğasına bağlıdır. Perakende rekabeti üzerine yakın zamanda yapılan bir inceleme, bunun perakendeciye göre tüketicilerin küçük ortalama satın alma büyüklüğü olmasının nedenlerinin altını çizdi; tüketicilerin göreli hareketsizliği ve farklı satış noktalarında fiyatların ve ürünlerin ayrıntılı bir karşılaştırmasını zorlaştıran tüketicilerin genel olarak tek tip doğasıdır.
Pazarlama kanalındaki bu güç asimetrisinin bir sonucu olarak, artan perakende satın alma gücü tüketicilere aktarılabilir veya aktarılmayabilir, çünkü başka bir yerde ileri sürüldüğü gibi, tüketici söz konusu olduğunda rekabet, esasen rekabet gücünün yerel bir olgudur. perakende tedarikinin miktarı ve kalitesi ile yerel pazarın büyüklüğü arasındaki kesişimden etkilenir.
Bunun nedeni, “mükemmel” rekabetin ancak yeni girenlerin rakiplerinin yerel coğrafi pazarından hissedilir bir pay elde edebildikleri zaman mümkün olmasıdır. Bu argümanın inandığı şey, yerel perakende sistemlerinin yapısındaki değişikliklerin etkilerini ve bunların farklı tüketici grupları tarafından nasıl kullanıldığını anlamadığımızdır.
Tüketicilerin ne satın aldıkları, ne kadar harcadıkları ve nereden satın aldıkları açısından perakende değişiminin bir sonucu olarak tüketicilerin harcama kalıplarının zaman içinde nasıl değiştiğine bakmak için bariz bir ihtiyaç vardır. perakendeci, yeni mağazanın stratejik rolünü (politik ekonomi yaklaşımı) ve tüketimin hane dinamikleri içindeki yerleşikliğini (etnografik yaklaşım) görür.
Bu bölüm, bazı yazarların, perakende mağaza lokasyon araştırması literatürünün, muhtemelen perakende organizasyonları ve planlamacılarının ikiz talepleri tarafından yönlendirilen, satış tahmini ve perakende etki değerlendirmesinin iki temasıyla fazlasıyla meşgul olduğuna dair eleştirisiyle başladı.
Tüketici tercihleri nasıl ölçülür
Tercihlerin sürekliliği varsayımı
İktisat tüketici Teorisi
Tüketici Optimizasyonu nedir
Üretim fonksiyonu İktisat
Fiyat tüketim eğrisi
Tüketici TEORİSİ çözümlü Sorular
Engel eğrisi Nedir
İnceleme, bu odakların tarihsel olarak nasıl geliştiğini ve bunun sonucunda perakende mağaza konumlarının altında yatan dinamiğin belirli kritik yönlerinin araştırma önceliklerinde göz ardı edilme eğiliminde olduğunu gösterdi. Bu nedenle bu bölümdeki tartışma, perakende firmaları tarafından zaman ve mekanda stratejik kararların nasıl alındığına ve uygulandığına ve bu coğrafya sürecinde perakende rekabeti ve tüketici seçimine olan önemine odaklanmıştır.
Bu nedenle bölüm, mağaza yeri araştırması için üç zorunluluğun altını çizdi. İlk zorunluluğun, perakendecilerin konumla ilgili stratejik kararları ile tüketicilerin değişen perakende ortamına tepkileri arasındaki karşılıklı ilişkileri ifade etme sürecine odaklanması gerektiğine inanıyorum.
Benim öne sürdüğüm argüman, mağaza lokasyonu araştırmasının, perakende lokasyon dinamiklerinin daha eksiksiz bir kavramsallaştırmasını geliştirmek için ekonomik ve sosyal teorideki ana akım tartışmalarla lokasyon teorisinin yeniden bütünleştirilmesinden büyük ölçüde fayda sağlayacağıdır.
O halde birincil zorluk, değişen perakende kurumsal coğrafyalarıyla ilgili tartışmaları, tüketimin mekansal olarak yerelleştirilmiş doğasıyla bütünleştirme ihtiyacıdır.
Pratik açıdan, bölüm bunun, hem perakende yöneticilerinin nereye yerleşecekleri konusunda nasıl karar verdiklerine hem de tüketicilerin hayatlarının farklı ortamlarda kendi alışveriş deneyimlerinden nasıl etkilendiğine ilişkin olarak mağaza konumunu öznel ve deneysel olarak araştıran ampirik araştırma anlamına geleceğini vurgulamıştır.
Perakendecilerin konumlar hakkındaki stratejik kararları ile tüketicinin nereden alışveriş yapacakları konusundaki tercihleri arasındaki bu karşılıklı ilişki, yüzeyde sadece yüzeysel olarak ilişkili görünmektedir.
Bununla birlikte, Dawson’ın perakende yöneticilerinin ve araştırmacılarının karşılaştığı zorluklarla ilgili yakın tarihli bir ileriye dönük incelemede güçlü bir şekilde işaret ettiği gibi, perakendecilik, üretime kıyasla tüketici kültürüyle çok daha yakından bağlantılıdır, bu da tüketici kültürünün kendisinin perakende olup olmamasının merkezinde olduğu anlamına gelir. marka adları, tüketiciler tarafından yeni lokasyonlarda tanınır ve kabul edilir.
Perakende ortamının stratejik zorunluluklarını ve diğer sosyal bilimciler tarafından tercih edilen tüketime yüksek düzeyde bağlamsallaştırılmış yaklaşımı vurgulayan politik-ekonomi yaklaşımının birleştirilmiş yeniden kavramsallaştırılması, temellendirilmiş ampirik çalışma ile birleştiğinde, perakendeciler ve tüketiciler arasındaki bu ilişkinin nasıl ortaya çıktığını araştırmak için merkezi öneme sahiptir.
Ayrıca, perakende karar alıcılarının yeni ve mevcut mağazalardaki yatırım kararlarının altını çizen kendi mekansal farkındalıklarını nasıl geliştirdiklerini çok daha derinlemesine keşfetme ihtiyacı olan mağaza yeri araştırma gündemini geliştirmede ikincil bir zorunluluk olduğunu savunduk.
Araştırma, genel yönetim literatüründe mevcut olan bireysel ve grup kararları üzerine kapsamlı literatürden yararlanmak isteyen bu alanda çalışan pazarlamacılar ve coğrafyacılar tarafından faydalı bir şekilde bilgilendirilebilir.
Araştırmaya böylesine gerçek anlamda disiplinler arası bir yaklaşımla yapılabilecek katkının yakın tarihli bir örneği, perakendecilerin karar verme süreçlerinde “yönetim sezgisinin” biçimini ve rolünü araştıran bu bölümde atıfta bulunulan son keşif çalışmasıdır.
Engel eğrisi Nedir Fiyat tüketim eğrisi İktisat tüketici Teorisi Tercihlerin sürekliliği varsayımı Tüketici Optimizasyonu nedir Tüketici TEORİSİ çözümlü Sorular Tüketici tercihleri nasıl ölçülür Üretim fonksiyonu İktisat