Ahlaki Tutarsızlıklar – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Ahlaki Tutarsızlıklar – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

8 Mayıs 2021 Ahlaki görecelik nedir Ahlaki görecelik örnekleri Toplum ahlakı nedir Toplumdan topluma değişen ahlak kuralları Toplumsal ahlak 0
Yakın Neden Kuralı – Deniz Hukuku – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

Eski Suçlar

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesinin 1973’te Roe v Wade davasında verdiği karar, mahkemenin oy çokluğuyla Teksas kürtaj yasasının gizlilik hakkının ihlali nedeniyle anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. 

Bu yasaya göre, hamile kadının hayatını kurtarmak için yapılması dışında kürtaj suç sayılıyordu. Mahkeme, fetüsün yaşamını korumak için devletlerin kürtajı ancak üçüncü trimesterde yasaklayabileceğine karar verdi.

‘Şüphesiz Birleşik Devletler Yüksek Mahkemesinin kararlaştırdığı en iyi bilinen dava’ olarak nitelendirilen karar, aynı anda feministler tarafından benimseniyor ve birçok Hıristiyan tarafından kınanıyor. Amerikan kadınlarının yasal bir kürtaj hakkının askıda kaldığı her zaman savunmasız ince iş parçacığıdır.

Kürtaj tartışmasında, insan hayatının kutsallığı, bir kadının bedeni üzerindeki hakkına bir şekilde ahlaki olarak tartılmalıdır. Çoğu Avrupa ülkesi, belirli koşullar altında belirli süreler içinde kürtaja izin veren yasalarla bu dengeyi bozmaya çalışmıştır.

Örneğin İngiltere’de, iki tıp pratisyeni tarafından gebeliğin devamının hamile kadının veya mevcut çocuklarının yaşamı için risk veya yaralanma riski içerdiğini ve riskin daha büyük olduğunu onayladıysa, kürtaj yasaldır. gebelik sonlandırıldı.

Çocuğun doğması halinde ciddi fiziksel veya zihinsel engele maruz kalması gibi önemli bir risk varsa da yasaldır. Çocuk canlı doğabilecek duruma geldiğinde gebeliğin sonlandırılması cezai bir suçtur.

Bu normalde 28 haftadan sonradır. Daha yakın tarihli mevzuat, 24 haftayı geçmeyen bir gebeliğin, hamile kadının veya ailesinin mevcut çocuklarının fiziksel veya zihinsel sağlığına zarar verme riskinin, gebeliğin sonlandırılmasından daha fazla olması durumunda sonlandırılabileceğini öngörmektedir. ancak hamile kadının fiziksel veya zihinsel sağlığının ciddi şekilde kalıcı olarak zarar görmesini veya yaşamını tehlikeye atmasını önlemek için fesih gerekli olabileceği veya çocuk doğarsa zarar görmesi gibi önemli bir risk varsa zaman sınırı uygulanmaz. 

Ahlaki görecelik nedir
Ahlak kuralları
Ahlaki görecelik örnekleri
Toplum ahlakı nedir
İş ahlakı Nedir
Ahlak nedir
Toplumsal ahlak
Toplumdan topluma değişen ahlak kuralları

Bu karmaşık meseleye vicdani bir çözüm arayışında, her toplum kendi ahlaki para birimini değerlendirmelidir. Çoğu insanın inanma eğiliminde olduğu gibi, hayat kutsalsa, fetüs zarar görebilecek bir kişi olarak kabul edilir mi?

Öyle ise, hayatına son vermek, yaşayan bir insanın insanca öldürülmesinden nasıl ayırt edilir? Henüz doğmamış olanların refahı, istenmeyen bir hamilelik yapmak zorunda kalan bir kadının çektiği sıkıntıya üstün gelmeli mi yoksa engelli bir çocuğu büyütmenin endişesine, maliyetine ve zorluğuna katlanmalı mı?

Karşılaştırılabilir müzakere, kaçınılmaz olarak eşit olarak katılır.Doktorlar, avukatlar ve nihayetinde mahkemeler, bir bireyin “ölme hakkı” konusundaki tartışmalı sorusuyla sürekli olarak boğuşmaktadır.

Aktif ve pasif ötanazi arasında genellikle (her zaman ikna edici olmayacak şekilde) bir ayrım yapılır. İlki, potasyum klorür enjeksiyonu gibi olumlu bir eylemle bir kişinin hayatının hızlanmasını gerektirir. Çoğu yasal sistem bunu cinayet olarak ele alır.

İkincisi, eylemi ihmal ederek yaşamın kısaltılmasını içerir: birçok yargı alanında hem hukuk hem de tıp mesleği tarafından giderek daha fazla insani olarak kabul edilen tedavinin geri çekilmesidir.

Ancak mahkemeler, ısrarcı vejetatif bir durumda (PVS) olan ve özerk bir karar veremeyen tedavisi olmayan veya ölümcül hastalığı olan bir hastadan yaşam desteğini çekmenin hukuka uygunluğunu belirlemeyi her zaman kolay bulamamıştır.

Ahlaki Tutarsızlıklar

İnsanları savaş dışında öldürmek, normalde işlenen en ciddi suçtur. Kültürümüzün daha şiddetle yasakladığı tek şey insanları yemektir (zaten ölmüş olsalar bile). Bununla birlikte, diğer türlerin üyelerini yemekten zevk alıyoruz.

Birçoğumuz en korkunç insan suçluların bile adli infazından kaçarken, oldukça hafif hayvan zararlılarının yargılanmadan vurulmasını neşeyle kabul ediyoruz. Gerçekten de, bir eğlence ve eğlence aracı olarak diğer zararsız türlerin üyelerini öldürüyoruz.

Bir amipten daha fazla insani duyguya sahip olmayan bir insan fetüsü, yetişkin bir şempanzeye verilenden çok daha fazla bir hürmete ve yasal korumaya sahiptir. Yine de şempanze hisseder ve düşünür ve hatta bir tür insan dilini öğrenebilir. Fetüs kendi türümüze aittir ve bu nedenle anında özel ayrıcalıklara ve haklara sahip olur.

Bir hastanın hayatına son vermenin ahlaki veya hukuka uygunluğu açısından genelleme yapmak da kolay değildir. Örneğin, tedavisi olmayan hasta ile ölümcül hasta arasında önemli bir ayrım vardır.

İkinci spektrum, yetersizlik (yardımsız nefes alabilen tamamen bilinçli bir hasta), yapay destek (ventilatöre bağlı tamamen bilinçli bir hasta), bilinçsizlik ve yoğun bakıma (hastanın komada olduğu ve bir ventilatöre bağlı olduğu) kadar değişebilir. Bu durumların her birinde farklı düşünceler ortaya çıkar.

Yasa dikenle karşılaştığında ortaya çıkan karmaşıklıklar, bu tür ahlaki sorular, sloganlarla çözülmeye elverişli olmadıklarını gösterir. “Ölme hakkı”, “özerklik”, “kendi kaderini tayin etme” veya “yaşamın kutsallığı” bu tartışmalarda cömertçe kullanılmaktadır, ancak yasa, kamu yararına en iyi şekilde hizmet eden dikkatli, düşünceli cevaplar geliştirmelidir. Yargıçlar olmayabilir En uygun hakemler, ancak bir alternatif var mı? Mahkemelerin iki kararı (bir İngiliz, bir Amerikalı) söz konusu şaşkınlığı göstermektedir.

İngiliz vakası, 1989’da bir futbol stadyumunda meydana gelen bir aşktan ortaya çıktı. Anthony Bland, onu kalıcı vejetatif bir durumda bırakan hipoksik beyin hasarına maruz kaldı. Beyin sapı çalışmaya devam etmesine rağmen, beyin korteksi (bilinç merkezi, iletişimsel aktivite ve istemli hareket) oksijen eksikliği nedeniyle tahrip edildi, ancak “yasal olarak ölü” değildi.

Bland’ın durumunda önemli bir süre dayanabilecek herhangi bir iyileşme ihtimali yoktu. Doktorları, ventilasyonunu, antibiyotiklerini ve suni beslenme ve hidrasyon rejimini geri çekme izni için mahkemeye başvurdu, öte yandan, onurlu bir şekilde ölmesine ve minimum acı ve ıstırapla ölmesine izin verecek şekilde onu tedavi etmeye devam etti.

(Engelli kişiler adına hareket eden) Resmi Avukat, bunun doktorun hastasına karşı görevinin ihlali ve cezai bir suç teşkil edeceğini savundu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir