Vaka İncelemesi – Değerlendirici Vaka Çalışmalarından Önerilerin Rapor Edilmesi – Ücretli Vaka İncelemesi Yaptırma

On yılı aşkın süredir ödev yapma desteği veren Ödevcim Akademik, size Vaka incelemesi yapmakta yardımcı olacaktır. Vaka Analizi yaptırma konusunda sizde Ödevcim Akademik destek olsun istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Öncelikle vaka incelemesi ve ödevlerinizle ilgili belgelerinizi akademikodevcim@gmail.com sayfamızdan gönderebilir ödevleriniz, tezleriniz, makaleleriniz ve projeleriniz ile ilgili destek alabilirsiniz.
“Sorgulamanın geçmişini” gezmek, kullanılan metodolojilerin salt raporlanmasından daha önemli düzeyde ayrıntı gerektirir, örneğin, “yarı yapılandırılmış görüşmeler kullanarak bir vaka çalışması yaptık.” Çalışmanın geçerliliği, neyin, kim tarafından ve nasıl yapıldığı ile büyük ölçüde ilişkili olduğundan, vaka çalışmasında alınan eylemlerin ve rollerin sırası rapor edilmelidir. Öte yandan, vaka çalışması davranışının her bir ayrıntısına yer yoktur ve bir denge bulunmalıdır.
Nitel bir çalışmada veriler bol miktarda toplanır ve analizin ana odağı, sonuçlara yönelik bir kanıt zinciri sağlamak için verileri azaltmak ve organize etmektir. Araştırmada güven oluşturmak için okuyucunun ham ve iyileştirilmiş verilerin sonuçları nasıl desteklediğine dair ilgili anlık görüntülere ihtiyacı vardır. Bu enstantane fotoğraflar örneğin alıntılar (tipik veya özel ifadeler), resimler veya anonim konularla anlatılar şeklinde olabilir. Ayrıca, veri sınıflandırmasında kullanılan ve belirli sonuçlara götüren kategoriler, okuyucunun kanıt zincirini takip etmesine yardımcı olabilir.
Son olarak, sonuçlar rapor edilmeli ve örneğin teoriler oluşturularak bir sonuç bağlamına yerleştirilmelidir. Bir vaka çalışması, istatistiksel bir popülasyonu temsil etme anlamında genelleştirilemez, ancak bilgiyi elde etmenin ve aktarmanın tek yolu bu değildir. Analitik genellemeyi alternatif bir yaklaşım olarak kullanarak, istatistikler olmadan sonuçlar çıkarılabilir ve bu sonuçlar yorumlanabilir ve diğer durumlarla ilişkilendirilebilir. Araştırma sonuçlarını teoriler açısından iletmek ve teoriye dayalı genelleme yapmak, gerekir.
Örnek :
Martin vd. küçük bir yazılım şirketinde test uygulamalarının etnografik bir vaka çalışmasını gerçekleştirdi. Raporlarında, şirket içindeki çeşitli diyalog dizileri açıklamaya “canlı” getiriyor.
Örneğin:
G “Biz asla 500 kullanıcıyla başka bir şey yapmayaçıklamayız.”
D “Hayır, testi artırabilirim ama bu uygun bir test değil …”
P “Hayır, … aslında bir program yazabilirsin, birkaç PC yükleyebilirsiniz. “
Deneyleri bildirmek için yönergeler Jedlitschka ve diğerleri tarafından önerilmişti. Çalışmaları, örneğin sistematik incelemeler yoluyla çapraz çalışma karşılaştırmalarını mümkün kılan deneyleri raporlamak için standartlaştırılmış bir yapı tanımlamayı amaçlamaktadır. Vaka çalışmaları için, aynı üst düzey yapı kullanılabilir, ancak vaka çalışmaları daha esnek bir tasarıma sahip olduğundan ve genellikle öncelikle nitel verilere dayandığından, vaka çalışmalarını raporlamak için düşük düzeyli yapıyı standartlaştırmaya çalışmak uygun değildir.
Jedlitschka ve diğerlerinin yönergelerini vaka çalışmalarına daha uygun hale getirmek için değiştirdik. Bu değişiklikleri yaparken, Kitchenham ve diğerlerinin Jedlitschka ve diğerlerinin yönergelerine ilişkin değerlendirmesini hesaba katmanın yanı sıra kendi deneyimlerimizden de yararlandık.
Ortaya çıkan yapı aşağıda sunulmuştur. Bir vaka çalışmasında teori, analiz için bir çerçeve oluşturabilir; dolayısıyla, iki tür ilgili çalışma vardır:
(a) konuyla ilgili daha önceki çalışmalar ve
(b) mevcut çalışmanın dayandığı teoriler.
Tasarım bölümü vaka çalışması protokolüne karşılık gelir, yani çalışmanın geçerliliğini sağlamak için alınan önlemleri içeren vaka çalışmasının planlamasını rapor eder.
Vaka çalışması esnek bir tasarıma sahip olduğundan ve veri toplama ve analizi daha yakından iç içe olabileceğinden, veri toplama ve analiz bölümleri tek bir bölümde birleştirilebilir, ancak bazı ayarlamalara ihtiyaç vardır.
Örneğin, kodlama şeması genellikle doğal bir alt bölüm oluşturur ve karşılaştırmalı bir vaka çalışması için veri toplama ve analiz bölümü, karşılaştırılan durumlara göre yapılandırılabilir. Boylamsal bir çalışma için zaman ölçeği, veri toplama ve analiz bölümünün yapısını oluşturabilir. Sonuçlar bölümü ayrıca nihai sonuçların geçerliliğinin bir değerlendirmesini içerir.
Doğrusal Analitik Yapıyı Kullanan Vaka Çalışması Raporları için Önerilen Raporlama Yapısı
Giriş
- Sorun bildirimi
- Araştırma hedefleri
- Bağlam
Alakalı iş
- Daha önceki çalışmalar
- Teori
Örnek olay tasarımı
- Araştırma soruları
- Vaka ve konu seçimi
- Veri toplama prosedürleri
- Analiz prosedürleri
- Geçerlilik prosedür (ler) i
Sonuçlar
- Uygulama, analiz ve yorumlama konularını kapsayan vaka ve konu açıklamaları
- Örneğin kodlama şemasına göre yapılandırılabilen alt bölümler, her biri gözlemleri sonuçlara bağlar
- Geçerliliğin değerlendirilmesi
Sonuçlar ve gelecekteki çalışma
- Bulguların özeti Mevcut kanıtlarla ilişki Etki / çıkarımlar
- Sınırlamalar
- Gelecek iş
Değerlendirici Vaka Çalışmalarından Önerilerin Rapor Edilmesi
Değerlendirmeye dayalı bir vaka çalışmasını diğer vaka çalışması türlerinden ayıran bir özellik, tavsiyelerin hazırlanması ve rapor edilmesidir. Öneriler hazırlarken, araştırmacılar inanılır, faydalı ve uygulanabilir önerilerde bulunma konusunda dikkatlice düşünmelidir. Tavsiyelerin güvenilirliği, iyi tasarlanmış ve yürütülen bir vaka çalışmasıyla kanıtlanabilir olmalıdır, ancak araştırmacının ayrıca vaka çalışmasının tasarımının ve yürütülmesinin sadece entelektüel açıdan titiz değil, aynı zamanda paydaşlar için de geçerli olmasını sağlaması gerekecektir. tavsiyelerle ilgileniyor. Bu açıkça bir vaka çalışması tasarım sorunu ve aynı zamanda bir raporlama sorunudur.
Tavsiyelerin faydaları ve uygulanabilirliği, araştırmacının bu tavsiyelerin uygulanacağı durum hakkında iyi bilgiye sahip olmasına bağlıdır. Bu, o durumda yapılabilecek değişikliklere ilişkin kısıtlamalar hakkında iyi bir bilgi ve paydaşların alabileceği kararlar ve eylemler üzerindeki kısıtlamalar hakkında iyi bir bilgi içerir.
Paydaşların, paydaşların ilgili rollerine dayanan farklı hedefleri olması muhtemeldir ve bu farklılıklar, paydaşlar arasında yararlı ve uygulanabilir kararların ve alınacak eylemlerin neler olduğu konusunda potansiyel olarak anlaşmazlıklara yol açabilir. Robson, araştırmacının her seçeneğin farklı açıklama ve yargılarla desteklendiği seçenekler açısından öneriler sunabileceğini önermektedir. Doğal olarak, her seçenek vaka çalışmasından elde edilen uygun bulgularla desteklenmelidir.
Örneğin, yazılım yöntemlerini değerlendirme bağlamında, Kitchenham ve Pickard, araştırmacının, değerlendirilen yöntemin performansını üç olası yoldan karşılaştırmasını önermektedir:
• Deneysel proje ve karşılaştırma projesinin benzer özelliklere sahip olduğu ve iki projenin organizasyondaki tipik projeler olduğu “kardeş” projeyi karşılaştırın.
• Uygun bir şirket temelini karşılaştırın. Bu yaklaşım, kuruluşun standart bir uygulama olarak projeler hakkında veri toplamasına dayanır.
• Uygun bileşenlerin veya faaliyetlerin rastgele bir örneğiyle karşılaştırın.
Robson ayrıca araştırmacının paydaşlardan “pay alması” gerektiğini tavsiye etmektedir. Çeşitli paydaş hedefleri ve sorunları olduğunda bu pratik ve etik açıdan zor olabilir. Bu durumlarda, araştırmacının vaka çalışmasının sponsorunun önceliklerine odaklanması gerekebilir. Yine, bu, araştırmacının örnek olay incelemesinin tasarımı sırasında, paydaşları taslak ve son halini almaya ve değerlendirmeye hazırlamak için vaka çalışması sırasında gerçekleştirilmesi gereken faaliyetleri göz önünde bulundurmak gibi, dikkate alması gereken bir konudur. Rosemann ve Vessey, odak grup yöntemine dayanan ve uygulayıcılar için kritik önem taşıyan üç uygunluk boyutuna odaklanan Uygulanabilirlik Kontrolleri adı verilen sistematik bir yaklaşım önermektedir: önem, erişilebilirlik ve uygunluk.
Öneriler geliştirme sürecinde, araştırmacının düşünme tarzını genellikle gözlem ve analizden tasarım ve mühendisliğe değiştirmesi gerekecektir; veya farklı bir şekilde ifade edilirse, araştırmacının düşüncesini açıklama ve açıklamadan daha öznel ve değer yüklü reçete ve gerekçeye doğru değiştirmesi gerekecektir.
On yılı aşkın süredir ödev yapma desteği veren Ödevcim Akademik, size Vaka incelemesi yapmakta yardımcı olacaktır. Vaka Analizi yaptırma konusunda sizde Ödevcim Akademik destek olsun istiyorsanız yapmanız gerekenler çok basit. Öncelikle vaka incelemesi ve ödevlerinizle ilgili belgelerinizi akademikodevcim@gmail.com sayfamızdan gönderebilir ödevleriniz, tezleriniz, makaleleriniz ve projeleriniz ile ilgili destek alabilirsiniz.
araştırmacının düşünme tarzı araştırmacının vaka çalışması Değerlendirici Vaka Çalışmalarından Önerilerin Rapor Edilmesi Doğrusal Analitik Yapıyı Kullanan Vaka Çalışması Raporları için Önerilen Raporlama Yapısı gözlem ve analizden tasarım ve mühendis Vaka İncelemesi – Değerlendirici Vaka Çalışmalarından Önerilerin Rapor Edilmesi – Ücretli Vaka İncelemesi Yaptırma