Pazar Yeri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazar Yeri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

15 Şubat 2023 e-ticaret pazar yeri açma E-ticaret pazar yerleri 0
Piyasalar ve Ticaret

Pazar Yeri

Yer derken neyi kastediyoruz?

Yer, pazarlama karmasının bir parçasıdır ve bir kuruluşun doğru ürünü doğru yere, doğru miktarda, doğru zamanda, doğru durumda nasıl ulaştırdığını ifade eder. Yer, pazarlama kanalları ve dağıtım/lojistik ile ilgilidir ve işletmeler arası bir ortamda işletmeden tüketiciye pazarda olduğu kadar önemlidir.

Bir müşteri olarak, belirli bir ürün veya hizmeti satın almak için para biriktirip, onu satın almak için mağazaya gittiğinizde size ‘Üzgünüz, stoklarımız tükendi’ dendiği oldu mu? Bir şey satın almaya, eve götürmeye, tüm paketi açıp hasarlı veya eksik parça olduğunu bulmaya ne dersiniz?

Diğer kuruluşlardan teslimat siparişleri veren bir işletmede çalışıyorsanız, ne sıklıkla zamanında teslim edilmiyor veya doğru sayıda ürün teslim edilmiyor?

Yerin Rolü ve Önemi

Yerin rolü ve önemi, birkaç farklı nedenden dolayı yıllar içinde önem kazanmıştır. Ürünleri doğru zamanda doğru yere ulaştırmak için çok para harcanıyor. Maliyetlerin yüksek olduğu her yerde, her zaman tasarruf potansiyeli vardır.

Şirketiniz mal gönderiyorsa, ürünlerinizi A noktasından B noktasına ulaştırmanın tam olarak ne kadara mal olduğunu öğrenmeye çalışın. Bu, özellikle yurt dışından gelen ürünleri hesaba katıyorsanız önemlidir. Konteyner gemilerinde, vagonlarda veya trenlerde yer satın alıyorsanız, taşıma şekli ne olursa olsun, mali ve lojistik olmak üzere kaçınılmaz maliyetler vardır.

Giderek daha fazla kuruluş mamul mallar için Uzak Doğu’ya yöneldikçe, yükün dünyanın diğer ucundan Batı’daki pazarlara kadar lojistik olarak nasıl yönlendirileceği sürecinin önemi ve önemi arttı.

Örnek: Tedarik zincirinin Noel 2006 lansmanı için AB’ye yeterli sayıda Xbox 360 konsolu gönderemediği zaman Microsoft’un keşfettiği gibi, ters gittiğinde maliyetli olabilir. Çin’den “uçan” birimlere başvurdu. Müşteri talebini karşılama istekliliği takdire şayan, ancak planlanan teslimat yöntemindeki aksamanın mali ve çevresel sonuçları oldu.

Pazarlama arenasının bu alanı, bir müşterinin memnuniyet düzeyini gerçekten etkileyebilir. B2B bakış açısından, tedarikçileriniz siparişlerinizi zamanında ve doğru miktarda ve kalitede teslim edemezse, alternatif bir kaynak aramanız muhtemeldir.

Alternatif olarak, müşteri olarak müşterilerin siparişlerini sürekli olarak zamanında ve yetersiz miktar ve kalitede teslim edemezseniz, şansınız oldukça hızlı bir şekilde düşürülür.

Bugün çoğu kuruluş son derece rekabetçi bir alanda faaliyet gösteriyor, bu nedenle yüksek standartlarda performans gösteremiyorsanız, siparişlerinizi sizden alabilecek ve alacak başkaları var. Basitçe söylemek gerekirse, bu “yer” alanı, rekabet avantajı elde etmenize yardımcı olabilir.

Yapacağınızı belirttiğiniz şeyi gerçekten yerine getirir, zamanında, doğru sayı ve kalitede teslimat yapar ve mükemmel müşteri hizmeti sunarsanız, muhtemelen müşterilerinizin güvenini ve güvenini kazanmaya başlayacaksınız. Kuruluşların vaatlerini yerine getirmekte kaç kez başarısız oldukları şaşırtıcı.

Yeri daha iyi anlamaya çalışmak için onu iki bölüme ayırmak daha kolaydır: pazarlama kanalları ve dağıtım lojistiği. Önce pazarlama kanallarını ele alalım.


E-ticaret pazar yerleri
PAZARLAMA İlkeleri Ders Notları
e-ticaret pazar yeri açma
PAZARLAMA İlkeleri PDF
e-ticaret pazar yeri nedir
Tüketici pazarı
e-ticaret pazaryeri entegrasyonu
PAZARLAMA İlkeleri İsmet Mucuk pdf


Pazarlama Kanalları

Temel olarak, ürünlerinizin müşterilerinize ulaştığı kanallardır ve bunu yapmanın birkaç farklı yolu vardır. Kanal tasarımı önemlidir ve bir pazarlama kanalı tasarlarken dikkate alınması gereken bazı temel faktörlere göz atmaya ihtiyaç vardır.

İlk hususlardan biri, kanalın ne kadar uzun olacağıdır. Ürününüzü müşteriye doğrudan mı yoksa dolaylı olarak mı dağıtmak istiyorsunuz? Doğrudan dağıtım, yeni teknolojilerin kullanımıyla o kadar arttı ki, artık çok çeşitli kuruluşlar doğrudan satış yapıyor. Bunun bir örneği, perakendecileri atlayarak ve doğrudan göndererek sanatçıları kaydetmektir.

Bir şirket, ürününü doğrudan müşterisine dağıtmayı seçebilir. Ürününüzü müşteriye ulaştırmaya dahil olan (sıfır) başka işletme olmadığından, bu genellikle “sıfır seviye” kanalı olarak bilinir.

Bu bir yöntemdir, çünkü müşterilerinize ne kadar yakınsanız o kadar iyidir. Müşterilerinizi tanıyacak, onlarla bir ilişki kurmaya başlayacak, zamanında geri bildirim alacak ve belki daha da önemlisi, ürününüzün müşteriye nasıl ulaştığı ve tüm pazarlama stratejisi üzerinde kontrol sahibi olacaksınız.

Bir aracı kullanmak tek seviyeli bir kanaldır çünkü üretici ile müşteri arasında yalnızca bir seviye (başka bir iş) vardır. Bir aracı, ürünün doğru müşteri tarafından kullanılabilir hale gelmesi için kanal boyunca taşınmasına yardımcı olur. Aracılar perakendeciler, toptancılar, acenteler veya franchise verenler olabilir.

Neden Bir Aracı Kullanmalısınız?

Bir çok neden var. Örneğin, perakendeciler ve toptancılar, belirli bir müşteri kitlesine ulaşmak için hâlihazırda yerleşik bir satış noktaları ağına sahiptir. Heinz gibi birçok kuruluşun ürünlerini satmak için Tesco gibi perakendecileri kullanmasının nedeni budur. Heinz’in müşterilerine doğrudan ulaşması gerekseydi, kendi mağaza ağını kurmak milyonlara mal olurdu. Neden halihazırda pazarda kurulmuş olan mevcut bir mağaza ağını kullanmıyorsunuz?

Kolaylık da önemli bir faktördür. Mevcut perakendecileri kullanmanın ve dolayısıyla başka birinin kaynaklarını kullanmanın (size çok para kazandıran!) yanı sıra, müşterinize daha fazla kolaylık da sağlıyorsunuz. Tesco gibi bir perakendecinin Birleşik Krallık’taki çoğu şehir ve kasabada mağazası vardır. Müşteriniz ürününüze ulaşmak için çok uzaklara gitmedi.

Kuruluşunuz esas olarak perakende ile ilgili değilse, örneğin bir üretim organizasyonu için çalışıyorsanız, perakendeciliği uzmanlara bırakın. Toptancıların toptan satış yapmasına izin verin, size, zamanınıza ve kaynaklarınıza odaklanarak en iyi yaptığınız şeye odaklanın. Mevcut beceri, bilgi ve kaynak havuzunu elinizden gelen en iyi şekilde kullanın.

İki seviyeli bir kanalınız da olabilir. Burada üretici ile müşteri arasında iki aracı vardır. Bazı imalat kuruluşları ürünlerini büyük bir toptancıya satacaktır. Daha sonra küçük perakendeciler ürünlerini büyük toptancılardan satın alır ve mağazalarında son kullanıcıya satarlar.

Dolayısıyla, kanal tasarımı söz konusu olduğunda, yapmanız gereken bir dizi seçeneğiniz vardır. Daha kısa veya daha uzun bir pazarlama kanalını mı tercih edersiniz? Ürünlerinizi doğrudan mı yoksa dolaylı olarak mı dağıtmak istiyorsunuz? Bu seçimleri etkileyen temel faktörler arasında maliyetler, uygunluk, müşteri gereksinimleri ve kontrol yer alır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir