Pazarlama Trendleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarlama Trendleri – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

24 Ocak 2023 2023 PAZARLAMA Trendleri küresel pazarlama trendleri 0
Pazarın Doğası

Pazarlama Trendleri

Postmodern tüketicinin özellikleri, çeşitli fikirler yoluyla gelişen pazarlama uygulamalarına da dahil edilmiştir. Tüketicilerin hipergerçekliğe yönelik postmodern tercihi, farklı bir gerçekliğin yaratıldığı sözde ‘tüketim manzaraları’nda görülebilir.

Bu, tema parklarının, alışveriş merkezlerinin ve eğlence komplekslerinin geliştirilmesi ve tasarımında görülebilir ve çeşitli etkinliklere kolayca dahil edilebilir. Tüketiciler, aynı zamanda konumlarına ve müsait oldukları zamana uyan, gerçek hayattan daha büyük bir gerçeklik arıyorlar. Bu, batıdaki bir alışveriş merkezinde kullanılan bir “Doğu Çarşısı” teması veya yerel ana caddede bir Karayip karnavalının görüntüleri ve sesleri olabilir.

Postmodern pazarlamanın bir başka yönü de tersine üretim ve tüketim fikridir. Bu, hem tüketim ile marka imajı arasındaki artan bağlantıda hem de tüketicinin pazarlama sürecine katılımında kendini gösterir.

Tüketiciler, her tüketim anında kendi imajlarını kişiselleştiren ve üreten kişiler olarak görülebilir ve kuruluşun üretim, yaratıcı ve pazarlama süreçlerinde ortak olduklarında bireysellikleri ve yetkileri teşvik edilir.

Bu tüketici bireyselliği, tüketicilerin kendilerini sıkıntıdan ve uyum sağlama ihtiyacından kurtarmak için görüntüleri temsil eden ürünleri değiştirerek kendi imajlarını sık sık değiştirme olasılıklarının çok daha yüksek olacağı anlamına gelir.

Bu tüketicilerin bukalemun benzeri yapıları nedeniyle, geleneksel segmentasyon kriterleri artık geçerli olmayacaktır. Seçilen hedef kitleler ve paydaşlarla iletişim yeni bir dinamik önem kazanacak ve dağıtılan mesajlar ve görseller açısından pazarlama ve kurumsal iletişime oldukça yaratıcı bir yaklaşım gerektirecektir.

Yan yana koyma ve pastiş kullanımı çeşitli pazarlama iletişimlerinde ve markalarda şimdiden görülebilir. Bunlar, tüketicinin yeni ve sıra dışı deneyimler, incelik ve mizah arzusuna bir yanıttır. Belirsiz ve kasten muğlak reklamlar ve çelişkilerin kullanılması, izleyicilerin kendi yorumlarını yaratmalarına yol açarak yaratıcı tüketici katılımına olanak tanıyabilir.

Postmodern pazarlamanın diğer alanları arasında, temelcilik karşıtlığının, toplumun geleneksel temellerine olan inanç veya güven eksikliğinin bir sonucu olarak tüketicilerin geleneksel bağlılığını ve marka sadakatini kaybettiğinin kabul edilmesi yer alır.

Ancak, açıklığa ve açık sözlülüğe iyi yanıt verirler ve bu nitelikleri sergileyen markalar ve kuruluşlar için kalıcı bir beğeni geliştirebilirler. Sürekli olarak kendi imajını yeniden yaratmak için yeni biçimler ve stiller arzusu, markayla ilişkili yeni imajların sürekli iletişim dinamiğini gerektirir.

Bu nedenle, bu iklimde sadakatin geliştirilebileceği tutarlı ve değişmeyen bir marka imajını sürdürmek zordur. Gerekli olan, taze ve güncel görüntüler olarak tutulan tüm portföy için marka imajına vurgu yapmaktır. Çizgi markalamadan kurumsal markalamaya geçiş, marka kişiliği, kimliği ve imajından oluşan üç alana odaklanmalıdır.

Genç bir kişilikle ilişkilendirilen bir özellik olan kişilikleri ve iyimserliği olan markalar, markada tasvir edilmesi gereken yönlerden biridir. Virgin, Orange ve Nike, iyimser bir marka imajını başarıyla yönetti. Açık ya da örtülü olarak iyimser bir vizyon ifade eden bu markaların çekiciliği, tüketicinin geleceğine dair daha olumlu bir vizyon sunmalarından kaynaklanmaktadır.

Postmodern tüketicinin aslında bir kuruluşla ilişki aramadığını, ancak onlar tarafından şaşırtılmayı beklediğini ileri sürer. Aşırı bilgi ve karar yüklemesinin neden olduğu devam eden kaygıda, tüketiciler süreçten çekilmeyi ve arkalarına yaslanıp kendilerine satılmayı tercih ediyor olabilir.

Retro pazarlama, pazarlamayı “eski güzel günlerde” olduğu gibi, ancak pazarlamacıların tüketicilerini “alay eden, kışkırtan ve işkence eden” bükümüyle ifade eder.


2023 PAZARLAMA Trendleri
2022 PAZARLAMA trendleri
deloitte 2022 küresel pazarlama trendleri”
2022 reklam trendleri
2022 dijital PAZARLAMA trendleri
Pazarlama etkinlikleri 2022
Pazarlamayı etkileyen yeni trendler
2023 dijital trendler


Bu pazarlama biçimine geçiş, tüketicilerin artık kendilerine pohpohlandıkları bir ‘ilişki’ değil, keyif alabilecekleri pazarlamayı istemelerinin bir sonucu. Müşteri odaklılığın kaçınılmaz olarak pazarda durgunluğa ve yaratıcılık ve yenilik eksikliğine yol açtığı da tartışılmaktadır.

Retro pazarlamanın tezahürleri, en azından görünüşte bir önceki döneme ait olan ürünlerde görülebilir. Yeniden lanse edilen Beetle, örneğin, 1950’lerin buzdolapları tasarımı, 1970’lerin futbol şeritlerinin kullanımı ve golf ve teniste Masters serisi gibi retro etkinlikler. Ancak ‘retro’ sadece ürünlerde değil, pazarlama yöntemlerinde de var.

Tüketicilerin pazarlamacıların “hile, eğlence, büyütme, gizlilik ve münhasırlık” kullanmasını istemesi nedeniyle TEASE kısaltmasını önerir. Pazarlama iletişimi sürecinden acı çekmek yerine keyif almak isterler.

Retro pazarlama, tüketici tarafından çok fazla bilgi ve görünüşte sonsuz, ancak gerçekte farklılaşmamış seçeneklerin bir sonucu olarak seçimleri basitleştirmenin bir yolu olarak görülüyor. Bazı yönlerden retro pazarlama, ilişki pazarlamasının en bilgiye dayalı analitik yöntemlerine karşı bir tepkidir ve tüketicilerin mahremiyet ve izinsiz girişle ilgili bazı endişelerinin üstesinden gelir.

Retro pazarlama aynı zamanda deneyimsel pazarlamayı da kapsar, çünkü ‘TEASE’ yöntemleri tamamen tüketici katılımı ve deneyimi ile ilgilidir ve ayrıca ihtiyaç duyulan gizlilik ve münhasırlığı vermek için viral teknikleri de kapsamalıdır.

Bu iletişim tarzı, el yapımı kozmetik şirketi Lush için çok başarılı bir şekilde çalıştı. Doğrudan postaları, katalogları, web siteleri ve tabelalarının tümü, ürünleri ve şirket hakkında dürüst ama doğal olarak çekici bir görünüm vermek için oluşturulmuştur.

Eski stil yazı tiplerinin kullanımı, elle çizilmiş resimler ve iyi ve kötü ürün incelemeleri, şirketin tuhaflık ve açıklık imajına uygun olarak ilgi ve beğeni yaratır.

Ronseal’in başarılı televizyon reklam kampanyası, basit “kutunun üzerinde ne diyorsa onu yapar” mesajında da retro bir hava uyandırıyor. Bilardo müsabakalarından genç pazarlara yönelik kulüp gecelerine kadar çeşitli etkinlikler için posterler ve broşürler son zamanlarda 1950’ler tarzı görseller ve yazı tipleri kullanmaya başladı.

Etkinlik iletişiminde bu tekniklerin bazılarını takip etmek iyi olur, özellikle küçük müzik mekanları gibi, el ilanlarının aşırı kullanımı gibi çok benzer iletişim yöntemlerinin çoğaldığı sektörlerdedir.

Elbette, uzun geleneklere sahip ancak seyirci sayısı azalan spor etkinliklerinin çoğu bu tür iletişim kampanyalarından yararlanabilir, ancak ABD’deki NBA, NFL ve MLB takımları için Uluslararası Olimpiyat Komitesi gibi daha sert kuruluşlardan daha uygun olabilir.

Retro yöntemlere duyulan arzu, elbette kısa ömürlü bir heves olabilir ve tüm etkinlik ve seyirci türleri için uygun olmayabilir, ancak eski günlerde her şeyin daha iyi olduğu ve getirdiğine dair devam eden tüketici inancına dayanmaktadır. 

Promosyonu yapanın ürünlerini geliştirmek için bu teknikleri uygulayabilen promosyonel etkinlikler ve etkinlik sponsorluğu için kesinlikle fırsatlar yaratır.

Örneğin, markanın daha iyi geçmiş zamanlarla ilişkilendirilmesi, mevcut veya yaratılmış tarihsel veya kültürel etkinliklerin sponsorluğu yoluyla kolaylıkla sağlanabilir. Bu, geçmiş zamanların yıldızlarını kullanan ‘ustalar’ etkinlikleri aracılığıyla bir dereceye kadar başarılı bir şekilde başarılmıştır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir