Pazarlama Nedir? – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarlama Nedir? – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

29 Temmuz 2022 Pazarlama Çeşitleri Pazarlama Ne iş Yapar Pazarlama örnekleri 0
Dijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev YaptırmaDijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

 Pazarlamanın Anlamı

Başarılı pazarlama stratejilerinin, 2001’deki teknoloji çöküşünden sağ çıkmayı ve hatta ondan sonra gelişmeyi başaran tüm yüksek teknoloji firmaları için temel olduğu açıktır. Ancak, “yüksek teknoloji firmaları için pazarlama” kelimeleri çoğu zaman kafa karışıklığını gizler.

İlk olarak, “pazarlama” terimini düşünün. Çok sayıda yüksek teknoloji şirketi ile çalışan lider bir pazarlama uzmanı, “Pazarlama herkesin işidir, pazarlama her şeydir ve her şey pazarlamadır” iddiasında bulunuyor. Pazarlamaya ilişkin bu genel bakış, etkili bir pazarlama politikası geliştirme ihtiyacı hisseden (bazıları güçlü, bazıları ise belirsiz) yöneticilerin görevini basitleştirmez.

İkincisi, “yüksek teknoloji” veya “yüksek teknoloji” etiketi, sobalardan nükleer santrallere ve jiletlerden uydulara uzanan teknolojiyi ifade eder. Bu etiket hem uygun hem de uygunsuz bir şekilde kullanılmıştır ve bazen boş bir ifadeden başka bir şey değildir.

Açıklık sağlamak adına, yüksek teknoloji ürünü bir ürünü tanımlamadan önce, önce “pazarlama” teriminin anlamını hatırlayalım ve amaçlarını gözden geçirelim. Daha sonra ileri teknoloji ürünlerinin pazarlanması ile geleneksel ürünlerin pazarlanması arasındaki farkları keşfediyoruz.

Pazarlama Nedir?

Pazarlama pratiği oldukça eskidir.  Ancak, resmi pazarlama kavramı sadece 100 yıl önce yirminci yüzyılın başında ortaya çıktı. Gerçekten de, 1901’de Tarım Ürünlerinin Dağıtımına İlişkin Sanayi Komisyonu Raporu ilk kez yayınlandı ve bugün bu çığır açan çalışma, genel pazarlama üzerine ilk kitap olarak kabul ediliyor.

“Pazarlama” kelimesinin tanımı etimolojisinde bulunabilir. Pazarlama, “piyasaya sürmek” anlamına gelir. Bu nedenle pazarlamanın amacı, bir şirketin talebe karşılık gelen ve müşterilerin ihtiyaç ve isteklerini karşılayan ürünleri kabul edilebilir bir getiri ile piyasaya sunacak şekilde hareket etmektir.

Pazarlamanın felsefesi, şirkete, ihtiyaçlarına ve üretim kapasitesine yönelik geleneksel bakış açısını tersine çevirir. Pazarlamanın temel görevi “uygun pazarların ihtiyaç ve isteklerini belirlemek ve istenilen ürün veya hizmetleri rekabetten daha verimli olarak kârlı bir şekilde üretmek” olarak görmektedir.

Aşağıdaki, daha ayrıntılı tanım, Amerikan Pazarlama Örgütü (AMA) tarafından geliştirilmiştir: “Pazarlama, bireysel ve Örgütsel hedefler”. Pazarlama, ürünü doğru yerde, doğru zamanda ve müşteriler için kabul edilebilir bir fiyatla sunmaya odaklanır.

Bu bakış açısıyla pazarlama, ürüne, üretim sürecine veya satış yöntemine daha fazla önem veren kısa vadeli görüşleri tamamlar veya değiştirir.

Müşterilerinin ürünlerini “iyi” (kaliteli ve iyi performansa sahip) olması durumunda satın alacağına inanan her şirketin otomatik olarak bir ürün yönelimi vardır. Bu, müşterilerin ürünün kalitesini anlayabilecekleri ve ürün haklı çıkarsa muhtemelen daha fazla ödemeye istekli oldukları anlamına gelir.

Bu bakış açısı, performansa dayalı ürün geliştirmeyi veya genellikle müşterinin ihtiyaçlarından uzak en son teknoloji ürünü özellikleri tercih eden yüksek teknoloji şirketleri için daha da güçlüdür. Süper bilgisayarlardan süpersonik jet uçaklarına kadar, bazı şirketler teknolojik harikaları o kadar yüksek bir maliyetle tasarladılar ki, pazarları asla gerçekleşmedi.


