Müşteri Odaklılık – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Müşteri Odaklılık
CRM sistemleriyle ilgili hayal kırıklığı, müşteri odaklı bir felsefenin temel ilkelerini anlamadaki başarısızlık ve müşteri ilişkilerini yönetmek için stratejik bir iş yaklaşımı benimseme ihtiyacı olarak kabul edilebilir.
Güven ve bağlılık gibi kavramların merkeziliği anlaşılmadıysa veya bilgi paylaşma ve ilişki simetrisine ulaşma konusunda gösterilen istek anlaşılmıyorsa, veri tabanlarının ve veri ambarlarının kurulması bir kuruluşun kalitesini değiştirmeyecektir ve bugüne kadar değiştirmemiştir.
Ayrıca, belirli sistemlere ve verilere kimin sahip olduğuyla ilgili dahili siyasi çekişmeler ve ilgili konular açısından CRM sistemlerinin başarısızlığına da bakın. Bir kuruluşun müşteri odaklı bir kültür oluşturmadığı veya kuruluş çapında sistem ve prosedürleri uygulamaya başlamadığı durumlarda, belirli verilere erişimin engellenmesi veya en azından sorunlu hale getirilmesi olasıdır.
Bundan hareketle, işlevsel yöneticiler ile bilgi sistemleri yöneticileri arasında bir çatışmanın ortaya çıkmasının şaşırtıcı olmadığını iddia ederler. Şubat 2003’te Londra’da düzenlenen Pazarlama için Teknoloji sergisi ve konferansında CRM’in geleceği üzerine yapılan açılış oturumuna katkıda bulunanlar, CRM’in gerçek vaadi daha iyiyse, bir organizasyondaki BT uzmanları ve pazarlamacılar arasındaki iletişimi sağlayabilecek personel ihtiyacını kabul ettiler. ilişkiler, ‘whizzier’ sistemler yerine elde edilecekti.
Kamu sektöründe müşteri yönetim sistemlerinden bahsederken, özel sektördeki CRM deneyiminden yararlanır. İyi bir müşteri yönetiminin asla sadece arayüzü değiştirerek, örneğin bir çağrı merkezini tanıtarak veya bir web sitesi veya portal geliştirerek elde edilemeyeceğini savunuyor.
İyi müşteri yönetimi, bir organizasyonun kültürüne, eğitimine, stratejisine, tekliflerine ve süreçlerine dikkat etmeyi gerektirir. Ne yazık ki, çok fazla kuruluş arayüze odaklanıyor veya daha geniş resmi anlayamıyor.
CRM’in bu eleştirilerine yanıt olarak, müşteri ilişkileri pazarlaması için stratejik bir çerçeve olarak adlandırdığı şeyi geliştirdi. Bu çerçeve, bu tür sistemlerin teşvik ettiği değişim sürecini teşvik etmek ve desteklemek için daha yumuşak, personel yönleri dahil edilerek geliştirilebilir. En önemlisi, eğitim programlarının aktif olarak dahil edilmesi önemli görünmektedir.
Çerçeve, topluca ve tekrar tekrar yönetilirse, parçalanma ve CRM düşük performansı ile ilişkili sorunlardan kaçınması gereken belirli iş süreçlerinin etkileşimine dayanır. Bu süreçler belirlenir.
En gelişmiş CRM sistemlerinin bile bir kuruluşun bağlantıları ve onlarla yapılan işlemler hakkındaki verilere dayandığını anlamak önemlidir. Bunlar, herhangi bir B2B ilişkisinin tek dokunuşla, gerçek zamanlı çok boyutlu görünümlerini sağlamak için işlenebilse de, bunu yönetmezler. Bu, her zaman olduğu gibi, ilgili insanlar için zorluktur.
B2B pazarlamanın temel özelliklerinden biri, kuruluşların iş ve pazarlama hedeflerine ulaşmak için geliştirdikleri çeşitli ilişkilerin önemidir. Pazarlama stratejisinin merkezi kiracısı olarak organizasyonlar arası ilişkilerin gelişimi, 4P ve pazarlama karması ile ilgili orijinal kavramlardan ortaya çıkmıştır.
Değişim birimi olarak ürüne yapılan ilk odak, müşterinin baskın olduğu alıcı-satıcı ilişkisine odaklanan birine kaydı. Müşteri ilişkileri pazarlaması birçok yönden gelişmiştir, ancak şimdi her iki tarafın da bir ilişki içinde olduğu görülmektedir.
Bir başka uzantı da, bu alıcı-satıcı ilişkilerinin daha geniş bir ilişkiler dizisinin, yani etkileşim halindeki organizasyonlar ağının bir parçası olması ve kuruluşların eylem ve davranışlarının bu daha geniş bağlamda görülmesi gerektiğidir.
Müşteri ODAKLILIK örnekleri
Müşteri ODAKLILIK yetkinliği
Müşteri ODAKLILIK yönü ne olmalıdır
Müşteri odaklılık Soruları
İc müşteri Nedir
Kalite ODAKLILIK
İç müşteri ve dış müşteri nedir
Kılavuz prensipleri
Bununla birlikte, bir organizasyonun mübadeleye girdiği diğer tüm organizasyonlarla derin anlamlı ilişkiler benimsemesini beklemek yanlış olur. Bazı alışverişlerin kısa olması ve ürünlere ve düşük fiyatlara dayalı olması gerekir.
Diğerleri, simetrik olan ve rekabet avantajı ve katma değeri temsil eden değişimler yaratmak için daha derin işbirliği ve ortaklıklar gerektirir. Kurumlar arası ilişkiler çağdaş B2B pazarlama uygulamasının temeli olacaksa, o zaman tedarik zinciri ve ilgili ağlar pazarlamanın merkezi bir yönü haline gelir ve değişim değeri zincir içinde kazanılır.
Son olarak, yeni teknoloji B2B pazarlamasında devrim yarattı ve kuruluşların değişimleri daha hızlı, daha verimli bir şekilde üstlenmesini sağladı ve birçok tedarik zinciri için maliyet tabanını büyük ölçüde azalttı. Her şeyden önce teknoloji, kuruluşlara müşteriler ve tedarikçilerle olan etkileşimlerinin değerini yeniden değerlendirme ve kuruluşlar arası ilişkilerden oluşan bir portföy oluşturma fırsatı verdi.
Tartışma Soruları
1 Üç dağıtım ittifakının örneklerini bulun ve yeni düzenlemenin kurucu kuruluşlara getirebileceği faydaları göz önünde bulundurun.
2 Piyasa değiş tokuşları ile ilişkisel değiş tokuşlar arasındaki farkları özetleyen kısa notlar yazın.
3 Sosyal, değiş tokuş, sızma ve etkileşim teorileri arasındaki farkları açıklamaya çalıştığınız meslektaşlarınıza vereceğiniz bir sunum için notlar hazırlayın.
4 Müşteri odaklı ilişkisel pazarlama kavramlarının tedarikçilere ve bir kuruluşun tedarik zincirinin üyelerine ne ölçüde uygulanabileceğini tartışın.
5 Kurumlar arası güveni karakterize etmek için kullanılan ana unsurları tanımlayın.
6 CRM sistemlerinin gelecekteki gelişimi, bugüne kadar ortaya çıkan bazı sorunların üstesinden nasıl gelebilir?
Pazarlama Kanalları ve Ağları
Kitabın bu bölümünün odak noktası pazarlama kanalları, tedarik zincirleri ve ağlardır. Rollerini, amaçlarını ve yapılarını inceler ve organizasyonlar arası ilişkileri yönetmenin sorunlarını ve zorluklarını araştırır. Bu bölüm, daha önce ele alınan ilişkilerle ilgili teoriler üzerine kuruludur ve bunları geliştirmektedir.
Pazarlama kanallarının farklı türlerini ve amaçlarını inceler ve hizmet çıktı teorisi, kanal akışları ve kanal katılımcılarının üstlendiği ana rollerle ilgili kavramları dikkate alır.
Pazarlama kanallarında var olan yapıların çeşitliliğini göz önünde bulundurarak bir önceki bölümün üzerine inşa edilmiştir. Tedarik zincirlerinin ve pazarlama kanallarının özellikleri araştırılmıştır ancak bu bölümün ana amacı farklı kanal yapılarını ve çağdaş çok kanallı yaklaşımları gözden geçirmektir.
Kanal üyeleri ve ağ ortakları arasında geliştirilen organizasyonlar arası ilişkilerin davranışını ve yönetimini araştırır. Güç ve çatışma, güven, bağlılık ve tatmin gibi kilit yönetsel konulardan bazıları incelenir.
Bu bölümler boyunca okuyucular, IST’nin uygulamasını ve etkisini düşünmeye teşvik edilmektedir. Dijital teknolojilerin kullanımı ve yeni elektronik ticaret biçimlerinin geliştirilmesi, pazarlama kanallarının ve tedarik zincirlerinin yapısı ve yönetimi üzerinde önemli etkilere sahiptir.
İc müşteri Nedir İç müşteri ve dış müşteri nedir Kalite ODAKLILIK Kılavuz prensipleri Müşteri ODAKLILIK örnekleri Müşteri ODAKLILIK yetkinliği Müşteri ODAKLILIK yönü ne olmalıdır Müşteri odaklılık Soruları