Giriş Aşaması – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Giriş Aşaması
Giriş aşamasında, birincil talebi, yani yeni ürün kategorisi talebini yaratmak öncünün görevidir. Başlangıçta, net bir odak sağlamak ve maliyetleri kontrol altında tutmak için ürün karmasını küçük tutun. tüm kategorinin altında yatan konsepti yansıtan sadece birkaç varyasyon. (Örneğin bebek maması, başlangıçta yalnızca beş üründen oluşan bir karışımla piyasaya sürüldü.)
Kanal stratejinize gelince, ürününüzün doğru satış noktalarında maksimum kullanılabilirliğini sağlamaya çalışın. Pazarlama çabalarınızın başarısı için aracıların desteğini almanız ve tüketiciye “boru hattını doldurmanız” çok önemlidir. Doğru aracıları seçmek, kanalınız zaten mevcut ilişkileriniz üzerinden ayarlanmamışsa, başlı başına zor bir karardır.
Ayrıca ürününüze reklam şeklinde verilen destek de çok önemlidir. Cömert bir finansman ve topyekun bir reklam çabasından daha azı, ürünün hayatta kalma şansını azaltacaktır. Yeni bir ürüne ılık reklam desteği vermek, genellikle onun ölüm fermanını imzalamakla eşdeğerdir.
Fiyatlandırma ile, kitlesel bir pazar yaratmayı ve düşük birim kârlar ve büyük yatırım gereklilikleri yoluyla rekabetçi taklidi caydırmayı amaçlayan penetrasyon fiyatlandırması adı verilen bir stratejiyi oldukça düşük tutma seçeneğine sahipsiniz. Ya da rekabet baskısı geçici avantajınızı aşındırmadan önce, geliştirme ve pazara giriş için yaptığınız ilk harcamaları telafi etmeyi amaçlayan nispeten yüksek bir fiyatla başlayan bir kaymağını alma stratejisini düşünebilirsiniz.
Büyüme Aşaması
Büyüme aşamasında, temel ürününüzü, ilk tüketici tepkileriyle keşfedilen herhangi bir sorunla ilgilenmek için değiştirmek isteyeceksiniz. Ancak, ürün kategorisi çok iyi satıldığı için ürün karması küçük kalabilir.
Dağıtım kanallarıyla ilgili olarak hedefleriniz, mevcut kanal üyelerini daha fazla satın almaya ve yeni kanal üyelerini katılmaya ikna etmeyi içerecektir. Bu güdüye, endüstrinin tedarik kapasitesini zorlayan ve distribütörlerin mal için koşturmasına neden olan artan talep büyük ölçüde yardımcı olur. inovasyonunuzun ortaya çıkan başarı öyküsüne dayanarak, daha önce olduğu gibi aynı çizgide satış yapmaya devam edecektir.
Reklam vurgunuz, ürün bilinirliği yaratmaktan pazar hacmini genişletmeye doğru kayabilir. Fiyat düşürücü rakipler pazara girdikçe fiyatlar yumuşar.
Olgunluk
Olgunluk aşamasına geçmek travmatik olabilir çünkü rakiplerin barış içinde bir arada yaşaması artık pazar payı için bir mücadeleye dönüşüyor. Şu anda, ürününüzü daha ayırt edici ve rekabetçi tekliflerden ayırt edilmesini kolaylaştıracak şekilde yeniden tasarlamak işe yarar. Ürün teknolojisi iyi geliştiğinden, değişiklikler işlevsel olmaktan çok kozmetik olma eğilimindedir.
Aşağıdaki üç strateji kategorisi, bir ürün, yöneticilerin sorun giderme zamanlarının çoğunu ayırdıkları, ürün yaşam döngüsünün zahmetli olgun aşamasına geldiğinde uygulanır:
1. Pazar değişikliği
• Kullanıcı olmayanları ürününüze dönüştürerek, yeni pazar nişlerine girerek ve rakiplerin müşterilerini şirketinize çevirerek kullanıcı sayısını artırın.
• Ürünü daha sık, daha büyük miktarlarda ve daha çeşitli uygulamalar için kullanmanın yollarını sunarak müşterilerin ürününüzü kullanmasını artırın.
2. Ürün modifikasyonu
• Ürünün işlevselliğini artırmak için kalite geliştirmeden yararlanın
dayanıklılık, güvenilirlik ve hız gibi performans.
• Boyut, malzemeler, katkı maddeleri veya aksesuarlar aracılığıyla ürünün çok yönlülüğünü, güvenliğini ve rahatlığını artıran özellik iyileştirmeleri ekleyin.
• Şekil, paketleme, renk ve diğer estetik ve işlevsel değişiklikleri kullanarak stil iyileştirmeleri uygulayın.
3. Pazarlama karması modifikasyonu
• Bağlantılı çok çeşitli ürün dışı stratejileri inceleyin, fiyat, satış, reklam, hizmet ve dağıtım ile.
Ürün yaşam döngüsü örneği
Ürün yaşam eğrisi büyüme dönemi
Ürün yaşam döngüsü aşamaları
Sektör yaşam evresi
Olgunluk dönemi
Ürün yaşam eğrisi PAZARLAMA stratejileri
Ürün yaşam döngüsü teorisi
coca-cola ürün yaşam eğrisi
Doyma
Ürününüz yaşam döngüsünün doygunluk aşamasına girerken, pazar payı için tipik olarak sınırsız bir mücadele gelişir. Pazar hacminin dengelenmesiyle, büyüme genellikle rakiplerin pahasına sağlanır. Ürün stratejinizde, daha da fazla seçenek sunarak kendinizi daha da farklılaştırmaya mecbur ettiniz.
Ayrıca, bir çeşitlendirme stratejisini incelemek faydalı olacaktır. Başka bir alana girmek (stratejik yönünüzle tutarlıysa), belirli bir ürünün kaderine maruz kalma riskinizi azaltabilir ve böylece işinize istikrar, potansiyel gelir ve kâr ekleyebilir.
Doygunluk aşamasında kanal stratejiniz değişmeden kalır. Daha da yoğun bir dağıtım elde etmeye çalışmalı ve böylece kullanılabilirliği ve görünürlüğü en üst düzeye çıkarmalısınız. Bu amaçla, satış görevlilerinizin daha fazla ticari işbirliği elde etmek için iyi planlanmış ve uyumlu bir çaba sarf etmesi gerekecektir.
Bu noktada reklamcılığın birincil işlevi mevcut durumu sürdürmektir. Çok az yeni çığır açılabilir, bu nedenle hatırlatıcı veya pekiştirici türde reklamlara ihtiyaç vardır. Talebin esnekliği bu aşamada en yüksek noktasına ulaşır. Bununla birlikte, maliyet düşürme olasılıklarının çoğu tükendiğinden, bu gerçeğin çok az stratejik sonucu vardır.
Düşüş aşamasında ürüne olan tüketici ilgisinin azalmasıyla, rakipler sürüler halinde piyasadan çekilir. Hâlâ pazardaysanız, zayıf ürünleri güçlü bir şekilde ayıklayarak ve değişmeyen birkaç öğeye odaklanarak ürün teklifinizi kemiğe kadar kırpacaksınız.
Benzer şekilde, depoları ve satış ofislerini konsolide ederek ve küçük sevkiyatları caydırmak için minimum siparişler oluşturarak dağıtım maliyetini düşürmeye çalışacaksınız.
Reklam desteği, düşük bütçeli, seyrek hatırlatma türüne düşecektir. Fiyatlarınız olduğu yerde kalacaktır.
Son olarak, araştırmalar, klasik ürün yaşam döngüsü modelinin gerçeğe oldukça uygun olduğunu göstermiştir. Ürününüzün ömrünü izlemek ve kısa ve uzun vadeli ürün stratejileri geliştirmek için pragmatik ve kullanışlı bir araç olmaya devam etmektedir.
Daha yüksek gelir elde etmek
Toplam pazarda daha büyük bir pay elde etmek için, rakip hatlar veya özel etiketler olarak ek ürünler sunmayı düşünün. Ek ürünler, rakiplere karşı sağlam bir cephe sağlar. Genel olarak, strateji, yalnızca tek bir ürünün kullanılmasından daha yüksek gelir elde etmeyi amaçlar. Aşağıdaki durum, ürün rekabetinin önemli bir uygulamasını göstermektedir.
Symbian
Londra merkezli bu girişim, bir cep telefonu yazılımı üreticisidir. Yine de, bu ufacık şirket, güçlü Microsoft Corporation için belalı bir rakip haline gelir. Durumu gölgede bırakan ve Microsoft için daha da büyük bir ikilem yaratan, Symbian’ın güçlü ebeveynleri olan Nokia’dır.
Temel sorun, Symbian’ın kablosuz Web’de gezinen telefonlar ve arayanların İnternet’e erişmesini sağlayacak güçlendirilmiş cep telefonları gibi yeni nesil ürünler için güçlü dijital yazılımlar kullanmasıdır. Symbian’ın amacı, Net’i masaüstü bilgisayarlardan ayırmaktır. ve telefon hatları. Symbian hakim olursa, telefonlardan avuçiçi bilgisayarlara kadar bu makineler, Microsoft’un elde taşınan makineler için CE sisteminde değil, Symbian yazılımında çalışacak. Symbian’ın hedefi, endüstri ve kablosuz standardı haline gelmektir.
coca-cola ürün yaşam eğrisi Olgunluk dönemi Sektör yaşam evresi Ürün yaşam döngüsü aşamaları Ürün yaşam döngüsü örneği Ürün yaşam döngüsü Teorisi Ürün yaşam eğrisi büyüme dönemi Ürün yaşam eğrisi pazarlama Stratejileri