Yönetim – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Belirtildiği gibi, hisse başına düşen paylar, yaşayan akraba kategorilerine göre bölünmüştür. Böylece, kardeşler hayattaysa, paylar yaşayan kardeş sayısına bölünür ve kardeşlerin çocukları, yalnızca ölen bir kardeşin payını paylaşma hakkına sahiptir. Bu, ilişkinin düzeyine önem vermeyen, daha çok ilişki sayısına göre dağıtan kişi başına düşenden farklıdır.
UYGULAMA 11.3
Melba öldü ve on sekiz yıllık yatılı erkek arkadaşı, doğumundan beri görmediği bir torunu ve uzun bir hastalık sırasında Melba’nın tüm sorumluluğunu üstlenen bir kız kardeşi tarafından yaşatıldı. Erkek arkadaşının kimliğini belirleyen bir vasiyet olmadan, mülkten hiçbir şey alamazdı. Ayrıca, Melba ile müşterek olarak sahip olduğu her şey ya satılmalı ve Melba’nın hissesinin mülke devredilmesi ya da Melba’nın faizini satın alması gerekecekti. Kişi başına taahhütlü dağıtıma göre, Melba’nın kız kardeşi ve torunu mülkü eşit olarak bölüşecekti. Çoğu yargı bölgesinde karışık dağıtıma göre, Melba’nın torunu tüm mülkü alacaktı.
Per stirpes yöntemi, mülkü almak için akrabaları sonsuz derecede aramaz. Aksine, çoğu eyalet, terekeyi miras alabilecek beşinci bir kuzen gibi maksimum bir ilişki düzeyine sahiptir. Hayatta kalan yeterince yakın akraba yoksa, ölen kişinin terekesi escheat adı verilen sürece girer. mal varlığı devlete aittir. Varlıklar devletin malı olur ve hiç kimse onları miras almaya yetkili değildir.
Ölen kişiyle kısmi kan bağı veya kanunla kurulmuş bir ilişkisi olan kişiler ne olacak? Daha önce belirtildiği gibi, ilişki yasal olsa bile, bir eş miras açısından kan bağı sayılır. Ancak evlat edinilen çocukların durumu nedir?
İlişki yasa tarafından tanınır. Genel olarak, bir ebeveyn bir çocuğu evlat edindiğinde, çocuk, vasiyetnamenin tüm amaçları için ebeveynin doğal çocuğu olarak kabul edilir. Devletler, evlat edinilen çocuk ile biyolojik ebeveynler arasında kalan herhangi bir vasiyet ilişkisinin durumuna göre bölünmüştür.
İyi yönetim ilkeleri nelerdir
Yönetim Hukuku pdf
İyi yönetim ilkesi
Yasal yönetim ilkesi nedir
İyi yönetişim ilkeleri
İyi yönetimin Temel esasları nelerdir
İdari Davranış eseri
Hukuki belirlilik ilkesi
Birçok eyalet, çocuğun biyolojik ebeveynlerden miras talep etmesine izin verir. Diğer devletler, bağın evlat edinme sırasında kopmuş olduğunu kabul eder ve bu tür iddialara izin vermez. Bununla birlikte, çoğu eyalet, ebeveynin çocuğu hayatta kalması durumunda biyolojik ebeveynin evlat edinilen çocuktan miras almasına izin vermez. Böyle bir durumda izin verilen herhangi bir miras, elbette, ilgili tarafların kimliğinin bilinmesini gerektirecektir.
Melez akrabaların kardeşleri, ölen kişiyle yalnızca bir ebeveyni paylaşır. Çoğu eyalette, melez bir kardeş, mirasın en azından bir kısmını miras alma hakkına sahiptir.6 Bu eyaletler, yüzde bir mirastan tam kan bir erkek veya kız kardeşin alacağı tam yetkiye kadar değişir.
Bir çocuk evlilik dışı doğmuşsa ve daha sonra babanın mirasına karşı miras talebinde bulunursa, babanın genellikle babanın yaşamı boyunca çocuğu resmi olarak kabul etmesi gerekir.
Bu, yasal bir babalık bulgusu veya babanın çocuğun kendisinin olduğuna inandığını gösteren eylemleriyle kanıtlanabilir. Ancak, bilimsel teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, babanın ölümünden sonra miras talebinde bulunmak için babalık kanıtının ibraz edilebileceği genel bir kural haline gelebilir.
Bir ebeveynin ölümünden sonraki on ay içinde doğan bir çocuk, ölümünden sonra mirasçı olarak hak talebinde bulunabilir. Aksi takdirde, terekeye karşı talepte bulunan herkesin, merhumun ölümü anında ve ölümden sonra belirli bir süre boyunca hayatta olması gerekir. Bu son durumun nasıl bir soru yaratabileceğini düşünün.
Bir karı koca bir kazada öldü. Karısının önceki evliliğinden iki çocuğu vardı. Kocanın bazı uzak akrabaları vardı (fakat yine de her üzenginin altında miras kalacak kadar yakın). Kadının kocadan yeterli bir süre daha yaşadığı kanıtlanabilirse, kadının terekesinden kocanın terekesinin tamamına hak kazanılır.
Sonuç olarak, eşin iki çocuğu (eski bir evlilikten) annelerinin tüm mirasına hak kazanacaktı. Eğer kadın, kocasından gerekli bir süre hayatta kalmazsa, çocuklar sadece annelerinin mirasını alacak, üvey babalarının hiçbirini miras almayacaklardı. Nihayetinde, kocanın uzak akrabaları, tüm malvarlığını her bir haraç ile miras alacaklardı.
Hem vasiyetnameyi hem de vasiyetnameyi (vasiyete göre dağıtım) etkileyen bir diğer husus, ölen kişi öldürüldüğünde ortaya çıkar. Veraset mahkemesi tarafından, merhumun faul sonucu ölümünden sorumlu olduğu tespit edilen kimse mirasçı olamaz.
Birçok eyalet cezai mahkûmiyet şartı bile gerektirmez, sadece kişinin cinayetle suçlandığını ve kovuşturulduğunu vasiyet mahkemesinde tespit eder. Bazı eyaletlerin veraset mahkemesinde bir cinayetin işlenip işlenmediğini belirlemek için veraset mahkemesinde bir duruşması vardır (bu standartlar genellikle bir ceza kovuşturmasında birinci derece cinayet mahkumiyeti için gerekli olandan daha az katıdır).
Ayrıca bazı eyaletlerde eşin ölen kişinin ölümünden önce yaptığı bazı eylemler eşin miras hakkını kaybetmesine neden olabilir. Örnekler arasında zina davranışı, uzun süre terk etme ve eşin evlilik ilişkisini sonlandırdığını gösteren diğer davranışlar sayılabilir. Ayrıca merhumdan boşanan eş, miras yoluyla mirasçı olamaz.
Bu tartışmanın gösterdiği gibi, vasiyetsiz ölüm vakalarının çokluğu nedeniyle, vasiyetnameler hukukun iyi gelişmiş bir alanıdır. Kanun bir vasiyetin oluşturulmasını tercih etse de, vasiyet sahibinin (vasiyetname bırakan vefat eden) vasiyeti kasıtlı olarak, uygunsuz etkiler olmadan ve açık bir zihinle yaratmasını sağlamak için bu süreci yöneten birçok kural vardır.
GÖREV 11.2
Aşağıdaki durumlarda, merhumdan sağ kurtulanların yalnızca listelenen kişiler olduğunu varsayın. Kimin miras alacağını ve mirasçıların terekenin yüzde kaçının hak sahibi olacağını belirleyin.
1. Hayatta kalan bir eş ve hayatta kalan eş ile merhumun çocukları olan iki çocuğu.
2. Hayatta kalan bir eş, ölen eşin değil, ölenin öz çocukları olan iki çocuk ve ölenin üvey çocuğu ve sağ kalan eşin öz çocuğu olan bir çocuk.
3. Merhumun iki üvey çocuğu ve bir öz çocuğu.
4. Merhumun bir ebeveyni ve bir torunu.
5. Merhumun üç erkek kardeşi, bir kız kardeşi ve bir ebeveyni.
6. Merhumdan önce ölen bir çocuğa ait olan iki çocuk ve iki torun.
7. Bir ebeveyn, iki kardeş ve hayatta kalan bir eş.
8. Ölen kişinin sağ kalan eşin evlatlık veya öz çocukları olmayan evlat edindiği iki çocuğu, dört üvey çocuğu ve sağ kalan bir eş.
9. Bir büyükanne ve büyükbaba ve boşanmış iki ebeveyn.
10. İki ebeveyn, iki kardeş, bir yetişkin çocuk ve bir hayatta kalan eş (yetişkin çocuğun ebeveyni değil).
Hukuki belirlilik ilkesi İdari Davranış eseri İyi yönetim ilkeleri nelerdir İyi yönetim ilkesi İyi yönetimin Temel esasları nelerdir İyi yönetişim ilkeleri Yasal yönetim ilkesi nedir Yönetim Hukuku pdf