Pazarlama örnekleri
pazarlama nedir, nasıl yapılır
Pazarlama Çeşitleri
Pazarlama Ne iş Yapar
Pazarlama Nedir makale
Pazarlama Nedir pdf
PAZARLAMA Teknikleri
Uluslararası PAZARLAMA nedir


Üretim yönelimi, kabul edilebilir bir ürün makul bir fiyata mevcutsa satın alınacağı inancını ifade eder. Başka bir deyişle, yeterli miktarda üretilirse ve lojistik departmanı ürünü dağıtıp tedarik ederse, gerisini müşteriler halleder.

Genellikle talep fazlalığı ile ilgili olan bu felsefe (savaş sonrası Avrupa’da ve günümüzün gelişmekte olan ülkelerinde yaygındır), yüksek teknoloji sektöründe de bulunabilir.

Aslında, yeni teknolojiye olan bu tutku, piyasaya büyük miktarlarda ürünleri ile anında su basabilen bir şirket için faydalı olabilir. Ancak böyle bir şirket, ürünün artık müşterilerini memnun etmeyeceği ve satışların aniden düşmeye başladığı güne dikkat etmelidir.

Stok ve dağıtım maliyetinin üretim kapasitesi fazlası, bir şirketi bile öldürebilir. Örneğin, Sega, Genesis 32x’inin ve ardından Dreamcast konsollarının arızalanmasından sonra video oyunu donanımı işinden çıkmak zorunda kaldı.

Bu ürünler en son teknolojiyle donatılmıştı ancak önceki Sega modelleriyle uyumlu değildi, bu da oyuncuların mevcut video oyunlarını çalıştıramayacağı anlamına geliyordu. Ayrıca, bu yeni konsolların oyun kataloğu piyasaya sürüldüklerinde çok büyük değildi ve bu da müşterileri daha da sinirlendiriyordu.

Aynı zamanda Sega, teknolojinin yeniliği nedeniyle büyük talep bekleyen bu modelleri aşırı üretmişti. Sonunda, büyük stoklar, üzgün distribütörler ve önemli mali kayıplarla sıkışıp kalan Sega, Sony ve Microsoft’a daha fazla yer bırakarak piyasadan çekildi.

Müşterilere ürün satmak için diğer şirketler üçüncü bir yaklaşımı benimsemiştir, yani satış yönelimi. Bu yaklaşıma göre, müşterinin bir satın alma işlemi gerçekleştirmesi için, ürüne olan ilgisinin fiyat indirimleri ve özel büyük ölçekli satış promosyonları, hediyeler ve yarışmalar veya yüksek satış gibi daha agresif satış teknikleri kullanılarak teşvik edilmesi gerekir. 

Amaç, müşteriyi, gereksinimlerine tam olarak uymasa bile, bir ürünü hemen almaya teşvik ederek hızlı bir şekilde satmaktır. Bu yaklaşım genellikle müşteriye “satan profesyoneller” yaklaşımının doğrudan kurucular veya yeni bir ürün veya hizmet icat eden profesyoneller tarafından yapıldığı başlangıç ​​aşamasında vazgeçilmezdir. Bu yaklaşım sadece kısa bir süre için etkilidir.

Birincisi, satış çabası birkaç büyük yöneticiyle sınırlıysa, büyümeyi hızla engelleyebilir. İkincisi ve sadece başlangıç ​​döneminde değil, genellikle geri teper. Nitekim, bir şirket, gerçek bir ihtiyacı karşılamayan ürünler satarak güvenilirliğinden ödün verme riskiyle karşı karşıyadır.

Ürün hızla rafta kaybolur ve hayal kırıklığına uğrayan müşteri bir daha asla alınmayacağına söz verir. Bu yaklaşım hizmetler için daha da kötüdür, çünkü bir hizmet ilk etapta fazla satılırsa bir daha asla kullanılmayacaktır.

Son olarak, bir “satış yaklaşımı”, bir seferde piyasayı çok fazla ürünle doldurarak kârlılığı tehlikeye atabilir. Bazı durumlarda, “satış odaklı” şirketler, satışları kolaylaştırmak için bazı müşterileri fazla finanse ettiğinde durum daha da kötüleşebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir