EMLAK HUKUKU – Hukuk Alanı – Hukuk Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Hukuk Ödevi – Hukuk Alanında Ödev Yaptırma

VERALIK VE EMLAK HUKUKU NEDİR?
Birçok hayatı etkileyen bir hukuk alanı, veraset ve mülklerdir. Bir noktada, birçok kişi diğer konu alanlarının yanı sıra aile içi ilişkiler, mülkiyet ve ticaret hukukuyla da ilgilenmektedir. Günümüz toplumunda, çok az vatandaş mal varlığı, borcu ve yasal mirasçısı olmadan ölmektedir.
Borçsuz ölenler, bedenlerini bilime bağışlamazlarsa, gömülme veya yakma masraflarına maruz kalırlar. Nadiren, bir kişi, vücudun ambulansla taşınmasıyla sınırlı olsa bile, nihai bir tıbbi masraf olmadan ölür. Mirasçı olan veya ölümlerinden sonra terekelerinin nasıl ele alınacağını dikte etmek isteyen kişiler, veraset kanunundan etkilenecektir.
Bu hukuk alanı toplumun her alanını etkiler. Mirasçılara ek olarak, ölen kişinin ölümden önce bir tür mali ilişki içinde olduğu hemen hemen her kişi veya kuruluş etkilenir. Popüler yanılgılar, biri öldüğünde, kişinin mallarının hayatta kalan aile arasında derhal paylaşılmasıdır.
Gerçekte, yasal süreç daha karmaşıktır. Benzer şekilde, bir yetişkin olarak ehliyetsiz olan veya bir yetişkinin gözetimine ihtiyaç duyan reşit olmayan birinin vesayetiyle herhangi bir şekilde ilgilenen herkes, muhtemelen mahkemelerin vasiyet bölümü ile de karşılaşacaktır.
Bir yetişkin, zihinsel kapasiteyi ciddi şekilde sınırlayan herhangi bir nedenle kendi işlerini yönetemediğinde, engelli bireyin işlerini yönetecek birini atamak için uygun yasal adımların atılması gerekir.
Aşağıdaki tartışma, vasiyet olmadığında ve geçerli bir vasiyet olduğunda bir mülkün dağıtımı gibi konuları ele almaktadır. Vekalet süreci de açıklanmıştır. Mülklerin veraset idaresi eyalet yasalarına tabi olsa da, prosedürlerin çoğu çoğu eyalette benzerdir. Bu tartışma, çoğu yargı bölgesinde gözlemlenen genel prosedürlerle sınırlıdır.
Gayrimenkul Hukuku Mevzuatı
Gayrimenkul Hukuku PDF
Gayrimenkul Hukuku Yüksek Lisans
Gayrimenkul Hukuku Nedir
Gayrimenkul Hukuku Ders Notları PDF
Gayrimenkul Hukuku Kitap
Gayrimenkul Hukuk Bürosu
Gayrimenkul Hukuku Avukat
MAHKEMELERİN İŞLEVİ
Hukuk sisteminin vasiyet bölümü, ölenlerin ve yasal vesayet altındakilerin terekelerini yönetmekle görevlendirilmiştir. Her iki durumda da, taraf artık kendi yasal sorunlarından sorumlu tutulamaz; sonuç olarak, veraset mahkemeleri bu konuları denetler.
Veraset mahkemeleri, bu davaların işlenmesiyle ilgili olarak belirli usul kurallarına ve yerleşik maddi hukuka uyar. Tipik hukuk davalarından farklı olarak, veraset mahkemesindeki bir davada, avukatlar tarafından temsil edilen karşı taraflar olabilir veya olmayabilir. Gerçekten de, bir dava tamamen bir avukat veya çok sayıda avukat tarafından ele alınabilir.
Ölen birinin terekesinin işlenmesi tipik olarak tereke için bir avukat içerir. Mirasın nasıl değerlendirildiği ve tüketildiğine itiraz etmek isteyen taraflar da avukat tarafından temsil edilebilir.
Bu, potansiyel mirasçılar, alacaklılar veya bir vasiyetin geçerliliğine veya mahkemenin terekeyi işleme yetkisine itiraz etmek isteyen kişileri içerebilir. Kısacası, ölen birinin terekesinin kesin muhasebesi ve dağıtımından etkilenecek olan herkes, çıkarlarını korumak için davaya bir avukat sokmayı seçebilir.
UYGULAMA 11.1
Emily, beyin kanaması geçirip öldüğünde 34 yaşında iki küçük çocuğu olan bekar bir anneydi. Daha büyük olan Kyra, altı yaşındaki, babası veya baba tarafından kayıtlı akrabası yok. Dört yaşındaki küçük çocuk Camen, Emily ve eski kocası Ricco’nun oğlu. Ricco, denizaşırı orduda konuşlandırıldı. Bununla birlikte, ebeveynleri düzenli ziyaretler yoluyla her iki çocukla da bir ilişki sürdürmede son derece aktif olmuştur. Emily ayrıca kız kardeşi Kelly ve kayınbiraderi James tarafından hayatta kaldı. Kelly ve James, her iki çocuğun velayetini almak için bir dilekçe verdiler. Camen’in büyükanne ve büyükbabası da babası dönene kadar Camen’in velayetini almak ve Kyra’yı evlat edinmek için karşı dava açtı. Çocukların çıkarlarını temsil etmek üzere dışarıdan taraflar atanacak ve konu mahkemelerce görüşülürken, çocukların yüksek yararına kimlerin vasi olarak hizmet edebileceğini değerlendirmek için bir duruşma yapılacaktır.
Veraset mahkemeleri, tam ebeveyn haklarına ve sorumluluklarına sahip ebeveynleri olmayan, ehliyetsiz yetişkinler ve reşit olmayanlar için denetleyici bir rol oynamaktan da sorumludur. İlk başta, bunun öncelikle yetimler ve bitkisel bir durum oluşturacak kadar ciddi fiziksel durumdaki kişilerle sınırlı olduğu düşünülebilir.
Bu, veraset mahkemesinin vesayetlerini atadığı ve denetlediği kişilerin yalnızca küçük bir yüzdesini oluşturur. Modern toplumda, bireyi, bireyin yüksek yararına uygun bir şekilde yasal olarak bağlayıcı bir karar veremez hale getiren, yasal veya fiziksel olarak sayısız durum vardır.Bu gibi birçok durumda, mahkemeler birey için denetleyici bir rol üstlenecektir.
Bazı yargı yetki alanları farklı terminoloji kullansa da, kendi kendilerine yardım edecek durumda olmayanlara yardım etme konusundaki temel kavram aynı kalır.
Reşit olmayanlar söz konusu olduğunda, mahkemeler çoğu zaman reşit olmayanların çıkarlarını korumak için geçici veya kalıcı olarak müdahale eder. Açıktır ki, bir kimse reşit olmadığı halde öksüz kaldığında, mahkemeler evlat edinme veya reşit olma yaşı veya yasal özgürleşme gerçekleşene kadar devreye girmek zorundadır.
Aynı durum, bir küçüğün üzerindeki velayet haklarının mahkemeler tarafından geçici veya kalıcı olarak ortadan kaldırılması durumunda da ortaya çıkar. Bu genellikle bir çocuk, istismar veya ihmal gibi nedenlerle bir devlet kurumu tarafından evden uzaklaştırıldığında ortaya çıkar.
Her halükarda, hükümet bir reşit olmayan adına müdahale ettiğinde, ebeveynin veya ebeveynlerin haklarının yerine geçebilir ve küçük çocuğun yüksek yararına karar verme sorumluluğunu üstlenebilir.
Yetersiz yetişkinler söz konusu olduğunda, vesayet çok çeşitli durumlarda ortaya çıkabilir. Buna bir örnek, zihinsel engelli bir gencin reşit olma yaşına gelmesidir. Genç kişi yasal olarak yetersiz ilan edilmezse ve daha sonra yasal olarak bağlayıcı anlaşmalara veya durumlara girmeye devam ederse, genç kişi anlaşmanın şartlarından sorumlu kabul edilebilir.
UYGULAMA 11.2
Robbie zorlu bir yetişkindir. Ailesiyle birlikte yaşıyor ve yarı zamanlı bir işte çalışıyor. Yetişkin kız kardeşiyle evinde tartıştıktan bir gün sonra Robbie, kız kardeşinin erkek arkadaşının arabasının anahtarını alır ve kaçmaya çalışır. Robbie’ye asla araba kullanmayı öğretilmemiştir ve evden kısa bir mesafe, birkaç aracın karıştığı büyük bir kazaya neden olur. Robbie’nin ebeveynleri tazminat davası açar. Ancak, Robbie hiçbir zaman yetersiz olarak yargılanmayan yasal bir yetişkin olduğu için, eylemlerinden tek başına sorumludur. Ebeveynlere karşı açılan dava muhtemelen başarısız olacaktır.
Gayrimenkul Hukuk Bürosu Gayrimenkul Hukuku Avukat Gayrimenkul Hukuku Ders Notları PDF Gayrimenkul Hukuku Kitap Gayrimenkul Hukuku Mevzuatı Gayrimenkul Hukuku Nedir Gayrimenkul Hukuku PDF Gayrimenkul Hukuku Yüksek Lisans