Pazarlamada Çatışmayı Çözmek – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

İletişim
Çatışma düzeylerini kontrol ederken göz önünde bulundurulması gereken ikinci önemli unsur, örgütler arası iletişimdir. Pazarlama iletişimi Kısım D’de daha derinlemesine incelenmektedir, ancak şimdilik, çatışma yönetiminin tüm kuruluşların uygun bilgileri paylaşma istekliliğine dayandığını unutmayın.
Bir kuruluş tarafından uygun bir strateji olarak görülen şey, iletişim etkisiz ise, aslında potansiyel bir çatışma kaynağı olabilir. Etkili organizasyonlar arası iletişim, tüm üyeler arasında bir diyalog olmasını gerektirir.
Tek yönlü bir monolog yerine iki yönlü iletişim, anlamayı iyileştirebilir ve daha da önemlisi, mesaj içeriği ve kaynağının yanlış anlaşılmasını ve yanlış algılanmasını azaltabilir veya en aza indirebilir.
Bu iki yönlü iletişim kavramı, organizasyonlar arası iletişimde temel bir yapıyı, yani kuruluşların birbirleriyle bilgi paylaşma eğilimi veya istekliliğini destekler. Bazı bilgiler her zaman değiş tokuş edilmiş olsa da, rekabet açısından hassas bilgilere erişim ve açıklık çoğu zaman engellenmiştir.
İlişkisel alışverişler, açık bir bilgi alışverişine dayanır ve bu nedenle taraflar, kanalın amaçlarına ulaşmasını sağlayacak bilgileri paylaşmaya istekli olmalıdır. Böyle bir eğilimin olmadığı durumlarda bilgi, pazarlama kanalı veya ağındaki bir güç dengesizliğinin parçası olarak saklanabilir, bozulabilir veya kullanılabilir. Bu, çatışmanın gelişmesi muhtemel olan bilgi sapması olarak kabul edilir.
Kuruluşlar arasındaki iletişim resmi veya gayri resmi olabilir. Resmi iletişim, EDI gibi teknolojilerin kullanımı ile karakterize edilir. EDI’nin kanal resmileştirme üzerindeki etkisi ve görev belirsizliğini azaltabilmesi nedeniyle kuruluşlar arası işbirliği gelişebilir.
Öte yandan, hassas bilgilerin paylaşılması, güç dağılımını etkileyebilir ve tedarikçiler ile perakendeciler arasındaki müzakereleri etkileyebilir.
Örneğin, EDI onlara satış noktası ve stok bilgileri sağlıyorsa, tedarikçiler perakendecilerin alacakları promosyon desteğinin miktarı konusunda daha iyi bir pazarlık pozisyonunda olabilirler. Nakayama’nın işaret ettiği şey, EDI kullanımıyla ilişkili risklerin ve faydaların bir pazarlama kanalının tüm üyeleri arasında her zaman eşit olarak paylaşılmadığıdır.
Kuruluşlar arasındaki iletişim geliştirilebilir ve insan değişimi yoluyla çatışma vakaları azaltılabilir. Bu, tek bir üst düzey yöneticiyi veya benzer bir pozisyona veya müşterilerinin tesislerinde operasyonel düzeyde görevlendirilen bir dizi idari personeli içerebilir.
Karşı tarafın ortamının doğrudan deneyimi ve sürekli bir bilgi akışı sayesinde, çatışma yaygın hasara yol açmadan yönetilebilir ve kontrol altına alınabilir.
Gayri resmi iletişim, çeşitli yumuşak yöntem ve tekniklerden oluşur. Bunlardan bazıları konferanslar, seminerler, notlar, e-postalar, telefon görüşmeleri ve koridor toplantılarıdır ve daha resmi iletişim yöntemleriyle paralel olarak kullanılmaktadır.
İletişimin kalitesini ve sıklığını iyileştirerek, faaliyetleri düzenleyerek ve hatta davranış biçimleri veya kurumsallaşma yolları belirleyerek, iletişim ve etkileşim tarafından koşullandırılmış ilişkilerle birlikte, çatışmanın kontrol altına alınması bir ağdaki tüm taraflar için bir sorun haline gelebilir.
ÇATIŞMA YÖNETİMİ ppt
Çatışma Yönetimi Eğitimi
Çatışma Nedir
Dikey pazarlama sistemi
Kurumsal dikey PAZARLAMA Nedir
Pazarlamada Çatışmayı Çözmek
Kuruluşlar arasında çıkan çatışmayı çözmek için bir takım yaklaşımlar önerilmiştir. Bu yaklaşımların birçoğu, hem çatışmayı kontrol altına alma hem de zarar verici boyutlara ulaşan çatışmaları çözme potansiyeline sahiptir.
Sektörden seçilmiş üyelerden oluşan ortak bir sektör komitesi veya grubunun kullanılması önerildi. Grup, çatışan örgütlerin görüşlerinin alınması için bir forum sağlayabilecektir.
Daha büyük endüstri forumları, endüstri işlerinin belirli yönleri için sorumluluk verilen çeşitli alt komiteler kurabilir. Mühendislik İşverenleri Federasyonu, Yük Taşımacılığı Birliği ve Çimentolu Cüruf Üreticileri Derneği gibi ticaret birlikleri bu mekanizmayı sağlar ve gönüllü kurallar ve prosedürler oluşturarak kurucu kuruluşların üzerinde anlaşmaya varılan davranış kalıplarına göre çalışmasını sağlar. Bu nedenle, ticaret birlikleri, çatışmanın kontrol altına alınabileceği ve aynı zamanda çözülebileceği bir araç sağlar.
Aynı işbirliği ilkesi, üreticilerin sorunları ve şikayetleri tartışmak için endüstri çapındaki bayi gruplarıyla bir araya gelmelerini sağlar; önerilen fiyatlandırma stratejilerini gözden geçirmek; reklam ve pazarlama iletişimi kampanyalarını değerlendirmek; bayilerin üreticilerin eylemlerini algılama şekillerini duymak; yeni fikirler ortaya koymak ve kanal çapında performansı geliştirmek için bir araç sağlar.
Diplomasi kullanımı, çatışmayı çözmek ve kontrol altına almak için de kullanılabilir. Belirli bir bayi veya perakendeciler grubu için sorumluluğu olan bir bireyi veya müşteri merkezini atayarak ve onları karar verme yeteneğiyle yetkilendirerek, çatışmayı güçlü bir güç haline gelmeden önce çözmek mümkün hale gelir.
Diplomasi savunmacı bir yönelime sahip olsa da, yerelleştirilebilir ve çatışmanın diğer aracılara yayılmasını önleyebilir. Bu dahili olarak yönlendirilen mekanizmalara alternatif bir yaklaşım, harici bir ajanın eklenmesidir.
Bunlar, herhangi bir anlaşmazlığa nesnellik ve yeni bir bakış açısı sağlayabilir. Tahkim, ihtilafı çözmek için hızlı ve gizli bir yol sağlama yeteneğine sahip, harici temelli bir tesistir. Yasal işlemden daha ucuzdur ve çatışmanın meydana geldiği sektörü veya bağlamı anlayan kişiler tarafından yönetilebilir. Tahkim ile üçüncü kişi nihai kararı verir ve ihtilafa düşen kuruluşlar bu kararla bağlıdır.
Tahkimin aksine, arabuluculuk, üçüncü bir tarafın dahil olmasını gerektirir, ancak rolleri, tarafların kendi anlaşmalarına varmalarını sağlamak için diyaloğu teşvik etmektir. Teşvik, olası çözümleri yüzdürme, çözümler önerme, gerçekleri ortaya koyma ve bir çözüm üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra doğru şekilde uygulanmasını sağlama şeklinde olabilir.
Son olarak, çatışma yönetimine ilişkin bu bölümü sonuçlandırmak için, çatışma ve örgütler arası anlaşmazlıklarla başa çıkmak için kullanılabilecek bir dizi genel strateji vardır; bunlar belirlenir.
Gösterilen stratejiler, bencillikten (ve bir dereceye kadar inatçılıktan) uzlaşma ve işbirliği yoluyla diğer örgütlerle çalışmayı reddetmekten, kişinin kendi konumunun tehlikeye girebileceği ölçüde diğer tarafların görüşlerini tamamen barındırmaya kadar uzanmaktadır. Bu stratejilerin seçimi ve uygulanması, hakim şirket kültürünün, riske karşı tutumun ve koalisyonlarda var olan güç duygusunun bir işlevidir.
ÇATIŞMA YÖNETİMİ ppt Çatışma Nedir Çatışma Yönetimi Eğitimi Dikey pazarlama sistemi Kurumsal dikey PAZARLAMA Nedir