Hizmet Faaliyetleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Hizmet Faaliyetleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

5 Ekim 2022 Çekirdek hizmet örnekleri Hizmet pazarlama Karması elemanları Hizmet PAZARLAMASI Ders Notları 0
Hizmet Faaliyetleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Perakende ve Hizmet Faaliyetlerinde Mekansal Stratejiler

Bir pazarı kapsamak, öncelikle, mağazalar ya da posta siparişi faaliyetleri durumunda uygun olan herhangi bir desteğe uyarlanmış bir lojistik sistem sayesinde fiziksel olarak mevcut olmak anlamına gelir: posta, telefon, Minitel veya İnternet. Bu nedenle sanayi şirketleri, pazarlarda genellikle perakende şirketlerine ait mağazalarda satılan ürünleriyle temsil edilir.

Bunlar hizmet veren firmalarla birlikte bizi burada ilgilendiren firmalardır. Çok sayıda işletme sahibi, bankacı, sigortacı ve diğerleri, son bir buçuk yüzyıl boyunca, mağazalarını genişletmelerine olanak tanıyan bir zincir oluşturmak için, mağazalarını aynı veya neredeyse kopyalayarak şirketlerinin büyümesini sağlamak için zaman zaman seçtiler. 

Böylece gittikleri her yerde beğendikleri ürünleri bulabilen tüketicilere ve ürünlerini daha yaygın bir şekilde dağıtan sanayi şirketlerine üstün bir hizmeti garanti etmektedirler.

Ancak bunun gerçekleşmesi için, bir yandan stratejik konumlara yerleştirmenin bir sonucu olarak mağazaların iyi bir şekilde kurulması gerekirken, diğer yandan ulusal ve hatta uluslararası bir izleyici kitlesi elde etmek için zincirin iyi bir bölgesel kapsama alanı gereklidir. 

Mekansal stratejiler, konum stratejileri ve zincir geliştirme stratejilerine bölünebilir. Konum stratejilerinin uygulanması, bu çalışmanın ikinci bölümünün önceki bölümlerinde bahsedilen teknikler üzerine kurulmuştur.

Perakende, hizmetler, oteller, restoranlar, bankacılık şubeleri veya postanelerde mağaza zincirlerinin gelişimi yeni bir olgu değildir. İlk mağazası 1844 civarında ortaya çıkan, ardından 1860 civarında ikinci bir mağazası [CAM 97] gelen ve ardından Fransa’nın en büyük gıda mağaza zincirlerinden biri haline gelen ve ardından 1996’da ortadan kaybolan bakkal Félix Potin’den bahsedilebilir.

Daha sonra, büyük mağazalar ve ardından iki Dünya Savaşı arasındaki çeşitli mağazalar, süpermarketler ve hipermarketler, uzmanlaşmış süper mağazaları unutmadan, faaliyetlerinin bu sistematik zincir gelişimini gerçekleştirdi.

Bu uygulama, şirketin pazar payını ve müzakere gücünü artırmaya yöneliktir. Ancak, pazar payı ancak her zaman bölgenin üstün bir bölümünü kapsıyorsa artabilir. Bu aynı zamanda hizmetler, özellikle bankalar için de geçerlidir, aynı zamanda bu alanda öncü olan Postane gibi kamu hizmetleri için de geçerlidir.

Geomarketing, perakende ve hizmet şirketlerinin mekansal sorunlarının stratejik ve yönetsel boyutlarını göz ardı edemez ve gelişimi bundan böyle faaliyetlerin ağ oluşturmasına dahil olur.

Veriler ve coğrafi pazarlama teknikleri, tüketici konumu ve özelliklerinin daha iyi anlaşılmasını sağlıyorsa, mekansal stratejilerin tanımını doğrulayan şirketin sahip olduğu diğer verilerdir.

İyi büyüklükte bir bölge elde etmek ve ardından ulusal bölge kapsamında başarılı olmak, yakında bu tür şirketler için temel hedefler, zincirin uluslararası gelişiminde tekrar bulunan hedeflerdir. Günümüzde mekânsal stratejiler, mekânsal pazarlamanın ayrılmaz bir unsurudur.

Bu nedenle, mekansal stratejilerin bir tipolojisini sunmaya çalışacağız ve daha sonra, mekansal stratejinin tanımında yardımcı olan zincir bölge kapsamını ölçme yöntemini açıklamadan önce, ağ olgusunun ve hem mekansal hem de yönetimsel boyutlarının evrimini ele alacağız.


Hizmet pazarlama Karması elemanları
Çekirdek hizmet örnekleri
Hizmet pazarlama karması 7P
Çekirdek hizmet Nedir
Kolaylaştırıcı hizmet nedir
Hizmet PAZARLAMASI Kitap
Hizmet PAZARLAMASI Ders Notları PDF
Hizmet PAZARLAMASI PDF


Mekansal Stratejilerin Tipolojisi

İki farklı konum türü vardır: basit ve çoklu konumlar. Basit konum, tek bir mağazanın kurulmasına karşılık gelir. Çoklu konum, aynı ticaret alanında veya birkaç farklı ticaret alanında aynı anda veya farklı zamanlarda mağazaların çok daha karmaşık kuruluş operasyonlarıyla ilgilenir.

Bu ayrım yapıldıktan sonra, bir yanda bir ticaret alanı ve ardından bir site arayışına bağlı konum stratejilerinin ve bir bölgeyi kapsamayı amaçlayan mağaza zinciri mekansal gelişim stratejilerinin var olduğunu anlamak kolaylaşır. 

Bu iki tür uzamsal strateji, iki nedenden dolayı tamamen ayrılamaz. Birinci neden, bir mağazaya ilişkin basit bir yerleşim stratejisinin daha sonra mağaza kavramının tekrarı ile çoklu bir stratejiye yol açabileceği gerçeğine dayanmaktadır.

İkinci neden, gerçekte basit bir konum stratejisi her zaman bir çoklu konum stratejisini izlediğinden, bu iki tür stratejinin bağlantısını daha da fazla tartışır.

Uygulamada, pazar alanları veya ticaret alanları ile ilgili seçimler yapıldığında, aynı coğrafi sektörde bir çoklu kuruluş vardır ve her mağaza, bireysel olarak nitelendirilebilecek bir konum stratejisinin nesnesidir. Bu nedenle, mağaza zinciri konumu ve geliştirme stratejilerini art arda inceleyeceğiz.

Konum Stratejileri

Bir zincire ait mağazalarla ilgili basit ve çoklu lokasyon stratejilerini inceleyeceğiz. Yukarıda basit yer kararıyla ilgili iki aşamalı bir karar sürecinden bahsetmiştik: ticaret alanı seçimi ve site seçimi. Bu iki aşamalı sürecin üç aşamalı bir süreç haline geldiği bilinmelidir çünkü buna coğrafi pazar seçimi de eklenmelidir. Daha makroekonomik düzeyde olan bu son adımı tekrar gözden geçireceğiz.

Herhangi bir mağaza yeri stratejisi, şirketin pazarlama stratejisi çerçevesinde tasarlanmalıdır. Bu stratejinin kavranması iki önemli hususun belirtilmesini gerektirir: incelenen ürün veya faaliyetlerin türü, fiyat ve/veya kalite veya yaş açısından nihai konumlandırma ve dolayısıyla seçilen segmentasyon önemlidir.

Ürün tipiyle bağlantılı olarak, coğrafi pazarlama verilerinin kullanımı özellikle ilgi çekicidir. Mobilya veya ev gereçleri konusunda uzmanlaşmış bir işletme, yatırım yapmaya daha meyilli oldukları için ev sahibi olan tüketici sayısını dikkate almalıdır. Ancak bu özellik süpermarketler için geçerli değildir.

Bir çocuk giyim mağazası, çocuklu ailelerin sayısı ve büyüklüğü ile ilgilenecektir. Konumlandırma ile bağlantılı olarak, tüketicilerin gelirlerine, sosyo-profesyonel kategorilerine veya yaşlarına dikkat edilirse, burada yine coğrafi pazarlama verileri faydalı olabilir.

ABD’de gençleri ve yaşlıları hedefleyen süpermarketler var: bu tür segmentasyondan kaynaklanan konum stratejileri genellikle farklıdır. Ayrıca indirim mağazaları ve lüks mağazalar genellikle aynı alanlarda bulunmayacaktır. Bu pazarlama farklılaştırma stratejileri mağazalara uygulandığında, ticaret alanlarının tanımlanmasının yeniden gözden geçirilmesine yol açmaktadır.

Applebaum’un birincil, ikincil ve üçüncül veya marjinal eşmerkezli bölgeleri, tüketicilerin satın alma bölgelerini belirlemek için, örneğin formların tanınması üzerine kurulan yeni yöntemlere yol açmalıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir