Usul Kanunları Oluşturma – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

MEDENİ USUL HUKUKUNUN OLUŞTURULMASI VE UYGULANMASI
Usul hukuku olmadan hukuk sistemi adil ve verimli bir şekilde işleyemezdi. Sonuç olarak, davanın sonucunu belirleyen maddi hukuk kadar usul kuralları da önemlidir. Onlar olmadan, yasal anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulabileceği uygun ve adil bir yol olmazdı. Kuralların olmadığı bir oyunu oynamaya çalışmak gibi olurdu. Kurallar olmasaydı, o zaman iki takım da kazandığını nasıl bilebilirdi?
Usul Kanunları Oluşturma
Bazen kurallar olarak adlandırılan usul kanunları, yasama organının yetkisiyle oluşturulur. Usul hukuku tüm insanlar için geçerlidir ve organize bir mahkeme sistemini kolaylaştırmak ve vatandaşlara anayasal güvenceleri korumak için oluşturulmuştur. Kanunlar mahkeme sisteminin mekanikleriyle ilgilendiğinden, hâkimler, verimli bir mahkeme sistemi sağlayan adil ve makul kurallar oluşturmak için genellikle yasama organından daha donanımlıdır. Bu nedenle, birçok yargı alanında, yasama organları mahkemelere bu tür yasaları oluşturma yetkisi verir. En azından, mahkemelerin usul yasalarının ne olması gerektiği konusunda girdileri vardır.
Yargı organının yardımıyla oluşturulmuş olsalar da, usul kanunları yasama organı tarafından kanun olarak kabul edilir. Bu nedenle, genellikle yayınlanmış tüzüklerde ve yasama organının diğer kararnamelerinde bulunabilirler. Usul kuralları, hakimlerin münferit davalara ilişkin görüşleri ile yayımlanmasa da, kuralların yorumlarına genellikle yargı görüşlerinde rastlanmaktadır.
Usul Hukuku Türleri
Kolaylık sağlamak amacıyla, usul hukuku birkaç kategoriye ayrılmıştır. Hukuku araştıran bir kişi, hukuk konuya göre düzenlenmişse, belirli bir dava için geçerli olan belirli yasaları veya kuralları bulmakta çok daha kolay olur.
Çoğu zaman, bir yargı yetkisi, usul hukukunu aşağıdaki kategorilere böler:
1. medeni usul kuralları
2. ceza muhakemesi kuralları
3. kanıt kuralları
4. temyiz prosedürü kuralları
Mahkemeler, tüm bir yargı yetkisi için kanun haline getirilmiş kurallar oluşturma yetkisine sahip olmanın yanı sıra, genellikle yalnızca onları oluşturan mahkeme için geçerli olan ve başka hiçbir mahkeme için geçerli olmayan yerel kurallar oluşturma yetkisine sahiptir. Bir örnek, bir ilçe kuralları mahkemesi olabilir. Bir eyaletin usul yasaları, bölge mahkemeleri dahil tüm eyalet mahkemeleri için geçerli olsa da, her eyalet mahkemesi kendi yerel kurallarını da yürürlüğe koyabilir. Yerel kurallar, eyalet prosedür yasalarını desteklemek üzere tasarlanmıştır.
Kanun yapma süreci
E-Beyanname
Kanun Yapım süreci şeması
Defter Beyan
Kanun yapım süreci şeması 2020
E-Belge
Beyanname SORGULAMA
E-Arşiv Portal
UYGULAMA 7.3
Federal hükümet, ABD Yüksek Mahkemesine temyiz başvurusunda bulunmak için prosedür kuralları oluşturmuştur. Ayrıca, her eyalet kendi temyiz mahkemesi sistemi ile temyiz başvurusunda bulunmak için kurallar benimsemiştir. ABD Yüksek Mahkemesi, tüm Amerika Birleşik Devletleri için nihai temyiz mahkemesidir.
Dava türleri ve temyizlerin nasıl yapıldığı konusunda sınırlamalar olmasaydı, sistem temyiz talepleri ile dolup taşardı ve Mahkeme sunulan davaların hepsini muhtemelen dikkate alamazdı. Sonuç olarak, birçok önemli yasal ve anayasal mesele, çeşitli mahkemelerde farklı yollarla çözülebilir ve tüm ülke için yasalar önünde eşit koruma sağlayan tutarlı ve geçerli bir içtihat oluşturmanın bir yolu olmazdı.
HUKUKİ USUL KURALLARI
Hukuk muhakemesi kuralları, bir davanın nasıl açılacağını belirleyen yasaları, tüm yargılama öncesi meseleleri, yargılama işlemlerini (muhtemel delil kuralları hariç) ve dava sonuçlanana veya temyiz başlatılana kadar yargılama sonrası konuları içerir. Devlet medeni usul kurallarının çoğu, standart bir modeli takip eder veya buna benzer. Bununla birlikte, her devletin, eyalet mahkemelerinde izlenen ve uygulanan ve çoğu yargı alanında izlenen standart kurallardan farklı olabilen kendi usul kurallarını oluşturma hakkına sahip olduğunu unutmayın.
Ön Yargılama İşlemleri
Hukuk muhakemesi kuralları, ilk olarak bir davanın başladığı anda geçerli hale gelir. Bu, uygun ilk mahkeme belgelerinin ve ücretlerin dosyalanmasıyla bir davanın başlatılmasıyla gerçekleşir. İstisnai durumlarda, telafisi mümkün olmayan zarar veya herhangi bir tür zararı önlemek için derhal mahkeme müdahalesi talep eden belgeler sunularak bazı yargı alanlarında bir dava başlatılabilir. Bununla birlikte, davaların büyük çoğunluğu bir şikayet veya dilekçe verilmesiyle başlamaktadır.
Şikayet
Şikayeti veya dilekçeyi (davalının yasal olarak yanlış yaptığını iddia eden belge), uygun dosyalama ücretleri (belgelerin işlem masrafları) ile mahkeme katibi ile birlikte sunan davacı tarafından bir dava (dava) açılır.
Geleneksel olarak, bir şikayet parasal tazminat talep ediyordu ve bir dilekçe, varlıkların adil bir şekilde dağıtılması veya davalının davacının yararına mahkeme kararıyla belirli bir davranışı gibi adil bir yardım istedi. Bu, mahkemelerin iki bölüme ayrıldığı bir zamana kadar uzanır.
Şansölye mahkemeleri, tazminat talepleri ile ilgilendi ve hakkaniyet mahkemeleri, adil bir sonuca ulaşmak için yasal işlem gerektiren diğer konularla ilgilendi. Sonuncusu, davacı davalının sözleşme şartlarını tamamlamasının emredilmesini istediğinde sözleşme eyleminin ihlali veya bir merhumun mülkünü denetleme ve dağıtma davası olabilir.
Bugün, mahkemelerin çoğu yargı alanında genellikle birkaç alt bölümü vardır, ancak bunlar daha çok dava türüne göre bölünür. Temyiz tipi davalar için şikayet ve hakkaniyete dayalı davalar için dilekçe terimlerinin muhafazası devam etmekte, ancak bir miktar harmanlama yapılmıştır.
Bununla birlikte, her yargı yetkisi, usul kuralları (yerel veya yargı çapında) dahilinde uygun terminolojiyi belirtir. Unutulmaması gereken en önemli şey, adı ne olursa olsun her iki belgenin de aynı amaca ulaştığıdır: yasal işlem başlatmak. Tartışma amacıyla, bu ders kitabında genel olarak şikayet terimi kullanılacaktır.
Şikayet, genellikle tek tek ifadeler şeklinde düzenlenir ve paragraflar olarak adlandırılır. Her ifade ya mevcut yasanın bir ifadesidir veya davacının gerçekleştiğini iddia ettiği bir gerçeğin ifadesidir. Bütünüyle okunduğunda, şikayette hangi yasaların ihlal edildiğinin iddia edildiği ve hangi olguların yasanın nasıl çiğnendiğinin iddia edildiği belirtilmelidir. Ek olarak, şikayet, davacının yaralanmalarını gidermek için hangi tazminatın gerekli olduğunu gösterecektir.
Beyanname SORGULAMA Defter Beyan E-Arşiv Portal E-Belge E-Beyanname Kanun Yapım Süreci şeması Kanun yapım Süreci şeması 2020 Kanun yapma süreci