Pazarlama Stratejisi Geliştirmek – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarlama Stratejisi Geliştirmek – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

13 Aralık 2022 PAZARLAMA stratejileri Ders Notlar Pazarlama Stratejisi Nasıl oluşturulur 0
Dijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev YaptırmaDijital Pazarlama Tanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

Pazarlama Stratejisi Geliştirmek 

Legend örneğinde belirtildiği gibi, çok yönlü bir pazarlama stratejisi geliştirmenin yapısı, evrensel olarak pazarlama karması olarak adlandırılan ürün, fiyat, promosyon ve dağıtımdan oluşur.

Pazarlama karması dışında stratejiler oluşturmak, çerçeveyi gösterir. Pazarlama karmasını oluşturan dört ana bileşenin her biri, stratejinizin potansiyel itici güçlerini ifade eder. Buna karşılık, dört bileşenin her birinin altında, strateji olasılıkları öneren öğeleri seçebilirsiniz.

Pazarlama karmasının hangi bölümlerinin stratejinize öncülük etmesi gerektiğini seçerken aşağıdakileri yapın:

• Seçilen parçaların her birinde şirketinizin performansını rakiplerin performansıyla karşılaştırın ve kesin bir rekabet avantajınız olup olmadığına karar verin.
• Seçtiğiniz ürünlerin, müşterilerinizin rekabetçi bir ürün yerine sizin ürününüzü satın alacakları birincil ihtiyaçlarını veya isteklerini temsil edip etmediğini kontrol edin.

Uygulamalar

Pazarlama karması ile çalışırken tüm amacınız, stratejiler ve taktikler oluşturmanıza yardımcı olacak alanları seçmektir. Buna karşılık, beceriyle uygulanırsa, ayırt edici bir rekabet avantajını temsil edebilirler.

Takip eden kontrol listesi, pazarlama karması alanlarından bazılarının uygulanmasını, eşlik eden eylemlerle birlikte göstermektedir. (Bu eylemlerin çoğu, Legend tarafından ustalıkla gerçekleştirildi.)

1. Ürününüzün kalite, paketleme, seçenekler veya rekabet avantajı sağlayabilecek ve daha büyük rakiplerin boy ölçüşemeyeceği özellikler gibi bir özelliğini seçin.
Eylem: Ürününüzü veya hizmetinizi farklılaştırma olasılıklarını belirlemek için resmi pazar araştırması yapın veya kişisel gözlem kullanın.

2. Organizasyonel bir öncelik olarak kalite ve hizmeti taahhüt edin.
Eylem: Çeşitli işlevlerdeki bireyleri kalite için çaba göstermeye teşvik eden programlar başlatın. Bunlar bir defalık motivasyonel konuşmalar değil, sürekli eğitimlerdir.

3. Yüksek fiyatlara hükmeden özel ürünlere odaklanın. Düşük maliyetli üretici değilseniz emtia fiyat segmentini başkalarına bırakın.
Eylem: Pazarınızı belirli ürün uygulamaları için bölümlere ayırma alıştırması yapın. Müşterilerinize ve onların sorunlarına daha yakın olun.

4. Müşterilerle birlikte büyümek ve teknoloji ve ürün ilişkileri kurmak için onlarla uzun vadeli ittifaklar kurun.
Eylem: Hassas bilgilerin karşılıklı çıkarlar için paylaşılabilmesi için müşteriler veya tedarikçiler arasında güveni teşvik edin. Mümkünse, ürün özelliklerini tasarlamak, ürün seçenekleri önermek veya yeni hizmetler belirlemek için bunları kullanın.

5. Kuruluş genelinde, müşterilerle daha yakın ilişkilere yol açan tüm işlevlerde pazar odaklı bir yönelimi sürdürün.
Eylem: Fonksiyonel yöneticilerden oluşan strateji ekipleri oluşturun. Ardından, pazar fırsatlarına hızla yanıt vermek için ekiplerin stratejik pazarlama planlarını iletişim hatları olarak kullanın.

6. Uzun vadeli hedeflerinizi tamamlayan fırsatları araştırın.
Eylem: Mevcut pazarlardaki varlığınızı genişletebilecek ve yeni veya gelişmemiş pazarlara açılmanıza yardımcı olabilecek ortak girişimler, lisanslama veya ihracat durumları arayın.

7. Müşterilerin sorunlarına ürün çözümleri sağlamak için satış görevlileriyle müşterilerle ortak olun.
Eylem: Geleneksel satış eğitimi biçimlerinin ötesine geçin. Bunun yerine, satış görevlilerine nasıl stratejist gibi düşüneceklerini öğretin, böylece müşterilerinin rekabet avantajı elde etmesine yardımcı olabilirler.

8. Ortaya çıkan, ihmal edilen veya yetersiz hizmet verilen pazar nişlerini belirleyin.
Eylem: Pazarlarınızı nasıl bölümlere ayırdığınızı yeniden değerlendirin. Müşteri boyutu, satın alma sıklığı ve coğrafi konum gibi olağan kriterlerin ötesinde ek yaklaşımlar arayın. Tam zamanında teslimat, performans, uygulama, kalite veya teknik yardım ile ilgili potansiyel nişleri arayın.

Veya şirketiniz için benzersiz bir rekabet avantajı oluşturan herhangi bir başka strateji alanını kullanın.


PAZARLAMA stratejisi
PAZARLAMA stratejileri örnek
Pazarlama stratejileri Çeşitleri
PAZARLAMA stratejileri PDF
Pazarlama Stratejisi Nedir
En iyi pazarlama stratejileri
PAZARLAMA stratejileri Ders Notları
Pazarlama Stratejisi Nasıl oluşturulur


 İşletmelerde Ortak Olan Etkiler

Legend’in olağanüstü performansını vurgulayan ikinci bölüm, çoğu işletmede ortak olan dış güçlerle ilgilidir: müşteriler, rakipler, endüstri ve çevre vb. Her birinin rekabetçi pazarlama stratejilerini şekillendirmeye nasıl katkıda bulunduğunu görelim.

Müşteriler

Müşteri, pazarlamanın ilgi odağıdır. İhtiyaçları karşılayan ürün ve hizmetler üretmek için, müşterilerinizin ne istediğini, istediklerini nerede bulabileceklerini ve ihtiyaçlarını karşılayıp çözebileceğinizi onlara nasıl ileteceğinizi bilmelisiniz. 

Bu nedenle, büyümeyi sürdürmeyi ve zorlu rakiplere karşı rahat bir liderliği sürdürmeyi umuyorsanız müşterilerinizi anlayın. Aklınıza parlak bir fikir gelmesini dilemenin ötesinde, pazarlama inovasyonunu tetiklemek için izleyebileceğiniz bir süreç var.

Analiziniz için aşağıdaki yönergeleri kullanın:

• Müşterilerinizi demografik, coğrafi ve psikografik (davranışsal) özelliklere göre tanımlayın. Pazarlarınızın karakterindeki değişiklikleri gözlemleyin.

Örneğin, ürünler, hizmetler, teslimat yöntemleri, kredi koşulları veya teknik yardım şeklinde hızlı bir şekilde yanıt vermenizi sağlayacak karşılanmamış müşteri ihtiyaçlarını arayın. En sıkıntılı sorunlarını ve hayal kırıklıklarını tespit etmek için müşterilerle konuşun. Satış görevlileriyle tanışın ve onları yenilik yapma yolları konusunda yönlendirin.

• Müşteri kullanım modellerini veya satın alma sıklığını inceleyin. Rakip ürünlerin yerini alma fırsatını temsil edebilecek alternatif ve ikame ürünleri izleyin. Ayrıca bölgesel ve mevsimsel satın alma modellerindeki sapmaları da gözlemleyin. Fırsatlara dönüşebilecek geçmiş satın alma ve kullanım uygulamalarındaki değişiklikleri kontrol edin.

• Anket satış uygulamaları. Yenilikler genellikle satışta ortaya çıkar. Promosyon ödenekleri, satış taktikleri, ticaret indirimleri, indirimler, satın alma noktası fırsatları veya mevsimsel/tatil gereksinimlerindeki güncel trendleri takip etmeye devam edin.

Burada, yine, bu tür bilgiler için satış elemanlarına yakın durun. Onları, ürününüzle ilgili algılar, teslimat, şirket imajı, şikayet yönetimi ve bir satışı etkileyen ve uzun vadede katkıda bulunan diğer faktörlerle ilgili tüm davranışsal bilgileri girmeye teşvik edin. 

• Araştırma dağıtım kanalları. Dağıtım yöntemlerinizi inceleyin ve segmentin özelliklerine uygun hizmetleri özelleştirmek için fırsatlar arayın. Depolamaya (varsa) ve elektronik sipariş ve bilgisayarlı envanter kontrol sistemleri gibi hangi alanların yenilik yapmak için verimli olanaklar olabileceğine dikkat edin.

Dell Computer ve Gateway gibi şirketlerin öncülük ettiği doğrudan pazarlama kanallarına ve tekniklerine de bakın. Yeni bir satış ve dağıtım kanalı olarak İnternet gibi diğer pazarlama yeniliklerini deneyin.

• Ürün olanaklarına bakın. Size mevcut pazarlarınızda sürekli bir varlık sağlamak veya gelişmekte olan bir segmentte yer kazanmak için yenilikçi yeni ürünler ve ürün yelpazesi genişletmelerini izleyin. Müşteri tabanınızı genişletebilecek ve şirketinizin uzmanlığından yararlanabilecek şekillerde yeni teknolojiden yararlanarak ürünleri farklılaştırma veya onlara değer katma fırsatlarını araştırın.

• Siz ve müşterileriniz için maliyetleri düşürme fırsatlarını keşfedin. Ürün performansını ve güvenilirliğini artırmak için kalite güvencesini güçlendirmenin ve yeni garantiler sunmanın yollarını araştırın. Ayrıca ürünleri veya sistemleri değiştirme, iç ve dış işletim prosedürlerini iyileştirme ve yeni ürün uygulamalarını keşfetme olasılıklarını araştırın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir