Pazarlamada Ekran Kullanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

0 (312) 276 75 93 @ İletişim İçin Mail Gönderin bestessayhomework@gmail.com - 7/24 hizmet vermekteyiz... @@@ Ödev Yaptırma, Proje Yaptırma, Tez Yaptırma, Makale Yaptırma, Essay Yaptırma, Literatür Taraması Yaptırma, Vaka İncelemesi Yaptırma, Research Paper Yaptırma, Akademik Makale Yaptırma, İntihal Oranı Düşürme, İstatistik Ödev Yaptırma, İstatistik Proje Yaptırma, İstatistik Tez Yaptırma, İstatistik Makale Yaptırma, İstatistik Essay Yaptırma, Edebiyat Ödev Yaptırma, Edebiyat Proje Yaptırma, Edebiyat Tez Yaptırma, İngilizce Ödev Yaptırma, İngilizce Proje Yaptırma, İngilizce Tez Yaptırma, İngilizce Makale Yaptırma, Her Dilde Ödev Yaptırma, Hukuk Ödev Yaptırma, Hukuk Proje Yaptırma, Hukuk Tez Yaptırma, Hukuk Makale Yaptırma, Hukuk Essay Yaptırma, Hukuk Soru Çözümü Yaptırma, Psikoloji Ödev Yaptırma, Psikoloji Proje Yaptırma, Psikoloji Tez Yaptırma, Psikoloji Makale Yaptırma, İnşaat Ödev Yaptırma, İnşaat Proje Yaptırma, İnşaat Tez Yaptırma, İnşaat Çizim Yaptırma, Matlab Yaptırma, Spss Yaptırma, Spss Analizi Yaptırmak İstiyorum, Ücretli Spss Analizi, İstatistik Ücretleri, Spss Nedir, Spss Danışmanlık, İstatistik Hizmeti, Spss Analizi ve Sonuçların Yorumlanması, Spss Ücretleri, Tez Yazdırma, Ödev Danışmanlığı, Ücretli Ödev Yaptırma, Endüstri Mühendisliği Ödev Yaptırma, Tez Yazdırma, Matlab Ödev Yaptırma, Tez Danışmanlığı, Makale Danışmanlığı, Dış Ticaret ödev YAPTIRMA, Makale YAZDIRMA siteleri, Parayla makale YAZDIRMA, Seo makale fiyatları, Sayfa başı yazı yazma ücreti, İngilizce makale yazdırma, Akademik makale YAZDIRMA, Makale Fiyatları 2022, Makale yazma, Blog Yazdırma, Blog Yazdırmak İstiyorum

Pazarlamada Ekran Kullanımı – Pazarlama Stratejileri – Pazarlama Alanı – Pazarlama Alanında Ödev Yaptırma Fiyatları – Ücretli Pazarlama Ödevi – Pazarlama Stratejileri – Ödev Yaptırma

3 Nisan 2023 Değişen PAZARLAMA YAKLAŞIMLARI Teknolojik ürünlerin pazarlanması 0
BİR TİCARETÇİNİN GELİŞİMİ

Pazarlamada Ekran Kullanımı

İnsanlar içerik ürünlerini, iPod’ların ekranı olsa bile ekranlar aracılığıyla ararlar. Ve giderek artan bir şekilde onlar aracılığıyla medyayı da tüketiyorlar. Her ekranın farklı format gereksinimleri ve belki de tüketici kullanım kalıpları vardır. Hatta kitap, dergi, gazete gibi cihazlarda kısa sürede ekranlarda görülebilir.

İçerik pazarlamacılarının ilgilendiği ekranlar:

■ Büyük ekran: Tiyatrolar, IMAX ve arabalı girişler
■ Küçük ekran: Televizyon
■ Daha küçük ekran: İnternet
■ En küçük ekran: Cep telefonları ve cihazlar

Toptan Mekanizmalar

Pazar yapıları tipik olarak dört tür kanalı destekler: toptan satış (distribütörler, sendikacılar ve toplayıcılar), perakende, doğrudan işletmeden işletmeye ve doğrudan işletmeden tüketiciye. Tüm kitaplıkların satın alındığı bilinmiyor olmasa da, filme alınmış eğlence içeriği, satın alınıp satıldığından daha sık lisanslanır.

Tipik olarak stüdyolar ve televizyon yapım şirketleri içerik oluşturur ve bunu distribütörlere veya dağıtımcılara veya doğrudan yerel istasyonlar, yayın grupları ve kablo, uydu ve telefon operatörleri gibi yerli ve yabancı katılımcılara lisanslar. Günümüz pazarında internet ve mobil içerik dağıtıcıları ile de anlaşmalar yapabilmektedir. 

Dört içerik ekranının her biri, çevresinde gelişen kendi pazarlama kanallarına sahiptir. Toptan düzeyde, sinema filmi ve televizyon endüstrisindeki pazarlamacılar, gösterildiği gibi içeriklerini tüketicilere sunmak için yapılandırılmış bir dizi kongre, ticari fuar ve aracılarla özel toplantılara katılırlar.

Televizyon endüstrisi, programları tüketicilere tanıtır ve ayrıca izleyicileri reklamcılara pazarlar. (Reklamverenlere pazarlama, bağımsız medya temsilcisi firmalarla ayrı bir dizi ticari etkinlik, toplantı ve sözleşmeye dayalı ilişki gerektirir. Temsilci firmalar, spot satışları, ön satışlardan sonra kalan ve reklam için önceden zaman ayrılan koşulsuz ticari müsaitlikleri yönetir. 

Ticaret fuarlarında çok sayıda iş gerçekleşir. Aynı derecede önemli olan, pazarlamacıların potansiyel müşterilerle yüz yüze görüşme ve kişisel ilişkiler kurma fırsatına sahip olmasıdır.

Uluslararası şovlarda, bir içerik sahibinin halka içerik sunmak isteyebileceği coğrafyalarda pazarlama uzmanlığı sağlayabilecek ortaklar bulabilirler. Yöneticiler fuar alanında dolaşıp trendleri tespit edebilir ve şirketleri için önemli olduğunu kanıtlayacak rekabet istihbaratı toplayabilir.

Her türlü ürün için büyük pazarlarda, mallar bir tedarik zinciri yoluyla tüketicilere ulaşır. Tedarik zinciri, bir ürüne giren ham maddelere kadar uzanır. İleriye dönük bağlantılar, ürün üreticisini, bir veya daha fazla toptancıyı veya aracıyı ve perakendeciyi içerir. İçerik tedarik zinciri, diğer ürünlerde olduğu gibi çalışır.


Gelişen Teknolojiyle Birlikte Değişen pazarlama Yöntemleri ve Dijital pazarlama
Değişen PAZARLAMA YAKLAŞIMLARI
İskandinav pazarlama
E-ticaret ve dijital PAZARLAMA PDF
Dijital pazarlama aşamaları
Teknolojinin pazarlama üzerindeki etkileri
Teknolojik ürünlerin pazarlanması
Dijital PAZARLAMA PDF


İçerik şirketleri, içeriklerini aracılar (ortaklar, distribütörler, sendikacılar ve toplayıcılar) aracılığıyla pazarlayabilir. Örneğin, televizyon yapım şirketleri bir program yaratır ve bunu bir yayıncıya belirli sayıda gösterim için, genellikle belirli bir süre için münhasır olarak lisanslar.

Bu lisans sona erdikten sonra, yapım şirketi içeriği yeniden dağıtımcılara veya sendikacılara lisanslayabilir. Veya içeriği bir program pazarına getirebilir ve yerel bir istasyon, bir yayın grubu, kablo ve uydu operatörleri ve ağları ve yabancı televizyon ağları gibi bir katılımcıya doğrudan satabilir.

Bir toptan satış işleminde, içerik ürününün telif hakkı sahibi ürünü bir sendikatöre lisanslayabilir, o da karşılığında fiyatı yükseltir ve başka bir sendikatöre veya distribütöre veya doğrudan bir sergi sahibine yeniden lisans verir. Sergici, belki de bağımsız bir istasyon, daha sonra içeriği tüketiciye iletir.

Tartışıldığı gibi, bazı büyük medya ve eğlence şirketleri dikey olarak entegre edilmiştir. Prodüksiyon stüdyoları, prodüksiyon hizmetleri ve diğer prodüksiyonla ilgili tesislere ek olarak, dağıtım birimlerine ve içeriği doğrudan izleyicilere ulaştırabilecekleri birçok medya platformuna sahiptirler.

Büyüklere ek olarak, binlerce distribütör ve katılımcı var. En büyük şirketlerin entegrasyonundan yoksun olduklarından, içerik satın almak ve satmak için geleneksel pazarlama kanallarından yararlanırlar.

Bu tür pazarların katılımcıları genellikle satıcılar, bitmiş programların tedarikçileri, paketlenmiş TV kanalları ve formatları ve alıcılar, programlama, satın almalar ve TV istasyonlarını temsil eden ortak yapım yöneticileri, ödemeli TV operatörleri, DVD ve tiyatro dağıtımcıları, geniş bant içerir. ve telefon şirketi operatörleri, web portalları, havayollarına hizmet veren kapalı devre ağlar ve perakende satış noktaları, üretim şirketleri ve bölgesel acenteler.

Son olarak, televizyon programları sunulduğunda, katılımcılar arasında reklamcılar, reklam ve medya satın alma ajansları ve doğrudan pazarlamacılar yer alır.

Bitmiş programların ne olduğunu herkes bilir ama bu pazarlardan da alınan paket TV kanalları ve formatları nelerdir? Paketlenmiş TV kanalları, bir dizi şov içerir ve alıcılar eksiksiz bir kanal olarak programlayabilir. Yemek pişirme, golf, iş, eski TV şovları herhangi bir temayla ilgili bir kanal olabilir. Anahtar nokta, bir yuvaya yerleştirilebilen ve belirli bir fiyattan üzerinde anlaşmaya varılan sayıda saat yayınlayabilen bir kanal olmasıdır.

Biçimler hiç gösterilmez; daha ziyade, gerçek içerikten ziyade saf fikri mülkiyet ve potansiyel olduklarını gösteren bir tasarımdır. Bir televizyon programı formatı, telif hakkıyla korunan bir programın adını kullanarak ulusal bir versiyonunu üretme, sergileme ve dağıtma lisansıdır. Şu anda, 2007’de yaklaşık 3,5 milyar dolarlık satışla, genel TV programı pazarının büyük bir bölümünü oluşturuyorlar.

Format satışlarının başarısı birkaç nedenden kaynaklanmaktadır. Yapımcılar, orijinal programlama oluşturmanın risklerinin ve maliyetlerinin çoğundan kaçınabilir. Ayrıca, bazı program türleri komedi, gerçeklik tabanlı programlama ve oyun şovları iyi gitmiyor. Ancak bu tür programların modeli çoğu pazarda genellikle çok iyi sonuç verir. Gerçekten de oyun şovları, küresel formattaki yayın süresinin yüzde 50’sini oluşturuyor.

İçeriğin alım satımının yapıldığı buluşmalara pazar denir. Bazı mekanlar belirli içerik türlerinde uzmanlaşmıştır. Her türden programlama pazarı olan MIP-TV ve eğlence programları pazarı MIPCOM, Ekim ayında Fransa’nın Cannes kentinde düzenleniyor.

Çocuk ve gençlik programları gösterimleri için bir vitrin olan MIP-Junior, MIPCOM’un özel bir parçasıdır. MIPdoc da Cannes’da düzenleniyor ama Nisan’da; belgesel çalışmaları için bir vitrindir. Kaydedilmiş müzik piyasası MIDEM, çeşitli MIP etkinliklerinden hemen önce Cannes’da düzenleniyor. MIP-Asia, Aralık ayında Singapur’da gerçekleşir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir